Yarden Ben-Dor פורסם מאי 9, 2016 דיווח פורסם מאי 9, 2016 שלום חברים,לאחרונה קיבלתי לידיי כל מיני תלונות אודות טייסים ופקחים המעורבים בבעיות משמעת בתוך רשת VATSIM. במקרה האחרון שבהם, שארע רק בשבוע שעבר, הגיעו לידיי תלונות על פקח שלנו שלא ענה לקריאותיהם החוזרות ונשנות של מספר לא מועט של טייסים, הן בקולי והן בטקסט. באחד המקרים, אחד הטייסים אף עירב Supervisor לאחר אי-מענה לקריאותיו.חברים, אני חוזר ומדגיש - כפי שחייל בצבא חוטף תלונה ממ.צ (משטרה צבאית), גם כאן - כל מי שחוטף תלונה מ-Supervisor בכל נושא ועניין שהוא, הטיפול אוטומטית עובר לטיפול ה-DCRM שייתן את ההחלטה הסופית בנדון, ללא אפשרות התערבות שלי בכלל. בנוסף, אל תשכחו את המדיניות של אפס סובלנות כלפי בעיות משמעת. היא רלבנטית גם לכאן. בנוסף, אני מבקש מפקחים וטייסים לשים לב לקריאות שמתבצעות אליכם. אם יש לכם בעיות במיקרופון, עליכם להשיב מיד בטקסט כדי להימנע מאי נעימויות. כמו כן, אנא היו עירניים לדגשים הבאים:א. טייסים: במידה ויוצר עמכם קשר Supervisor יש לכם 30 דקות לענות לו. במידה ולא תעשו כן, אתם עלולים לחטוף השעייה מהרשת על כל המשתמע מכך.ב. טייסים תחת איזור מפוקח: במידה ואתם טסים תחת איזור מפוקח, אין לכם את ה"לוקסוס" של 30 הדקות, ועליכם להשיב לפקח תוך 10 דקות מקסימום. Supervisor שיתפוס אתכם במצב כזה יוריד אתכם מהרשת.ג. פקחים: עליכם בכלל אין לא 30 דקות ולא 10 דקות. עליכם להיות בעמדה כל הזמן ואין להפקירה ולו לדקה אחת. Supervisor שיוצר אתכם קשר מכל סיבה שהיא רצוי מאוד לענות לו מיידית, אחרת גם כאן אתם מסתכנים בהרחקה מהרשת.יובהר כי פקחים שמורדים מהרשת ע"י Supervisor כתוצאה מבעיות משמעתיות (וגם בעיות מקצועיות) אוטומטית יורדו מכשירות ולא יתאפשר להם לפקח לפרק זמן של 45 ימים. ובנוסף, שימו לב לחידוד נוהל כשירות הפקחים: כל פקח המעוניין לשמור על כשירות מחוייב למלא ברבעון מכסת שעות אשר נקבעה לו לפי דרגתו והסמכתו, כאשר לפחות 50% מהשעות הללו צריכות להיות מיושמות על עמדת הפיקוח הבכירה עליה הפקח מוסמך. לדוגמא: פקח בעל דרגת C1 המוסמך לפקח LLBG_APP חייב לפקח לפחות 15 שעות ברבעון על-מנת לשמור על כשירות, כאשר לפחות 7.5 שעות מתוכן צריכות להתבצע על עמדת LLBG_APP.אנא מכם חברים, היו עירניים!בברכת טיסות בטוחות לכולם!