Almog Atar פורסם נובמבר 4, 2014 דיווח פורסם נובמבר 4, 2014 שלום חברים, תל אביב בין השעות 19:00 עד מינימום 21:00 מוזמנים להגיע, זמין להשגחה אחת (תיאום בפרטי)
Gregory Verba פורסם נובמבר 4, 2014 דיווח פורסם נובמבר 4, 2014 מגדל בן גוריון מ21:30 , אולי אפילו קודם, עד 23:00
Ron Peer פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 כן למשל אני.התחברתי לבדוק פיקוח בסרבאינפו לא היה אף אחד כבר היה מאוחר.ככה זה שעובדים ויש ילדים להשכיב לישון ואז קצת זמן לדברים אחרים ו/או עם האשה אפילו סתם לראות טיפה VOD או בייבי בום וכו.ואז פתאום 23:00 מקומי. או שאני עייף או שאין פיקוח.פרט באמת לארוע שהיה לאלעל וירטואל היה פיקוח אבל גם עד שהתחברתי פרט להונגרים לא היה אף אחד אפילו EURE התנתק כבר.רק LCCC היה ונתן טיפה ליווי ( ואני הייתי צריך להזכיר לו TOD )הרבה פעמים הם מבקשים ומזכירים שמתי שמוכן להנמכה להודיע.
shachaf yasurr פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 כן למשל אני. התחברתי לבדוק פיקוח בסרבאינפו לא היה אף אחד כבר היה מאוחר. ככה זה שעובדים ויש ילדים להשכיב לישון ואז קצת זמן לדברים אחרים ו/או עם האשה אפילו סתם לראות טיפה VOD או בייבי בום וכו. ואז פתאום 23:00 מקומי. או שאני עייף או שאין פיקוח. פרט באמת לארוע שהיה לאלעל וירטואל היה פיקוח אבל גם עד שהתחברתי פרט להונגרים לא היה אף אחד אפילו EURE התנתק כבר. רק LCCC היה ונתן טיפה ליווי ( ואני הייתי צריך להזכיר לו TOD ) הרבה פעמים הם מבקשים ומזכירים שמתי שמוכן להנמכה להודיע. מז"א ? הוא מבקש ממך לקרוא לו שמוכן להנמיך ואז נותן לך הוראה להנמיך , הפקח אינו יודע מתי אתה מוכן,יכול ומופיע לך הנקודה TOD . בנוסף פקח הניקוסיה היה בבחינה מסכמת על הבקרה אז תחוס עליו (וגם הפקח עבר אז מזלט !)
Ron Peer פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 התכוונתי שבדכ היו אומרים לי.. CALL WHEH READY FOR DECENDבפעם האחרונה בארוע אני פניתי אליו לבד בבקשה להנמכה הוא לא אמר לי את המשפט הנל
Gregory Verba פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 אמצע שבוע מה נעשה .. לומדים\עובדים. אני חס וחלילה בא בטענות. כמובן שאני מבין. גם אני עובד ויש לי שני ילדים. פשוט היה יותר נחמד עם היתה קצת תנועה. זה הכול. shachaf yasurr הגיבו לזה 1
shachaf yasurr פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 אני חס וחלילה בא בטענות. כמובן שאני מבין. גם אני עובד ויש לי שני ילדים. פשוט היה יותר נחמד עם היתה קצת תנועה. זה הכול. הלוואי שכל עלייה לרשת תהיה פיקוח
Noy Farhi פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 שחף, בסנטרים של מרחבים גדולים נהוג להגיד "When ready descent FLXXX" בדר"כ הגובה ההתחלתי בסקטור FL240. בסנטרים גדולים וגם 2 הסקטורים של ניקוסיה המזרחית יש נקודות שחובה להיות בגובה מסויים, אז הפקח מודיע למטוס מתי להתחיל להנמיך ולא ההפך. כמעט ואתה לא תשמע את זה ברשת ואולי אפילו לא במציאות כי רוב התנועות מקבלות DIRECT לנקודה של תחילה הSTAR במקרה שלנו SOLIN. במקרה של אנקרה סנטר TOMBI אבל אך ורק למטוסים הנוחתים באנטליה (LTAI) הסטנדרט זה A: Nicosia control, radar contact FL350 proceed direct to SOLIN expect FL120B report ready for descent
shachaf yasurr פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 שחף, בסנטרים של מרחבים גדולים נהוג להגיד "When ready descent FLXXX" בדר"כ הגובה ההתחלתי בסקטור FL240. בסנטרים גדולים וגם 2 הסקטורים בניקוסיה המזרחיים של ניקוסיה יש נקודות שחובה להיות בגובה מסויים אז הפקח מודיע למטוס מתי להתחיל להנמיך. ולא ההפך. הסטנדרט זה A: Nicosia control, radar contact FL350 proceed direct to SOLIN expect FL120B report when ready for descent כמובן , לא הבנתי את מה שרשם נכון . חשבתי שרון אומר שהפקח אומר לו מתי להנמיך ...
Ron Peer פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 שחף, בסנטרים של מרחבים גדולים נהוג להגיד "When ready descent FLXXX" בדר"כ הגובה ההתחלתי בסקטור FL240. בסנטרים גדולים וגם 2 הסקטורים של ניקוסיה המזרחית יש נקודות שחובה להיות בגובה מסויים, אז הפקח מודיע למטוס מתי להתחיל להנמיך ולא ההפך. כמעט ואתה לא תשמע את זה ברשת ואולי אפילו לא במציאות כי רוב התנועות מקבלות DIRECT לנקודה של תחילה הSTAR במקרה שלנו SOLIN. במקרה של אנקרה סנטר TOMBI אבל אך ורק למטוסים הנוחתים באנטליה (LTAI) הסטנדרט זה A: Nicosia control, radar contact FL350 proceed direct to SOLIN expect FL120B report ready for descent והפעם לא דיבר איתי ככה אני חישבתי מרחק דרוש להנמכה ואמרתי לו מוכן להנמכה כי ראיתי שלא פנה אליי אכן נתן לי ישיר לסולין נכנסתי מטומבי
Ron Peer פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 אגב גם בסקטורים גדולים נניח במזרח רחוק ובארהב עושים ככה? נותנים ישיר לסטאר?
Ron Peer פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 אז למה בעצם בתוכנית טיסה מכניסים את כל נק הביניים מהכניסה ועד הסטאר? עם יודעים מראש שיהיה DCT?
Noy Farhi פורסם נובמבר 5, 2014 דיווח פורסם נובמבר 5, 2014 והפעם לא דיבר איתי ככה אני חישבתי מרחק דרוש להנמכה ואמרתי לו מוכן להנמכה כי ראיתי שלא פנה אליי אכן נתן לי ישיר לסולין נכנסתי מטומבי הפקח לא אמור לקרוא לך. באחריות הטייס להודיע שהוא מוכן להנמיך והפקח מאשר מולו. אתן לך דוגמא נחמדה, אתה טס לצורך העניין מלרנקה לב"ג אתה יודע שמחובר ת"א אבל אתה מתקרב/חוצה את סולין זה לא משנה אתה לא תקרא לתל אביב? אתה תקרא לו. אתה לא תמשיך בטיסה כאילו כלום בגלל שהפקח לא קרא לך. (בעולם האמיתי אין את הסוגיה הזאת וברור שלא צריך להסביר.) כנל לגבי המראה, ברשת אומרים Wind xxx runway xx cleared for takeoff when airborne contact BGN Aapproach 120.50. בעולם האמיתי אתה תשמע את אותו הקלירנס ללא when airborne contact departure 120.50 כי זה מובן מאליו שצריך ליצור קשר איתו. (כל הדוגמא הזאת תקפה שיש גישה ומגדל מחובר) אני עורך כי ראיתי את השאלות שלך. אגב גם בסקטורים גדולים נניח במזרח רחוק ובארהב עושים ככה? נותנים ישיר לסטאר? לא. לא חובה ולא כולם נותנים ישירות לנקודה האחרונה בתוכנית (כניסה לסטאר) ברוב המקומות (אני מדבר ברשת) אתה מקבל DIRECTים. אבל זה לא חובה. יש בקרות שמעדיפות שהטייס ימשיך על הנתיב דרך כל הנקודות. למה? שיקולים שלו. אז למה בעצם בתוכנית טיסה מכניסים את כל נק הביניים מהכניסה ועד הסטאר? עם יודעים מראש שיהיה DCT? כמו שכתבתי למעלה, לא חובה לתת DIRECTים. נוחות של בקר. אתן דוגמא שאני מפקח על ליסבון קונטרול (גם במציאות עושים זאת) נהוג לתת DIRECT ל FAP (Final approach point) ומשם המטוס מקבל "Cleared ILS rwy XX"