עבור לתוכן
Erez Savir

תמיד רציתי לדעת,איך קובעים את ה לחץ(QNH)?

Recommended Posts

פורסם

מאוד בגדול - זה מייצג כמה חלקיקי אוויר נכנסים ביחידת נפח מסויימת. הלחץ QNH הוא תיקון של הלחץ הברומטרי בגובה פני התחנה - לגובה פני הים. כלומר- אני מבצע נוסחה מסויימת על הלחץ המתקבל אצלי - בכדי לדעת מה השוני מהלחץ בגובה פני הים - ועל ידי כך מקבל את הגובה שלי.

QFE למשל, הוא הלחץ בגובה פני התחנה, אשר אינו מתוקן לגובה פני הים. אם תכייל QFE בשדה שגובהו 2000 רגל - אתה תראה 0. למה? כי מדובר על Field Elevation, ולא על גובה פני הים. לא משתמשים בזה בתעופה.

כשהאוויר חם - החלקיקים שבו מתפשטים לכל הכיוונים ולכן הלחץ נמוך, דהיינו - יש פחות חלקיקי אוויר ביחידת נפח. כשקר - החלקיקים יוצר צפופים והלחץ הוא גבוה. הרבה יותר קל למטוס לטוס (ובעיקר לטפס) כאשר האוויר קר. המטוס "מתברג" באוויר באופן יותר קל, מהסיבה הפשוטה שיש יותר חלקיקים "להתברג" בהם.

פורסם

שלום,

1. כמות חלקיקים ביחידת נפח הינה צפיפות. לחץ ברומטרי הינו משקל עמוד האוויר בנקודה מסוימת באטמוספירה. מבוטא ביחידות שונות בארצות שונות, באירופה במיליבר ( mb ) = קילופונט ( kpa), בארה"ב באינטש כספית.

2. יש מספר מקרים בעולם בהם מכוונים QFE במד הגובה בתעופה אזרחית, למשל בחלק מהגוש המזרחי. נעשה שימוש ב QFE גם בתעופה צבאית, למשל בבתי ספר לטיסה במקומות שונים בעולם, וגם בנושאות מטוסים.

מאוד בגדול - זה מייצג כמה חלקיקי אוויר נכנסים ביחידת נפח מסויימת. הלחץ QNH הוא תיקון של הלחץ הברומטרי בגובה פני התחנה - לגובה פני הים. כלומר- אני מבצע נוסחה מסויימת על הלחץ המתקבל אצלי - בכדי לדעת מה השוני מהלחץ בגובה פני הים - ועל ידי כך מקבל את הגובה שלי.

QFE למשל, הוא הלחץ בגובה פני התחנה, אשר אינו מתוקן לגובה פני הים. אם תכייל QFE בשדה שגובהו 2000 רגל - אתה תראה 0. למה? כי מדובר על Field Elevation, ולא על גובה פני הים. לא משתמשים בזה בתעופה.

כשהאוויר חם - החלקיקים שבו מתפשטים לכל הכיוונים ולכן הלחץ נמוך, דהיינו - יש פחות חלקיקי אוויר ביחידת נפח. כשקר - החלקיקים יוצר צפופים והלחץ הוא גבוה. הרבה יותר קל למטוס לטוס (ובעיקר לטפס) כאשר האוויר קר. המטוס "מתברג" באוויר באופן יותר קל, מהסיבה הפשוטה שיש יותר חלקיקים "להתברג" בהם.

פורסם

לכל מי שמעוניין ומתעניין - באתר ה-FAA מצויים מספר ספרים (באנגלית כמובן...) בפורמט pdfהכוללים הסברים על נושאים רבים לרבות עקרונות אוירודינמיקה, מטאורולוגיה, ניווט וכיו"ב.

הדף הבא לקוח מהפרק Weather Theory בספר בשם Pilot's Handbook Of Aeronatical Knowladge .

atm_1.JPG

כתובת האתר http://afs600.faa.gov/srchFolder.asp?Category=traininghandbook

יוסי 8)

פורסם

במסגרת לימודי- אני לומד פיזיקה , כימיה

יותר קריטי מלחץ האויר בגובה מסויים יש אלמנט של טמפ' כנגזרת ישירה של גובה עמוד האויר בנק' מסויימת,

הכוונה בנוסף לעניין החיכוך של האויר עם המטוס יש את עניין הבעירה.

כל חומר משנה את מצבי הצבירה שלו כנגזרת ללחץ,וטמפ'

ולכן כאשר אין כיול יכול להיות מצב שבו הבעירה הפנימית תהפוך לחיצונית

במטוסים ברגע שמשנים את הqnh גם הסל"ד של המנוע משתנה

וכתוצאה מכך רמת הבעירה הפנימית של המנוע...

נ.ב- ככלל מודדים את הלחץ בכול העולם לפי HG mm (מ"מ כספית)

ןיש טבלאות המרה למידות שונות

מקווה שלא עשיתי לכם חיים קשים :roll:

שגיא

פורסם

שלום,

פרט לשורה הראשונה , ולקשר בין מצב צבירה ללחץ וטמפ', לא מצאתי בהודעה המצוטטת משפט אחד שאני מסכים איתו.

במסגרת לימודי- אני לומד פיזיקה , כימיה

יותר קריטי מלחץ האויר בגובה מסויים יש אלמנט של טמפ' כנגזרת ישירה של גובה עמוד האויר בנק' מסויימת,

הכוונה בנוסף לעניין החיכוך של האויר עם המטוס יש את עניין הבעירה.

כל חומר משנה את מצבי הצבירה שלו כנגזרת ללחץ,וטמפ'

ולכן כאשר אין כיול יכול להיות מצב שבו הבעירה הפנימית תהפוך לחיצונית

במטוסים ברגע שמשנים את הqnh גם הסל"ד של המנוע משתנה

וכתוצאה מכך רמת הבעירה הפנימית של המנוע...

נ.ב- ככלל מודדים את הלחץ בכול העולם לפי HG mm (מ"מ כספית)

ןיש טבלאות המרה למידות שונות

מקווה שלא עשיתי לכם חיים קשים :roll:

שגיא

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...