E.Z פורסם יולי 7, 2012 דיווח פורסם יולי 7, 2012 בטיסת אימון קצרה שעשיתי עם ה 737 קפצה לי תצוגת המנועים המשנית עם הדגשה על תצוגת וויברציות (באיזור ה 4.4) ה QRH אומר כמה דברים 1. לנתק מצערות, להוריד מנוע 2. אם הוויברציות לא יורדות וכל השאר האינדיקציות במנוע נורמאליות אני מצוטט מאנגלית "No Further action in needed" השאלה היא איך להתייחס לנושא בהנחה שהוויברציות נשארות ברמה קבועה (אך גבוהה) ואין בעיות אחרות במנוע : להחזיר מצערות להמשיך טיסה כרגיל? או להמשיך על מנוע אחד ואפילו לנחות בשדה קרוב למרות שזה לא מצויין ב QRH
אורח פורסם יולי 7, 2012 דיווח פורסם יולי 7, 2012 אין לי כרגע QRH מולי, אבל ההגיון אומר שאם אמרו לנתק AT ולהוריד מצערת מנוע רלוונטי ואחרי זה לא צריך עוד פעולות = להשאיר במצב הנתון .
mickey lip פורסם יולי 9, 2012 דיווח פורסם יולי 9, 2012 אני מניח שעברת על ה QRH , ישנם 2 מצבים : עם תנאי התקרחות וללא תנאי התקרחות. במידה ואין תנאי התקרחות: ניתוק AT והורדת מצערת למצב שבו הרעידות מתחת ל 4 . אם כל הפרמטרים של המנוע במצב NORMAL , ניתן להישאר באותו מצב. במידה וישנם תנאים להתקרחות: ENG START SWITCH-FLT , מצערת ל 45%N1 , אחרי כ 5 שניות להעלות לאט ל %N1 , במידה והרעידות ממשיכות , יש לבצע את ההליך " ללא התקרחות". רעידות במנוע מעל המותר גורמות באופן ישיר לרעידות במטוס , לא בריא למנוע, ובהחלט לא נעים לנוסעים. מומלץ בהקדם למזער את הרעידות ע"י שינוי מהירות הטיסה והנמכה, כתוצאה מכך, המנוע יעבור מספר מפלסי רעידות, באופן כללי, מפלס הרעידות ומהירות האויר תפחת ( יכול להיות גובה שבו מפלס הרעידות ומהירות יגברו, כתלות במז"א), אם הרעידות ממשיכות להיות מעל המותר ( 4 ), יש להמשיך בהנמכה לגובה נמוך יותר ( כתלות כמובן בפני הקרקע ), במידה והרעידות חזרו למפלס מקובל ומותר, על הצוות להעריך את המצב ולקבוע המשך פעולה ( חזרה לנחיתה, המשך טיסה), כתלות במצב מז"א, דלק, ושדות תעופה מתאימים.
Nir Gonen פורסם יולי 10, 2012 דיווח פורסם יולי 10, 2012 אהלן אלעד כמו שנכתב למעלה אני מבין את הQRH בצורה כזאת שאומרת להשאיר את המצב כמו שהוא ולא לחזור למצב ההתחלתי חשוב לציין מה שאני בטוח שאתם יודעים זה שהQRH לא מספק תשובות לכל המצבים האפשריים כאן נכנס לתמונה הניסיון של הצוות, התנאים הנוכחיים של הטיסה ושלב קבלת ההחלטות עד כמה שידוע לי לכל חברה יש ״מודל״ קבלת החלטות, לאחר סיום הQRH מגיע השלב בו הצוות צריך לנתח את המצב. אנחנו משתמשים בדגם די פשוט 1- בעיה, אנחנו מגדירים בדיוק מה הבעיה שיש לנו 2- מידע, כל המידע האפשרי שאנחנו יכולים להשיג, QRH, מידע מצוות הדיילים ובעצם שימוש בכל מקור מידע זמין לנו 3- אפשרויות, מה האפשרויות שעומדות לפנינו לאור המידע שיש לנו. 4- בחירה, בוחרים את האפשרות שמקובלת על שני אנשי הצוות. 5- הערכה, הליך קבלת ההחלטות לא מסתיים בבחירת אחת האפשרויות, אנחנו צריכים להמשיך ולהעריך כל הזמן האם הבחירה שעשינו היא טובה או האם אנחנו צריכים לבחור אפשרות אחרת, במידה והבחירה שעשינו לא טובה או כבר לא רלוונטית אנחנו מתחילים את התהליך מחדש ע״י הגדרת הבעיה הנוכחית... דוגמא לתהליך כזה לאור הבעיה שהעלת בעיה - רעידות במנוע ימין חורגות מהמותר מידע- ביצענו את כל הפעולות המתבקשות בQRH, כמה אחוז כוח הורדנו מהמנוע ע״מ להפסיק את הרעידות? מה השדה הכי קרוב אלינו? מה השדה הכי קרוב אלינו שם יש לחברה שלנו מטוס זמין להחלפה או טכנאי? כמה אנחנו קרובים / רחוקים לשדה היעד שלנו? מה מזג האוויר בכל השדות הנ״ל, במידה והרעידות יתגברו או המנוע יכבה מה ההשפעה של מקרה כזה עלינו? האם השדות שמעניינים אותנו עומדים במגבלות שיש לנו לנחיתה עם מנוע אחד? האם צוות הדיילים מבחין במשהו מוזר בקבינה, האם הם רואים איזשהם סימנים לא רגילים על או בסביבת המנוע? איזה מערכות יכולות להיפגע כתוצאה מהרעידות והאם כשל של אחת המערכות האלה קריטי ביחס לאיזור בו אנחנו טסים? האם טיפוס או הנמכה של 2000 רגל משנים משהו? והאם אני או הקפטן אי פעם נתקלנו במצב שכזה, או שמענו על מקרה שכזה והאם יש משהו שאנחנו יודעים שיכול לעזור? עוד מיליון ואחת פיסות מידע שאנחנו יכולים לקחת בחשבון אפשרויות- האפשרויות שעומדות בפנינו תלויות בתשובות לשאלות השונות ששאלנו למעלה. אבל כמה דוגמאות לאפשרויות -היינו צריכים להוריד רק כמה אחוזים בודדים של כוח והרעידות פסקו, הכל נראה נורמלי, צפי הדלק ביעד תקין, ממשיכים הלאה -טיפוס או הנמכה או שינוי מהירות ע״מ לבדוק האם הרעידות יפסקו -המשך טיסה ליעד מכיוון שהוא בסיס של החברה/מאויש ע״י טכנאי החברה/מסוגל לספק לנו שירותי חירום טובים יותר/לא עמוס מדי/מזג האוויר בו טוב יותר/מסוגל לספק שירותים טובים יותר לנוסעים שלנו ע״מ שלא יתעכבו יותר מדי וכו וכו -נחיתה בשדה אלטרנטיבי מכיוון ש...... -חזרה לשדה המוצא מכיוון ש.... -השארת המנוע דלוק עם רעידות מינימליות ע״מ לשמור על המערכות שהוא מספק לנו גנרטור/דיחוס/מיזוג/בלימה/היגוי .... -סגירת המנוע עקב חשש לשלמות המטוס תוך לקיחה בחשבון של כל המגבלות הנובעות ממהלך שכזה וכו וכו בחירה. הערכה. אנסה למצוא לך עוד מידע על התקלה הספציפית הזאת. אבל בגדול לאחר סיום הפעולות בQRH נשתמש במודל מסויים ע״מ להגיע להחלטה בקשר להמשך הטיסה אלא אם כן כמובן הQRH מנחה אותנו לפעולות מסויימות שקשורות להמשך הטיסה, לדוגמא, נחת בשדה הקרוב ביותר וכו וכו בנוסף למודל שרשמתי למעלה אני מכיר עוד לפחות2 מודלים שונים שחברות אחרות משתמשות בהם
mickey lip פורסם יולי 10, 2012 דיווח פורסם יולי 10, 2012 ניר, בעצם כתבת בפירוט את מה שאני כתבתי בשורה האחרונה . יש התייחסות לזה גם ב FCTM כמובן שלאחר ביצוע מה שנדרש ב QRH.