David Rosenfeld פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 :evil: קראתי והיזדעזתי הישקעתי קרוב ל-9 חודשים בסינרי של אילת קיבלתי תגובות מדהימות שלא ציפיתי להם מכל העולם! לרגע אף לא לרגע לא חשבתי על רווח כספי מההשקעה הענקית שהישקעתי גם זמן פרטי שלי גם מחקר שחלק עלה לי כסף גם מתח מסוים לעמוד בדרישות שלי מעצמי. גם זמן של אחרים ששעות עזרו לי כמו בני ורן כל זה ללא תמורה. רציתי לעשות הפסקה ביצירת סינרים אך זה פשוט עושה לי בלונים בדם בזמן כתיבת השורות האלה שאני חושב שאם יתארגנו כמה חברים אתחיל בפרויקט חינמי למרות שתיכננתי להעלות בסוף דצמבר גירסה חינמית חדשה של הרצליה משופרת שימו לב ש25$ +- זה מעל 100שקל הרבה כסף לסינרי שאין אפיךו רבע תמונה ממנו מצטער על ההתפרצות אנחנו לא אירופה או ארה"ב מבחינה כלכלית וזה רק הובי. דוד (סינרי אילת)
פליקס פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אתה צודק!!!! באמת... שבכלל כל הסינרים של ישראל חינמים . זה נעשה בהתנדבות (התחשבות בכולם) ולא בקטע של להרויח כסף ובאמת תודה רבה על הסינר של אילת!!!!!
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אני עם דוד - ב100% !! זה שלוקחים כסף על סנרי ממש לא הופך אותו לטוב יותר. ביליתי זמן ארוך בחפירה בAVSIM לחיפוש סנרי לאפריקה, ותאמינו לי שיש דברים שעולים על כל סנרי שתביאו - כולל OSS וFLYTAMPA. סנרי שנעשו בארץ אף עולים ברמתם על חלק גדול מה"קנויים": אילת, חיפה, לנדקלאס, תל אביב... לא חסר! ומה אתם חושבים שתעשה חברה מסחרית אם לא תגייס את המשאבים שלנו? תיקח מאיתנו תמונות, יוצרים, מידע... למה אנחנו צריכים את זה בכלל? הסיבה היחידה לשלם כסף היא אם עלה ממש כסף להכין סנרי (למשל לרכוש תמונות לווין), ואת הכסף הזה אני אשלם כהחזר אך ורק ליוצרים שלנו שהשקיעו כל כך הרבה - בחינם. אגב: להכין ADDONS קטנים זה לא פרנסה... אף אחד לא יכול להתעשר מזה חוץ מממקרים מיוחדים. זו סתם חלטורה שבאה לשאוב קצת כסף על הדרך. יש תוספים שראויים לתשלום, בעיקר תוכנות חיצוניות (כמו ACTIVESKY, PROJECT MAGENTA,767PIC,LDS767, FSUIPC, WIDEVIEW וכדו'). סנרי של שדה תעופה, טוב ככל שיהיה? מסופקתני...
hagay פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 כל מילה בסלע, כמו שאמרתי בשרשור אחר, תשלום יוריד את הרמה שלנו כעוזרים אחד לשני, אני כשעשיתי את הסקרינשוטס לCVFR השקעתי המון זמן, ותאמינו לי כל רגע שהשקעתי הרגשתי סיפוק בזה שגם אני עוזר במשהו, ועכשיו אני מנסה לחשוב איך ההרגשה הייתה אילו הייתי מבקש כסף (לא שזה מגיע לי :shock: :? ) ההרגשה הייתה זיפתית, גם לאותם אלה שטוענים שסנרי בתשלום יהיה יותר איכותי, אני אגיד כך: אולי תהיה יותר איכות, אבל רגש ונשמה בטוח לא יהיה שם.
Yoav פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 כל מילה בסלע,כמו שאמרתי בשרשור אחר, תשלום יוריד את הרמה שלנו כעוזרים אחד לשני, אני כשעשיתי את הסקרינשוטס לCVFR השקעתי המון זמן, ותאמינו לי כל רגע שהשקעתי הרגשתי סיפוק בזה שגם אני עוזר במשהו, ועכשיו אני מנסה לחשוב איך ההרגשה הייתה אילו הייתי מבקש כסף (לא שזה מגיע לי :shock: :? ) ההרגשה הייתה זיפתית, גם לאותם אלה שטוענים שסנרי בתשלום יהיה יותר איכותי, אני אגיד כך: אולי תהיה יותר איכות, אבל רגש ונשמה בטוח לא יהיה שם. מסכים איתך ב100 אחוז! מה שווה הסינרי אם אין בו את מי שהשקיע כדי לעזור לאנשים!
DanPadnos פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אולי תהיה יותר איכות, אבל רגש ונשמה בטוח לא יהיה שם. משפט זהב. אני חושב שעם הרגש והנשמה באה גם האיכות - ובהחלט רואים את זה בשלל הצביעות/סינרי/עזרים אחרים שפותחו ע"י חברי חטיבה. ואולי זו הבמה להגיד תודה רבה לכל המפתחים למיניהם, שמשקיעים מזמנם הפרטי כדי להביא לנו תוספים מדהימים, ללא כל רווח חומרי לעצמם. תודה.
Yoav פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 גם מצטרף ואומר תודה ענקית לכל מפתחי הסינרים של ישראל! אתם עושים עבודה חשובה ביותר! ובלעדיכים הסימולטור לא היה שווה בגרוש!
אורח פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אני מעוניין טיפה להרגיע את האנשים פה ובייחוד את בוני הסינרים שעושים עבודה קשה מאוד בהפרחת "השממה" של ה FS באזור הארץ. לגיטימי שחברה גדולה תרצה לייצר סינרי בתשלום לאזור הארץ. לגיטימי גם שיהיו לאותו אזור סינרים בחינם שהם ברמה אפילו יותר גבוהה משל הסינרים בתשלום (ראו הסינרי של סטנסטד אנגליה). לדעתי זה רק יעזור להרים את הרמה של הסינרים החינמיים ולעבור את אותם סינרים בתשלום. כמוכן לא ניראה לי ששום חברה ברמה של LAGO תתאמץ להרים סינרי לנתב"ג, אלה אם זה סינרי לאזורים נוספים בארץ. מה גם שמבחינת כדאיות כלכלית זה לא יהיה שווה את ההשקעה, עבורם לפחות. ועכשיו לגבי רגשות, נשמה ואיכות ... פה אני חושב שאתם טועים. הכל תלוי בבעל המקצוע שעושה את העבודה ולא משנה אם זה אחד שבונה סינרים בחינם או בכסף, או פחח במוסך שזו פרנסתו. אם אתה אוהב את מה שאתה עושה ומשקיע בעבודה שלך ולא חשוב לך התמורה אלה העבודה עצמה (כמו באומנות), אז אתה תשקיע את הנשמה שלך בפרויקט והוא יהיה איכותי. אם אתה שם בשביל הגסף ולא תשקיע את הנשמה שלך בפרויקט, סיכוי טוב שזה יראה כך ואם אתם רוצים דוגמא טובה, ראו את כמות הבאגים שיש ל CS עם ה 707 שלהם, שעליו הם עבדו שנתיים והלוגו שלהם אומר שזה תוכנו ע"י מקצוענים ... כן בטח :roll: קיצר קחו את הדברים בפרופורציה .... ודויד אני ממתין לצו 8 ממך לפרויקטים העתידים :wink:
Or Netzer פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 סינרי עושים באהבה או שלא עושים בכלל אני עם דויד עד הסוף ישראל עד היום חינמית סינרי לסינרי ושישאר ככה
iroth פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 בתור איש מקצוע שמתפרנס מתוכנה, רגשותי מעורבים. בוודאי בתור משתמש בסינרי (ולא כבונה סינרי) אני לא מרגיש בעל סמכות להגיד למישהו לתת דברים בחינם. רבים מאיתנו (כולל אותי) מפנטזים פה ושם משהו בנוסח: "אם הייתי יכול לעשות משהו שיכניס לי קצת כסף לכסות על עלויות התחביב המטורף הזה - זה היה גדול. גם פרנסה וגם להנות מזה!". בינתיים כל המחשבות שהיו לי לרעיונות מסחריים נפסלו מסיבה זו או אחרת וכרגע המחשבות שלי הן יותר במציאת דרכים גם להנות מהתחביב וגם להנות מהתרומה לכלל. והאמת - בעיקר אני חושב: "איך אני מוצא יותר זמן בחיים המטורפים האלה לתחביב..." אבל (וזה אבל גדול) - אני מעריך מאד מוצרים איכותיים ואני מוכן לשלם על דברים איכותיים, ויחד עם זה שללא ספק נוצרו כאן סינרים באיכות בינלאומית, עדיין יש מקום למוצרים מסחריים שדורשים השקעת זמן, כסף ומאמצים מרובים. אף אחד לא מעלה בדעתו לדרוש מיצרן חומרה לחלק לכולנו YOKE בחינם, למה אתם חושבים שבתוכנה זה אחרת? (בהערת אגב, אף אחד לא מעלה בדעתו לגנוב YOKE, למה אתם חושבים שבתוכנה זה אחרת?) סתם, חומר למחשבה...
Eliran-VFS1 פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 בתור איש מקצוע שמתפרנס מתוכנה, רגשותי מעורבים. בוודאי בתור משתמש בסינרי (ולא כבונה סינרי) אני לא מרגיש בעל סמכות להגיד למישהו לתת דברים בחינם. רבים מאיתנו (כולל אותי) מפנטזים פה ושם משהו בנוסח: "אם הייתי יכול לעשות משהו שיכניס לי קצת כסף לכסות על עלויות התחביב המטורף הזה - זה היה גדול. גם פרנסה וגם להנות מזה!".בינתיים כל המחשבות שהיו לי לרעיונות מסחריים נפסלו מסיבה זו או אחרת וכרגע המחשבות שלי הן יותר במציאת דרכים גם להנות מהתחביב וגם להנות מהתרומה לכלל. והאמת - בעיקר אני חושב: "איך אני מוצא יותר זמן בחיים המטורפים האלה לתחביב..." אבל (וזה אבל גדול) - אני מעריך מאד מוצרים איכותיים ואני מוכן לשלם על דברים איכותיים, ויחד עם זה שללא ספק נוצרו כאן סינרים באיכות בינלאומית, עדיין יש מקום למוצרים מסחריים שדורשים השקעת זמן, כסף ומאמצים מרובים. אף אחד לא מעלה בדעתו לדרוש מיצרן חומרה לחלק לכולנו YOKE בחינם, למה אתם חושבים שבתוכנה זה אחרת? (בהערת אגב, אף אחד לא מעלה בדעתו לגנוב YOKE, למה אתם חושבים שבתוכנה זה אחרת?) סתם, חומר למחשבה... מצטער להגיד לך... אבל אם היה אפשר לגנות YOKE בקלות כמו שגונבים תוכנה -אף אחד לא היה מהסס. :cry: למרות שמעת לעת גם תוכנה נהיה יותר קשה לגנוב. בקיצור אין בישראל תרבות צריכה נורמלית ואנשים חושבים שכול דבר שייך להם.
Oren Geva פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 בואו לא נשלה את עצמינו. הקהילה בישראל היא לא פוטנציאל כלכלי. פשוט לא. ולכן יזם שרוצה לעשות כסף באמת צריך לפנות לעולם. וכאן נשאלת השאלה - עד כמה סנרי ישראלי הוא אטרקטיבי לגויים? כנראה שלא מאוד, כי יזמים יצרו סנרים בתשלום למקומות כמו הורגאדה (מצרים), רשת הכבישים של שבדיה, פונטה קאנה ופרננדו דה נוהורה ולא לתל אביב...
Or Netzer פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 בואו לא נשלה את עצמינו.הקהילה בישראל היא לא פוטנציאל כלכלי. פשוט לא. ולכן יזם שרוצה לעשות כסף באמת צריך לפנות לעולם. וכאן נשאלת השאלה - עד כמה סנרי ישראלי הוא אטרקטיבי לגויים? כנראה שלא מאוד, כי יזמים יצרו סנרים בתשלום למקומות כמו הורגאדה (מצרים), רשת הכבישים של שבדיה, פונטה קאנה ופרננדו דה נוהורה ולא לתל אביב... אני בטוח שעם קצת מאמץ (וקשרים עם היהודים ברחבי העולם שיש לי ) אפשר יהיה לפרסם אבל שוב ישראל זה לא המקום לכלכלה בארץ מחפשים לדפוק את כולם לצאת "לא פראיירים" , לדפוק ראשונים ולא להדפק וכן אלאה... אולי גם אני כזה כולם יש בהם את זה ..(חבל כשחושבים על זה) אבל אני עדיין בדעה שלי אני מעדיף חינמי משהו בתרומה משהו שנעשה מהלב... (אפילו אם יקח לזה יותר זמן) ושאני לא יצטרך להוריד תוכנה ישראלית מהסוסון...
hagay פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 רק שלא ישתמע ממה שכתבתי לעיל שאני נגד סנרים בתשלום, מי שהשקיע זמן ועצבים על כל מוצר שהוא מפתח והוא ידרוש תמורה אני לא אקרה לו נצלן, אבל בהחלט כשאשתמש בסנרי (או כל תוכנה) אחרת שנעשתה עם רצון לעשות טוב לאחרים, אני ארגיש הרבה יותר כיף בטיסה וכל רגע באויר יהיה לי רגשות תודה ליוצרים. ישראל רוט, אם לא שמת לב המשפט שלי היה כך אולי תהיה יותר איכות, אבל רגש ונשמה בטוח לא יהיה שם.
אורח פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 רק שלא ישתמע ממה שכתבתי לעיל שאני נגד סנרים בתשלום, מי שהשקיע זמן ועצבים על כל מוצר שהוא מפתח והוא ידרוש תמורה אני לא אקרה לו נצלן, אבל בהחלט כשאשתמש בסנרי (או כל תוכנה) אחרת שנעשתה עם רצון לעשות טוב לאחרים, אני ארגיש הרבה יותר כיף בטיסה וכל רגע באויר יהיה לי רגשות תודה ליוצרים. ישראל רוט, אם לא שמת לב המשפט שלי היה כך אולי תהיה יותר איכות, אבל רגש ונשמה בטוח לא יהיה שם. אתה טועה ידידי, אני מכיר הרבה יוצרים של תוכנות (במקרה זה סימולטורי מרוץ) בתשלום, שהשקיעו את הנשמה שלהם במוצר כדי להביא אותו לרמת ראליסטיות שלא ניראו עד אותו הרגע. יש שם הרבה רגש והרבה נשמה והגיע להם כל סנט ששילמתי על אותו המוצר ותאמין לי שאני עד היום מחייך כל שניה שאני על המסלול ונהנה מהמוצר של אותם אנשים. כנ"ל לגבי FS ומוצרים שבאמת שווים את הכסף שאני משלם עבורם. הכל תלוי ביוצר והאם הוא באמת נותן את הנשמה שלו למוצר או שהוא עושה אותו בחפריות כדי להוציא עוד כסף מאנשים .ואחרי זה שלא יתפלאו שהמוצר הזה "נמכר" יותר בחיות המחמד מאשר בחנויות. לדעתי, טוב שיש לנו את שני הצדדים, אלה שהם לרווחת הכלל ואלה שהם לרווחת הכיס שלהם אך בסופו של דבר לטובתנו. כך אנו זוכים למגוון מוצרים משובחים.
hagay פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 רק שלא ישתמע ממה שכתבתי לעיל שאני נגד סנרים בתשלום, מי שהשקיע זמן ועצבים על כל מוצר שהוא מפתח והוא ידרוש תמורה אני לא אקרה לו נצלן, אבל בהחלט כשאשתמש בסנרי (או כל תוכנה) אחרת שנעשתה עם רצון לעשות טוב לאחרים, אני ארגיש הרבה יותר כיף בטיסה וכל רגע באויר יהיה לי רגשות תודה ליוצרים. ישראל רוט, אם לא שמת לב המשפט שלי היה כך אולי תהיה יותר איכות, אבל רגש ונשמה בטוח לא יהיה שם. אתה טועה ידידי, אני מכיר הרבה יוצרים של תוכנות (במקרה זה סימולטורי מרוץ) בתשלום, שהשקיעו את הנשמה שלהם במוצר כדי להביא אותו לרמת ראליסטיות שלא ניראו עד אותו הרגע. יש שם הרבה רגש והרבה נשמה והגיע להם כל סנט ששילמתי על אותו המוצר ותאמין לי שאני עד היום מחייך כל שניה שאני על המסלול ונהנה מהמוצר של אותם אנשים. כנ"ל לגבי FS ומוצרים שבאמת שווים את הכסף שאני משלם עבורם. הכל תלוי ביוצר והאם הוא באמת נותן את הנשמה שלו למוצר או שהוא עושה אותו בחפריות כדי להוציא עוד כסף מאנשים .ואחרי זה שלא יתפלאו שהמוצר הזה "נמכר" יותר בחיות המחמד מאשר בחנויות. לדעתי, טוב שיש לנו את שני הצדדים, אלה שהם לרווחת הכלל ואלה שהם לרווחת הכיס שלהם אך בסופו של דבר לטובתנו. כך אנו זוכים למגוון מוצרים משובחים. אני בטוח שתסכים איתי שבכל כלל יש יוצא מין הכלל, וגם אם תגיד לי שיש הרבה כאלה, עדיין מי שישב שעות על גבי שעות ותרם מזמנו ואולי גם מכספו בשבילנו יש למוצר שלו הרבה יותר נשמה.
iroth פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 חגי, אין קשר ישיר בהכרח בין גביית כסף על מוצר לבין איכות. יש הרבה דוגמאות שהוזכרו כבר לסינרים ישראליים חינמיים שאיכותם מופלאה! מצד שני אין בהכרח קשר ישיר בין הפצת תוכנה בחינם לרגש ונשמה. אנשים עושים דברים מסיבות שונות ומניעים אותם מניעים שונים. ולפעמים צריך להודות יש דברים שמופצים חינם שכל מה שעמד מאחוריהם זה תאוות פירסום ולהיטות להוציא משהו שהוא לא בהכרח איכותי. בראש וראשונה אני רוצה להבהיר: תודתי העמוקה והמלאה לכל בוני הסינרים, צובעי המטוסים, חברי סגל החטיבה, פקחים, טייסים וכל הקהילה שכולם גם משקיעים ללא תמורה, גם מכניסים רגש ונשמה וגם מספקים לנו שעות של הנאה בלתי נדלית. אין במה שכתבתי להוריד כהוא זה מהערכתי ואין דבר אחד תלוי בשני. אני חושב שאין סכנה שהתחביב שלנו ימוסחר לחלוטין, ודאי שלא בארצנו, הפעילות המסחרית שכן קיימת רק תורמת לקידום התחביב ולכן היא מבורכת. מי שעוקב אחרי מה שקורה בעולם יכול רק להתקנא במקומות שבהם המסחריות מאפשרת פעילויות וכנסים שמושכים אנשים מכל העולם. ישנם עיתונים בתחום (בתשלום) - בקיצור, אני מקווה שהבהרתי את כוונתי.
hagay פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 ישראל, אומרים כך: "כשם שפרצופיהם שונים, כך דעותיהם שונות", מה לעשות זה העולם, וזה מה שעושה אותו רב גוני, אני עדיין בדעה שהסנרים החינמיים יש להם יותר...