פליקס פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 שלום לכולם יש לי שאלה אולי שאלו אותה ואני לא מצאתי. אני רוצה ביום מן הימים להוציא רישיון טיס והשאלה . *מאיזה גיל אפשר להוציא רישיון טיס על מטוס קל? *קמה זה יעלה? וגם להמליץ לי איפה . תודה לכול מי שימסור מידע :wink:
maverick76 פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 כל מה שאתה צריך לדעת יהיה פה.... http://www.downwind.co.il/
×�פיק פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 שלום לכולם*מאיזה גיל אפשר להוציא רישיון טיס על מטוס קל? *קמה זה יעלה? וגם להמליץ לי איפה . תודה לכול מי שימסור מידע :wink: מגיל 17 אפשר להוציא רישיון. עולה בין 40000 ש"ח ל 50000. קיימים בתי ספר למטוסים קלים במגידו, חיפה, והרצליה (אני חושב שזה כל מה שיש. אבל יכול להיות שפיספסתי מקום מסויים). מכיוון שלרובנו אין 40-50 אלף ש"ח מיותרים, וכן, רובנו לא בנים של מנכ"ל, יש כמה דברים שאני ממליץ לך לעשות למקרה שיש לך את הכסף נגיש כבר בגיל 17- תתחיל! אל תחכה עם זה! אני הייתי מת להגשים את החלום בגיל 17... יש כאלו שטוענים שזה יכול לפגוע בסיכוייך להתקבל לקורס טיס בצבא, אבל אין לי מושג. למקרה שאין לך את הכסף- תתחיל לחסוך. ואם אין לך כוח לחכות, ואתה באמת רוצה לטוס בכל מחיר, יש עוד דברים שאפשר לעשות כדי להיות באוויר, כמו מצנחים, אזמ"ים, וכל שאר הדברים הדואים. אני אישית מתחיל בעוד שבוע וחצי קורס טיס-הגדר דאון. הקורס ימשך שנה לפחות. והוא הרבה יותר זול. אם תרצה עוד פרטים פנה אליי...
OmriSoudry פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 כמו שאפיק אמר, ניתן להוציא רישיון בגיל 17 (למרות שתיאוריה לפי דעתי אפשר להתחיל קצת לפני..) ובגיל 17 לקבל רישיון על ססנה. אפיק, זה לא רק עניין של כסף...כשאני ביקשתי מאבא שלי לעשות את הקורס עוד שנה(לפני הצבא) הוא לא הסכים ואמר לי שאני יחשוב רק על זה ושזה יפגע לי בלימודים. הוא די צודק ת'אמת...חוץ מזה שצריכים לשקול גם דברים אחרים..כמו למשל תנאי לשמירה על רישיון והאם באמת יהיה קל לטייס שיש לו רק שישי-שבת פנויים מהצבא, לנצל את היומיים האלה לטיסות.. אבל כמו תמיד, נכון, גם כאן הכסף קובע - למרות שאני חושב שבנק הפועלים (אל תתפסו אותי במילה) מציע במיוחד לקורסי טייס פרטיים, הלוואות של עד 50,000 שקלים בלי ריבית עד 30 תשלומים חודשיים. אבל שוב, אני לא סגור על זה... בכל מקרה, תעשה חיפוש מהיר בגוגל ל-"בית ספר לטיסה" ותברר בכל בתי הספר את המחירים שלהם... **הערה שתישמע די מפגרת, אבל נדהמתי ששאלו אותי בעבר: בית הספר לטיסה VFS הוא לא בית ספר לטיסה אמיתי שנותן קורסים בחינם. הוא בית ספר וירטואלי לטיסות ברשת.
Eliran-VFS1 פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 עומרי VFS זה כן בית ספר אמיתי לטיסה! פשוט הטיסה היא ויראטואלית הבית ספר לא! VFS זה בית ספר אמיתי לטיסה וירטואלית! הקורסים בנויים כמו באמיתי 5 אנשים בעלי ידע בטייס מהמציאות בונים את החומר אז ככה שזה כמו באמיתי! ואנחנו הבית ספר הראשון בחיפוש בגוגל! איזה רייטינג!!! זה העיקר שגוגל חושב שאנחנו כן בית ספר אמיתי!
OmriSoudry פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 אל תהיה קטנוני, הבנת למה התכוונתי :? סתם נקודה שרציתי להבהיר שמשום מה אנשים לא כל כך הבינו (איזה מן בית ספר אמיתי היה נותן קורסים בחינם..)
talkaplan פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 עם אתה רוצה לעשות רישיון על אולטרה לייט אז ככה: אתה מתחיל לעשות את הרישיון מגיל 17 זה עולה כולל כל המבחנים של מינהל התעופה וכל הספרי לימוד של אומני הורייזן וכולל ממש כל השיעורים עם מדריך והכל הכל כולל הכל יעלה לך כ 30000 נטו לרישיון ביד
פליקס פורסם ספטמבר 21, 2004 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 תודה לכולם על זה שנתתם לי מידע. אני יחשוב על זה
Liav Nefesh פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 זה גם מה שאני עושה אחרי הצבא, רישיון על אז"מ הרבה יותר כייף (לפי דעתי)... ד"א מישהו יודע מחיר של אז"מ חדש מסוג סוואנה?
×™×•× ×™ לומר פורסם ספטמבר 21, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 21, 2004 לגבי התיאוריות... אפשר להתחיל ללמוד לתיאוריות לפני הקורס אבל אי אפשר להבחן לפני שיש 10 שעות טיסה ורישיון מתלמד אז מבחינת התיאוריות אפשר בהחלט להתחיל אותם במקביל ולא להקדים עם התיאוריות.
Shmulik Lin פורסם ספטמבר 22, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2004 פליקס שלום כאחד שעף מקורס טייס -הצבאי על בעיות משמעת והשלים את שהפסיד באזרחות בגיל יותר מאוחר להלן עצות ממני אליך: אפשר לסיים קורס אזרחי תוך 8 חודשים ב-40000 שקלים שהיום נראה לי שזה יותר יקר את הקורס סיימתי לפני כ-5 שנים בבי"ס אוויה בהרצליה מקצוענים ללא ספק אך ישנם בתי ספר יותר זולים בהרבה מאוויה עושים סקר שוק ומבררים מחירים שהרי אתה משלם לא רק על עצמך בשכירת המטוס אלא על מדריך גם ככל שתסיים חובותיך בקורס יותר מהר וב-40 שעות פלוס מינוס כמוני כך יעלה פחות כסף החובות הינם 5 שעות סולו הקפות,5 שעות סולו שטח,5 שעות סולו ניווט שיבוא רק לאחר מעבר בהצלחה של 7 מבחנים עיוניים שרובם באנגלית תעופתית ואלה הם: נווטות,מטאורולוגיה,ספר פתוח-משקל ואיזון וכו',ספר סגור-נתונים שונים ,חוקה אוירית ורדיו-טלפון ו-3 או 5 שעות מכשירים ברמה נמוכה ביותר לא זוכר כרגע הטסט מורכב מ-2 טסטים האחד שטח+המראות ונחיתות שונות והשני ניווט ליעד מסוים עם שינויי כיוון תוך כדי טיסה והתקלות בוחן למיניהם כפי שאמרתי בהתחלה ..אם הכיס כואב אפשר למשוך זאת כ-4 שנים אפילו ואם הזמן והלימודים כואבים אז אפשר להתנחם ברשת ואטסים ולראות מי נגד מי לאחר הצבא עד כאן-בהצלחה
BlackRaven פורסם ספטמבר 22, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2004 אמנם עוד מוקדם לחשוב על כך, אבל אם אני לא אצליח בצבא אני מתכוון להוציא את רישיון הטייס בארה"ב, למען האמת ב-Washington Flying Club. שם החיים הרבה פחות קשים,ושם ב-50 אלף ש"ח אפשר להוציא רישיון פרטי, מכשירים ומסחרי, וזה לא לוקח יותר מ-4 חודשים(כל הקורסים שציינתי), הרבה יותר עדיף והרבה יותר חסכוני(למרות מבחן ההסבה שישראל דורשת). http://www.fly-wfc.com
×™×•× ×™ לומר פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 שכחת דבר חשוב ביותר כשכתבת על WFC. גם אני חשבתי ללמוד שם טייס ובסוף למדתי בארץ... שכחת שיש את כל נושא המחייה. גם אם אתה יישן בביה"ס זה 15 דולר ללילה לא כולל אוכל, ובמשך 4 חודשים תרצה לפנק את עצמך קצת יותר מרק ללמוד כל היום מהבוקר עד הלילה ולטוס 3 טיסות ביום (לחוץ ביותר), כך שהסכום הוא הרבה יותר גבוה מ50000 ש"ח לשלושת הקורסים ... וכמובן שתוך 4 חודשים אתה לא תצבור את 250 השעות הדרושות לקורס המסחרי (ואם כן תוציא עוד הון תועפות על שעות טיסה כדי לצבור את השעות) ובסופו של דבר כשתגיע לארץ תצטרך להשלים שני מבחני תיאוריה (חוקה ורדיו טלפון) ולבצע טיסה עם בוחן... תחשוב על זה, ותאמין לי - קח את הזמן לאט ... אל תרוץ ... תתקדם בקצב רגיל , ככה גם תרכוש ניסיון לאורך זמן ולא יהיה לך סלט בראש מלימודים אינטנסיביים...
eranzucker פורסם ספטמבר 23, 2004 דיווח פורסם ספטמבר 23, 2004 ועוד אפשרות בארה"ב היא להתחיל מאפס עד לרישיונות הדרכה ולעבוד בהדרכה בבי"ס שבו למדת וכך לצבור שעות והמון המון ניסיון. לפרטים אני אשמח לעזור ערן