Asaf Brietbard פורסם ספטמבר 22, 2012 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2012 שלום לכל חברי החטיבה עם פרוש השנה החדשה, מופץ כאן נוהל מסודר המגדיר בצורה מלאה את נהלי ההסמכה וההתקדמות בסולם דרגות הפיקוח והבקרה בחטיבת VATIL. המסמך מרכז את כל שרשרת ההסמכות החל ממבחן סטודנט ראשוני ועד הסמכת בקר בבקרת תל-אביב. אני מזמין את כל החברי החטיבה, והפקחים והבקרים בפרט, לעיין במסמך ולראות בצורה מסודרת מה המסלול הצפוי להם בעתיד, מה נדרש מהם כתנאי סף לפני הסמכה, ומה נדרש מהם לאחר ההסמכה. החידושים העיקריים: 1. פקח/בקר מוסמך יהיה חייב לבצע מינימום שעות על העמדה עליה הוסמך לפני שיתחיל הסמכה חדשה. 2. מבחני רמה לכל פקח ובקר, חלקם ייעשו על בסיס עבודה שוטפת ברשת וחלקם באמצעות עזרי הדרכה כמו sweatbox (מחולל סימולציות). 3. מסלול הסמכה למגדל- בתחילה מגדל כללי ואח"כ עבודה ב TMA לשם הכשרה מהירה יותר לרמת המגדל (ראו פירוט במסמך). מטרת הנהלים- טיוב איכות וכמות הפיקוח בשטח האווירי של מדינת ישראל, בקרה מתמדת על רמת הפקחים ושמירת הרמה. חשוב לציין, שהנהלים תקפים על כל הפקחים והבקרים החל מרגע זה. בהזדמנות זו אני רוצה לציין שבימים הקרובים אפרסם גם את נוהל כשירות הפקחים שמגדיר מיהו פקח כשיר, איך מבצעים רענון וכו'. אני קורא לכל החברים הותיקים, אלו ששכחו כבר טיסה ופיקוח ברשת , לחזור ולפנות אלי למייל - אנו נרכז מאמץ להחזיר אתכם לכשירות בהקדם האפשרי תוך מעבר על כל הנהלים החדשים (וישנים) בכל הגזרות. לסיום- אני רוצה להודות לכל צוות החטיבה ולאיציק בקשי שסייעו בהכנת המסמך. שנה טובה! מסלול הדרכה.pdf
Nir Levi פורסם ספטמבר 22, 2012 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2012 כשאני מנסה להוריד את הקובץ " מצטערים, אין ברשותך הרשאה לכך!"