עבור לתוכן
Or Bahtari

חד"ב 2016 - סקר קטן

28 הצבעות

1. 1. האם הנכם מעוניינים באיוש עמדות פיקוח במשך לילה אחד?

• כן
      21
    • לא
      7

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם ,

לרשותנו 3 ימים במקום האירוע (חגור) ,

האם הנכם מעוניינים באיוש עמדות פיקוח במשך לילה אחד ? 

אשתף אתכם מהיכן באה השאלה - אנו מנסים ליצור קשר עם החטיבה האמריקאית לטובת שת"פ באירוע.

פורסם

אהלן,

הצבעתי לא, כי אני חושב שזו טעות להתחייב ללילה מלא, אני חושב שניתן לסכם עם האמריקאים שאנחנו נוכל לספק פיקוח עד 02:00 בלילה, אני לא רואה טעם ליותר מזה, אם אני לא טועה, אז גם באירוע FNO האחרון איתם, רוב התנועה היתה עד סביבות 1 בלילה.

פתחתי את קובץ אקסל הפקחים הפעילים שמופיע באתר החטיבה, מעבר על הקובץ מגלה כי רוב מוחלט של פקחי מכ"מ ומעלה הם חברים אחרי צבא, חלקם בעלי משפחות ואני מניח שרובם עובדים בחול המועד פסח.

יש לכך משמעות גדולה לגבי שעות הפעילות של חד"ב, אני חושב שנכון יהיה אם נכון את שעות הפעילות של האירוע לשעות אחר הצהרים סביבות 16:00 עד 22:00 או 23:00, ובאותו היום של האירוע עם האמריקאים להתחיל ב 19:00 ולסיים ב 2 לפנות בוקר.

לסיכום: גרעין פקחי המכ"מ הפעילים הוא קטן ויש לבדוק עם הפקחים את הזמינות שלהם לאירוע ורק אז לפרסם שעות ולהתחייב על זה.

פורסם

איציק , בארוע הFNO התנועה ממש לא הייתה עד 1 , אולי ב 1 רק התחלנו , התנועה הייתה עד 6.30 בבוקר בערך (שעת סיום )...אמיר פז היה הטייס האחרון ואני זוכר שהמראתי אותו :)

לדעתי יש לקיים לפחות לילה אחד , אני בטוח שיש לפחות כמה פקחים שיכולים להגיע (אני בינהם ) ומדובר במסורת ארוכת שנים ובהחלט חלון לשתפ עם החטיבה האמריקאית , מה שכן החלטה טובה מאוד לקיים רק לילה אחד כזה ולא שניים..
וכמובן שמדובר בחופשה ואני בטוח שזה קורץ מאוד לטייסי החטיבה הצעירים שישמחו להגיע לטוס גם בשעות לא כל כך שגרתיות (והסקר הוא מדד טוב לכך)

פיקוח בלילה לא גורע ממשהו אחר ובשעות פיקוח אחרות , מי שלא רוצה ולא יכול לא חייב להגיע.. , ואם יש מספר פקחים וטייסים שמעוננים לפקח ולטוס בשעות הלילה אין סיבה לא לאפשר זאת.. (כמובן במידת היכולת של הנהלת החטיבה).דעתי.

נוסף לאלו גם יום הפיקוח הראשון מתחיל אחהצ ולא בבוקר ולכן זה "פיצוי טוב " להמשיך את הפיקוח גם בלילה

פורסם

היי ,

תודה על התגובות.

ללא נקיטת עמדה בנושא (בגלל זה עשינו סקר ) רק אציין שגם הפקחים הלא כשירים מוזמנים להשתבץ באירוע ויעברו רענון במקום.

פורסם

לפני כל חד"ב, כולם חושבים שיהיו פקחים וטייסים יגיעו בהמוניהם בשעות הקטנות של הלילה, הכל ורוד ואופטימי, בסוף אני מוצא את עצמי מפקח לבד על תל אביב עם חצי מגדל ב"ג, בואו נלמד מלקחי העבר.

תעשו בדיקה עם פקחי המכ"מ ותבדקו מי יכול ומתי, אם באמת תהיה היענות והתחייבות של מינימום פקחים לכזו משמרת לילה אז לכו על זה, מומלץ לוודא שיש פקח ספייר או שתים כי גם לאמיר פרידלנד קורה שיש בלת"מ והוא נאלץ לבטל משמרת :-)

פורסם

לפני כל חד"ב, כולם חושבים שיהיו פקחים וטייסים יגיעו בהמוניהם בשעות הקטנות של הלילה, הכל ורוד ואופטימי, בסוף אני מוצא את עצמי מפקח לבד על תל אביב עם חצי מגדל ב"ג, בואו נלמד מלקחי העבר.

תעשו בדיקה עם פקחי המכ"מ ותבדקו מי יכול ומתי, אם באמת תהיה היענות והתחייבות של מינימום פקחים לכזו משמרת לילה אז לכו על זה, מומלץ לוודא שיש פקח ספייר או שתים כי גם לאמיר פרידלנד קורה שיש בלת"מ והוא נאלץ לבטל משמרת :-)

אני בטוח שהנהלת החטיבה יודעת מה היא עושה , והיא לא תקבע משמרת לילה שמסתמכת על פקח אחד אלה רק שתהיה בטוחה שיש לה מצבת פקחים לשעות האלו. בוא ניתן להם קצת קרדיט.

בסופו של יום אפשר לנהל לילה בחדב , העניין זה הכדאיות ואת זה ההנהלה מבררת האם בכלל יש לזה דרישה בקרב חברי החטיבה , אין פה תשובה נכונה של כן או לא , ואף אחד לא מפסיד מזה.

ונראה לי שפספסת את העניין שיהיה משמרת לילה בשתפ עם החטיבה האמריקאית ככה ש"מובטחת " תנועה לילית וזה לא לחינם.

פורסם

אני בטוח שהנהלת החטיבה יודעת מה היא עושה , והיא לא תקבע משמרת לילה שמסתמכת על פקח אחד אלה רק שתהיה בטוחה שיש לה מצבת פקחים לשעות האלו. בוא ניתן להם קצת קרדיט.

בסופו של יום אפשר לנהל לילה בחדב , העניין זה הכדאיות ואת זה ההנהלה מבררת האם בכלל יש לזה דרישה בקרב חברי החטיבה , אין פה תשובה נכונה של כן או לא , ואף אחד לא מפסיד מזה.

ונראה לי שפספסת את העניין שיהיה משמרת לילה בשתפ עם החטיבה האמריקאית ככה ש"מובטחת " תנועה לילית וזה לא לחינם.

אין קשר להאם לתת קרדיט או לא.

אין חד"ב בחטיבה שלא עבר תחת ידיו של איציק והוא יודע מה הוא אומר, גם בחד"בים שהייתה תנועה בלילה בסוף מגיע מצב שיש רק פקח אחד אונליין כי האחרים הלכו לישון מעייפות כי הם פיקחו גם בערב קודם או כי הם צריכים לפקח מוקדם למחרת או סתם כי החיים ממשיכים.

אני חושב שזה צעד נכון לבצע סקר בנושא ולראות מה הקהל רוצה אבל כן צריך לזכור שמצבת פקחי המכ"ם לא בשמיים.

אם כבר חד"ב בחגור - מקווה שזוכרים את לקחי העבר והמכ"ם לא יהיה בממ"ד  :D

פורסם

אין חד"ב בחטיבה שלא עבר תחת ידיו של איציק והוא יודע מה הוא אומר, גם בחד"בים שהייתה תנועה בלילה בסוף מגיע מצב שיש רק פקח אחד אונליין כי האחרים הלכו לישון מעייפות כי הם פיקחו גם בערב קודם או כי הם צריכים לפקח מוקדם למחרת או סתם כי החיים ממשיכים.

אני חושב שזה צעד נכון לבצע סקר בנושא ולראות מה הקהל רוצה אבל כן צריך לזכור שמצבת פקחי המכ"ם לא בשמיים.

אם כבר חד"ב בחגור - מקווה שזוכרים את לקחי העבר והמכ"ם לא יהיה בממ"ד   :D

הבנתי את דעתכם ובכל זאת , לא מסכים ,אני לא מעוניין להיכנס לוויכוחי סרק , מותר לי לא להסכים ולא צריך לעקוץ אותי אישית כי אני לא מסכים עם דעת הכותב.
אני חושב שכן יש מקום לעשות לילה אחד במידה ותהיה דרישה והענות של פקחים וטייסים לכך ,הסברתי כבר למה אני חושב ככה למעלה. אם יש משמרת לילה בסימן שתפ עם החטיבה האמריקאית זה יראה אחרת ממה שתארתם , ואם ההנהלה תראה שאין הענות של הפקחים לכך , אני בטוח שהיא תדע לא לקחת סיכון ולוותר על משמרת לילה.

נושא הקרדיט היה בהקשר להערות תפעוליות שניתנות להנהלה , אני בטוח שהם מודעים להכל ועושים את הכל כמו שצריך ,גם ההנהלה הנוכחית ניהלה יותר מחדב אחד וחלק ממנה בכל החדבים האחרונים וניכר היה כך בחדב האחרון בניצוחם , אני בטוח שיהיה מעולה גם אם לא יהיה משמרת לילה או שכן.

שבוע טוב

פורסם

אם כבר חד"ב בחגור - מקווה שזוכרים את לקחי העבר והמכ"ם לא יהיה בממ"ד  :D

לא יהיה בממ"ד  :good:

פורסם

ממליץ לילה לבן, הכדאיות כאן היא אינסופית. אף אחד לא מפסיד כאן כסף, פוטנציאל הרווח הוא עצום. אפשר לשלב את זה עם מספר פעילויות בו זמניות שיאירו את הלילה:

האירוע של האמריקאים.

Real ops ומשגרה בנתב"ג.

לילה לבן של חיה"א הוירטואלי.

ניווטי לילה של קורס פרטי של ביה"ס של ואטיל.

השגחות והסמכות פקחים.

מעבר לבקשה להתחייב, לגרום לזה להיות לילה שאין אדם בחטיבה שלא יעשה מאמץ כביר להגיע, בין אם פיזית לחדב לפקח ובין אם לטוס מהבית.

פורסם

לדעתי לפני שעושים סקר לגבי משמרת לילה מצד הפקחים צריך לעשות סקר מי מהטייסים מעוניין או בכלל מתכון לטוס בשעות הלילה. אם מדובר רק בשביל VUSA אז אין טעם לשבת לילה שלם מול המחשב כדי לקבל את התנועות ב6 בבוקר או בכל שעה שאתם מחליטים שהאירוע יהיה. (אל תשכחו שיש 7 שעות הבדל ובאירוע האחרון איתם הרוב היו אמריקאים)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...