עבור לתוכן
Yoav

קוברות מפטרלות בחרמון?

Recommended Posts

פורסם

שלום.

לא מזמן חזרתי מטיול עם בית הספר בגולן ובאחד הימים באזור 5-6 אחה"צ, שמתי לב שזוק מסוקים שנראו כמו קוברות עם זרקורים? האם הפיטרול שלהם הוא סדיר או שזה משהו מיוחד?(יש לציין שזה היה ביום שני)

פורסם

בתור אחד שגר באזור (וממש קרוב לשדה ראש פינה) הם ממריאים כמעט כל יום לפעמים צפונה לפעמים מזרחה... אם אני לא טועה הם מפטרלים רק שיש כוננות כי ליד החרמון זה לא בריא לפטרל בגלל הנ"מ של החיזבאלה...

עוד משהו... אתה בטוח שראית קוברות כי כבר דיי הרבה זמן זה אפאצ'י

פורסם

נמרוד אתה צודק באמת...גם לפי מה שאני יודע אלה האפאצ'ים שאחראים על הגזרה הזאת...

והפטרולים הם יכולים גם להיות ללא סיבה, בימים טובים, אפילו אם אין כוננות, אפשר לראות אפאצ'ים מפטרלים שם דיי הרבה...

פורסם

מה כבר אסור לטוס טיסות אימונים? :lol:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

כן!

אין שום גיזרת אפצי ושום גיזרת קוברה

:cry:

בסך הכל כיילים שנמצאים בכוננות בצפון וטסים טיסות אימון מפני שאין ואני מדגיש אין פעילות בצפון!

זה כל הסיפור

כן ראית קוברות

פורסם
מה כבר אסור לטוס טיסות אימונים? :lol:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

כן!

אין שום גיזרת אפצי ושום גיזרת קוברה

:cry:

בסך הכל כיילים שנמצאים בכוננות בצפון וטסים טיסות אימון מפני שאין ואני מדגיש אין פעילות בצפון!

זה כל הסיפור

כן ראית קוברות

בידיוק מה שבאתי להגיד...

אסור למסוקי חיל האוויר לטוס אני לא מבין את זה

ולא רק אפאצ'י מסתובבים ברמת הגולן אני אישית בטיולי באזור ראיתי גם קוברות יסעורים ובלקהוקים

פורסם

2 מטיילים הלכו לאיבוד בנחל שיאון...הוקפצו מסוקים ממחניים(ראש פינה) לחפש אחריהם מאחר שזה איזור הר ד'ב. הם נמצאו בריאים ושלמים כשעה לאחר מכן.

פורסם
בידיוק מה שבאתי להגיד...

אסור למסוקי חיל האוויר לטוס אני לא מבין את זה

ולא רק אפאצ'י מסתובבים ברמת הגולן אני אישית בטיולי באזור ראיתי גם קוברות יסעורים ובלקהוקים

לא אמרתי שאין פה קוברות ובלהק הוק ויסעור... אבל האפאצ'י חונים בראש פינה כל הזמן ןהשאר מגיעים מהמרכז או אני לא יודע מאיפה. וגם לפי מה שאמר לי מפקד הבסיס בראש פינה, הקוברות והאפאצ'י מתחלפים כל כמה זמן זאת אומרת, פעם אפאצ'י ופעם קוברה לתקופת זמן מסויימת.

פורסם

נמרוד , נשמה....

אנחנו לא רוצים לאכול אותך או אפילו לשתות אותך

לא קרה כלום

רק אם אפשר לקבל עוד אינפרמציה כמו נ"צ של המסוקים בחניות שלהם או אפילו אם לא קשה מספרי זנב ובכלל התצורה שלהם נודה לך מאד....

אפילו המזכ"ל נאסראלה יודה לך ואולי אפילו אישית :lol:

עזוב שכח מזה

LET IT BE

LET THEM DO THE WORK.........

יענו אחראס (בערבית). :wink:

פורסם

כמו שגדוד חי"ר עושים "קו" 4 חודשים ואז עוברים...נגיד גבעתי בעזה ואח"כ קו צפון וחזרה( למרות שמאז שהתחילה האינתיפאדה זה לא ממש 4 חודשים), ככה גם הטייסות, כל כמה חודשים מתחלפת טייסת בגזרה שהיא תופסת. עכשיו יש אפאצ'ים בראש פינה(מחניים), אבל כל כמה חודשים מתחלפת טייסת והיא באה עם הכלים שלה.

אין פה מה להסתבך.

פורסם

קוברות קל מאוד לזהות המבנה גוף שונה מהאפאצ'י ולמרות שגם אני הייתי לפני כמה חודשים בחופשה בקיבוץ כפר בלום למי שמכיר אז בוקר אחד עברו קוברות ויום שני שהייתי בצוק מנרה ראיתי זוג מסוקי אפאצ'י מגלחים שמה תקרקע היה מדהים הם היו שמה די הרבה זמן.....

כיום כל טייסות המסק"רים מבצעות פיטרול בכל מקום בארץ ויש חלוקה מסויימת ביניהן שזמן מסויים טייסת קוברות תעשה את זה ובזמן אחר טייסת אפאצ'י תעשה את זה......אגב לא רק מסק"רים מפטרלים באיזור אלא גם המסע"רים.....אני הייתי בהרבה חופשות בצפון ותמיד נהניתי בגלל המראה היפה של המסוקים כי לא חסר שמה לא בלקהוקים לא אפאצ'י לא יסעורים ולא קוברות :idea:

פורסם
שלום.

לא מזמן חזרתי מטיול עם בית הספר בגולן ובאחד הימים באזור 5-6 אחה"צ, שמתי לב שזוק מסוקים שנראו כמו קוברות עם זרקורים? האם הפיטרול שלהם הוא סדיר או שזה משהו מיוחד?(יש לציין שזה היה ביום שני)

וואי גם אני הייתי שם בטיול הזה השבוע, וגם אני תלמיד כיתה ט' מחיפה... וגם אני ראיתי את האפאצ'ים האלה השבוע בשעה 5, היה מדהים! אם אני זוכר טוב הם הופיעו באזור מפל סער ואחרי כמה דקות גם בתל פאחר. :wink:

תגיד יש מצב שגם אתה מהריאלי? :shock:

פורסם
שלום.

וואי גם אני הייתי שם בטיול הזה השבוע, וגם אני תלמיד כיתה ט' מחיפה... וגם אני ראיתי את האפאצ'ים האלה השבוע בשעה 5, היה מדהים! אם אני זוכר טוב הם הופיעו באזור מפל סער ואחרי כמה דקות גם בתל פאחר. :wink:

תגיד יש מצב שגם אתה מהריאלי? :shock:

כן, אני מהריאלי, אבל מרכז, תסתכל בהודעות שלך...

ולכל מי שמתווכח פה אם זה אפאצ'י או קוברה, שימו לב שכתוב:

שמתי לב שזוג מסוקים שנראו כמו קוברות עם זרקורים

פורסם
אתם ממש רוצים לדעת איזה מסוקים אלה היו?

אני לא ראיתי אבל אני יכול לדעת רק תנו לי את התאריכים שהייתם שם וצפו לתשובה הכי אמינה שיש(לא ע"י מישהו שראה...., ע"י מקור צבאי!)

אם אתה רוצה תגיד אבל זה נראה לי קצת עובד פה על חוקים מסויימים או משהו...............

בכל זאת זה לא כזה חשוב מה זה היה את האמת לפי דעתי למרות שקל מאוד לזהות קוברה או אפאצ'י הם כלל לא דומים.

פורסם

אני לא ראיתי אבל אני יכול לדעת רק תנו לי את התאריכים שהייתם שם וצפו לתשובה הכי אמינה שיש(לא ע"י מישהו שראה...., ע"י מקור צבאי!)

אם אתה רוצה תגיד אבל זה נראה לי קצת עובד פה על חוקים מסויימים או משהו...............

בכל זאת זה לא כזה חשוב מה זה היה את האמת לפי דעתי למרות שקל מאוד לזהות קוברה או אפאצ'י הם כלל לא דומים.

כן אבל בחושך מוחלט זה קצת יותר קשה...

פורסם

כן אבל בחושך מוחלט זה קצת יותר קשה...

נכון חחח אבל למשל אני ראיתי פעם זוג מסוקים בלילה וזיהיתי שזה בלקהוק גם לפי הרעש של המסוק וגם כי פשוט רואים איך האורות מסודרים על גוף המסוק כי הם לפי מבנה הגוף שלו וככה גם אפשר לזהות!

אבל בכל זאת הסתכלתי במשקפת שלי והאורות הקטנים שלו שהאירו האירו מספיק כדי לראות שזה בלקהוק. 8)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...