Baruch Spiegel פורסם נובמבר 30, 2004 דיווח פורסם נובמבר 30, 2004 סליחה שאני מעלה נושא זה מחדש, פשוט מרוב הודעות ותגובות זה נבלע מהר מדי בהיסטוריה של הפורום. בכל זאת אני צריך תגובת והערות כדי לדעת אם לרוץ עם זה או לא: שלום יצא לי לדבר עם קובי וגם עם אלירן אתמול (וגם אסי). יש כבר איזושהיא הצעה לגבי תכנית לימודים לקורס מכשירים. אני מעוניין להרחיב את הנושא קצת כדי להגביר את רמת הידע של טייסים\פקחים בתחום. אני לא בטוח עד לאיזה רמת פירוט מעוניינים להגיע וכמה סבלנות יש לחברי החטיבה לכן ברצוני לפרט את כאן את התכנית ולשמוע מה דעתכם, מה כדאי להכניס לתכנית ועל מה ניתן לוותר. הצעה לתכנית 1. הגדרת המושגים טיסת ראיה וטיסת מכשירים - מתי על הטייס להגדיר לעצמו שהוא עובר לטיסת מכשירים. מה הם התנאי מזג האויר המינימליים לטיסת ראייה וממתי התנאים מחייבים טיסת מכשירים בלבד. 2. שיטת הטסת מטוס בטיסת מכשירים - שיטת הסריקה של המכשירים, הכרת מושגים -מכשירי מצב (מד גובה , מצפן וכד') מכשירי הכוונה (קצב -כמו מד שיעור נסיקה מד שיעור פניה) אופציונלי- איתור תקלת מכשיר וקונפליקטים בין מכשירים שונים 3. אופציונלי - הכרת עיקרון הפעולה (מכני, אלקטרוני) של מכשירי טיסה ראשוניים ומשניים (מד גובה, ג'ירו, מד מהירות וכד') 4. הכרת עזרי ניווט רדיו -, VOR, NDB-ADF, DME לניווט כללי. כולל - הבנת עיקרון הפעולה של עזר הניווט, שיטת העבודה עם המכשיר - איך קוראים אותו, טרמינולוגיה מקובלת - שקשורה לעזר הניווט הספציפי בהמשך עזרי ניווט מתקדמים יותר RMI ו HSI. 5. עזרי ניווט - עזרי גישה מדוייקים - מערכת ILS: עקרון פעולה של משדרי GS, LOCALIZER, MARKERS ו LOCATOR, מינימות. 6. מפות ENROUTE - הכרת המפה, מושגים, נתיבים, הגבלות גובה וכו. 7. דפיות שדה- סוגי SID STAR, APPROACH דפיות שדה חניה.. 8. תכנית טיסה והגשת מירשה 9. GPS (אין לי הרבה ידע בנושא) 10. טיסת מכשירים מנקודת ראות של בקרים\פקחים - הפרדות, HANDOFF , הגדרות, (גם בנושא זה יש לי חור בהשכלה) נשמח לשמוע את תגובותיכם, רעיונות הערות טענות מענות..
Oren Geva פורסם נובמבר 30, 2004 דיווח פורסם נובמבר 30, 2004 אין שום סיבה לפתוח נושא חדש. הנושא המקורי נמצא כאן: http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=5302