עבור לתוכן
Yarden Ben-Dor

החטיבה התדרדרה מספיק- אני פורש

Recommended Posts

פורסם

חברים, לאור ההתפתחויות האחרונות בחטיבה, והרמה שהיא ירדה, והגן ילדים שהיא הפכה להיות, אני מתבייש להיות חבר החטיבה הישראלית- ומחליט בזאת לפרוש ממנה עד להודעה חדשה.

ברגע זה אני עובר לחטיבות האחרות, וחזרה לזירה הבינלאומית, ששם אני גאה להיות- שם באמת שמים דגש על האהבה לתעופה ולא בלבולי שכל ומריבות וחוסר מקצועיות כמו פה.

שיהיה לכולם יום טוב

פורסם

לדעתי אתה קצת מקצין, בכל מקום יש כמה כבשות שחורות ובאלאגניסטים, לדעתי רוב החטיבה פה מורכבת מאנשים שבאמת אוהבים תעופה לא פחות מאלו בזירה הבינלאומית, וגם לא פחות מקצוענים או מתורבתים.

על כל מקרה אני לא אנסה לשנות את דעתך,

אז אני מאחל לך הצלחה וכיף בזירה הבינלאומית ותודה על כל התורמה שתרמת לחטיבה.

פורסם

ירדן בהצלחה בהמשך...

כמה מילים וזה מיועד לכולם

א. כל אחד יכול להיות חבר באיזה חטיבה שהוא רוצה - זה ארגון חופשי.

ב. רע או טוב לכם- לפני שאתם נותנים ביקורת על גוף מסווים ובטח ארגון כמו VATIL תעשו חשבון נפש עם עצמכם אם הייתם בסדר במיליון אחוז...ואני לא אומר את זה סתם....

פורסם

חבר'ה.. אני חושב שהגיע הזמן, גם אני פורש.

אני מודה לאנשים הכי גדולים שהכרתי בחטיבה הזאת בייניהם, אילן, אמיר , איציק!!

ושאר החבר'ה פה.. אני רוצה להודות לכל חברי החטיבה.. אתם פשוט אנשים מדהימים חבל שגורמיים פנימיים הורסים והורסים עד מאוד.

ביום זה אני מסיים את תפקידי כטייס וכפקח לאחד בחטיבה.

שיהיה לכולכם, יום טוב.

ובהצלחה לאיש החדש.

פורסם

אין לי מושג על מה אתם מדברים.

בשנה האחרונה החטיבה טסה קדימה, ארועים גדולים ומוצלחים גם של החטיבה מבחינת פיקוח וגם של החברות הוירטואליות.

אני נמצא בחטיבה קצת יותר משנה וכשהתחלתי בקושי היו פקחים, היום היחידי עם פיקוח היה יום שבת בערב.

ועכשיו כמעט כל יום יש פיקוח ואפילו פיקוח כמעט מלא.

הרבה טייסים חדשים הצטרפו אלינו, נכון לא כולם תותחים או קליברים, כן ישנם פה ילדים שמשגעים אותנו עם השטויות שלהם, אבל זה כך בכל החטיבות וזה מה שיפה בתחום הזה.

אתם רוצים לעזוב, תעזבו אין לי בעיה עם זה, רק למה פרובוקציות, מה זקוקים לתשומת לב, להזכיר שאתם קיימים ?

אנחנו זוכרים זה בסדר, לפחות כל פעם שאני טס על מטוס שירדן צבע אני זוכר ועל כך אני אומר לך תודה.

מה כואב לך ?? אין לי מושג, רק חבל שאתה עושה זאת בדרך פסולה.

במקום ביקורת בונה אתה מקפל זנב ובורח.

במקרה של אורן זה ניראה לי כמו מקרה קלאסי של יריקה לבאר ממנה שתית והרבה.

בכל מיקרה שיהיה לכם בהצלחה ו GodSpeed.

פורסם

אני לא יכול להביע דעה אישית כרגע.

אבל אתם אומרים בכלליות שרמת החטיבה התדרדרה, אולי תוכלו לפרט מהן הסיבות העיקריות שאתם עוזבים?

ועכשיו בלי ללכת סחור סחור, בלי להתבייש, ולומר את הדברים בפנים, לשים את כל הקלפים על השולחן!

יש פה הרבה אנשים, שיש להם המון דברים בלב, ולא אומרים כלום, על מנת שחס וחלילה כבודם כאן בחטיבה הישראלית לא ייפגע.

כל מה שמפריע לכם, תכתבו כאן-בפומבי! לא בפרטי, וכדי שהאחראים ידאגו לעניין בתושמת לב רבה.

כל אחד ואחד מאיתנו הוא חלק בלתי נפרד מהחטיבה, ואנחנו ממש לא ניראה טוב בעיני שאר החטיבות, כחטיבה עם סכסוכים פנימיים, ממש כמו במציאות.

בינינו לבין עצמנו לא מסתדרים, אז למה שנתסדר עם אחרים?

כל מי שיש לו משהו לכתוב, שיכתוב פה, נעלה דעות ונגבש עצות יחד.

ואולי כך נוכל למנוע פרישה של אנשים וחברים, ובנוסף להעלות את רמת החטיבה ולשמור על מה שיש לנו עכשיו.

שבת שלום

פורסם
אני לא יכול להביע דעה אישית כרגע.

אבל אתם אומרים בכלליות שרמת החטיבה התדרדרה, אולי תוכלו לפרט מהן הסיבות העיקריות שאתם עוזבים?

ועכשיו בלי ללכת סחור סחור, בלי להתבייש, ולומר את הדברים בפנים, לשים את כל הקלפים על השולחן!

יש פה הרבה אנשים, שיש להם המון דברים בלב, ולא אומרים כלום, על מנת שחס וחלילה כבודם כאן בחטיבה הישראלית לא ייפגע.

אז אני מודה, שאני לא יכול לאזור מספיק אומץ על מנת לומר מה מפריע לנו באמת.

לסיכום, כל מה שמפריע לכם, תכתבו כאן-בפומבי! לא בפרטי, וכדאי שהאחראים ידאגו לעניין בתושמת לב רבה.

כל אחד ואחד מאתינו הוא חלק בלתי נפרד מהחטיבה, ואנחנו ממש לא ניראה טוב בעיני שאר החטיבות, כחטיבה עם סכסוכים פנימיים, ממש כמו במציאות.

בינינו לבין עצמנו לא מסתדרים, אז למה שנתסדר עם אחרים?

כל מי שיש לו משהו לכתוב, שיכתוב פה, נעלה דעות ונגבש עצות יחד.

ואולי כך נוכל למנוע פרישה של אנשים וחברים, ובנוסף להעלות את רמת החטיבה ולשמור על מה שיש לנו עכשיו.

שבת שלום

מי הבטיח לך שכן יקשיבו לך?

זה עדיין יהיה רק כתב ...אותיות שיקראו וישכחו . ובגלל שבפרטי זה לא עוזר ,כאן בטוח זה לא יעזור וזה היתה החלטה שלהם.

גם אם נגבש דעה והכול עדיין מי כן ישים על זה?! החלטה נפלה לא?

פורסם

תראו, כשהלכתי ליום סיירות כל היום ניגן לי המשפט: "כשהגלים מתחזקים החלשים מתגלים".

אני לא יודע אם ניתן לקשר את תוכנו של משפט זה באופן אבסולוטי למה שמתרחש באשכול זה.

אחרי הכל אני לא רוצה להגדיר את הפורשים כחלשים, אבל אני בהחלט יכול להיות סגור על עצמי שהעזיבות הם 1000% בסדר. אני אישית לא מתרגש מזה ואף מרוצה מההד, מהסיבות הבאות:

1) VATSIM זה תחביב.

2)אתה אמור לאהוב את התחביב שלך.

3)אין מקום לתקלים אישיים במסגרת VATIL.

הראיה שלי היא פשוטה: אני אקח חניך שלא יודע איך כותבים GND ואקדם אותו להיות בוחן,

מאשר להשקיע באחד שיש לו המון ידע, אבל אופי לא יציב.

ירדן, אני לא מכיר את המניע האישי שלך לעזיבה, אבל אני דוגל בראיה ש: "מי שרוצה לתת מקומו פה"

אורן: אכזבה גדולה מאוד. אחרי המון השקעה בתחום הפיקוח והרבה שעות של לימוד, וכן אורן אני צדקתי. אתה ממשיך לערב רגשות אישיים.

אני מקווה לא לראות עוד שמות, ורק שתכירו שהולך לבצע שינוי דרסטי בעולם ההדרכה. הגבלת גילאים ורמת מקצוענות זה אחד הדברים היותר ראשונים שאני אעשה.

אני חושב שהחברים הנוטשים עוד יבצעו 180 באחד מהימים ויחליטו שאין לנו ארץ אחרת כמו שנאמר.

מעל 75% מהחברים כיום לא יודעים מאיפה התחלנו, מה זה SATCO ,מזה לטוס עם 5 טייסים ופקח אחד ב IVAO....התפתחנו בצורה מטורפת כמו שאמר רן ואני אישית גאה מאוד בהישגנו

בברכה,

פורסם

אני פורש מתוך מחאה- אנשים יודעים חד וחלק למה ואני חצי שנה בפורומים בלתי רשמיים ביני ואנשים פה אומר את זה.. אני לא רוצה להרחיב בעניין יותר מדי..

רצוני להיות פה הוא גדול- אבל בנתיים.. אני לא רואה את עצמי נשאר במקום הזה עוד הרבה זמן..

בכל אופן אני מבהיר כאן כמה דברים על עצמי:

-צביעות שלי ימשיכו לצאת ולהיות ולענג את כולם, אבל בדרכיי ואולי גם כמו פעם שהייתי צובע שהייתי מחוץ לחטיבה..

המשך יום נעים לכולם!

פורסם

כולם מדברים צועקים פרישה...

היייי חברים....

מהי פרישה?

לא לטוס בארץ? לא לכתוב בפורום? לא לפקח? זוהי רשת וירטואלית אחרי הכל :D

לא בדיוק נראה לי שאני מבין מהי פרישה וכמה באמת ההשלכות שלה משפיעות על VATIL

פורסם

חבל שכל הפורשים לא אומרים את הסיבה האמיתית לפרישה. תגידו שהסיבה האמיתית היא VATIL1 החדש. הרי מריבות ושטויות היו פה הרבה לפני והרבה יותר גדולות מאילו שהיו לאחרונה. ככה שלפחות אנשים יגידו את האמת בפרצוף. למנהלי הפורום, נא לנעול את השרשור כדי שלא יתפתחו פה עוד יותר סרחונות ומגיפות

פורסם
חבל שכל הפורשים לא אומרים את הסיבה האמיתית לפרישה. תגידו שהסיבה האמיתית היא VATIL1 החדש. הרי מריבות ושטויות היו פה הרבה לפני והרבה יותר גדולות מאילו שהיו לאחרונה. ככה שלפחות אנשים יגידו את האמת בפרצוף. למנהלי הפורום, נא לנעול את השרשור כדי שלא יתפתחו פה עוד יותר סרחונות ומגיפות

אתה יודע את הסיבה לבד אתה רואה?

האמת בפרצוץ נאמר למי שצריך.

פורסם

יניב אין שום סיבה לסגור את השרשור הזה, הוא חשוב מידי.

וכמה שאמיר צודק :D

פורסם

אנשים - תקשיבו!

זה לא תחרות כוכב נולד שאתם יכולים לשלוח SMS ולבחור את המועמד שלכם! זאת בחירה של הצוות וזה כמו בבית ספר שמחליטים מי יהיו המורים שלכם. עכשיו יש כאלה שלא איכפת להם וישלימו עם זה ויש כאלה שיעדיפו לפרוש מהבית ספר. אוקי? שכל אחד יעשה מה שבראש שלו וזהו!

פורסם

תרשו לי בתור אחד מאוד ותיק בתחום הזה להביע דיעה:

תראו אני לא נוהג להתבטאות הרבה בשום פורום..אני קורא רואה מפנים לומד וכו' וכו'.

קודם כל אני רוצה לחזק את דבריו של אמיר, אנשים לא יודעים מה היה פה פעם ולכן לא יודעים להעריך את מה שיש כיום. אנשים לא יודעים כמה שנים וכמה אנשים וכמה מאמצים נעשו ונעשים כדי לתת גג לחברים הישראלים בתחום הזה, כמה רעיונות שנגנזו והלכו לעולמם ועוד המון דברים שהרבה אנשים כאן לא רואים.

אני לא מתכחש לעובדה שאיכשהו "רמת הניסוח" בפורומים ירדה.. נכנסו המון אנשים צעירים לתחום ואין מה לעשות זו דרכו של עולם, הם לומדים והם ילמדו לשאול שאלות נכונות ובמקום.

כולם טועים וגם הם אין מה לעשות, כולנו היינו ככה פעם, אני זוכר את עצמי עוד בשנת 1996 עם FS5 ועם אינטרנט של 36K מחפש חומר ומדריכים שכ"כ לא היו אז וכ"כ היו נחוצים לי לעוד רבים.. אז למדתי לבד...קראתי את הספר מיליון פעם והמראתי והתרסקתי ולמדתי לטוס ברשת SATCO ז"ל. אלו היו תקופות באמת קשות אבל יפות..לא הייתה את הפעירות שיש היום ולא היו עוד כל מיני שטויות. אבל שוב: אין מה לעשות ודווקא להיפך, אני שמח שיש לצעירים היום בית ישראלי חזק ויציב בתחום, עם מדריכים בעברית,דברים מקומיים רבים של יוצרים דגולים. ובית ספר לטיסה וירטואלי ישראלי, עברי...!!! מי חלם על דבר כ"כ מפוצץ ומקצועי. אני מוכן לחתום שאם הייתם שואלים אותי את זה ב-96 הייתי נקרע מצחוק. זה מה שהיה חסר פעם, זה מה שקיים ומתפתח לדברים מדהימים היום!. האנשים הצעירים עוד כמה שנים ואפילו היום ייתנו ונותנים בסיס חזק מאוד לחטיבה...

יש לי עוד המון מה לכתוב אבל אני אסתפק במה שרשמתי כעת.. אני יכול לחזק ולתת ח"ח לכל האנשים כאן מהקטן ביותר עד הגדול ביותר, מהצעיר עד הוותיק, כי מה שהיה חסר פעם יש היום- בית!!!(תפרשו את זה בכל מובן ותרתי תרתי משמע!)

בכבוד

רז גואטה

פורסם

בהקשר למה שאמיר אמר - ברישום שלכם אתהם עושים שיוך לחטיבה ב VATSIM ואפשר לעבור - אני עצמי לפני VATIL הייתי רשום בארה"ב אם אני זוכר טוב- אם אתם רוצים טפלו זה בזה באתר של VATSIM יש שם את כל הלינקים הדרושים למעבר. - מה שנקרא אני מראה לכם את הדלת.

החוסר תשומת לב שלכם לא מעניינת אף אחד אמרתי לירדן אישית ואני אומר את זה לכל הפורשים כרגע והעתידיים

פורסם

שלום לכולם,

היום בצהריים נכנסתי לפורום וראיתי לפתע גל של פרישה.

בתחילה הופתעתי , שהרי מהי פרישה מהחטיבה ? האם הכוונה לא לטוס יותר בארץ ברשת ?

האם הכוונה לא להשתתף באירועים ?

בכל מקרה הרשו לי להביע דעתי בנושא מאחר שהוא חשוב ומעורר תהייה.

אני טס/מפקח ברשת מראשית הקמתה , מאז קם כל תחום ישראל , והקמת VATIL התקדמנו מאוד , משמע עלינו על מפת הרשת הבין-לאומית, אתר , אירועים , סינרים , וכיוצ"ב.

כחטיבה אחת VATIL יצרנו משהו , המשהו הזה זה אנחנו , כולנו.

אכן יכולים להיות דברים שאינם מוסכמים על כול חברי החטיבה , אך פרישה איננה הדרך להביע התרעמות זו , כמובן שזו זכותו של כל אחד ואחד , מאחר שזו מדינה/חטיבה חופשית.

דעתי , שעל דבר שאינו מוסכם ניתן להגיב וליצור , כדוגמא , בחירות.

בדיוק כמו שאנו רגילים ומכירים מחיי היום יום.

לחטיבה יש STAFF שמוביל את החטיבה בצורה מעולה , מאחוריו עומדים אנשים נהדרים והם הכתובת.

ניתן לעלות כל דבר לסדר יום ה STAFF והוא יבצע שיקוליו. גם כאשר קורה משהו שמעורר גל התרעמות.

נקודה למחשבה.

איתי ארנון.

פורסם
תרשו לי בתור אחד מאוד ותיק בתחום הזה להביע דיעה:

תראו אני לא נוהג להתבטאות הרבה בשום פורום..אני קורא רואה מפנים לומד וכו' וכו'.

קודם כל אני רוצה לחזק את דבריו של אמיר, אנשים לא יודעים מה היה פה פעם ולכן לא יודעים להעריך את מה שיש כיום. אנשים לא יודעים כמה שנים וכמה אנשים וכמה מאמצים נעשו ונעשים כדי לתת גג לחברים הישראלים בתחום הזה, כמה רעיונות שנגנזו והלכו לעולמם ועוד המון דברים שהרבה אנשים כאן לא רואים.

אני לא מתכחש לעובדה שאיכשהו "רמת הניסוח" בפורומים ירדה.. נכנסו המון אנשים צעירים לתחום ואין מה לעשות זו דרכו של עולם, הם לומדים והם ילמדו לשאול שאלות נכונות ובמקום.

כולם טועים וגם הם אין מה לעשות, כולנו היינו ככה פעם, אני זוכר את עצמי עוד בשנת 1996 עם FS5 ועם אינטרנט של 36K מחפש חומר ומדריכים שכ"כ לא היו אז וכ"כ היו נחוצים לי לעוד רבים.. אז למדתי לבד...קראתי את הספר מיליון פעם והמראתי והתרסקתי ולמדתי לטוס ברשת SATCO ז"ל. אלו היו תקופות באמת קשות אבל יפות..לא הייתה את הפעירות שיש היום ולא היו עוד כל מיני שטויות. אבל שוב: אין מה לעשות ודווקא להיפך, אני שמח שיש לצעירים היום בית ישראלי חזק ויציב בתחום, עם מדריכים בעברית,דברים מקומיים רבים של יוצרים דגולים. ובית ספר לטיסה וירטואלי ישראלי, עברי...!!! מי חלם על דבר כ"כ מפוצץ ומקצועי. אני מוכן לחתום שאם הייתם שואלים אותי את זה ב-96 הייתי נקרע מצחוק. זה מה שהיה חסר פעם, זה מה שקיים ומתפתח לדברים מדהימים היום!. האנשים הצעירים עוד כמה שנים ואפילו היום ייתנו ונותנים בסיס חזק מאוד לחטיבה...

יש לי עוד המון מה לכתוב אבל אני אסתפק במה שרשמתי כעת.. אני יכול לחזק ולתת ח"ח לכל האנשים כאן מהקטן ביותר עד הגדול ביותר, מהצעיר עד הוותיק, כי מה שהיה חסר פעם יש היום- בית!!!(תפרשו את זה בכל מובן ותרתי תרתי משמע!)

בכבוד

רז גואטה

תנסה להשים לב מי אלה שפורשים, זה הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך-הם היו כאן מהרגע הראשון ולא נראה להם מה שהולך בזמן האחרון.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד לפורשים,החטיבה לא קמה בגללכם ובטח ובטח שלא תיפול בגללכם אז אל תצאו בהכרזות בומבסטיות

והדבר הכי משעשע בזה הוא שאתם יודעים שהכי קל לעזוב שיש מקום לחזור אליו!! אז תעברו לSAG ובהצלחה!

פורסם

אני מסכים עם ירדן. לאור ההתפתחויות האחרונות אני הגעתי להחלטה שאני עוזב את החטיבה.

לאחרונה החטיבה הדרדרה והפכה להיות גן ילדים, לפי דעתי ההחלטה שקובי יהיה VATIL1 שגויה כי זה לא פיר שבנאדם לא ניטרלי ינהל את החטיבה ויקדם קבוצה אחת ולא את כולם ביחד .

שיצגתי את VATIL בערוץ 2 הייתי גאה בזה מאוד שיצא לי הכבוד ליצג את VATIL בטלוויזיה, אבל לאור ההתפתחויות האחרונות אני לא מרגיש שזה כבוד כל כך.

אני מודה לכולם לאיציק אמיר אנטולי אלעד אבל באמת חבל שיש כמה גורמים שהורסים את זה .

אני החלטתי לפרוש מהחטיבה עד להודעה חדשה

אני מאחל לקובי מזל טוב ובהצלחה בתפקיד החדש VATIL1

פורסם
אני מסכים עם ירדן. לאור ההתפתחויות האחרונות אני הגעתי להחלטה שאני עוזב את החטיבה.

לאחרונה החטיבה הדרדרה והפכה להיות גן ילדים, לפי דעתי ההחלטה שקובי יהיה VATIL1 שגויה כי זה לא פיר שבנאדם לא ניטרלי ינהל את החטיבה ויקדם קבוצה אחת ולא את כולם ביחד .

שיצגתי את VATIL בערוץ 2 הייתי גאה בזה מאוד שיצא לי הכבוד ליצג את VATIL בטלוויזיה, אבל לאור ההתפתחויות האחרונות אני לא מרגיש שזה כבוד כל כך.

נו אלמוג באמתתתתת, הרי ברור שכל הפורשים, פורשים בגלל היות קובי כ VATIL1, אז לפחות תהיו ישרים ולא צינים, ואל תאחלו משהו שאתם לא מתכוונים אליו

פורסם

נו אלמוג באמתתתתת, הרי ברור שכל הפורשים, פורשים בגלל היות קובי כ VATIL1, אז לפחות תהיו ישרים ולא צינים, ואל תאחלו משהו שאתם לא מתכוונים אליו

תשמע כמו שאמרתי אתם הצוות החליט ככה אז שיהיה לבריאות הדעה שלי ושל עוד כאן שזאת החלטה שגויה.

קובי בנאדם טוב אבל זה לא פיר שראש החטיבה לא יהיה ניטרלי.

תשמע אמרתי לך בפרטי שאת הדעה שלי לא תשנה וזכותי להגיד את דעתי פה.

אורח
This topic is now closed to further replies.

• יצירת חדש...