Almog Atar פורסם פברואר 21, 2016 דיווח פורסם פברואר 21, 2016 מה הכוונה האיץ בי להמריא? במידה ואתה לא מוכן להמראה תודיע לפקח טרם ההתיישרות (על מנת לא לתפוס זמן מסלול). טייס, בכל רגע נתון רשאי להגיד unable להוראה של פקח ומחובת הפקח לספק מרשה טיסה אחר. לגבי מה שקרה בלרנקה, נשמע כמו אי הבנה בינך לבין הפקח, במידה ומה שאתה טוען הוא נכון ואכן קיבלת אישור לצאת מההולד ולבצע את הגישה אז הכל בסדר אבל עצם העובדה שהיה מטוס אחר קרוב אליך זה אומר שכנראה הפקח אמר אחרת. במקרה כזה אני ממליץ לך אחרי נחיתה לנסות לתחקר מול הפקח וככה להבין טוב יותר איפה נפלה הטעות.
Ilan Kreitmann פורסם פברואר 21, 2016 מחבר דיווח פורסם פברואר 21, 2016 מה הכוונה האיץ בי להמריא? במידה ואתה לא מוכן להמראה תודיע לפקח טרם ההתיישרות (על מנת לא לתפוס זמן מסלול). טייס, בכל רגע נתון רשאי להגיד unable להוראה של פקח ומחובת הפקח לספק מרשה טיסה אחר. לגבי מה שקרה בלרנקה, נשמע כמו אי הבנה בינך לבין הפקח, במידה ומה שאתה טוען הוא נכון ואכן קיבלת אישור לצאת מההולד ולבצע את הגישה אז הכל בסדר אבל עצם העובדה שהיה מטוס אחר קרוב אליך זה אומר שכנראה הפקח אמר אחרת. במקרה כזה אני ממליץ לך אחרי נחיתה לנסות לתחקר מול הפקח וככה להבין טוב יותר איפה נפלה הטעות. אסביר: הגעתי ל W2 והודעתי לפקח והוא נתן לי רשות לעלות על המסלול ולהמריא. כמו שכתבתי לקח לי כמה שניות להדליק את אורות ההמראה ולכבות את ה PACKS כנדרש ומיד קבלתי את ההודעה (אם אני זוכר נכון EXPIRE) . חסר לי הנסיון אם אני חייב לאחר אישור המראה מיידית לעלות על המסלול ולהמריא. האם לא נהוג לקבל אישור לעלות על המסלול ולחכות לאישור המראה? באותו זמן הייתי היחידי בנתב״ג. כנראה שהיו מטוסים אחרים בנחיתה.... לגבי לרנקה, בדקתי וראיתי שבדרך כלל הגישה למסלול 22 ביא דרך BOSIS - LCA וסיבוב לגישת ILS. תוכנית הטיסה שהגשתי הראתה גישה דרך BOSIS - SOBOS שכנראה שבגלל שהפקח היחיד היה עמוס מאוד לא ראה.... אכן הייתי צריך לדבר עם הפקח, אלא שידעתי שיש עוד לפחות 4 מטוסים בנחיתה וראיתי 2 שחיכו ליד המסלול להמראה.
Amit Eisinger פורסם פברואר 21, 2016 דיווח פורסם פברואר 21, 2016 הי אילן, אתמול אני פיקחתי עליך מגדל ב"ג. הסיבה לכך שזירזתי אותך להמריא (ואחרי שלא קיבלתי תגובה כתבתי Expedite כלומר תזדרז) היא שבזמן שאתה הסעת לך למסלול, מטוס אחר התקרב לנחיתה. השאיפה שלי כפקח היא שהתנועות יזרמו ולכן אם לא הייתי מזרז אותך היית צריך להתעכב על הקרקע לכמה דקות בגלל הנוחתת. כמובן שיכלת להגיד לי שאתה לא יכול ואז כמובן שהיה לך את כל הזמן שבעולם. השימוש במילה expedite נבע מזה שבד"כ תנועה שמקבלת אישור המראה מגיבה מיד(או תוך שניות ספורות כמו תנועת טקסט נוספת שהייתה לי בשבוע שעבר) נתתי לך אישור תוך כדי תנועה כדי להימנע ממצב גבולי. כשראיתי שאין תגובה ממך במשך פרק זמן ארוך יותר מבד"כ השתמשתי בexpedite כי התקרבת למצב גבולי . ובאמת המראת פחות או יותר ברגע האחרון האפשרי. למעשה, אם לא הייתי מקבל ממך תגובה בזמן אחרי ה expedite הייתי נאלץ לבטל לך את אישור ההמראה ואז היית צריך לחכות על הקרקע עוד כמה דקות. בסופו של דבר זמן תגובה זה דבר קריטי, אני כפקח לא ממש ותיק ברשת כבר יכול להעריך תוך איזה פרק זמן אני אמור לקבל תגובה מהטייס, ולפי זה אני מתכנן הלאה. למקרים הבאים, חשוב לנטר את התדר היטב כדי שתוכל להגיב בזמן. השאלה שלי- האם ההכנות להמראה מבחינתך יכולות להתבצע גם בשלב ההסעה או במהלך ההתיישרות?
Ilan Kreitmann פורסם פברואר 21, 2016 מחבר דיווח פורסם פברואר 21, 2016 הי אילן, אתמול אני פיקחתי עליך מגדל ב"ג. הסיבה לכך שזירזתי אותך להמריא (ואחרי שלא קיבלתי תגובה כתבתי Expedite כלומר תזדרז) היא שבזמן שאתה הסעת לך למסלול, מטוס אחר התקרב לנחיתה. השאיפה שלי כפקח היא שהתנועות יזרמו ולכן אם לא הייתי מזרז אותך היית צריך להתעכב על הקרקע לכמה דקות בגלל הנוחתת. כמובן שיכלת להגיד לי שאתה לא יכול ואז כמובן שהיה לך את כל הזמן שבעולם. השימוש במילה expedite נבע מזה שבד"כ תנועה שמקבלת אישור המראה מגיבה מיד(או תוך שניות ספורות כמו תנועת טקסט נוספת שהייתה לי בשבוע שעבר) נתתי לך אישור תוך כדי תנועה כדי להימנע ממצב גבולי. כשראיתי שאין תגובה ממך במשך פרק זמן ארוך יותר מבד"כ השתמשתי בexpedite כי התקרבת למצב גבולי . ובאמת המראת פחות או יותר ברגע האחרון האפשרי. למעשה, אם לא הייתי מקבל ממך תגובה בזמן אחרי ה expedite הייתי נאלץ לבטל לך את אישור ההמראה ואז היית צריך לחכות על הקרקע עוד כמה דקות. בסופו של דבר זמן תגובה זה דבר קריטי, אני כפקח לא ממש ותיק ברשת כבר יכול להעריך תוך איזה פרק זמן אני אמור לקבל תגובה מהטייס, ולפי זה אני מתכנן הלאה. למקרים הבאים, חשוב לנטר את התדר היטב כדי שתוכל להגיב בזמן. השאלה שלי- האם ההכנות להמראה מבחינתך יכולות להתבצע גם בשלב ההסעה או במהלך ההתיישרות? קודם כל תודה על ההסבר וכמובן שמצידי זו לא הייתה ביקורת כלפיך אלא תיאור של הלחץ שהיה עלי להמריא מיד. הבנתי שעלי לסיים את כל ההכנות במהלך ההסעה (למרות שאינני אוהב להזיז את חלון המבט מהההסעה ללוח המחוונים העליון מכיוון שפעם מצאתי את עצמי סוטה מהנתיב) , אלא אם כן אני רואה שאהיה בהמתנה לפני מטוסים אחרים. הבנתי גם שיש מקרים שאני מגיע ל W2 ומקבל מיד אישור לעלות למסלול ולהמריא. אגב את חלון הדו-שיח אני משאיר תמיד על המסך (חבל שרק תחת WINDOWS אפשרי להזיזו למסך נוסף) ואת החלפת התדרים ביצעתי כמה מהר שאפשר למרות שלפרקים בנסיקה מודל המטוס שלי מגיב כפי שכבר ציינתי ולוקח זמן לייצב אותו.... בכל אופן שמחתי להשתתף ואני מנסה לקחת חלק בכל סוף שבוע שאני בבית ולהמשיך להתאמן וללמוד. Etai Charit הגיבו לזה 1