Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 אלה שמכירים אותי בטח יודעים עד כמה אני חובב טופולבים גדול לפני כמה שבועות קניתי את המודל של IGFLY , ומאז אני לומד אותו לעומק ומתפלא מחדש ממידת הדיוק. בקרוב אני אפרסם קצת תמונות מטיסות שעשיתי איתו, בנתיים אני מביא לכם קצת היסטוריה של המטוס הזה והדגמים שיוצרו. http://www.igfly.com/screenshots.php טופולב 154-TU הטופולב 154 הינו הדגם השישי במספר של מטוסי הנוסעים של חברת טופולב.הוא תוכנן באמצע שנות השישים , והמריא לראשונה ב 4 לאוקטובר שנת 1968. המטוס נקרא טושקה (Tushka) בברה"מ לשעבר , וקיבל שם קוד CARELESS על ידי נאט"ו. ה 154 תוכנן כתחליף לטופולב 104 ולאילושין 18, ובוסס על המודל הקודם , ה 134 . למרות כארבעים שנה בשירות, הדגם הזה עדיין בשימוש בהרבה חברות תעופה, רובן ממדינות מזרח אירופה. חלק מהמטוסים שנבנו מצאו את דרכם לתחום הצבאי כמטוסי אח"מים. הטופולב 154 תוכנן ונבנה עם דגש מיוחד על ביצועים טובים בתנאי תפעול קשים (יכולת המראה ממסלולים מכוסי שלג או חצץ) יכולת המראה ממסלולים קצרים יחסית , כמו כן יכולת טיסה בגבהים גדולים. בשביל לענות על דרישות קיצוניות אלה, המטוס צוייד בשלושה מנועי סילון מסוג קזנטסוב ( KUZNETSOV ) 8-NK , שנותנים לו עדיפות ביחס של דחף – משקל . זנב ה T שלו מאפשרת הפחתת הרעש בתוך המטוס ונותנת יתרון אירודינמי בכנפיים. מראה המטוס זהה למטוס הבוינג 727 . הטופולב 154 נכנס לשירות המסחרי של חברת אירופלוט בחודש פברואר שנת 1972 , וטס בהתחלה בנתיבים בין מוסקווה , פראג וטבליסי . בנוסף לדגם ה 154 הראשון , נבנו עוד שני דגמים מבוססים על מנועי ה קזנטסוב , שנכנסו לשירות בשנת 1975 ו 1978 ; דגם ה A154 המשופר עם מנועים חזקים יותר ומשקל המראה מירבי גדול יותר , ודגם ה B154 שנבנה במיוחד לשרת בנתיב בין מוסקווה למיניראלניי וודי בקווקאזים. הדגם האחרון בסדרת ה 154 הינו ה 154M שטס לראשונה בשנת 1982 , האב-טיפוס הראשוני של דגם זה הינו B154 משופר (85317-CCCP) , והשינויים העיקרים בו היו מנועי הסילון מסוג סולובייב (היום נקראים " אביאדביגאטל ") . מקורות מספרים שהתכנון היה להאריך את גוף המטוס בעוד 13 מטרים כדי להגדיל את הספר הנוסעים ל 250 , בסוף המטוס נשאר באותם המימדים. במהלך כשלושים שנה של ייצור , נבנו יותר מ 600 מטוסי 154 , A154 ו B154 , ויותר מ 350 מטוסי M154 . בשנת 2003 , מפעל "אביאקור" בסאמארה חדל מלייצר את המטוס אחרי אספקת הטופולב האחרון לחברת URAL AIRLINES , רישום המטוס 85844-RA . היום ישנם כ 285 מטוסי טופולב בשירות כ 75 חברות תעופה בעולם. קיימת הזמנה קטנה של חברת YAKUTIA AIRLINES למטוסי טופולב , אולם הדבר הזה לא מבטיח חידוש קו הייצור של המטוס במפעל בסאמארה , כנראה שחברת "אביאקור" תאסוף חלקים לא גמורים שנבנו בעבר לבניית המטוסים בהזמנה , במקום לייצר את המטוסים מחדש .
Ohad Shalev פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 מעשיר ביותר... תודה שאדי... אני מחכה לתמונות
Yoav פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 מחכה לתמונות! ותראה את הקוקפיט יכול להיות דווקא מעניין ואתגרי!
Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 20, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 http://www.igfly.com/screenshots.php
Itai Ganor פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 הורדתי את הפאנל של הטופלוב מאיפשהו ופה בכלל זה נראה קשה לתפעול אחלה סיכום שאדי! תביא תמונות כמובן.
פליקס פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 פששש מטוס טוב !!! גם אני אוהב מטוסים רוסים . כל מטוס רוסי שיש לסימולטור אני מוריד ראשון (פשוט חיב לטוס עליהם). שלא נדבר על אוסף הדגמים שלי מקווה שתיהנה מה עוד מטוסים רוסים וממתין לתמונות. גם לי יש כמה טיסות מצולמות שלא רציתי לפרסם.
moti פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 מחכה לתמונות בקוצר רוח... אני שם לפעמים בסרבאינפו שאתה טס עם טופולב אתה רושם שאתה טס עם הטופולב בהערות של הטייס אבל בדגם עצמו כתוב שאתה טס עם 727, אין אפשרות לכתוב שאתה טס עם טופולב או שאתה מסדר את זה ככה בכוונה?
Avi Dudai פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 היי שאדי, האם השפה בפאנל היא רוסית ומי שלא מכיר את השפה לא יבין כלום?
Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 20, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 מחכה לתמונות בקוצר רוח...אני שם לפעמים בסרבאינפו שאתה טס עם טופולב אתה רושם שאתה טס עם הטופולב בהערות של הטייס אבל בדגם עצמו כתוב שאתה טס עם 727, אין אפשרות לכתוב שאתה טס עם טופולב או שאתה מסדר את זה ככה בכוונה? זה בגלל שבתוך ה SB , בחלון תוכנית הטיסה אין מטוסים רוסיים ( :roll: ) , אני יכול לערוך את זה ידנית אצלי ולהוסיף שם טופולב אבל העניין לא בדוק ויכול לגרום בעיות למשתמשים אחרים שנמצאים לידי ברשת! לכן אני בוחר 727 סטנדרטי שזה מודל קרוב למטוס איתו אני טס... ורושם הערה על זה, שידעו למה בדיוק אני כל כך מהיר וגבוהה :wink: SB3 הולך להיות יותר ידידותי מבחינת הוספת מודלדים של מטוסים...
Yarden Ben-Dor פורסם ספטמבר 20, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 20, 2004 עוד משהו קטן שסיפרו לי.. האווירודינמיקה של הטופולב 154 היתה כ"כ טובה, שבואינג קנתה את האווירודינמיקה של ה154 לייצור ה727 שלהם
Shadi Abo Ahmad פורסם ספטמבר 21, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 היי שאדי, האם השפה בפאנל היא רוסית ומי שלא מכיר את השפה לא יבין כלום? אין ממש הרבה טקסטים על הפאנלים של המטוסים... במקרה הזה, מי שלא מבין יכול לעבור עם העכבר מעל השעונים ולקבל את השם (וגם נתוני הקריאה) באנגלית.
ohadn747 פורסם ספטמבר 22, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2004 יש לי את המודל הזה וגם הרבה מאוד מודלים אחרים שקניתי... באמת כתוב על הפאנל ברוסית אבל בכל מקרה מבינים מה זה כל דבר...