Ilan Kreitmann פורסם דצמבר 13, 2014 דיווח פורסם דצמבר 13, 2014 אני משתמש בתוכנת X-Plane10.31 64bit על ה-iMac27 שלי. בעולם הסימולציה של מטוסים יש 2 קבוצות עיקריות האחת שרואה בו משחק מחשב והשנייה שמתעסקת ברכישת ידע מעמיק בהטסת מטוסים מסוגים שונים ברמה קרובה לזו שבמציאות. אני פונה כאן אך ורק לקבוצה השנייה. מזה זמן רב אני עוקב אחרי אפשרויות של יצירת קשר והחלפת אינפורמציה בין משתמשי X-Plane. עד לרגע זה נראה לי שהמצב די עגום. להערכתי יש רק מעט מאוד משתמשים ״מקצועיים״, כלומר כאלו שמסוגלים להכין מטוס לטיסה מ- cold start ועד לתכנות ה- FMC לשימוש ב- charts ובמספר אתרים שבעזרתם מקבלים את האינפורמציה הנדרשת לגבי שדות התעופה, מסלולי טיסה, תחזיות מזג האוויר וכו״. נראה שיש משתמשים מעטים עוד יותר בכל הנוגע לסימולציה של טיסות המבוקרות על ידי בקרים וירטואלים באחת מרשתות הבקרה העולמיות כמו VATSIM. בחלק הזה גם אני שייך לאלו שהנושא הזה נמצא במסגרת הלימוד שלי. עד היום הקשרים שלי לעולם סימולציית הטייס מתבצעיים דרך הפורומים של X-Plane, שהם מאוד פעילים, מקצועיים (חלקם מנוהלים על ידי טייסים פעילים או לשעבר) וברובם גם חברותיים, מה שאומר שאפשר לקבל עזרה בכל נושא. זו הנקודה הראשונה והכי חשובה שלי שמדברת בעד X-Plane כתוכנת סימולציה רצינית. ויסלחו לי החברים בפורופ זה אבל מה שאני רואה כאן זה לא אקטואלי וגם לא ברמה וגם בטיפין טיפין…. X-Plane צורכת על המחשב שלי 173.46GB ! מתוך 16GB זכרון עבודה ההפעלה שלה משאירה בערך 3GB פנויים לתוכנות אחרות שנדרשות כמו הדפדפן שדרכו אני אוסך את האינפורמציה לטיסות ולפעמים גם תוכנת ווידיאו שמקליטה את הטיסות שלי. לתוכנת עיבוד הווידיאו כבר אין מקום ואני מפעיל אותה רק לאחר סגירת ה- X-Plane. אני מצביע על נתונים אלו כדי לומר שזו תוכנה שדורשת גם חומרה ״מקצועית״, מחשב מאובזר היטב. מסך גדול איכותי וכמובן כל העזרים לטיס. אבל מה מציעה לנו התוכנה הכבדה הזו? ראשית מקצועיות ושנית סימולציה ברמה הכי גבוהה שאפשר והכי קרובה למציאות. מי שעקרונות אלו לא חשובים לא מאוד מומלץ שלא ישתמש בה. אני לא בא כאן לעשות השוואה עם תוכנות אחרות. יש מספיק חומר באינטרנט. אני יכול רק להביא הוכחה מנצחת אחת. הזמנתי את החבר שלי שהוא טייס אל על פעיל לעזור לי בשאלה מסויימת. הוא בתחילה לא כל כך התייחס לתוכנה ברצינות. אבל כשהתיישבנו מול המחשב הוא נשאר ליותר משלש שעות והטיס אתי ביחד את מטוס ה- B777 משדה תעופה באירופה (לשם הוא טס לעיתים קרובות) לנמל תעופה בן-גוריון. המסקנה שלו הייתה ״הרגשתי כאילו אני יושב בתא הטייס שאני רגיל לו. כל הטכנולוגיה של ההטסה והניווט הם כמו במציאות למעט כמה פונקציות״ אני אישית לא צריך הוכחות נוספות לגבי הרמה המקצועית של X-Plane כתוכנת סימולור. ישנה עוד נקודה אחת חשובה בנוסף לאיכות התוכנה וזו הפריפריה. התוכנה לא יכולה להגיע לרמת סימולציה גבוהה בלי add-ons ברמה הכי גבוהה שאפשר. וכאן אני ב-X-Plane נמצא בסביבת פיתוח הכי טוב שאני יכול לשער. ישנם כאן מפתחי מודלים של מטוסים ברמה מקצועית מעולה. אלו עובדים גם בסביבה תומכת של חברות המטוסים הגדולות כמו איירבוס ובואינג (כן קראתם נכון) שנותנות ״גושפנקא״ רשמית למודלים שפותחו. וטייסים משמשים כיועצים ובוחנים בכל שלבי הפיתוח של המודלים. מכאן שהרמה והקרבה של המודלים האלו למטוסים האמיתיים היא ברמות של מעל ל-95%. חמישה האחוזים האחרים הם עזרים טכניים מאוד מורכבים שלא ניתנים להדגמה בסימולטור אבל הם לא גורעים בהרבה או מעוותים את הקרבה הגדולה של הסימולציה למציאות. הנקודה האחרונה, היא לא הכי חשובה אבל דווקא גולת הכותרת של X-Plane. ה- Sceneת הסצנה שבה טסים היא לא רק פשוט מהממת. גם היא קרובה למציאות בצורה בלתי רגילה. האיכות המאוד גבוהה תלויה רק בדבר אחד, ביכולת המחשב. נכון שצריך להשקיע לא מעט כסף כדי להגיע למצב שלפעמים קשה להבדיל בין סצנה ב-X-Plane לבין סצנה אמיתית במבט מתא הטייס שראיתי באחד מהסרטונים שנמצאים ב- youTube. בנוסף ישנן גם תוכנות עזר, למשל תוכנה שבונה את תצורת העננים ומשייטת אותם כמו שהם נשקפים לנו כמו שאנו חווים לעיתים כנוסעים מתוך המטוס. ויש עוד קלף אחד בשרוול שנקרא Oculus Rift: Next-Gen Virtual Reality. ל- X-Plane יש כבר את החיבור למשקפים אלו שאפילו עוד לא יצאו רשמית לשוק (החברה נקנתה ב- 2 מיליארד דולרים על ידי Facebook) שיביאו לנו בקרוב את התלת-מימד האמיתי בתא הטייס והסביבה. כתבתי כאן י הרבה בתקווה למצוא עוד כמה אנשים שמשתמשים ב- X-Plane ומעוניינים כמוני בקשר מקצועי, בהחלפת אינפורמציה ואולי בעתיד גם בפרוייקטים משותפים. צריך רק מישהו שירים את הכפפה ויארגן אותנו. לצערי הבלוג היחיד הקיים של IXPT אינו ברמה הנדרשת (למרות עבודת המיפוי הנהדרת שלהם) אלא אם כן הם יפתחו אותו לפורום של משתמשי X-Plane רציניים (כוללה הרשמה, וכו״) או לחלופין להחיות את הפורום הקיים ב VATIL שמאז 2012 אף אחד לא ולו מצייץ שם. (זו כמובן לא אשמתו של היזם) אני רוצה לתת לכם את כתובת המייל שלי למקרה שתרצו גם אתם לקדם את הנושא ולהציג את הבלוג שלי כדי שתכירו את הפרוייקטים שלי. ilankrt@me.com http://ilankrt1.blogspot.co.il אשמח לתגובות
Gal Cohen פורסם דצמבר 13, 2014 דיווח פורסם דצמבר 13, 2014 אנחנו (IXPT) מסתובבים פה. חלקנו קצת פחות פעילים ביומיום בפורום הזה , אבל אנחנו כאן. אתה בהרשאה של אורח חוץ , אני מניח שאתה לא יכול לראות את תת הפורום של יוצרים שיש פה נכון? יש לנו שמה נושא לגבי הפיתוח לארץ. הנה לינק במידה ואתה בכל זאת יכול לראות: http://vatil.org.il/forum/index.php/topic/42075-reallandisrael-08-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90-%D7%9C%D7%93%D7%A8%D7%9A/ אבל בגדול המטרה של התגובה שלי כדי שתדע שאנחנו פה (ואאל"ט פנית אליי פעם בפורום זר) Chris Bell הגיבו לזה 1
Ohad Shalev פורסם דצמבר 13, 2014 דיווח פורסם דצמבר 13, 2014 אהלן אילן, ברוך הבא! בכל ימי ב-VATIL לא היה לנו פורום מיוחד וייעודי ל-XPLANE עקב הסיבה שאני לא חושב שצריך בכלל פורום מיוחד, אפשר לכתוב הכל בראשי או בפורומי המשנה, ולכן לא ברורה לי ההערה שקיים ב-VATIL פורום XPLANE ועוד מ-2012 ואף אחד לא מצייץ שם (WHAT?). גל כהן וצוותו עושים אחלה עבודה ביצירת סינרים מאוד מושקעים עם ירידה לרזולוציה גבוהה מאוד בסימולטור XPLANE. אתה מוזמן להפוך לחבר חטיבה ולהנות מכלל הדיונים בכלל פרומי החטיבה - לא צריך לפתוח מקום ייעודי או מיוחד - כאן זה המקום שלך. בהצלחה, Chris Bell הגיבו לזה 1
Jonathan Friedman פורסם דצמבר 17, 2014 דיווח פורסם דצמבר 17, 2014 ובכן, גם אני ניסיתי פעם לעשות את זה. IXPTeam היא למעשה "הזרוע המפתחת של XPIL". שמעת על XPIL, כנראה שלא, כי הוא לא עלה. היה לוגו טוב, וקצת אתר, ופיסת פורום, וקמצוץ של טייסים... XPIL שלי נכשל כי: 1. לא היו מספיק טייסים 2. לא היה מי שיעזור לי להקים דבר שכזה 3. ההתחלה של RealLandIsrael (או בשמו הקודם, OSM2XPIL) נראתה לי כדרך מבטיחה יותר לבסס את מעמד XP בארץ. הפיתוח של הפרוייקט עלה לי גם בהרבה זמן טיסה, אבל זו הקרבה משתלמת. את המיומנות אני משמר היטב - אין כיף יותר מ-IFR קלאסי! וCVFR גם הוא נהדר. עכשיו, שנה וחצי אחרי אותה אי-ההצלחה, הדברים השתנו. הבלוג הוא בלוג פיתוח - אין פה מקום לפורום. מה שצריך לכזה דבר זה פורום ייחודי, אתר ייחודי. מה שהיה צריך להיות תחילה - XPIL.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 27, 2014 דיווח פורסם דצמבר 27, 2014 לאחרונה רכשתי מחשב נייד חדש ועלתה במוחי המחשבה להתקין X-plane, לאחר שקראתי מה התוכנה הזו דורשת מהמחשב אז כנראה שאני לא יתקין אותה. תודה על הפוסט המעניין.