Asaf Brietbard פורסם אוקטובר 19, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2004 אז זהו, שבדיוק פה אתה טועה ומטעה! אם תואיל לקרוא את הטקסט באנגלית שעופר צירף לשרשור, תראה שקיצור אות קריאה היא רק ע"י הפקח! כלומר, כאשר אתה פונה לפקח אתה מזדהה בשם המלא: 4X-000. אם הפקח החליט לקצר לך, הוא פונה אליך חזרה בשם המקוצר. אם הוא לא פנה - אתה ממשיך להיות 4X! כמו כן, מדגיש בשנית: גם אחרי שפקח קרקע/מגדל קיצר לכם אות קריאה, עם המעבר לפקח אחר אתם חוזרים להיות 4X-000! רק אחרי שהוא מקצר, אתה מקוצרים. ושוב, אם הוא לא נתן לכם שם מקוצר, אתם ממשיכים להיות השם המלא. הגיע הזמן לחזור לנהלים הבסיסיים. וחברים, תעשו טובה (זה קורה פשוט הרבה לאחרונה): אם אתם לא סגורים על משהו 100%, כולל בדיקה בכתובים שאתם צודקים - אל תפרסמו אותו, בטח לא כ"חוק". אסף.
yossid פורסם אוקטובר 20, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2004 ממליץ - למי שמבקש להבין קצת יותר את נושא התשדורת הרדיו-טלפון (דרך יצירת קשר, ביטויים וכיו"ב) - לעיין ב-ANEX 10 של ICAO הדן בתקשורת אוירית ( AERONOTICAL TELECOMMUNICATION) ובעיקר את פרק 5 בכרך 2 שלו. http://www.atcbox.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=66 לדוגמא - הליך יצירת הקשר הראשוני: יוסי
Shai B פורסם אוקטובר 20, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2004 רגע אז בסה"כ, איזה קריאה הכי מתאימה לבדיקת קשר מה שיוסי אמר? "קרקע בן גוריון אל על 541 איך נשמע?" והתשובה - "אל על 541 נשמע .." יוסי
Itamar-ELY1 פורסם אוקטובר 23, 2004 דיווח פורסם אוקטובר 23, 2004 חברה ,טיפה להפעיל את הראש וכמובן לקרוא את מה שעופר כתב כי עופר הוא באמת בעל הנסיון הרב ביותר כאן בפורום... דבר ראשון , בוא נחשוב צלול , כשאנחנו טסים ברשת , יש לנו תוכנה ,וכמו כל התוכנות , היא עלולה לפשל , אז טוב לבדוק אני אישית תמיד עולה מול ה UNICOM כמו הוא תמיד עמוס אנשים ושם אני יקבל את התשובה הכי מדוייקת לגבי איכות הקול של המערכת שלי אם נחשוב רגע נגלה שבעצם אין ברירה בסימולטור לעשות בדיקת קשר.. כי אנחנו משתמשים בתוכנה שיכולה לפשל בהגדרות מדי פעם.. לעומת זאת, באמיתי אין שום מקום לפשלות , זה אמור לתפקד כמו שצריך אז הבדיקה היחידה היא אם יש קשר או אין.. כך שהדיבור יכול להיות די חופשי , הבדיקת קשר היא עצם התשובה של הפקח : Ground , Shalom , EL AL 381 ready to taxi with JULIET