Nizan Edelbaum פורסם דצמבר 14, 2012 דיווח פורסם דצמבר 14, 2012 משום מה הפורום תמונות לא נותן לי לפתוח נושא אז שמתי כאן Moshe Mizrahi הגיבו לזה 1
Ohad Shalev פורסם דצמבר 14, 2012 דיווח פורסם דצמבר 14, 2012 אהלן ניצן, VATSIM הגדירו אותך כלא פעיל ברשת - כנראה בגלל שלא התחברת מעל לשנה לטיסה\פיקוח. הפורום לוקח את המידע מ-VATSIM ולפיו הוא מחליט מי חבר חטיבה ומי לא - מבחינת VATSIM בגלל שאתה לא פעיל אתה לא חבר בשום חטיבה (הם לא מעבירים עליך את המידע שצריך) ולכן אתה לא מוגדר גם בפורום כחבר חטיבה. במידה ואתה רוצה שכל הפורום יהיה פתוח בפניך אתה צריך לחזור לסטטוס פעיל ברשת ע"י טיפול בזה מול VATSIM בלינק הבא: http://membership.vatsim.net/user/ בברכה,
Yaron Alterman פורסם דצמבר 14, 2012 דיווח פורסם דצמבר 14, 2012 סרטון יפה לא ברור לי רק למה אתה נוגע במדפים אחרי הנגיעה. לא שווה להשאיר אותם למטה ע"מ שיסיעו לך בעצירה, ולהרים אותם אחרי הפינוי מהמסלול? גם יותר בטיחותי - למה להתעסק עם משהו בריצת הנחיתה חוץ מלנהג את המטוס?
Amir Paz פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 זווית מצויינת! עושה חשק לטוס ! תודה על השיתוף. סרטון יפה לא ברור לי רק למה אתה נוגע במדפים אחרי הנגיעה. לא שווה להשאיר אותם למטה ע"מ שיסיעו לך בעצירה, ולהרים אותם אחרי הפינוי מהמסלול? גם יותר בטיחותי - למה להתעסק עם משהו בריצת הנחיתה חוץ מלנהג את המטוס? אגב שמתי לב שקיפלת מדפים תוך כדי פניה אחרי המראה.. עדיף אולי לחכות לסיום הפניה, ישרה ואופקית - ואז לקפל גרר.
Yaron Alterman פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 זה נכון שהעלאת מדפים מקטינה עילוי, ומגדילה לחץ על הגלגלים כך שהברקס יותר אפקטיבי. אבל מצד שני כשהם למטה, יש את הגרר שעוזר בעצירה. כנראה שאם זה כתוב בספר המטוס עבור short field landing, האפקט הראשון יותר חזק, אבל עדיין נחיתה בהרצליה היא לא ממש short field landing, ועדיף להעזר בהשפעת הגרר (הפחותה כנראה), ולא להתחיל להסיט את תשומת הלב למדפים תוך כדי ריצת העצירה, נראה לי יותר בטיחותי - דעתי בלבד. היו יותר מתאונה אחת בהרצליה של ירידה ממסלול, או התנגשות עם מטוסים חונים, שאני מכיר, שקרו כי הטייס התעסק עם המדפים/מקזז/מה שלא יהיה, תוך כדי הסעת המטוס. ואכן עשה חשק לטוס
Muli Ivanir פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 זה נכון שהעלאת מדפים מקטינה עילוי, ומגדילה לחץ על הגלגלים כך שהברקס יותר אפקטיבי. אבל מצד שני כשהם למטה, יש את הגרר שעוזר בעצירה. כנראה שאם זה כתוב בספר המטוס עבור short field landing, האפקט הראשון יותר חזק, אבל עדיין נחיתה בהרצליה היא לא ממש short field landing, ועדיף להעזר בהשפעת הגרר (הפחותה כנראה), ולא להתחיל להסיט את תשומת הלב למדפים תוך כדי ריצת העצירה, נראה לי יותר בטיחותי - דעתי בלבד. היו יותר מתאונה אחת בהרצליה של ירידה ממסלול, או התנגשות עם מטוסים חונים, שאני מכיר, שקרו כי הטייס התעסק עם המדפים/מקזז/מה שלא יהיה, תוך כדי הסעת המטוס. ואכן עשה חשק לטוס האמת שגם ה-FAA בהשתלמות נחיתה שלהם(FAASafety) ממליצים לא לגעת במדפים כל זמן שנמצאים עדיין על המסלול בריצת הנחיתה, ולבצע את קיפול המדפים לאחר הפינוי ובעצירה כחלק מהבד"ח אחרי נחיתה.https://www.faasafet...78&preview=true
Etai Charit פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 כשזורקים את המדפים למטה - המון עילוי בבת אחת נעלם למטוס וכל משקלו נופל על הגלגלים - שבולמים. הגברת יעילות הבלמים והגלגלים מסייעת לעצירה יותר מאשר הגרר שיוצרים המדפים. בנוסף, אני כן יוצר גרר אוירודינמי ע"י משיכת הגה הגובה למקסימום (שטח פנים ולכן גרר גדולים בהרבה מהמדפים), דבר שלא מתאפשר לי אם הצמיגים שלי לא יעילים לבלימה. זה קריטי ביותר בשניות הראשונות לאחר הנגיעה - ככל שיורדת המהירות זה נהיה זניח. את כל זה מבצעים רק על מסלול סלול וקשיח.
Yaron Alterman פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 איתי נכון - אבל זה כשמבצעים short field landing בכוונה לעצור על מסלול קצר, נגיד ב-bush באפריקה, ולא על מסלול ארוך יחסית לססנה כמו בהרצליה - שם לדעתי, ומסתבר גם לדעת הFAA, עדיף לתת מקום ראשון לבטיחות, ולהסתפק באפקט של גרר המדפים. אבל הסטנו את נושא השרשור המקורי...
Amir Paz פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 ירון זה לא משנה איפה אתה נוחת. אתה מתרגל, אני תרגלתי נחיתה על מסלול קצר גם בYYZ עם 3.8 ק"מ מסלול. אבל לפני שאני אכנס לזה - משהו אחר: בתעופה קלה המרחק בין פרשנות לבין נוהל כתוב הוא קצר מאוד. מה שאתה כתבת מעל זו פרשנות של איך דברים צריכים להתבצע לדעתך. ברגע שאתה בוחר לפעול בדרך שונה מספר המטוס, איך אומרים פה: אתה טייס ניסוי מצד שני חשוב להפעיל את הראש ולשאול את השאלות הנכונות, ולא סתם לבצע לפי הספר - להבין מדוע. הלינק שמולי הביא מה FAA (תודה מולי) בא לפצות על תחום אחר לגמריי: התעסקות אחרי נחיתה. יש הרבה טייסים שמייד אחרי הנחיתה, תוך כדי ריצה, עושים את כל הדברים הבאים: 1.קיפול מדפים 2.כיבוי אורות נחיתה 3. TRANSPONDER ל STBY 4.הכנת COM2 לתדר הקרקע 5.פתיחת חלון (יום חם) 6.מצערת - מדללים (לקראת הסעה) היו המון תאונות בגלל התעסקויות שונות. תבינו שלקבל רשיון בצפון אמריקה (רשיון פרטי) זה משהו יחסית פשוט, הרבה אנשים עושים את זה וטסים פעם ב 100 שנה אחרי קבלת הרשיון. לאורך השנים ה FAA מחנך את הטייסים בצורה ידידותית ופשוטה עד כמה שניתן על מנת למנוע תאונות, זו אחת הסיבות שבהסבר על ביצוע נחיתה סטנדרטית הם שואפים להשאיר את זה פשוט ומנסים לחנך לעבוד מסודר. טייס צריך להרגיש נוח , באותה מידה , עם כל מעטפת התפעול של המטוס. טייס צריך להרגיש בנוח בביצוע SPIN כמו שהוא מרגיש בנוח בשיוט. ברגע שנוצרים הפרשים, הטייס הופך להיות לא בטיחותי. ובשביל להרגיש בנוח בכל מעטפת הטיסה - צריך לתרגל והרבה. קיפול מדפים לא לוקח קשב אם מתרגלים את זה. בססנה 172 אין צורך להוריד את הראש מציר המסלול, מייד לאחר מצערת לסרק ונגיעה אתה ישירות שולח את היד לידית המדפים ומקפל. טייס שבוחר לבצע רק נחיתות רגילות ולא לתרגל המראות קצרות/נחיתות קצרות ועוד תרגילים - הוא אחד שנמצא בסיכון. ביום שהוא יטוס לאיזה שדה עם מסלול קצר למפגש על האש עם החבר'ה , אז הוא יהיה מלא חלודה בכל מה שקשור לתמרונים שהם קצת שונים מהנורמה. Etai Charit הגיבו לזה 1
Yaron Alterman פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 אמיר, כמובן שהדברים מעל הם פרשנות שלי, ומי שרוצה לקפל מדפים אחרי נגיעה, שיבושם לו, אני רק מביע את דעתי על האספקט הבטיחותי של העניין - ועדיין זו רק דעתי. לחלוטין מסכים שצריך לתרגל דברים שהם לא סטנדרטיים, אני אישית עושה את זה, ואני מאמין שכך גם כל טייס רציני, אבל זה עדיין במסגרת תרגול. אתה יודע, אפשר גם בכל נחיתה לנחות בלי מדפים בכלל, אבל אנחנו עושים את זה רק במסגרת תרגול, ולא תמיד. אני מאמין שגם אתה לא מבצע את הפרוצדורה של short field תמיד אלא במסגרת תרגול. לנחות ללא קיפול מדפים עם הנגיעה בהרצליה זה בהחלט לא להיות טייס ניסוי , וממש לא פרשנות שלי, זה מה שכתוב בספר המטוס לגבי normal landing procedure. אני מניח שרוב הפעמים זו הפרוצדורה שנשתמש בה לנחיתה בשדה מסוג זה, אלא אם כן אנחנו מתרגלים. ברור שצריך להרגיש נח בכל מעטפת התפעול, אבל אני מדבר פה על טיסה בתוך המעטפת, וכשטסים שם מבצעים את הפרוצדורות המתאימות, ולא צריך לערבב עם דברים מהפרוצדורות הפחות סטנדרטיות, את זה צריך להשאיר לתרגול (שכמובן הסכמנו שצריך לעשות הרבה). אני אישית פשוט מכיר מישהו (לא זה לא אני ) שתוך כדי הסעה דפק כנף עם מטוס חונה, רק בגלל שתוך כדי הסעה הרים מדפים - לכאורה, כמו שאתה אומר, לא צריך להוריד את העיניים מהמסלול, אבל אינסטינקטיבית זה מה שהוא עשה. עכשיו תאר לעצמך מה היה יכול לקרות אם זה היה באמצע ריצת נחיתה? ד"א שאלת תם - יש שדה או מנחת בארץ לססנות שבאמת דורש short field landing? אני לא מכיר כזה. ושאלות לניצן: איזו מצלמה זו, ואיפה מיקמת אותה? לפי תחילת ההסעה, נראה שהתחלת מהחנייה של moonair - איזה מטוס זה? ושוב מצטער על הסטת הנושא, אבל אני חושב שהכיוון שהתפתח הוא מעניין ומלמד.
Amir Paz פורסם דצמבר 15, 2012 דיווח פורסם דצמבר 15, 2012 אם אתה נוחת רגיל אז אתה נוחת רגיל ואתה מקפל מדפים בפינוי מסלול לפי בד״ח. אם אתה מתרגל נחיתה קצרה אז אתה מקפל מדפים תוך כדי ריצה. אני מניח שבסרטון הטייס תרגל נחיתה קצרה ולכן קיפל מדפים. אם בכל נחיתה נורמלית הטייס מקפל מדפים, זה חוזר לרשימה שכתבתי מעל- התעסקות עם דברים אחרים שאגב גם מדפים נכללים ברשימה שלי מעל. עצם העובדה שכתבת בהתחלה שהמדפים מסייעים לך בבלימה מעידה שאתה מנתח את המצב בשונה ממה שקבע הייצרן, זו הסיבה אגב שפרסמתי את הציטוט. המטוס בולם טוב יותר עם מדפים מעלה. להניח שהשארת המדפים תסייע לי בבלימה במידה מסויימת זו הנחת טייס ניסוי , זו הייתה כוונתי - חשבתי שאתה מתכוון שצריך להשאיר את המדפים מטה בנחיתה קצרה. משם זה כבר התגלגל לעובדה שחשוב לתרגל ונוחות במעטפת טיסה. שדה הרצליה לא מחייב טכניקת שדה קצר, המסלול ארוך מספיק. יחד עם זאת חשוב לתרגל אחת לכמה טיסות. הבחור שדפק את המטוס בזמן ההסעה לא עבד עם בד״ח. אם היה עובד עם בד״ח היה מקפל מדפים בבדיקות לפני הסעה. אין שום קשב או פגיעה בריכוז בקיפול מדפים בזמן הנחיתה, אתה סה״כ שולח את היד לימין. אני מסכים וכך גם נוהג- אם מתרגלים ז מתרגלים, אם לא מתרגלים אז נוחתים רגיל ומקפלים מדפים לאחר פינוי מסלול. אסור לערבב. רוב הטייסים לא מתרגלים נחיתות קצרות וכד׳ לאחר קבלת הרשיון, דבקים בנורמה. זה לא טוב. לשאלתך: אתה מעל תל יונה 800 קיבלת אישור מפלמחים להמשיך בנתיב. פיטינג oil בכניסה לפילטר משתחרר והמנוע תוך כמה דקות מאבד לחץ שמן. מנחת ראשון מתחת... מעט קצר אבל בר ביצוע. אבל זו לא הנקודה. אסור אסור אסור לחנך תעופה בהתאם למקובל בשדה הלימוד, חייב ללמד טייס כאילו מחר הוא יטוס במנחת קצר באלסקה עם קרח על המסלול ורוח צולבת. Etai Charit הגיבו לזה 1
Etai Charit פורסם דצמבר 16, 2012 דיווח פורסם דצמבר 16, 2012 לגבי מנחתי בוש, יש טכניקה נפרדת לנחיתה על מסלול "רך", שכוללת להשאיר את האף גבוה במידת האפשר, ולשמור על כמה שפחות "אלימות" בין הצמיגים לקרקע. כשיש מסלול רך שהוא גם קצר - יש כאן קונפליקט. על מה ללכת? בעיניי, לתת עדיפות לטכניקת מסלול קצר. מקסימום - יהיה נזק מבני פה ושם למטוס, למדפים, לגוף מלמטה, הגלגלים ירעדו והברגים שם ישתחררו קצת. אבל לא נכנסת בעץ שבסוף המסלול, משמע אתה חי ובהכרה, מה שמאפשר לך להגיד לתחזוקה מה קרה ולהתחיל להסביר לנציג FAA מה קרה ולמה נחתת בטכניקה קצרה על מסלול רך...
Amir Paz פורסם דצמבר 16, 2012 דיווח פורסם דצמבר 16, 2012 לגבי מנחתי בוש, יש טכניקה נפרדת לנחיתה על מסלול "רך", שכוללת להשאיר את האף גבוה במידת האפשר, ולשמור על כמה שפחות "אלימות" בין הצמיגים לקרקע. כשיש מסלול רך שהוא גם קצר - יש כאן קונפליקט. על מה ללכת? בעיניי, לתת עדיפות לטכניקת מסלול קצר. מקסימום - יהיה נזק מבני פה ושם למטוס, למדפים, לגוף מלמטה, הגלגלים ירעדו והברגים שם ישתחררו קצת. אבל לא נכנסת בעץ שבסוף המסלול, משמע אתה חי ובהכרה, מה שמאפשר לך להגיד לתחזוקה מה קרה ולהתחיל להסביר לנציג FAA מה קרה ולמה נחתת בטכניקה קצרה על מסלול רך... בעל מטוס פרטי הראה לי פעם טכניקה, לא כתוב בספרים אבל זה עובד הוא מנחית את ה ססנה שלו במנחת שלו - דשא ברובו. מייד אחרי נגיעה הוא מתחיל בטכניקה רגילה של SOFT כרגיל, וממש כמה שניות אחרי שהמטוס מאט טיפה, הוא נותן סל"ד ל 1500, מושך עד הסוף אחורנית ולוחץ על הבלמים חזק. הקצת כוח מהמנוע שמגיע לזנב משפיע על ההגאים ומצמיד את המטוס חזק אחרונית - זה בולם את המטוס מצויין ומשאיר את האף למעלה.... אתה מוזמן לנסות קנדים...... Etai Charit וגם Yaron Alterman הגיבו לזה 2
moshe elbaz פורסם דצמבר 17, 2012 דיווח פורסם דצמבר 17, 2012 קצת להוסיף לדיון ובהמשך למה שאמיר אמר לגבי yyz , אני אישית מרים מדפים כמה שיותר מהר מ2 סיבות . 1. המטוס אחרי נגיעה נמצא כבר במהירות הזדקרות מה שאומר שעילוי לא קיים ועדיף להגיע למהירות הסעה. 2. בשדות עמוסים וגדולים נמצאים מטוסים מהירים מאחורינו/ מעקבים את ההמראה במסלול צולב ולכן הנחיתה תהיה קצרה והפינוי מהיר ככל האפשר, בשדות אלה קורה לא פעם שהפינוי הבא נמצא כ1500 feet אחרי הפינוי הקרוב, מה שמרחיק אותך מהטרמינל. 3. במטוסים הקטנים 172 וכו ההמראה היא עם מדפים מעלה לכן גם כדי לתרגל נגיעה הדבר הראשון שעושים לפני פתיחת מנוע היא הרמת מדפים.