Zeev Bucki פורסם ינואר 26, 2013 דיווח פורסם ינואר 26, 2013 המראתי מדובאי OMDB עם ה744 BAW107. נחיתה משוערת בבן גוריון בסביבות 19.45 שעון מקומי.אקווה לפיקוח אווירי שיקבל אותי כבר שאני מגיע בגובה FL100 מירדן לנקודה מעל ים המלח לכיוון SALAM ומשם על הJ17 לBGN.בבן גוריון אתחיל בסדרת תרגילי TOUCH AND GO מעל המסלול שהפקחים יקבעו לי כמובן לפי כיווני הרוחות.יש איתי צוות דיילות חתיכות של בריטייש איירוויס שאני רוצה להרשים אותן וחסר לכם שלא יהיה לי פיקוח... בוקי זאב:4X-MJB
shachaf yasurr פורסם ינואר 26, 2013 דיווח פורסם ינואר 26, 2013 חחחח בנתיים אין פיקוח .. תקווה שיהיה לך טיסה נעימה
Zeev Bucki פורסם ינואר 26, 2013 מחבר דיווח פורסם ינואר 26, 2013 היה לי פיקוח בדובאיי. היה לי פיקוח מעל ירדן. ורק בנחיתה בבן גוריון לא היה בכלל פיקוח וזה בערב של האירוע השבועי... בוקי זאב:4X-MJB
Noy Farhi פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 זה מה שאמרתי... *ציטוט של בוקי* "היה לי פיקוח בדובאיי. היה לי פיקוח מעל ירדן. ורק בנחיתה בבן גוריון לא היה בכלל פיקוח וזה בערב של האירוע השבועי... בוקי זאב:" ומה אתם הטייסים / פקחים פעילים / מחלקת כשירות פקחים עושה בנידון? להשאיר את הנושא בלי פתרון זה לא אפשרי...בסוף הנהלת VATSIM תצטרך להתערב בנושא פעילות הפקחים (כמו שעשו בחטיבת LML)
amir friedland פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 נוי , אם תסתכל טוב כמה פוסטים למטה אתה תראה שמחלקת הדרכת פקחים עושה המון בנידון.. אף אחד לא חייב לך דיווח על כל פעילות שעושים..
Noy Farhi פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 נוי , אם תסתכל טוב כמה פוסטים למטה אתה תראה שמחלקת הדרכת פקחים עושה המון בנידון.. 1.להפסיק פעילות של פקח שלא עלה לפקח זמן מה לא יפתור את הבעיה...כן יחסוך עדיפות לפקח אבל לא יגרום לפעילות מבצעית. אף אחד לא חייב לך דיווח על כל פעילות שעושים.. 2.(מצחיק שאתה רושם למשהו שמכיר את המערכת הזאת יותר מידי טוב) 3.לא זכור לי שכתבתי שאני רוצה דין וחשבון ..אני יכול לראות לבד את התוצאות ואת הפוסטים ועדיין לא ראיתי משהו כזה חריג.
amir friedland פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 זה שאתה לא רואה לא אומר שלא עושים... אז אל תמהר לכתוב שלא עושים כלום.
Noy Farhi פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 זה שאתה לא רואה לא אומר שלא עושים... 1.אני מאמין שעושים אבל, צריך לראות את התוצאות בשטח על es / vat y / SVfuובינתיים מאירוע שבועי לאירוע שבועי לפי גרף פעילות חטיבתי המבצעיות יורדת והמגמה בירדה ולא במגמה חיובית.
Liaz Kamper פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 אפשר הצעה לסדר: מדוע האירוע השבועי ביום קבוע? אני מציע שמידי נעביר יתקיים אירוע ביום שאינו מוצש. אני מניח שאתם מפספסים את אלו שלא יכולים במוצש אופן קבוע, ואני ביניהם. בנושא אחר, אני אנסה לקבוע 'קלים בלילה' לשבוע הבא באמצע השבוע.
Noy Farhi פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 אפשר הצעה לסדר: מדוע האירוע השבועי ביום קבוע? אני מציע שמידי נעביר יתקיים אירוע ביום שאינו מוצש. אני מניח שאתם מפספסים את אלו שלא יכולים במוצש אופן קבוע, ואני ביניהם. - Liaz Kamper אני מסכים איתך מאוד. אני חושב שלעשות אירוע שבועי ביום שבת זה לא יום כל כך טוב. אני כן חושב שצריך להעביר את ה"אירוע השבועי" ליום אחר.. אולי לעשות סקר בפורום באיזה יום רוב האנשים מעדיפים. שיהיה אפשרות בחירה לחברי החטיבה ולא החלטות רק של דרג ההנהלה.
amir friedland פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 אפשר הצעה לסדר: מדוע האירוע השבועי ביום קבוע? אני מציע שמידי נעביר יתקיים אירוע ביום שאינו מוצש. אני מניח שאתם מפספסים את אלו שלא יכולים במוצש אופן קבוע, ואני ביניהם. - Liaz Kamper אני מסכים איתך מאוד. אני חושב שלעשות אירוע שבועי ביום שבת זה לא יום כל כך טוב. אני כן חושב שצריך להעביר את ה"אירוע השבועי" ליום אחר.. אולי לעשות סקר בפורום באיזה יום רוב האנשים מעדיפים. שיהיה אפשרות בחירה לחברי החטיבה ולא החלטות רק של דרג ההנהלה. נוי , כמו מקודם , אתה מבסס את הטענות שלך על דברים לא נכונים ומטעים. לפני שנכנס האירוע השבועי לפעילות , אמיר פרסם סקר שחברי החטיבה (מה ששולל את מה שאמרת שההחלטות הם רק של ההנהלה) יוכלו לבחור את היום הנוח ביותר להם להגיע לאירוע השבועי , וכן זה היה יום שבת. זה דוגמא לכך http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/34523-%D7%A1%D7%A7%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%99/ אז כמו שאמרתי מקודם , קל מאוד להאשים אחרים , אני לא יודע מאיזה מקום אתה בא בטענות , אתה לא חבר חטיבה אבל אני מניח שאתה כן רוצה לעזור , ואם אתה רוצה לעזור את מוזמן להציע דברים כמוני וכמו שאר חברי החטיבה , ולא להאשים ישירות את הנהלת מחלקת הדרכה או את המנהלים בחטיבה ולא לכתוב סתם דברים שאפילו לא בדקת , בטענה שההנהלה לא עושה אותם.
Noy Farhi פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 נוי , כמו מקודם , אתה מבסס את הטענות שלך על דברים לא נכונים ומטעים. לפני שנכנס האירוע השבועי לפעילות , אמיר פרסם סקר שחברי החטיבה (מה ששולל את מה שאמרת שההחלטות הם רק של ההנהלה) יוכלו לבחור את היום הנוח ביותר להם להגיע לאירוע השבועי , וכן זה היה יום שבת. זה דוגמא לכך http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/34523-%D7%A1%D7%A7%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%99/ אז כמו שאמרתי מקודם , קל מאוד להאשים אחרים , אני לא יודע מאיזה מקום אתה בא בטענות , אתה לא חבר חטיבה אבל אני מניח שאתה כן רוצה לעזור , ואם אתה רוצה לעזור את מוזמן להציע דברים כמוני וכמו שאר חברי החטיבה , ולא להאשים ישירות את הנהלת מחלקת הדרכה או את המנהלים בחטיבה ולא לכתוב סתם דברים שאפילו לא בדקת , בטענה שההנהלה לא עושה אותם. אני לא מאשים את אף אחד אבל כן צריך לעשות שינוי... והשינוי לא יבוא מהשמיים או מדברים שמדברים מאוחרי דלתות סגורות בלי לתת דעה ציבורית של חברי החטיבה. הרבה מאוד דברים השתנו מאז הסקר. עובדה שעדיין יש פה בעיה באירוע שבועי... לא עולה כסף לעשות עוד סקר ולתת לציבור החטיבה לתת את דעתו בנושא. כדאי שתעשו את האירוע השבועי ביום שמתאים גם לעולם ולא רק זמן נוח בישראל... והזמן הנוח הוא ביום ראשון שיש חופש לעולם הW.
amir friedland פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 הרבה מאוד דברים השתנו מאז הסקר. עובדה שעדיין יש פה בעיה באירוע שבועי... לא עולה כסף לעשות עוד סקר ולתת לציבור החטיבה לתת את דעתו בנושא. מצטער, אבל זה לא מה שכתבת בהתחלה , אתה מאשים ועוד מאשים סתם טענות לא מבוססות. אולי כדי שתציע דברים ולא להגיד מה לא עשו ומה כן עשו ומי אשם בזה.
Noy Farhi פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 מצטער, אבל זה לא מה שכתבת בהתחלה , אתה מאשים ועוד מאשים סתם טענות לא מבוססות. אולי כדי שתציע דברים ולא להגיד מה לא עשו ומה כן עשו ומי אשם בזה. אם תרצה לקבל את דעתי בכל הנושאים אתה מוזמן ליצור איתי קשר במייל. להציע דברים? בכיף. אחרי זה תגידו שאין לי זכות להגיד בתור אחד שלא חבר חטיבה... הקול הולך וחוזר והפעילות הולכת ויורדת והפתרון זה לקדם את תחום הפיקוח ותחום פעילות המטוסים. איך מקדמים? עושים אירועים לפחות פעמים בשבוע בשטח ישראל ולא טיסות בינלאומיות. (לא צריך לארגן משהו בסדר גודל של RPS אפשר גם משהו קטן ונחמד) תחרות טיסה / תחרות ניווט,אימוני ILS של מטוסים קלים ומשולב עם כבדים שמטרת האימון זה וקטורים של גישה, טיסות אתגר במנחתים, הנחיתה הכי קצרה בשדה הכי קצר. לא חסר אפשרויות לעשות צריך רק לעשות ולא לרשום. תחרות פיקוח רצוף בין פקחי החטיבה, העמדה הכי פעילה ברשת. והזוכה מקבל משהו. מה הוא יכול לקבל? יש תקציב חטיבתי שאפשר להעניק משהו נחמד לפקח מצטיין.
amir friedland פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 קודם כל אני לא ביקשתי את הרעיונות שלך , אתה כתבת אותם פה על דעת עצמך... אני התחלתי לשים לב להודעות שלך שבאות במכוון או לא , נגד הנהלת החטיבה, ועוד דברים שאין בהם תוכן והם לא נכונים כלל. זה הסיבה שהגבתי , תאמין לי שגם אם אתה לא חבר חטיבה עדין יש לך את הזכות להציע דברים , אבל בטח שלא להתלונן סתם. ביקורת זה גם משהו שאתה לדעתי יכול לעשות גם שאתה לא חבר חטיבה ואני לא מדבר רק עליך , אבל לתקוף סתם זה כבר משהו אחר.
Liaz Kamper פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 הסקר היה בהחלט טוב ויפה, ואני מניח שרוב החטיבה אכן בחרו במוצש. אבל זה לא אומר שלא ניתן לגוון בימים. לא ראיתי את תוצאות הסקר, אבל בטוח שיש יום נוסף שאחרים הצביעו עבורו. זה ממש לא בשמיים (תרתי משמע ) לעשות את האירוע מידי פעם ביום אחר. אני בהחלט מחזק את דבריו של נוי שנושא לאירוע מעת לעת בטח לא יזיק.
amir friedland פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 הסקר היה בהחלט טוב ויפה, ואני מניח שרוב החטיבה אכן בחרו במוצש. אבל זה לא אומר שלא ניתן לגוון בימים. לא ראיתי את תוצאות הסקר, אבל בטוח שיש יום נוסף שאחרים הצביעו עבורו. זה ממש לא בשמיים (תרתי משמע ) לעשות את האירוע מידי פעם ביום אחר. אני בהחלט מחזק את דבריו של נוי שנושא לאירוע מעת לעת בטח לא יזיק. היי , אני לא מציג את הסקר כדי להגיד שהרעיון לא טוב או שכבר החילטו על יום מסוים וזה מה שיש.. פרסמתי אותו כדי להראות שנוי טועה באמירות שלו נגד ההנהלה , זה הכל. מבחיניתי האישית כחבר חטיבה אני חושב שלהחליף את יום של אירוע השבועי יכול להיות רעיון טוב זה בלי שום קשר לסקר שנערך אז.. Zeev Bucki הגיבו לזה 1
Amir Paz פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 *ציטוט של בוקי* "היה לי פיקוח בדובאיי. היה לי פיקוח מעל ירדן. ורק בנחיתה בבן גוריון לא היה בכלל פיקוח וזה בערב של האירוע השבועי... בוקי זאב:" ומה אתם הטייסים / פקחים פעילים / מחלקת כשירות פקחים עושה בנידון? להשאיר את הנושא בלי פתרון זה לא אפשרי...בסוף הנהלת VATSIM תצטרך להתערב בנושא פעילות הפקחים (כמו שעשו בחטיבת LML) אני יגיד לך לפחות מה אני עושה בנידון: א. בודק באמת למה לא היה פיקוח. ב.בודק מול VATSIM איך אני יכול למנוע ממך לכתוב בפורום הזה בדרך כשרה. כי התגובות שלך , מעבר לתוכן הביקורתי שבהן טעונות בהרבה חוצפה לטעמי ובסופו של יום פוגעות באינטרס של VATIL. יש הבדל בין להציע הצעות לבין לייצר מציאות שהיא לא נכונה, וזה מא שאתה עושה. בתור חבר חטיבה פיקחת כמעט שמונים אחוז מהזמן בניקוסיה מהרגע שקיבלת אישור לפקח שם. אחר כך עברת לחטיבה זרה ועכשיו הכל בסדר. אז חלאס נוי, אתה רוצה לעזור תעזור , אבל לכתוב תגובות כמו שכתבת מעל שהנהלת VATSIM תתערב לנו רק מייצרים תדמית לא נכונה. Zeev Bucki הגיבו לזה 1
Or Bahtari פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 טוב אני אעשה קצת סדר מהצד של מחלקת אירועים . האירוע השבועי היה וישאר ביום שבת כמו שחברי החטיבה רצו ובתור הגורם המוסמך על כך אני יכול לומר לכם מניסיון שהבעיה היא לא ביום ולא קשורה בהמצאת גימיקים לאירוע אך זה לא אומר שאיני פתוח לרעיונות חדשים. הבעיות שלנו הם : 1) הבעיה הראשונה והעיקרית שדווקא הרוב אולי לא שמים לב אליה היא שלא הגיעו מספיק חברים על מנת להחליף את דור הפקחים הישן ולכן אנו נמצאים במצב של חוסר. 2)לטעמי הפקחים לא כל כך מחויבים ל-VATIL בהתאם לשעות ההדרכה שנשרפו בשבילם ולכן הם גם לא מרגישים צורך להגיע ולעזור שעתיים בחודש באירוע שבועי. נוי , קראתי כל הודעה שלך לעומק בשרשור הזה ואוהד כבר רשם לך בעבר את המשפט הבא : "המתחיל במלאכה אומרים לו גמור" . בכל השרשור הזה אתה מלין בגין התנהלות החטיבה בעניינים שונים ולכאורה גם יודע את הפתרונות לשיפור המצב אך לא פועל כלל ליישומם. ואני יאמר לך יותר מזה , לא מזמן היה אירוע משותף עם החטיבה הקפריסאית ובישראל היה פיקוח מלא (כל העמדות) אך בניקוסיה לא ידעו לספק יותר משתי עמדות בעוד הקפריסאים יזמו את האירוע בעצמם אז? אני הולך לפורום שלהם וכותב כל הזמן מה לא בסדר אצלם והולך? אם הייתי רוצה לפעול בעניין כבר מזמן המנהל הקפריסאי האמון על הנושא היה מקבל בעניין מייל בשאלה על מתן עזרה בארגון אירועים ,אפילו הייתי מציע להצטרף כפקח אורח כדי למנוע מצבים מסוג זה אבל אני פשוט לא רוצה (יש לי כבר מספיק על הראש ). יש לחטיבה חברים בחטיבות האחרות שתורמים במידה רבה מאוד (גם אם זה לא לעיני כולם) , לדוגמא : יש מישהו שהציע לעשות שת"פ בין פקחים ב-VATIL לחטיבה אחרת על מנת שילמדו אחד מהשני דברים הקשורים לפיקוח ולהתנסות בשדות חדשים , הוא לא הגיע לכאן וכתב לנו מה לא בסדר והלך אלא הציע גם פיתרון למצב שיוכל לעזור בו במידת יכולתו ואף לנהל אותו.
shachaf yasurr פורסם ינואר 28, 2013 דיווח פורסם ינואר 28, 2013 נוי ממתי אכפת לך כאן ? אתה בכלל בקפריסין לא ?
Amir Paz פורסם ינואר 29, 2013 דיווח פורסם ינואר 29, 2013 אגב נוי עוד משהו, אני לא מבין למה אתה לא לוקח חלק ב VATIL. כחבר צוות למשל. זה היופי שבחטיבה - מי שבאמת רוצה לסייע ולקדם - תוך 2 וחצי שניות מקבל תמיכה מהצוות. אם אתה באמת רוצה להשפיע הדלת פתוחה. ואני מבקש מכולם - תעשו את ההבדלה בין ביקורת לבין לבין כתיבה ישירה נגד ההנהלה. אנחנו תמיד פתוחים לביקורת, עד רמה שאני חושב שצריך שירשור דביק סטייל חדשות תעופה ששם אפשר לכתוב רק ביקורת, טובה ורעה. אבל לבוא כל שני וחמישי ולכתוב לנו כמה אנחנו לא טובים, זו לא ביקורת. זו תופעה שצריך לטפל בה. כי מחר כשיגיע משתמש חדש ל VATIL ויקרא את הדברים, הוא עלול לעשות 180 ולחפש פינה אחרת, לא כי המצב באמת כזה - אלא כי תדמיתית ככה הפורום נראה.
Noy Farhi פורסם ינואר 29, 2013 דיווח פורסם ינואר 29, 2013 אגב נוי עוד משהו, אני לא מבין למה אתה לא לוקח חלק ב VATIL. כחבר צוות למשל. זה היופי שבחטיבה - מי שבאמת רוצה לסייע ולקדם - תוך 2 וחצי שניות מקבל תמיכה מהצוות. אם אתה באמת רוצה להשפיע הדלת פתוחה. - אני ממש לא מתכוון לקחת חלק כחבר צוות אחרי המיילים וכל הדברים שקבלתי מהנהלת הצוות...יום אחרי שהחלטתי לעזוב... ואם תרצה דוגמא אתה מוזן ליצור איתי קשר יש לי הרבה כאלה וכמה מהם שלך.. והם אחת הסיבות שעזבתי את החטיבה וצוות חטיבה בזמני יכול להגיד את זה... ואני מבקש מכולם - תעשו את ההבדלה בין ביקורת לבין לבין כתיבה ישירה נגד ההנהלה. אנחנו תמיד פתוחים לביקורת, עד רמה שאני חושב שצריך שירשור דביק סטייל חדשות תעופה ששם אפשר לכתוב רק ביקורת, טובה ורעה. אבל לבוא כל שני וחמישי ולכתוב לנו כמה אנחנו לא טובים, זו לא ביקורת. זו תופעה שצריך לטפל בה. כי מחר כשיגיע משתמש חדש ל VATIL ויקרא את הדברים, הוא עלול לעשות 180 ולחפש פינה אחרת, לא כי המצב באמת כזה - אלא כי תדמיתית ככה הפורום נראה. - הבעיה שאתה רוצה לשמוע רק דברים טובים על החטיבה ובצדק אף אחד לא אוהב לשמוע דברים רעים על האירגון שהוא חלק מההנהלה שלו. יש הרבה מאוד דברים לא בסדר שנעשים פה אבל גם דברים חיוביים ואני לא אומר את זה רק עכשיו אמרתי את זה גם שהייתי חלק מהצוות רק שזה נשמע אחרת שזה בא ממשהו מהצוות ולא ממשהו שלא חבר חטיבה ויש כל כך הרבה סיבות שכן אפשר לסדר דרך חטיבות זרות שרואות דברים מהצד. רוב הבעיתיות בנושא במה שכתבת למעלה זה נראה כאילו אכפת לך מחבר החטיבה החדש ולא ממה שקורה עם חברי החטיבה הקיימים הפעילים,חבר חטיבה חדש שיבוא ויראה כמה וורוד זה נחמד מאוד . אבל זו לא הנקודה...
amir friedland פורסם ינואר 29, 2013 דיווח פורסם ינואר 29, 2013 נוי , הסבירו לך כבר שאין שום בעיה בביקורת..לדעתי גם אם אתה לא חבר חטיבה אתה מוזמן לבקר.. אבל , יש צורה לעשות דברים , והצורה שלך זה כבר לא ביקורת זה השמצות שבאות לפגוע בחטיבה בגלל שנפגעת פה מזה או מזה ואתה מוציא את זה בפורום ומייצר לקוראים מציאות שונה באמירות כמו : " לא עושים כלום" "יתערבו לכם בהנהלה בסוף" ו "לא לוקחים את דעת חברי החטיבה ופועלים בעצמכם" ולדעתי לא ייתכן שתכתוב דברים כאלה בפורום ובמיוחד שאתה בכלל לא חבר חטיבה. Or Bahtari הגיבו לזה 1
Elad Zeierman פורסם ינואר 29, 2013 דיווח פורסם ינואר 29, 2013 אני ממש לא מתכוון לקחת חלק כחבר צוות אחרי המיילים וכל הדברים שקבלתי מהנהלת הצוות...יום אחרי שהחלטתי לעזוב... ואם תרצה דוגמא אתה מוזן ליצור איתי קשר יש לי הרבה כאלה וכמה מהם שלך.. והם אחת הסיבות שעזבתי את החטיבה וצוות חטיבה בזמני יכול להגיד את זה... נו אני אשתדל להיות עדין, אבל כל מייל חריף באשר הוא שקיבלת (ואין לי מושג מה היה כתוב שם...), מוצדק 100%, וההסבר: ביולי הקרוב אני ועוד כמה חבר'ה נסגור עם החטיבה הזאת עשור, במהלך העשור הזה היו לי ולעוד כמה חברים, וויכוחים, חילוקי דעות על ימין ועל שמאל , חוסר הסכמה , לא קיבלתי כל מה שאני רוצה וגם אחרים לא קיבלו מה שהם רוצים, אבל לא עולה ובשאר גם לא עלה בדעתם לעזוב כמו שאתה עזבת ולמה אני מתכוון: שתבין אתה לא איזה ילד כאפות שהגיע מהפורומים החיצוניים ההסמכת פיקוח שלו נמרחה על ימין ועל שמאל או שסתם רצית הסמכת אינסטנט, נמאס לך ועזבת לגולה (שרובם אגב חזרו). אתה קיבלת ובאמת שאני מסתכל לאחור כל במה אפשרית לבטא את עצמך אם זה בתפקידים חשובים בצוות החטיבה, הסמכות פיקוח, על ילד שעזב כי לקח לו יותר מידי זמן להיות מוסמך קרקע אני לא יכול להגיד שזה מישהו שירק לבאר מימנה הוא שתה עלייך אפשר להגיד את זה ובגדול. פשוט דוגמא קלאסית, שתבין היו לי כאן חילוקי דיעות או תסתכולים שמה שהיה לך זה מרגרינה , יכולתי בשניה לזרוק חץ על המפה של אירופה ועם הדרגת פיקוח שלי היו מקבלים אותי שם עם שטיח אדום והייתי פורח שם, אבל יש דברים שפשוט לא עושים, ולא כי זה אסור או בניגוד לאיזה כלל, אלא מסיבות אחרות....תבין לבד !