Yarden Ben-Dor פורסם אפריל 14, 2017 דיווח פורסם אפריל 14, 2017 אהלן חבר'ה אני כותב לכם את הפוסט הזה בעיצומו של אירוע החד"ב המסורתי שלנו בפסח תוך הבנה שמדובר בתזמון טוב להתחיל לחשוב קדימה לעבר עתיד החטיבה. כידוע לכם, אני נכנסתי לתפקיד לפני שנתיים בול והצהרתי בריש גלי כי אשא בתפקיד זה למשך שלוש שנים בלבד, דהיינו עד ה-15.4.2018. כשם שאנחנו נכנסים לשנת הכהונה האחרונה שלי חשבתי כי מן הראוי להתחיל להכין את הקרקע לבאות ולהכשיר את הקרקע עבור הבא אחריי כבר מעכשיו - מתוך אחריות אישית לחטיבה הזו ומתוך רצון להביא אותה למצב שבו בעוד שנה יהיה לנו מי שאכן ימשיך את ניהול החטיבה ללא שום ואקום. לכל מי שזוכר את כנס החטיבה שערכנו בחנוכה לפני חמישה חודשים, נתקלנו שם בבעיה אקוטית באשר למי יירש את באכתרי בשל עזיבתו אותנו. בשל כך, אני חושש שאנחנו עלולים להיתקל באותה בעיה גם כאן ולכן ההודעה שלי שנה מראש - בדיוק מתוך המטרה של להכין את הקרקע. שימו לב שמבחינתי כאן מדובר רק בקול קורא בלבד ואין מדובר במכרז רשמי, שאמור להיפתח מבחינתי בסביבות דצמבר השנה. המטרה בפתיחת קול קורא היא למצוא מספר מועמדים פוטנציאליים שיהיו בעתיד מוכנים לקחת על עצמם תפקיד כזה טנטטיבית, גם אם אינם עומדים בשלב זה בקריטריונים הואטסימיים, ודרך כך ולהכשיר אותם במהלך הזמן הזה על-מנת שעם פרסום המרכז כל מועמד יעמוד באופן מלא בקריטריונים. חיפוש ראש החטיבה הבא מראש ושליחת המועמדויות שלכם, למרות שאינה מחייבת אף אחד, עשויה גם לעזור בבניית צוות החטיבה הבא! כל מי שחושב את עצמו ראוי לתפקיד זה בעתיד מוזמן לשלוח לי מייל לכתובת: vatil1@vatil.org.il עם קורות חיים שלכם והסבר אודות עברכם, קורות החיים שלכם בחטיבה וברשת VATSIM, וכיצד אתם רואים את עצמכם מתאימים לתפקיד. קריטריונים מועדפים לראשות חטיבה בנוסף על הכתוב בחוקה: 1) על המועמד להחזיק בדרגת C1 ומעלה (אנחנו נעזור לכל מועמד להגיע בעזרת תוכנית הדרכה ייעודית לדרגה זו). 2) על המועמד להיות בעל עבר משמעתי נקי ברשת VATSIM, וכן ללא עבר משמעתי פנימי בחטיבה. 3) אנגלית ברמה טובה מאוד - חובה! 4) על המועמד להוות דמות המהווה קונצנזוס עבור הכלל, ואשר מסוגל לאחד את כולם תחת שרביט אחת, כאשר לעתים אף יצטרך לגשר בין קבוצות כאלו ואחרות של אנשים, על-מנת להבטיח את פעילותה של החטיבה בצורה חלקה. 5) תקופת הכהונה לראש חטיבה תעמוד על שלוש שנים, ועל כן כל מי שרואה עצמו מתאים להיות זמין לתפקיד - כלומר רצוי שיהיה לאחר צבא, או לכל הפחות עושה יומיות בצבא על-מנת שיהיה זמין באופן יום יומי בעת הצורך. הערה חשובה: אני חוזר ואומר, למרות שאין מדובר במכרז רשמי אני עדיין מעוניין לקבל אמדן באשר למי שמוכן לרשת את מקומי כשיגיע הזמן. אך עם זאת, אני מבהיר כאן כי תאריך ה-15.4.2018 הוא מבחינתי תאריך עוגן. דהיינו, אם לא ישלחו מועמדויות רלבנטיות עד יום סגירת המכרז הרשמי (מעריך שבסביבות אמצע ינואר-פברואר 2018) - אזי צוות החטיבה הקיים יתפזר ביום זה על כל המשתמע מכך, (הפיכת החטיבה למנוהלת ואטסימית כ-OPENSKY וכד') תוך יידוע מראש של הגורמים הרלבנטיים ב-VATSIM. על כן מבחינתי ומבחינת שאר הצוות התזמון הזה שבו אנחנו מודיעים מראש על המהלך. בהצלחה לכל המועמדים! Yarin Halali, Eytan Ofir, Yuval Abramzon וגם 5 אחרים הגיבו לזה 8