Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 10, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אבי, חגי לא ממש עקף אותך פשוט מאוד (וזה היה ממש יפה לראות את זה במסלול שלכם) נמרוד המריא ראשון בערך 10 דק' אח"כ אתה המראת וכ-10 דק' אח"כ חגי (אין לי פה זמנים מדוייקים כי אני בעבודה). חגי סיים אחריך אבל בערך דקה אחרי בגלל זה הוא בזמן קצר יותר נימרוד שהגיע ראשון לטללים איבד את הצפון בנק' חצבה, ואז פשוט שלושתכם הגעתם יחד לחצבה ומשם זה היה ממש צמוד, היה יפה לראות את זה על המכ"ם. לא עיבדתי את הצפון פשוט טסתי לפי נקודות CVFR ואז שראיתי שCHY חגי מגיע בכלל מכיוון אחר, אז הבנתי שמותר לי לטוס דוך :roll: ואז זה היה קצת מאוחר אבל בכל זאת היינו צמודים שלושתנו במזלג ניצנה. אהההה הבנתי טוב לא משנה, אתה רוצה להגיד לי שאחרי שדיסקסנו בזה כל כך הרבה לא הבנת שטסים ישר ? :?
Avi Dudai פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 תיקון קל לאבי ולמי שלא יודע,הכנתי גם נקודות לדרום הארץ, בעצם לכולה, מה שמורידים כרגע מהאתר שלנו זה כולל את כל הארץ, רק סימו לב הייתה טעות לגבי שתי נקודות, פתחתי שרשור על זה עם תמונות והוראות לסדר את העיניין, אני אקפיץ את ההודעה הזו. הנה לינק http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... 9%E5%E8%F1 ברור שאני יודע. אני עשיתי בהם שימוש בזמן האחרון בניווטים בכל הארץ בלי קשר למרוץ. בלי הנקודות שלך הייתי אבוד לחלוטין. תודה
Avi Dudai פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אבי, חגי לא ממש עקף אותך פשוט מאוד (וזה היה ממש יפה לראות את זה במסלול שלכם)נמרוד המריא ראשון בערך 10 דק' אח"כ אתה המראת וכ-10 דק' אח"כ חגי (אין לי פה זמנים מדוייקים כי אני בעבודה). חגי סיים אחריך אבל בערך דקה אחרי בגלל זה הוא בזמן קצר יותר נימרוד שהגיע ראשון לטללים איבד את הצפון בנק' חצבה, ואז פשוט שלושתכם הגעתם יחד לחצבה ומשם זה היה ממש צמוד, היה יפה לראות את זה על המכ"ם. כן אני יודע שפיסית הוא לא עקף אותי כי ראיתי אותו בחלק מהזמן לשמאלי קצת מאחור. מה שהיה זה שבסמר אני לא ראיתי דגל ולמרות שהבנתי שאני במקום הנכון לא הודעתי כי לא הייתי ב -100% בטוח. וחגי שהגיע לסמר אחרי ב -כ דקה ואני המשכתי קדימה, דיווח סמר ואמר שאין דגל ואז הייתי בטוח שעברתי את הנקודה ודווחתי גם אני. זה בדיוק כפי שתארת. הוא יצא אחרי ב - 10 דקות אבל השיג אותי בזמן כלומר ניווט יותר טוב ולכן הוא "נומרו אונו" (מספר אחד)
hagay פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 תמשיכו תמשיכו עם המחמאות, אני משמין מנחת, צריך כבר להחליף מכנס. :wink:
Avi Dudai פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אבי, חגי לא ממש עקף אותך פשוט מאוד (וזה היה ממש יפה לראות את זה במסלול שלכם) נמרוד המריא ראשון בערך 10 דק' אח"כ אתה המראת וכ-10 דק' אח"כ חגי (אין לי פה זמנים מדוייקים כי אני בעבודה). חגי סיים אחריך אבל בערך דקה אחרי בגלל זה הוא בזמן קצר יותר נימרוד שהגיע ראשון לטללים איבד את הצפון בנק' חצבה, ואז פשוט שלושתכם הגעתם יחד לחצבה ומשם זה היה ממש צמוד, היה יפה לראות את זה על המכ"ם. לא עיבדתי את הצפון פשוט טסתי לפי נקודות CVFR ואז שראיתי שCHY חגי מגיע בכלל מכיוון אחר, אז הבנתי שמותר לי לטוס דוך :roll: ואז זה היה קצת מאוחר אבל בכל זאת היינו צמודים שלושתנו במזלג ניצנה. בטוח שלא עיבדת את הצפון ואולי גם לא איבדת אותו. אתה צודק שטסת לפי נקודות ה -CVFR אני זוכר שיצאתי אחריך והתפלאתי שאתה טס כמו בניווט רגיל ולא חותך דוך. התפלאתי כי קראתי בהוראות על האפשרות של "ללכת בדרך הקצרה ביותר" כשראיתי אותך לפני עד טללים (כשיצאת 10 דקות לפני) אבל אני מצמצם כל הזמן הבנתי שאתה לא חותך בין 2 נקודות את הדרך הקצרה ביותר ואז סימנתי אותך "כלא בעיה בשבילי" והתחלתי להתרכז במתחרים האחרים אבל מהר מאוד שכחתי מכולם ופשוט עשיתי את מיטב יכולתי לנווט ולא להתייחס אליכם. חה, חה, חה.
Omer k פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 טוב סיפור הטיסה שלי הגעתי מקום שלישי המראתי משדה דב - הנקודה הראשונה היתה נצר סירני כל יום שבת היתי מרוכז בתחרות, זה התחיל בזה שהדפסתי שני דפים אם כל הנקודות הנ.צ הגיאוגרפי ובאיזה מפה הם אחרי זה בסביבות 1430 - 1630 היתה תקלה באינטרנט -אין צורך למור שעוד רגע נסעתי לבזק לצעוד אליהם... אחרי זה חזר האינטרנט ב1700 בדיקת התחברות ושמירה בשדה דב ואז גם סידרתי את כל המפות והכול תרשים: מחשב - מפות - דפים ג'ויסטיק השולחן שלי הוא פינתי 1930 - התחרות מתחילה כיבוי כל התוכנות במחשב, חוץ ממה שצריך לטיסה והתחברות בשדה דב קריאה ראשונה לשיר הכול עובר בשלום ממתינים לטיס לפני, שלא גיע אז אני מקבל אישור הסעה השעה 1955 בערך מתישירים ומקבלים אישור המראה מייד אחרי ההמראה פניה 180 מעלות לכיוון LL מייד אחרי זה פניה לנצר סירני הכול עובר בשלום מגיעים לנקודה, קוראים, ומתחילים מעגל המתנה מעל הנקודה, עד לקבלת הנקודה הבאה הנקודה הבא - שורש - מציאת הנקודה בדפים - מציאת הנקודה במפה - תכנון נתיב טיסה נתיב: ממשיכים לאיילון, מאיילון על הכביש, הנקודה נמצאת קצת לפני ירושלים אוקי מגיעים בלי בעיה, שוב פעם הנוהל של מציאת נקודה הנקודה הבא אדומים, ממישיכים עם הכביש עד אחרי ירושלים ואז קצת לא מצאתי את הנקודה איזה דקה הסתבובתי ואז ראיתי את הדגל נקודה הבא ערד מחליטים על טיסה ישירה לערד, מכוונים את ה-VOR על VOR מצדה וממשיכים לטוס עם כיוון לא מאוד מדויק, ברגע לא עברתי מעל ה-VOR רק מעל הקו, ואז כבר פניתי ממש לערד, טיסה עוד איזה דקה הגעתי היה קל נקודה הבא שדה בוקר - בשלב זה נכנס אבא שלי לחדר אז הוא מקבל תפקיד עוזר טייס ונווט מחליטים על טיסה ישירה, על המפה צריך להיות כביש בפלייט משום מה אין :cry: אז עוברים את דימונה ירוחם ומגיעים לשדה בוקר מוצאים קוראים נקודה הבא פראן בעיה! בטעות פניתי צפונה במקום דרומה וככה אבדו לי איזה 2 - 4 דקות להערכתי מוצאים את הטעות מתקנים וממשיכים על פי הכביש מגיעים בטעות קרואים בנקודה לפני זה, מקבלים דיווח על שגיאה ויצואים לפראן, מגיעים קוראים במקום נקודה הבא יטבתה - אבא עוזב ומפקיר אותי לבד מחליטים על טיסה ישירה, עוברים את עובדה, מגיעים ליטבתה מדוחים ופונים לעובדה נוחתים - שכחתי לדווח בפיינל כי היתי עסוק בפניה - סליחה וזהו נגמרה הטיסה מסקנות לפעם הבא: 1. לקנות סרגלי ניווט 2. טיפוס כמו שחגי עשה - חגי רעיון מעולה, טיפוס על 100 רגל לדקה במקום 700 ןפחות להתברבר כל הכבוד לזוכים מעלי, פעם הבא אני מקום ראשון ( תמיד מחשבה חיובית חח)
e_dor פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 כל הכבוד לעיט על הרמת האירוע היפה !! אמנם לא השתתפי בו אבל ממש שמחתי לעלות מחיפה להרצליה ולראות שהארץ ממש מלאה בפקחים ! סחתיין עליכם ומקווה שהמסת פקחים תמשיך להיות גם בזמנים שהם לא אירועים :wink:
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 10, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 הנה הפוטו פיניש (אבי עבר את סמר, חגי אוטוטו מגיע): כאן זה אחרי שאלמוג סיים ועומר כמעט ביוטבתה:
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 רבותי, אין לי הרבה מילים - זה נראה פשוט מדהים! כל הכבוד על הארוע המיוחד הזה, ושיהיו עוד כאלה! שאפו גדול לעיט ולכל הצוות התומך! אני מסתובב כל היום ומשויץ בחטיבה "שלי" בפני כל מי שאני פוגש אני לצערי לא יכלתי להגיע לאירוע, אבל לפחות ראיתי את ארגנטינה מנצחת :twisted: ואגב, לא הגיע הזמן שגם אני אפגוש את חגי?
Avi Dudai פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 הנה הפוטו פיניש (אבי עבר את סמר, חגי אוטוטו מגיע):[] ב ר א ב ו =D> =D> =D> =D>
×�פיק פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אני רק רוצה להגיד שנורא נהנתי להכין, לתכנן, לארגן, ולבצע את כל הקשור באירוע. כמו שאמרתי, חבל על מיעוט המשתתפים. אני באמת גאה בכל אחד ואחד מהמשתתפים שמראים רמת טיסה מעולה! תודה באמת לכל הפקחים (שמותיהם צוינו בהתחלה). צפו לעוד אירועים בסגנון, תעקבו, פרטים יגיעו בהמשך. או כמו שאומרים בתנועה:"עלו והצליחו-עלו נעלה!!!"
OmriSoudry פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 שלום אנשים! חזרתי הרגע (לפני שעה בערך) הביתה מטיול בצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה) - חשבתי בראש כבר על WORST CASE SCENARIO שבו הכל נהרס - אבל אני רואה שטעיתי ובגדול!! שמח שנהניתם!! תודה לעידו ואפיק שדאגו להכל כשלא הייתי כאן! פרוייקטים חדשים כבר בדרך...
Almog Atar פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 קודם כל אני מודה לעיט על אירוע מדהים, אירוע מצוין, ואירוע מהנה ביותר !!!! איציק ... תראה אתה מדבר איתי באמצע המירוץ ואומר לי דברים (שלא נזכיר אותם פה ) כאילו אתה מוסר לי שתתנתק אתה לא רשאי להמשיך. (אני יודע שזה היה מכוונה טובה, ולא להרוס את האירוע של עיט אני מבין את זה. ) כאילו מה קרה מה חשבתם שאני ?! איזה עבריין שפיתח תוכנה בשביל לקחת מקום ראשון ? לא היה רשום את זה בנהלים ולקחתי את זה כחוקי, ופתאום אתה מוסר לי הודעה שצריך לבדוק את העניין בלה בלה בלה, ואני כבר אמרתי לעצמי "בשביל מה אני צריך את זה, עיט עבדו קשה הם רוצים לפסול אותי אז יאללה נתנתק וזהו " אבל לא , לא התנתקתי. תאמינו לי מה שדיבר עם איציק בנוגע אלי עשה בשכל וכל הכבוד לו אבל כעיקרון לא היה רשום בחוקים שום דבר לגבי מה שהשתמשתי. אני לא מבין למה צריך לעשות גם עניין גדול ולהודיע את זה בפורום ? . וכמובן איציק אתה איש עם לב זהב ולא לקחת את זה קשה כן ? :wink: היה נגמר עבר וכל הכבוד לעיט זה אחד האירועים היותר טובים שהשתתפתי בהם. כל הכבוד לעיט תעופה ממש כל הכבוד היה ממש כיף, מצטער שזה הגיע לעניינים כאלה . כל הכבוד עיט אני מוריד בפניכם את הכובע !
Izik Bakshi פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 סליחה על התגובה המאוחרת... אלמוג הודעתי בפומבי כי הרגשתי צורך להבאיר את הנושא לכל מי שהיה לו ספק...
hagay פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 ואגב, לא הגיע הזמן שגם אני אפגוש את חגי? סורי, לא קלטתי את השורה הזו, רק עכשיו ראיתי אותה. אילן אתה יותר ממוזמן להגיע אלי מתי שתרצה, רק טלפון קטן שאני בבית, הכבוד כולו יהיה שלי לארח אותך, ואל תדאג, כשאהיה בצפון לא אתביש להתקשר וליפול עליך :wink: .
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 חגי - קבענו אלמוג גם אני רוצה להעיר על הנושא - איציק שאל אותי לדעתי ועניתי לו שזה לא סתם אתי וחוקי, אלא גם מקצועי. להזכירכם - כל הקורדינטות של כל נקודה מופיעות על מפת הCVFR! כל מה שצריך הוא סרגל ויש לכם. ככה מנווטים וככה מוציאים נ.צ. (תשאלו את עופר, אני בטוח שהוא הוציא נ.צ. או שניים בחיים שלו...).
Omer k פורסם אוקטובר 17, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2004 אילן, תלך לאתר של האגודה הישאלית לתעופה למדור עזרים - או הורדות לא זוכר איך קוראים לזה נקודות דיווח ויש שם קובץ עם כל הנקודות והנ.צ הגוגראפי שלהם...
hagay פורסם אוקטובר 18, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2004 ויש שם קובץ עם כל הנקודות והנ.צ הגוגראפי שלהם... הבעיה שזה לא תמיד הכי תואם לפני השטח בסימולטור, מבדיקה.
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 18, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2004 התייחסותי לעניין נקודות ציון: א. נ.צ מגדיר מיקום אתר או עצם מסוים על פני כדור הארץ, לאחר שהגדרת באיזה רשת הנ.צ. קיימות מספר רשתות המכסות את שטח ישראל, כל אחת נעשתה לצורך מסוים, לעתים תוך שימוש בהיטל מתאים. היטל הוא שיטת העברת פני כדור שהנו תלת מימדי (הארץ במקרה שלנו) למשטח דו ממדי כגון מפה או תצ"א. כל היטל יוצר בהכרח עיוות הגורם לטעות בין המיקום המדויק של הנקודה לבין הנ.צ שלה. לאחר כיבוש סיני ב- 1967, מחלקת המדידות ביצעה תיקון רשת ישראל בסיני. רשת ישראל (האנגלית המקורית) שתחילתה ליד מצפה רמון, צברה מעל לקהיר טעות של 3 ק"מ. הטעות הורגשה במבצעי חיל האוויר בשטח מצרים. לדוגמא, ביצעתי עשרות הנחתות ופינויי כוחות מיוחדים מערבית לתעלה בעת מלחמת ההתשה ולאחריה, בהם נדרש דיוק של 10 מטרים בנחיתה. במבצעים מסוימים עמד לרשותנו כעזר גם מכ"מ קרקעי מדויק שנתן לנו תיקונים בקשר גלוי או מוצפן. פעם כשקיבלתי תיקון 300 מ', הודעתי למכ"מ כי אני במרחק 0 מטר מהנתיב, ובתחקיר אחרי הנחיתה העניין הוסבר כסטייה ברשת ישראל. עם כניסת עזרי דיוק מדויקים לשימוש חיל האוויר עברנו לשימוש ברשת הגיאוגרפית העולמית, ובעת שיתוף פעולה עם חילות השדה, לרשת UTM. ב. בהטלת משימת טיסה, אזרחית או צבאית, מתואר הנתיב באמצעות נ.צ. ושם הנקודה (למשל BGN VOR), כלומר תכנון משימה עושה בנ.צ. שימוש חיוני. הפניית מטוס באוויר נעשית בזמן אמת באותם אמצעים, (אם יש צורך להסתיר המידע , באמצעות קוד). לעתים יותר מהיר לאתר בתא הטייס נקודה שלא תוכננה וייתכן גם לא מוכרת לטייס באמצעות נ.צ. באותו אופן נעשית העברת מידע לגבי נקודה ממפה למערכת ניווט בתא הטייס. אם נעשה שימוש בשם הקיים ביותר ממקום אחד על כדור הארץ, המערכת תציע לך לבחור אותה מתוך רשימה עם נ.צ ומרחק לכל אחת מהאפשרויות. רשימות נ.צ קיימות במערכות הניווט כיום ומהוות עזר לאיתור ושימוש מעשי בנ.צ לטיסה.