Ariel פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אתמול טסתי מנתב"ג לאירופה ב VATSIM, פתאום אחרי המראה הסתבך לי משהו והשליטה במצערת הפכה רק להיות תקפה למנוע שמאל, מנוע ימין צריך ידנית עם העכבר ואני לא מוצא איזה מקש מחזיר את זה לנעילת שני מנועים. למרות זאת הצלחתי להמריא וחשבתי לפתור את הבעייה באויר, כמובן שלא הצלחתי לבצע את DEENA1FS כמו שצריך והודעתי לגישה שיש לי בעייה ואני חייב לטוס ישר ולפתור את עניין המנוע (עדיין יש לי שני מנועים אבל השליטה בהם מסובכת). מה אמר לי הפקח - "תתנתק", טוב, לא התווכחתי והתנתקתי. ונאמר שיש תקלה לכלי טיס במציאות ובה הטייס לא יכול לתפעל את המנועים חלק - אז מה הוא "מתנתק" וככה עושה לפקח חיים קלים ? לא, המטוס ממשיך בווקטור, מנסה להשתלט על הבעייה והפקח משתמש בכישוריו על מנת לנתב תנועה כך שמצב מסוכן לא יקרה. אפשר להגיד שהתאכזבתי מכך שהייתי צריך לנתק, הרי אני לא מביים תקלות וסוף סוף יש לי בעייה עם אתגר שאני צריך לפתור, להשאר באויר ולהמשיך לטוס (או לשפוך דלק ולחזור) ואז מה בעצם המסר של הפקח? המסר הוא - "תטוס רק שלא יהיו בעיות" או - "אני לא מסכים להיות שותף לסימולציה של בעיות", "אצלי בסימולטור הפיקוח דברים הולכים רק חלק ובמציאות המדומה הזו כל דבר שהוא חורג ממהלך חלק ותקין לא יהיה לו חלק כאן". אז תגידו לי, זה סימולאציה או משחק ? כי הסוף של המשחק ידוע - אני אמריא ואנחית את המטוס, בסימולאציה דברים יכולים להיות דינאמיים ובתי צפויים - כמו במציאות. לדעתי גם לפקחים זה יכול להיות יותר מעניין לקחת חלק באתגר כזה או אחר שעלול לקרות גם במציאות. דרך אגב, כשאניח טס בחו"ל (והרבה) אני נתקל במטוסים עם בעיות שחוזרים לשדה או בכאילה שממשיכים והפיקוח יוצר להם מרחב אווירי נקי עד שהם משתלטים על הבעיות, אז למה לא אצלנו ? נ.ב - איזה כפתור נועל מחדש את המצערת ? אריאל
Ido Rosenthal פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 נראה לי, E+1+2 אם זה 2 מנועים E+1+2+3+4 מהר אם זה 4
Nimrod פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 כן זה נכון עידו ובקשר לתקלה... בוואטסים אם יש תקלה חייבים להתנתק אלא אם תכננת מראש אם הפקח וסידרתם לפני שיהיה לך ככה וככה תקלות ותצתרך לנחות. ואולי הפקח שהיה מחובר באותו רגע לא ידע מה לעשות במצב הזה וביקש ממך להתנתק. ואולי הפקחים הארופים שראית היו מורגלים למצבים האלה ויודעים מה לעשות במקרה ומטוס מעבד שליטה על מנוע או כל דבר אחר. אממ... עוד דבר... לפורום תחקירים. נמרוד
niralp פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 גם לי קרא הדבר הזה פעמיים ב-PMDG, הדבר הכי מעצבן שראיתי בחיים שלי !
hagay פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אני חושב שהסיבה האמיתית שאי אפשר לדווח תקלה ברשת, בגלל שתאר לך ועשרה טייסים יחליטו לדווח חירום, מה יקרה? זה לא כמו במציאות שאם יש כזה דבר אז זה נדיר וכמעט אין מצב של שני מטוסים בחירום באותו איזור.
Nimrod פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 חגי כמו שאתה אומר, הסבירות שתיהיה תקלה במטוס דיי נמוכה אותו דבר ברשת, 10 טייסים לא ידווחו מכה אחת על בעיה... וגם בדרך כלל אלה שיש להם בעיות הם מכנים את עצמם מראש אם CHECKLISTS של מה שצריך לעשות והכל כמו שכבר כתבתי הם מכנים את עצם ואת הפקח לתקלה הצפויה.
yossid פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 הצעה שלי - נטרלו את שיוך המקשים שגורם לבעיה באופן הבא: ב-FS הכנסו ל-SETTINGS ואח"כ ASSIGNMENTS. תחת ה-ENGINE COMMANDS חפשו את (ENGINE (SELECT ותמחקו את המקש המשוייך - E. יפתור לכם את הבעיה. יוסי
Itay Zecharia פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 ממש מוזר... קרה לי בדיוק את אותו הדבר גם עם הPMDG, וגם יציאה על הDEENA1 וגם על F וגם S. ממש מקרה זהה לחלוטין. בהתחלה לא דיווחתי על הבעייה, הייתי עם איציק בת"א, אחד מכאן העיר לי שלא עברתי בSIX, ומי שזה יודע :twisted: (כאן אני כעסתי מאוד כי הוא ניסה ללעוג לי, וזה ממש לא יפה, בין אם אני חדש או בין אם יש לי ניסיון, והוא יודע שאני ממש לא חדש) ניסיתי את כל האפשרויות של E+1+2 ומכל מה שניתן-לא עזר! לאחר שהגעתי למצב שיכלתי להפעיל AP, הפעלתי, וקרה נס משמיים-המצערת "ננעלה" והכל עבד כמו שצריך. לטענת אור, יש צורך לכוון את האפשרות של E באפשרויות של המשחק.
yossid פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 ד"א - בעיית המנועים עלתה בעבר בפורום Support http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=2632&highlight
moti פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אתמול בערב כשהגעתי מלרנקה היה סנטר, הוא נתן לי ILS ל12 ועל המסלול המטוס לא נעצר מסיבה שעדיין לא ברורה (פאנל של לוני פאין, 757 של אופנסקי- מי שמטיס שיפנה אליי בבקשה בפרטים :wink: ). וניסיתי להמריא חזרה ולהכנס לעם הרוח ימנית ל 12, הוא הכניס אותי מיידית גם עם התקלה לעם הרוח אבל אז נכבו שני המנועים ואמרתי שאני מתנתק. יפה מאוד שהפקח ניסה לעזור לי לפתור את הבעיה- כמובן בלי לסכן אף מטוס כי הייתי לבד במרחב. לא תמיד חייבים לבקש להתנתק- כמו במקרה שלי שלא סיכנתי אף מטוס. אם יש מטוסים מסביב או על הקרקע ויש בעיות, לדעתי, כדאי ואף רצוי להתנתק ע"מ לא לפגוע במטוסים אחרים.
E.Z פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 טוב אני הייתי הפקח גםא צל אריאל וגם אצל מוטי תחילה לכלל היבש לפי החוקה דל VATSIM - תרגול חירום באישור ותיאום פקח- אין חיוב לפקח מסויים להתעסק עם מטוס בחירום וליתקוע תנועה של מרחב שלם כמון שמציאות- הרחבה: ברור לכם למה זה נועד והסיבה הפשוטה ש 10 מטוסים בו זמנית לא יתרגלו חירום ואז הפקח יחליט מי "יתאבד" על המסלול קודם. מבחינת פקח טיסה לגבי טייס בחירום התרגולת פשוטה ודי מטומטמת - מטוסים שקרובים לשדה ינחתו כאשר המטוס התקול מקבל עדיפות עליונה וכל השאר יבלו במעגלים עד חלוף הזעם. בזמן תקלת של מטוס המטוס מקבל עדיפות לגבי מסלול והוא מקבל חופש תנועה מסויים במקרה שלנו מופנה ל - 26 בעדיפות לנחיתה. אין לי טעם במשמרת מוגבלת בזמן "לתקוע" מרחב שלם בגלל חירום שעיקר העבודה היא טכנית עם המטוס ולא עם הפקח שמסתכם בכמה דיווחים מצב וכו' למוטי אשרתי את התרגול חירום כי לא היה עומס במרחב למרות שהבעיה אצל מוטי ובעצם גם אצל אריאל הייתה מהותית שהתייחסתם לתקלה כאליו זה עוד הליכה סביב או דיווח באוויר- בתקלה מהסוגים שציינתם מדווחים - פאן פאן פאן אות קריאה מיקום והתקלה והפקח צריך להחזיר לכם רידבק על כך וכאן הטיפול הוא או שקבלו הנחיה להתנתק או שיעזרו לכם להתמודד תלוי במצב.. זה נוהל יוצא של VATSIM...לכל פקח יש סמכות לשלול או לקבל חירום בהתאם למצב בכל מקרה בידקו את תקינות הסימולטור שלכם לפני היציאה לטיסה. מקווה שעניתי על הכל יום טוב
Oren Geva פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 חגי כמו שאתה אומר, הסבירות שתיהיה תקלה במטוס דיי נמוכה אותו דבר ברשת, 10 טייסים לא ידווחו מכה אחת על בעיה... וגם בדרך כלל אלה שיש להם בעיות הם מכנים את עצמם מראש אם CHECKLISTS של מה שצריך לעשות והכל כמו שכבר כתבתי הם מכנים את עצם ואת הפקח לתקלה הצפויה. תתפלא. הבעיה ברשת היא שלא צריך שתקרה תקלה - מספיק שטייסים רוצים והם בהחלט יכולים להחליט שעולים 10 אנשים ומשגעים את הפקח. לכן זכות המילה האחרונה בואטסים ניתנה לפקח. כאשר המצב ורצון הטייס והפקח מאפשרים זאת ניתן לתרגל תקלות באופן יזום כמו כאן: http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=3815 כאשר תקלה מתרחשת באופן ספונטני - ניתן להכריז על תקלה (ולא חייבים תיאום מראש) אבל קחו בחשבון שפקח עשוי להרים את הכפפה, אבל הוא עשוי פשוט לומר לכם להתנתק.
Or Netzer פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 מספיק שטייסים רוצים והם בהחלט יכולים להחליט שעולים 10 אנשים ומשגעים את הפקח.. או מספיק שיש לך אחד שרוצה לעשות לך דיסקוטק ברדיו או כמו שהיה לי ביוניקום אחד שצעק מיידי מיידי (איזה 40 דקות בלי הפסקה) ועשה טראנס בערוץ (אפילו הבריטים קיללו אותו) הבעיה גם שלא צריך תקלות יזומות לפלייט ולכל התוספים למיניהם יש איןספור באגים \שטיקים וכדומה ... ושוב זה ARAIG(AS REAL AS IT GETS(אבל שוב זה משחק וזה יתקע הנאה לטייסים אחרים שרוצים לנחות אבל אי אפשר כי יש איזה אחד עם "אש" במנוע או עם "ציפור בגלגל" או עם "נוסע שקיבל התקף לב" ... במציאות אין ברירה כי זה חיי אדם לא יגידו למטוס עם אש במנוע תחכה כי יש תנועה (או תתרסק "תתנתק" ) ינחיתו אותו כי עלולים אנשים למות... פה זה שוב סימולטור
BlackRaven פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 טוב אני הייתי הפקח גםא צל אריאל וגם אצל מוטי תחילה לכלל היבש לפי החוקה דל VATSIM - תרגול חירום באישור ותיאום פקח- אין חיוב לפקח מסויים להתעסק עם מטוס בחירום וליתקוע תנועה של מרחב שלם כמון שמציאות אלעד את חוקת וואטסים אמנם קראתי פעם אחת, כשנרשמתי, אבל מדי פעם לפעם אני עובר על התקנון שאתם כתבתם ונמצא פה על שרת אתר החטיבה וישנו גם לינק אליו מאתר החטיבה, הנה הציטוט הרלוונטי : 3.מצבי חירום1.ככלל, הכרזת מצב חירום בטיסה, איננה רצויה בזמן עומס וטייסים יתבקשו להימנע מכך, בעיקר בזמן אירועים פומביים. 2.פקח יהיה רשאי לסרב לקבל הכרזה על מצב חירום, על מנת שלא יתעכבו מטוסים נוספים בדרכם להמריא ו\או לנחות ואו בשל עומס על הערוץ. במקרה כזה, ידרוש הפקח מהטייס לבטל את מצב החירום מידית ואילו הטייס מצדו, יהיה מחויב לבטל את מצב החירום, או יתנתק מהרשת ללא דיחוי. לא רשום פה כלום לגבי תיאום מראש עם הפקח, אז רציתי לשאול אותך, האם התיאום הזה הוא כלל חובה או שפשוט עדיף לתאם בכדי לדעת מראש שיהיה אפשר לעשות סימולציה של מקרה חירום ולא לתפוס את הפקח בהפתעה ? תודה.
E.Z פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 לתאם זאת לא חובה זה רצוי....בשני המקרים או שתקבלו תשובה שלילית או חיובית...תלוי במצב.
Ariel פורסם אוקטובר 10, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אני עוד יותר מאוכזב אחרי שקראתי את התגובות של הואטילים, אפשר לחשוב שעליתי לאויר בלי לבדוק את תקינות המטוס, אני יודע איפה היתה הבעייה, בSB הזה, שחושבים שמתקתקים בחלון משהו ובעצם אתה מתקתק לתוך הסימולטור ואחד התיקתוקים דפק את נעילת המנועים. אז יאיך דעתי שהם לא נעולים ? לאחר המראה בהפחתת מצערת אני מרגיש שהמטוס סוחב לצד ואז אני מסתכל על פאנל המנועים ורואה שיש אי תאימות בין השניים. אפשר לחשוב שהפרעתי למישהן לטוס, יצאתי לכיוון דינה על כיוון 30 ונשארתי פחות או יותר בכיוון, אף אחד לא היה לפנים ומאחור בטווח סכנה. אפשר היה לתת לי להתארגן על הטייס האוטומאטי, כיוון NAV לדינה ובנתיים הייתי מנסה לפתור באוויר את הבעייה תוך כדי ניווט המטוס ב AP, ממש לא הפרעתי לאף אחד. עכשיו תרשו לי לתת ביקורת אפילו אם זה לא ינעם לחלק מכם, אמנם יש חוקים וכו' אבל חלק מהכיף והאתגר בתחביב (חלקכם קוראים לזה משחק...) זה לפתור בעיות, כמו שנאמר, אין תקלות בסדר גודל של 10 מטוסים למסלול חירום, אז למה שלא תרימו את הכפפה ותאפשרו לנו ולכם לטפל במצבי חירום כמו במציאות, זה רק יגביר את ההנאה לנו ואלי גם לכם. אנחנו הטייסים אמנם "מתארחים" ברשת שלכם אבל גם לאורחים יש קצת זכויות כמו לבקש לטוס סימולציה הכי קרוב שיש למציאות. תחשבו על זה... בברכה אריאל
Ariel פורסם אוקטובר 10, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 עוד המחשה שרציתי לתת: זה כמו שאנחנו הטייסים נבוא ל ILS מסלול 12 ואז יכנס מטוס מהקפה לבסיס בגלל טעות של הטייס (או פקח) ואני בתור טייס אגיד - "לא מתאים לי הכניסה הלא מסודרת של מס'2 לבסיס ולא בא לי לבטל את הגישה ולפנות לכיוון אחר או לבצע ריתוק, אז אדון טייס תתנתק כי לא פונים בסיס בלי אישור של פקח ועוד כשאתה מס' 2" וככה פתרתי את הבעייה, העפתי את מס'2 ופוף... הוא לא קיים ואף אחד לא הפריע את שלוות הגישה. זה כמו לטוס ATC של ה FS :evil: :evil:
Danm פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 תעשו פשוט מה שאני עושה יש לי שעון מובנה בסימולטור לכל תוסף שכל מספר שעות יוצר תקלה רנדומלית שונה (תתפלאו לא על כל דבר צריך להכריז מצב חירום או אפילו לידע את הפקח) הדבר הזה מפתח את כישורי הטייס מעבר ל"שיגרה". ברגע שאני טס באירוע או בעומס אני דואג לבטל את זה כדי שלא ליצור עומס על הפקחים. פעם אחת פקח טוב מאוד אמר לי שהוא יעמוד באתגר וינסה לעמוד תחת הלחץ של החירום ואכן הוכיח את עצמו עם מישהו אחר. אני מעריך אנשים כאלה שעושים מאמץ ולא שוללים ישר, אומנם אני לא פקח אבל אני בספק אם פקחים ברמה של תל אביב לא יכולים לעמוד במצב של 7 מטוסים ומטוס עם מצב חירום תמיד יש מה לעשות זה לא תמיד הוראה למטוסים אחרים לעמוד בHOLD של 10 שעות. בקשר לתיאום מראש אני חושב שאין כל כיף בכך שאתה יודע שתבוא תקלה תביימו את זה אופליין כדי לתרגל ותיישמו במצב מפתיע. תהנו.
Eliran-VFS1 פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אריאל אתה מוזמן לבוא לשיעור הבא של VFS ולהתחבר לשרתים וניתן לך לעשות כמה תקלות שאתה רוצה. אם תתאם איתי מראש אני יביא לך פקח מהרשת
E.Z פורסם אוקטובר 10, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 10, 2004 אריאל השיקול שלי הוא פשוט ביותר- יש לי משמרת של שעתיים ששבה אני מפקח על X תנועה לטפל בחירום זה דיי קל פקחי תל אביב עושים דברים קצת יותר מסובכים ע"ע ארוע IAL וארוע אלעל. השיקול - יש חירום לתת את הכבוד למטוס התקול שאת הנחיתה הוא יוכל לבצע כמו גדול ב OFFLINE עם פחות 2-3 דיווחים הבקשר לבין לטפל בעוד 10 תנועות בשדה במקום שהתייבשו בנקודות המתנה\ווקטורים מעל ה TMA\ וריתוקים "אטראקטיבים" למיניהם
Ariel פורסם אוקטובר 11, 2004 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 בסדר, הבנתי אלעד ואלירן, אתם לא רוצים תקלות, סבבה, דווקא לי היה מעניין לבוא לנחיתה ולהיות מופנה למקום אחר או ל HOLD בגלל תקלה של מישהו אחר, גם ככה אני לפעמים מחכה הרבה על הקרקע אז מה ההבדל ? אלירן - אתה לא מבין, אין לי עניין בלבוא וליזום תקלה, זה לא כיף ולא אתגר, פתאום הייתה תקלה תפעולית ואז היה מעניין ומאתגר לטוס ולפתור אותה ב אונליין. תרשו לי לסגור את הדיון, אני מרגיש שאני מדבר את הקירות... :wink: אני אנהג לפי החוקים שלכם, כשאצא מנתב"ג או אבוא לנתב"ג (או כל שדה אחר בארץ) אשתיק את אפשרות התקלות בסימולטור כדי שלא יהיו לכם הפתעות וכשאצא מהמרחב האוירי של ישראל אפעיל אותם שוב כי בחו"ל כן מעוניינים באתגרים. חבל שכך - אבל מה לעשות, דרך אגב, מעניין אם תעשו סקר כמה רוצים שתאפשרו להם להפעיל את הריאליזם של הסימולטור לכלול גם תקלות רנדומליות. בברכה אריאל
Oren Geva פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 בסדר, הבנתי אלעד ואלירן,אתם לא רוצים תקלות, סבבה, דווקא לי היה מעניין לבוא לנחיתה ולהיות מופנה למקום אחר או ל HOLD בגלל תקלה של מישהו אחר, גם ככה אני לפעמים מחכה הרבה על הקרקע אז מה ההבדל ? אלירן - אתה לא מבין, אין לי עניין בלבוא וליזום תקלה, זה לא כיף ולא אתגר, פתאום הייתה תקלה תפעולית ואז היה מעניין ומאתגר לטוס ולפתור אותה ב אונליין. תרשו לי לסגור את הדיון, אני מרגיש שאני מדבר את הקירות... :wink: אני אנהג לפי החוקים שלכם, כשאצא מנתב"ג או אבוא לנתב"ג (או כל שדה אחר בארץ) אשתיק את אפשרות התקלות בסימולטור כדי שלא יהיו לכם הפתעות וכשאצא מהמרחב האוירי של ישראל אפעיל אותם שוב כי בחו"ל כן מעוניינים באתגרים. חבל שכך - אבל מה לעשות, דרך אגב, מעניין אם תעשו סקר כמה רוצים שתאפשרו להם להפעיל את הריאליזם של הסימולטור לכלול גם תקלות רנדומליות. בברכה אריאל אריאל, אתה מגזים ומוציא את הדברים מהקשרם. אף אחד לא אמר לך לא לחוות תקלות. זה נחמד, זה מעניין, וזה יכול גם לעצבן את כל שאר המטוסים שבאוויר. קח בחשבון שהפקח עשוי לסרב, וזה עפ"י חוקי ואטסים. ואתה חייב להבין ולהפנים שהחוקים האלה נכתבו לאחר נסיונות עגומים בכל העולם. זהו.
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 יש הרבה סיבות לכללים האלה. קרו אין ספור מקרים של מטוסים שביימו תקלות כדי לקבל עדיפות בנחיתה - זו הייתה הסיבה העיקרית. חוץ מזה, זה פשוט הפךללא ריאליסטי. בעולם האמיתי כמה תקלות כבר יש? ופתאוםבואטסים יש יותר מטוסים עם תקלה ממטוסים בלי תקלה... אתה צריך להבין שהפקח נותן לך איזשהו שירות שהוא רוצה לתת ואתה לא יכול לכפות עליו מה שבא לך לעשות (כמו במציאות). תאר לך שהפקח היה יכול ליזום תקלות אצלך במטוס: אתה בגישה לנחיתה אחרי טיסה ארוכה, רוצה לנחות נחיתה אוטומטית ב767. פתאום הפקח מכבה לך את הטייס האוטומטי. זה לא מתאים! אתה רצית לעשות משהו אחר. ככה זה בדיוק גם בכוון השני. הפקחים אגב אמורים לאפשר תקלות במידת האפשר, אבל זכותם ושיקול דעתם המוחלט אם להתיר או לא.
Oren Geva פורסם אוקטובר 11, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2004 שלא לדבר על הטייסים האחרים. תאר לך שאני מגיע לסירון לנחיתה. פתאום מגיע מישהו עם תקלה. אתה נכנס לריתוק, והוא מתקדם לאט מאוד, כי הוא מטוס בוכנה שטס על מנוע אחד ומסוגל לפנות רק פניות ימניות. מי אמר לך שבא לי עכשיו חצי שעה לחכות לך בריתוק? זה לא מצב של עומס, או של תקלמה מסכנת חיים חס וחלילה כמו בעולם האמיתי. זה פשוט מצב שלך מתחשק משהו, ובמקרה זה משהו שלי לא מתחשק. אין לך מה להיות מאוכזב מתגובות ה"ואטאילים" (אהבתי) כי אתה פשוט לא לבד בעולם הוירטואלי. ואין לך שום זכות על זמנו הפנוי של אף אחד אחר. אני לדוגמא, אוהב לבצע תקלות ולתרגל. קרה שעשיתי זאת אונליין (ראה את הנושא שהזכרתי קודם) וקרה שסרבו לי. באירוע פסח שהיה, ביקשתי מאמיר תקלה במנוע והוא לא אישר. אז לא היתה תקלה. זה הכל. וץרשה לי לומר דבר נוסף - התקלה שלך היתה תקלה בתפעול הסימולטור. אין שום סיבה שתקלה בתפעול, שנובעת מחוסר מקצועיות שלך - לא בהטסה אלא בתפעול הסימולטור עצמו - תפריע לאחרים. אם המצב מאפשר זאת זו זכותו של הפקח לאפשר לך לתפעל אותה אונליין. לא חובתו.