Etai Charit פורסם נובמבר 1, 2015 דיווח פורסם נובמבר 1, 2015 מצטער אבל לא קונה את זה שיש טייסים שעולים לטוס רק אם יש פיקוח , מה זה הדבר הזה המגוחך הזה ?? ,אם למשהו מתחשק לטוס הוא עולה לטוס ופיקוח על הדרך זה אולי משהו שישפיע על בחירת יעד או על מתי נטוס אבל זה אומר שאם אין פיקוח - אין טיסה , לא מכיר אף אחד שעובד ככה. באופן טבעי מתי שיש הרבה תנועה פקחים עולים לפקח , עמית וכל ענף "התעופה הקלה " שאתה מדבר בשמו , פשוט תעלו לטוס ! אני רואה טייסי קלים שעולים בסופש לטיסות באופן קבוע ומקבלים פלוטו או ת''א ונהנים מאוד , אז לפעמים הם לא מקבלים פיקוח , קורה , לא ראיתי אותם רצים להתלונן בפורום ועדין הם טסים באופן קבוע. הרבה אנשים כותבים פה דברים נכונים ועמוקים אבל ראבק , מישהו שבאמת רוצה לעלות לטיסה למטרת תרגול\הנאה או וואטבר , פשוט עושה את זה , ולצערי הרב יש הרבה כאלה שלא עושים את זה אבל מדברים הרבה בפורום (לא מדבר רק על הפוסט הזה ספציפי ) אבל לא בשביל זה החטיבה והרשת הזאת קיימת . היא קיימת בשביל לטוס ולפקח ולא בשביל לברבר בפורום כל פעם , כי הפתרון הפשוט למצב שאין תנועה זה שכל אחד יעשה מאמץ ויעלה לטוס בארוע השבועי גם אם לא הכי מתחשק לו אבל הוא ככה מוקיר תודה לפקח שיושב שלוש שעות על העמדה וזה מה שצריך להיות , שום דיון בעל 5 עמודים בפורום לא יפתור את הבעיה הזאת , את הזמן שכולנו מקדישים בכתיבת פוסטים ארוכים אפשר להשקיע בטיסה ברשת ואז המצב היה נראה הרבה , הרבה יותר טוב. פרידלנד, אני חושב שהדברים שכתבת נכונים, חלקם מדוייקים יותר וחלקם פחות אבל בגדול אתה צודק. חייב להגיד את זה: חבל על האימוציות. כן חשוב לדבר ולתחקר. חשוב לנתח ולהבין מי התנועה שבאה, לאפיין אותה ולהתאים לה את השירות שהחטיבה מפיקה. גם הפקחים מחפשים אקשן, עבודה ושיהיה להם מעניין, והם עושים את זה דרך מתן שירות פיקוח לטייסים. צריך לחפש ולהבין איך השירות הזה יהיה מדוייק כמה שיותר, ואיך להכשיר את הפקחים בדרך שגם תהיה רלוונטית ואפקטיבית מבחינה הדרכתית וגם תתרום בדרך ישירה ועקיפה לכיסוי שירות הפיקוח בארץ. את הכעסים והרגשות אני ממליץ לשים בצד. כל דבר קורה מסיבה מסויימת וחשוב להגיע לשורש העניין. אם אנשים לא טסים, זה קורה מסיבה מסויימת. אם מברברים בפורום, גם לזה יש סיבה. לא להכל יש פתרון, אבל לאפיין זה חשוב. והכל תחת מעטפות רחבות יותר: תחביב ושעות פנאי. אני חושב שהחטיבה נמצאת עכשיו, יותר מתמיד, בפרשת דרכים חשובה. העשייה היא תמידית ואני לא מפקפק לשנייה בעובדה שיש אנשים מצויינים שעובדים קשה בשבילנו באופן תמידי ואיכותי. אני רק חושב שאנחנו בנקודה שבה אפשר לבצע שינויים מקיפים בליבה המבצעית של החטיבה, להגדיר מחדש את האופן שבו אנחנו בפועל טסים ברשת. הליבה של הפעילות שלנו - אפשר לשפר אותה. עזבו אירועים, עזבו מפגשים, עזבו פורום. אפשר לשנות לטובה את הצורה בה אנחנו טסים ברשת ולשפר את חוויית הטיסה הוירטואלית שלנו, הסיבה לשמה התכנסנו כאן.