עבור לתוכן
Asaf Katz

טיסה עם מסוקים בארץ

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם,

האם מישהו יכול להסביר לי את חוקי הטיסה עם מסוקים בארץ? (צבאי ואזרחי אם אפשר..)

האם היציאה והכניסה לשדות השונים, ואפילו ההמראה והנחיתה בהם, דומה לטיסה עם מטוס?, האם הם שומרים על נתיבי וכללי טיסת הCVFR? 

חיפשתי מידע בפורום פה, ובפורום אחרים ברשת אך ללא תוצאה..

תודה רבה ושבוע טוב..

פורסם

אהלן,

מתייחס לאזרחי:

המסוקים בארץ טסים לפי כללי טיסת ראיה מבוקרת (CVFR), "על הנייר" ע"פ נתיבי CVFR תובלה.

לפי הפמ"ת, מסוקים של חברות מסחריות רשאים לטוס בנתיבי CVFR מסוקים (ע"פ מפה של חיל האוויר המפורסמת בתפוצה מצומצמת) לאחר תיאום מראש מול הגורמים הרלוונטים. בפועל- כמעט כל הטיסות של המסוקים מבוצעות בנתיבי CVFR למסוקים.

לגבי כניסות ויציאות, נתיבים שונים בגבהים שונים מצריך גם נהלי הצטרפות/עזיבה שונים, מכיר שבשדה דוב קיימת מפה להצטרפות ועזיבה בנתיבי מסוקים אך לפי מיטב הבנתי מרבית התעבורה מתבצעת בנתיבי "התובלה".

עוד מידע ניתן למצוא כאן:

http://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&task=doc_download&iotype=w&gid=3015&Itemid=&lang_ovrrde=ENG

פורסם

אהלן,

מתייחס לאזרחי:

המסוקים בארץ טסים לפי כללי טיסת ראיה מבוקרת (CVFR), "על הנייר" ע"פ נתיבי CVFR תובלה.

לפי הפמ"ת, מסוקים של חברות מסחריות רשאים לטוס בנתיבי CVFR מסוקים (ע"פ מפה של חיל האוויר המפורסמת בתפוצה מצומצמת) לאחר תיאום מראש מול הגורמים הרלוונטים. בפועל- כמעט כל הטיסות של המסוקים מבוצעות בנתיבי CVFR למסוקים.

לגבי כניסות ויציאות, נתיבים שונים בגבהים שונים מצריך גם נהלי הצטרפות/עזיבה שונים, מכיר שבשדה דוב קיימת מפה להצטרפות ועזיבה בנתיבי מסוקים אך לפי מיטב הבנתי מרבית התעבורה מתבצעת בנתיבי "התובלה".

עוד מידע ניתן למצוא כאן:

http://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&task=doc_download&iotype=w&gid=3015&Itemid=&lang_ovrrde=ENG

סבבה, תודה רבה!

אני מניח שברשת הנהלים דומים?, כלומר טיסה על נתיבי CVFR רגילים... 

אגב, אני צריך ליידע את הפקח בפנייתי הראשונה אליו שאני מסוק נכון?, כדי שיהיה מודע לדבר

פורסם

שלום אסף,

ברשת הטיסה מותרת עפ"י כללי CVFR למטוסי תובלה בלבד (גם אם ברשותך המפה הצבאית). עם זאת, כמו במציאות, אתה יכול לבקש לעבור דרך נקודות שאינן בנתיבים כל עוד הפקח מבין ומכיר את הנתיב ואת הנקודות הרלוונטיות.

ברגע קבלת הFPL שלך, הפקח מודע לסוג המטוס שלך.

בברכה,

פורסם

ליאב, עד כמה שאני מכיר מסוקים במציאות יכול לטוס בנתיבי אז"מ/חקלאי - האם גם ברשת זה מותר?

החוק במציאות מאפשר טיסה רק בנתיבי המסוקים או תובלה, זה שבגדול מאשרים להם "חקלאי" זה כבר משהו אחר ו"על הפקח/בקר".

בגדול ברשת אנחנו טסים על פי המפות המפורסמות מרת"א, תחום האז"מים ברשת כמעט ולא קיים. בגדול לא צריכה להיות שום בעיה לטוס כמעט איך שתרצה כל עוד הכל מופיע בתוכנית הטיסה שלך  :good:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...