עבור לתוכן
Itay Zecharia

רכישת סקאנר

Recommended Posts

פורסם

אני מעוניין לרכוש סקאנר, אני לא מחפש משהו יקר, אלא משהו פשוט ואיכותי.

אין לי עדיין כרטיס אשראי בשביל להזמין אותו מחו"ל, אחרת הייתי עושה זאת מזמן.

הייתי רוצה לשאול, אם למישהו מכם יש סקאנר , שאין לו בו יותר צורך ושימוש, והוא מעוניין למכור אותו במקרה?

ניתן לפנות אליי בMSN או בICQ, וכמו כן באימייל ובהודעה פרטית.

תודה רבה וערב טוב.

פורסם

סקאנר זה דמוי רדיו רק בתדרים גבהים שבדרך כלל התדרים של שדות התעופה בן גוריון וכמו כל שאר השדות בארץ נמצאים עליו אז אם למשל תבוא למפגש בILS 12(משהו שהרבה זמן לא היה :?) תראה שלכולם יש את זה אני מקשיב כמעט כל יום לבן גוריון שדה דוב פלוטו הכול סנטר.

פורסם

כמו שאתה יודע תדרים של תעופה מתחילים מ-108 עד ל-140.

רדיו רגיל FM קולט עד 108. החל מ-108 ועד ל-140 זה נקרא AIRBAND. אם יש לך רדיו שתומך בFM למשל אבל גם ב-AIRBAND זה אומר שתוכל להקשיב לפיקוח ומטוסים. כזה מכשיר לא חוקי בארץ ישראל (מסיבות ברורות לדעתי) אלא אם כן אתה מחזיק ברישיון טיס (תקנו אותי אם אני טועה) ולכן אנשים מזמינים את זה מחו"ל או פשוט קונים שם. כשהייתי לא מזמן בטורונטו יש שם חנות תעופה גדולה ליד שדה התעופה שמוכרים בה הכל (פוסטרים, סרטים, חומרה, תוכנה, לבוש של טייסים, לוגבוקס וכו'...) והיו שם גם סקאנרים אז קניתי שם.

פורסם

אני לא מבין את זה, כאשר מדברים על fs לא חוקי\צרוב אין מנהל

שלא יקפוץ ויגיד שזה לא חוקי שvatil אתר חוקי אבל ברגע שמדברים על

סקנרים (שגם הם לא חוקיים) אנשים מעלימים עין ומדברים על זה די בחופשיות,

אז חברה (הנהלת האתר וכד') אם אתם אזרחים שומרי חוק תעשו את זה עד הסוף

(אני דווקא הייתי מצפה שחוקים שקורבים יותר אלינו יהיו בעלי חשיבות רבה יותר

מאשר חוקים קצת רחוקים מאיתנו)

נקודה למחשבה חברה, וכל אלא שאומרים לי שזה לא מסוכן וכאלה, אז רק שתדעו זה כן,

תדמיינו מה זה לטוס במטוס מלא נוסעים במצב חירום כאשר כל דבר שהפקח אומר לך

הוא עניין של חיים ומוות ופתאום באמצע שומעים שירים חרדיים בתחנה פירטית על הקו

(קרו מקרים :roll: ) אז אולי אני מקצין רק בשביל תבינו אבל אני חושב שמי שקרא את ההודעה

הזאת הבין....

נ.ב

אם תופסים אותך עם סקנר הולכים לתחנת המשטרה (לא ממש מכיר את ההליכים בנוגע נושא) אבל מסיבה מסויימת קשה לי לדמיין את מיקרוסופט באים אליך הביתה לעצור אותך בגלל שהתוכנה שלך היא לא חוקית...

פורסם

לדעתי הבעיה עם סקאנרים זה לא שמפחדים שאנשים יעשו רדיו פיראטי דווקא על תדרים AIRBAND (דרך אגב, מה זה נותן להם?? אפשר לחשוב לכמה אנשים יש סקאנר..), אלא שלמשל ישראלי\ערבי\גורם מסוכן כלשהו ידע בדיוק איפה כל מטוס ומטוס...לפי דעתי זאת הסיבה העיקרית שבארץ זה אסור...

פורסם
אני לא מבין את זה, כאשר מדברים על fs לא חוקי\צרוב אין מנהל

שלא יקפוץ ויגיד שזה לא חוקי שvatil אתר חוקי אבל ברגע שמדברים על

סקנרים (שגם הם לא חוקיים) אנשים מעלימים עין ומדברים על זה די בחופשיות,

אז חברה (הנהלת האתר וכד') אם אתם אזרחים שומרי חוק תעשו את זה עד הסוף

(אני דווקא הייתי מצפה שחוקים שקורבים יותר אלינו יהיו בעלי חשיבות רבה יותר

מאשר חוקים קצת רחוקים מאיתנו)

(קרו מקרים ) אז אולי אני מקצין רק בשביל תבינו אבל אני חושב שמי שקרא את ההודעה

הזאת הבין....

אני חושב שזה בסדר לדבר על זה מכיוון שכל אחד שנמצא בפורום לא משתמש בסקאנר למטרות רעות, אלא רק כדי לשמוע פיקוח אמיתי.

פורסם
וכל אלא שאומרים לי שזה לא מסוכן וכאלה, אז רק שתדעו זה כן,

(קרו מקרים :roll: ) אז אולי אני מקצין רק בשביל תבינו אבל אני חושב שמי שקרא את ההודעה

הזאת הבין....

אם לא היית מזכיר את המילה חרדים הייתי מתעלם מההודעה שלך, אבל כיוון שהזכרת אז הנה תגובתי.

אני חרדי מבני ברק, רובם כאן מכירים אותי ויודעים שאני האחרון שמחפש לפגוע באנשים, כך שאל תיקח את זה אישית.

כולם זוכרים איזה רעש גדול היה בתקשורת על כך ששומעים רדיו פירטי חרדי בקשר של המטוסים, אפי' השמיעו הקלטות והיה תרררם אחד גדול,

בסוף איך זה נסגר? מישהו יודע?

אני בטוח שמעט מאוד יודעים שבסוף תפסו אחד חילוני מובהק ששונא חרדים והיה לו גם קשר לאחד מהערוצים החילוניים המוכרים,

אותו אחד פשוט היה קולט את הרדיו החרדי ומעביר את זה לקשר של המטוסים,

היה רעש על זה בתקשורת?

היה שוב הקלטות איך הבחור מפריע למטוסים?

לא, בודאי שלא, כי זה לא משרת את התקשורת, אז מה קורה עכשיו? הרבה אנשים פשוט מאשימים ללא ידיעה, וכך נוצר "אקשן" בין חרדים לחילונים והתקשורת שוב חוגגת,

זה מה שנקרא "לעשות חדשות", ותאמינו לי אני לא מדבר סתם, וכל מי שרוצה חומר על המקרה הספציפי הזה מוזמן לבקש.

סליחה על ההתפרצות, אבל מקרה זה במיוחד חורה עוד יותר בגלל שאני אישית קשור לעולם הטיס, ועוד יותר שאני יודע עד כמה המושג של "פיקוח נפש" חשוב לנו מאוד.

פורסם

חגי, מילים כדורבנות, כואב לי שנאלצת להגיע לנושא הזה..ואני מקווה שבן אל ושאר חברי הפורום הבינו את המסר הנכון.

בן אל, אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום על נושא סכנר ותגלה שנושא החוקיות בארץ דובר פה, החוק נגד תוכנה לא חוקית הוא עולמי, והחוק נגד סכנר הוא חסר תכלית, לפחות לדעתי, מהסיבה שהיום אם יש משהו שלא רוצים שתשמע אז אתה לא תשמע, לפחות לא עם סכנר אזרחי, ואגב קיימת אגודה של חובבי רדיו בישראל עם סכנרים, למה אותם לא עוצרים? תחשוב לבד...

פורסם

אני שמעתי שתפסו חילוני אחד וגם כמה מתחנות של חרדים ככה שמה שכתבת חגי נכון אבל חסר את כל הפרטים- יש בעיה עם "ערוצי הקודש", זה שתפסו חילוני זה גם נכון ואתה צודק בכך שבתקשורת מכלילים סתם אוכלוסיות בשביל ה"אקשן".

שלא תבין אותי לא נכון חגי, אני דתי ומאמין ואין לי שום דבר נגד אף אוכלוסיה פה בארץ אבל מה ש"ערוצי הקודש" עושים חמור מאוד. הם רוב הבעיה והבעיה הזאת מורכבת מעוד כל מיני מרכיבים וסוגי אנשים-ואתה צודק במאה אחוז שאסור להכליל בכאלה האשמות.

פורסם

אני זוכר כשטסנו עם יוסי במפגש בהרצליה של VFS בחופשת סוכות, שמענו ערוץ רוסי משדר על התדר :lol: .

כמובן שאני לא בא לפגוע באף אחד על רקע גזע או דת!

אני רק מבהיר שיש הרבה סוגים של ערוצים פירטיים.

לדוגמה כולם מכירים את התחנה 87.5 תחנה פרסית, שהיא לא מגיעה לתדרים גבוהים, ועובדה שמטוסים קולטים אותה.

אז משדרים בפרסית, ברוסית, וגם שירים חרדיים.

צריך להיות בסדר עם כולם, ואין להפלות על רקע גזע או דת.

ועכשיו בואו נחזור לנושא של הדיון-

למי יש סקאנר שרוב הזמן שוכב בארון ואין בו שימוש? 8)

פורסם
:lol: למשל פעם האזנתי לבן גוריון ועברתי מצד אחד של השכונה לצד השני פתאום על התדר אני שומע שירים בכורדיות שידורי רדיו כאלה על תדר ממש מצחיק :lol:
פורסם

באמת כדאי שנחזור לנושא הרישמי של הדיון,

אני לא רוצה ליאש אותך אבל לא נראה לי שמי שהזמין במיוחד מחו"ל ימכור את הסקאנר,

תנסה למצוא חבר/דוד/קרוב משפחה שיסכים לרכוש לך מחו"ל עם כרטיס אשראי,

אני ממליץ על הסקאנר הפשוט שיש כאן להרבה, אני לא יודע איך הוא נקרא אז סרקתי לך תמונה של הסקאנר עצמו כי זרקתי את הקופסה,

לי הוא עלה 250 ש"ח כולל משלוח מאמריקה.

scaner.jpg

בהצלחה.

פורסם

כן חגי גם אני קניתי את אותו הסקאנר אבל אני קניתי בחו"ל...35$ כולל ספר עבה של מידע (תדרים ומפות VFR) של שדות תעופה בקנדה...זה לא סיפור יקר..

גם תשימו לב שמבחינת קליטה, רוב הסקאנרים קולטים אותו דבר! ההבדל במחיר הוא פונקציות כמו מסנן רעשים, כמות זיכרונות וכו'..

פורסם

טוב בואו נספר לכם סיפור,

גם אני רציתי סקאנר וביקשתי מאבא שלי שאם מישהו מהעבודה שלו יסע לחו"ל שיקנה לי אחד..

הוא באמת קנה לי רק חבל שעצרו אותו.... ואם לא הייתה לו אזרחות אמריקאית בואו נגיד שהוא היה עכשיו עם בגדי פסים כחולים או שחורים לא יודע מה הצבע..

אז תיזהרו שאתם קונים משהו לא חוקי!

פורסם

(קרו מקרים ) אז אולי אני מקצין רק בשביל תבינו אבל אני חושב שמי שקרא את ההודעה

הזאת הבין....

אין כל קשר בין שידורי הרדיו הפירטי לבין קיומו/אי קיומו של סקאנר כזה או אחר. שידורי הרדיו הפירטי משודרים על תדרי הרדיו הרגילים (לא AIRBAND) - אחרת הם לא היו נקלטים על ידי הציבור הרחב.

ההפרעה בתדר המגדל נגרמת בשל קירבתם הפיסית של משדרי הרדיו הפירטי לנתב"ג.

כזה מכשיר לא חוקי בארץ ישראל (מסיבות ברורות לדעתי) אלא אם כן אתה מחזיק ברישיון טיס (תקנו אותי אם אני טועה)

גם מי שמחזיק ברשיון טיס לא רשאי לעשות שימוש במכשיר רדיו-טלפון אלא כשהוא במטוס. זאת אומרת - גם מי שמחזיק ברשיון טיס עובר, כעקרון, עבירה כאשר הוא משתמש בסקאנר/TRANCIEVER לצורך האזנה למטוסים.

עומרי עם כל הכבוד אולי תסביר מהן הסיבות הברורות האוסרות של שימוש במכשיר כזה לצורך האזנה לתדרי ה-AIRBAND? כל מה שאתה יכול לקלוט הן שיחות של טיסות אזרחיות בלבד. אין לך כל אפשרות לקלוט שיחות צבאיות. אבל במדינת ישראל, בשם "הבטחון", מותר לתת כל הנחיה שרוצים גם אם אין לה שום הגיון.

יוסי 8)

פורסם

אני מצאתי ב EBAY כמה סקנרים נחמדים, אולי בקרוב אני אקנה אחד אבל אמרו לי שאם אני מזמין בחו"ל יכולים לעשות לי בעיות במכ"ס עם המע"מ וכל זה... ובגלל זה אני לא מזמין בנתיים :cry:

פורסם

hagay אני רק רוצה להתנצל, פשוט מחוסר הבנתי במקרה הספציפי

אמרתי את מה שקראתי בעיתון בזמנו...

לא נפגעתי, ושוב, אם הבאתי כל נימה של גיזענות או הכללה אני מתנצל...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...