עבור לתוכן
Itay Zecharia

תערוכת טלקום ישראל 2004, יום התלמיד המצטיין-11/11/2004

Recommended Posts

פורסם

top-open.jpg

35085.jpg

עוד בתחילת השנה נבחרו תלמידים מצטיינים לצאת ל-"יום התלמיד המצטיין", היום, אל תערוכת טלקום 2004, בגני התערוכה ת"א. אני ועוד מס' חברים נבחרו, וכך 10 תלמידים מכל בית ספר, ומכל עיר הגיע אוטובוס, מכל רחבי הארץ.

בתאריכים ה-8 עד ה-11 בחודש נובמבר, התקיימה תערוכה בגני תערוכה ת"א.

בתערוכה הוצגו כל החברות הסוללריות, עם כל המכשירים מהדור השלישי (כן, זה היה מגניב!)

ים של מערכות אלקטרוניות, ומכשירים חדישים, וצ'יפים למחשב, ומלא מלא מלא טכנולוגיה מהדורות הבאים העתידים לבוא אלינו.

כמו כשתוב בעלון ההזמנה- The Future is here!

בין הדברים הכי מעניינים, אותי לפחות, היה הביתן של חייל האוויר.

חייל התקשוב

למי שלא יודע, קצת הקדמה-בעבר צה"ל פעל בשלוש זרועות נפרדות:

-יבשה

-אוויר

-ים

הזרועות עבדו בנפרד, בשפה שלהם, כמו שהם יודעים, תחת הוראות המפקדים.

חייל התקשוב, הוא חייל אשר תפקידו לקשר בין כל החילות, ופשוט לתרגם את השפה בינהם, על מנת שכל החילות יהיו ככח אחד!

טיפה הרחבה:

ביום ב' נפתחה בתל אביב, תערוכת "טלקום-2004" בה מוצב ביתן צה"לי אשר מציג בתוכו מערכות פיקוד ושליטה, תשתיות תקשורת אסטרטגיות ולראשונה נחשפות טכנולוגיות חדשות ומוצגים מערכות פיקוד ושליטה מהעולם הטקטי והאסטרטגי.

כמו כן, מוצגים יכולות הסיוע ההומניטארי, חמ"ל מבצעי, מערכות זמן אמת מהשטח שצה"ל משתמש בהם בכדי להכריע במערכה- צבא קטן, זריז ומקצועי. מערכות אלו מסונכרנות בין זרועות האוויר, הים והיבשה ככוח אחד.

בזמן הסיור המודרך בחמ"ל הצבאי יצולמו המבקרים, וכעבור מספר דקות יוכלו לצפות באתר צה"ל ולראות את תמונותיהם מופיעות און-ליין ברשת האינטרנט העולמית.

הביתן של צה"ל יהיה פתוח בין ה- 8 עד ה-11 לחודש.

האירועים הבולטים שארעו עד כה בתערוכת טלקום ישראל 2004 ככלל ובביתן צה"ל בפרט: פתיחת התערוכה במעמד ראש הממשלה- אריאל שרון, שר התקשורת ו-19 שרי תקשורת מהעולם, טקס חלוקת פרסי הסטארטאפ המצטיין ונאום בסוגיית חזון התקשוב שנאם אלוף תקשוב- אודי שני. כמו כן, נערך סיור מודרך לחיילים בודדים.

ביתן צה"ל מושך לובשי מדים ואזרחים רבים. בקרב לובשי המדים הגיעו ראש המטה הכללי ובכירי פורום מטכ"ל, המטה הכללי ומשרד הביטחון. בביתן צה"ל ביקרו נשיאי חברות מובילות בארץ בתחום ההיי-טק והתקשורת. הביתן מציג ציוד צה"לי תקני הנמצא בשימוש בצה"ל.

לסיכום אני רוצה לציין, כי אינכם יודעים עד כמה הצבא שלנו מתקדם, בין המתוחכמים בעולם!

אני נצמדתי לאזור של חייל האוויר בחייל התקשוב, בו דיברתי קצת בקשר אמיתי, של פקחים.

בנוסף צפיתי במכ"ם אמיתי של פיקוח צבאי. ממש ראיתי על המסך מה שרואה פלוטו, פיקוח ת"א ועוד. וזה מדהים!

פגשתי בעמדה הזו טייס פרטי,שכחתי את שמו, והתחלנו לפתח שיחה עלינו-על VATIL.

פתאום שמעתי: "אהה, אתם הואטילים האלה שיגעתם אותנו"

הוא טען שהוא מתעופה קלה, והיה מאוד נחמד.

החייל שהיה אחראי על העמדה היה בשוק לשמע המידע ששפכתי בפניו.

מי שהיה מוזמן לספר גם הוא חוויות על חייל האוויר באזור.

עד כמה שהטכנולוגיה התפתחה, מי שלא היה, לא יודע עד כמה!

למידע נוסף:

http://www1.idf.il/DOVER/site/mainpage. ... d=35066.HE

לאתר התערוכה:

http://www.telecom-israel.com/

מקווה שנהניתם,

ערב טוב!

פורסם

וואלה נשמעת אחלה של תערוכה

יום התלמיד המצטין?

אצלינו נסעו מגמת ביוטכנולוגיה לזה

אני לא קשור למגמה אבל בכל זאת כשנכנסתי לשער חברים שלי אמרו לי לבוא איתם אבל לא רציתי כי זאת היתה התראה קצרה מידי :wink:

פורסם

חברים אני פה בטלקום כותב לכם מאחד ממחשבי הנייד שיש פה אני נמצא בביתן מוטורולה בעיקר 8) ממש מדהים כמה פלאפונים של הדור ה3 חבלז בסביבות 8 סוגרים הכל פה. עכשיו מתחילים להיכנס הסבלים ולהעמיס את כל הדברים שיש כאן ויש הרבה.שאני אחזור אדבר איתכם בנתיים במילה אחת חבל על הזמן

פורסם

אגב הייתי בביתן של חיל האוויר ממש מרשים יש מזלט בכניסה ממש יפה.

עידכון מתחילים לסגור פה ולפנות את האורחים. אז בקיצור ממש יפה הכל פה

פורסם
אגב הייתי בביתן של חיל האוויר ממש מרשים יש מזלט בכניסה ממש יפה.

עידכון מתחילים לסגור פה ולפנות את האורחים. אז בקיצור ממש יפה הכל פה

היה מדהים!

איזו כמות של פלאזמות, איזו כמו של פלאפונים מהדור השלישי, איזה עושר, איזה יופי, איזה ענק, פשוט ללא מילים.

אני עדיין בהלם מהטכנולוגיה ומהקידום והטכנולוגיה של צה"ל.

חייל התקשוב, שמשלב את כל החילות יחד-חייל הרגלי ביבשה, חייל האוויר באוויר, וחיל הים בים!

פשוט מדהים!

פורסם

חייל התקשוב, שמשלב את כל החילות יחד-חייל הרגלי ביבשה, חייל האוויר באוויר, וחיל הים בים!

פשוט מדהים!

איתי, נראה לי שאתה צריך איזה שבועיים מילואים בשביל להבין שזה וירטואלי לגמרי מה שראית שם...

פורסם

פשוט מדהים!

איתי, נראה לי שאתה צריך איזה שבועיים מילואים בשביל להבין שזה וירטואלי לגמרי מה שראית שם...

אורן, וירטואלי או לא, זה מה שהולך היום בשטח-בצה"ל.

אמנם המידע הזה היה חסוי עד לפני זמן מסוים, ועכשיו הוא מפורסם לציבור.

וצה"ל לא יחזרו על הטעות של ששת הימים, בשאננות ויפזרו כל פיסת מידע.

לכן כל צעד שלהם מחושב לגמרי, וכך הם פועלים.

נכון שזה היה וירטולי, אבל הם רק הדגימו על קצה המזלג איך מתנהל הכל.

ובחיים האמיתיים זה כך. ואני בטוח שהרוב פה לא ידעו.

ואני עדיין בהלם :shock:

פורסם

כנראה שלא הבנת אותי.

אני אחזור על זה שוב:

או בעברית - טכננולוגיה או לא טכנולוגיה...

הטנק עדיין נוסע על דיזל, משאיר לך גריז מתחת לציפורניים וריח של סולר לשבוע.

הג'יפים עדיין שוקעים בחול, גם אם הם נראים הרבה יותר מגניב.

הגלילון עדיין שוקל 4.5 קילו כולל מחסנית, והפודרה נכנסת לעיניים ולאף ולעוד נקבים בגוף שאני חושב שכתבתי באיזה מקום פה שמי שינקוב בשמם אני אחסום אותו.

תאמין לי שאחרי 8 שעות במחסום או בבט"שית אתה לא תחשוב שצה"ל פועל על בטריות NiMH, הוא לא דור שלישי, לא פלאזמות ובטח שלא עושר (על העושר אתה יכול לדבר עם הטונה במנת הקרב).

בקיצור, אל תאמין לכל מה שמספרים לך, במיוחד לא הם.

ואם תפקח קצת את עינייך תראה איך מבזבזים לך (כן לך!) את הכסף על תערוכות ויחסי ציבור וכל מיני שטויות (אל תשכח, זה לא חברה מסחרית - אז זה היה לגיטימי).

פורסם

אוסיף על מה שאורן כתב...שהיום זה כבר לעמוד במחסום 8 שעות עם שכפ"ץ קרמי שזה בערך כמו לקחת קיר וללבוש אותו גם מקדימה וגם מאחורה.

אני זוכר שהגעתי לבסיס טירוני שריון ובשבוע הראשון עשו לנו תצוגת רעל והראו את כל המרכבות יורות באטרף כדי להרעיל אותך על הטנק אבל בשורה התחתונה מאחורי זה כמה שזה כיף (זה באמת כיף) עומדים סדרה של טיפולים מעצבנים שצריך לעשות על הטנק ולעבוד כמו חמור. ייקח זמן עד שתבינו כמו שמרעילים אותך ביום חיילות שדה על גולני אבל אף חייל שמרצה שם לא יגיד לך שגולני תכלס הם כלבי שמירה ושריון הם עבדים של המכונות האלה יישמרו לך רק את החלקים המעיינים שהם חלק יחסית קטן למה שמסביב - עם כל הכבוד (ויש כבוד)

פורסם

שיט...ורק לנו הראו בסירטונים איך בשייטת מטרטרים את החיילים בריצות מהים

ליבשה וחוזר חלילה :)

נשבע לכם, הבטיחו וקיימו ! :x

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...