עבור לתוכן
OmriSoudry

כשלי אבטחה חמורים בשדה התעופה הית'רו בלונדון

Recommended Posts

פורסם

גם באחד מהשדות התעופה העמוסים בעולם והגדולים בעולם זה קורה:

כתב רשת "סקיי ניוז", מוסווה כעובד ניקיון, הצליח לסייר השבוע בין מטוסי נוסעים שעות ספורות לפני שעת ההמראה שלהם, מבלי שנבדק ולו פעם אחת. הכתב חזר לשדה התעופה כמה פעמים, כשבידו מטאטא בלבד, ונעצר לבירור פעם אחת בלבד, ושוחרר ל"עבודתו" זמן קצר לאחר מכן. בנוסף, תיעד הכתב בעזרת מצלמה נסתרת כיצד חדר בשעת לילה למשרדי חברת "בריטיש איירווייז" ועיין במסמכים חסויים המתארים, בין היתר, את ההיערכות לאיומי טרור: התמודדות עם איומים לפיצוץ מטוס, ואת הליכי המשא ומתן עם חוטפי מטוסים.

חברת "בריטיש איירווייז" הודיעה כי תחקור את המחדל. רשות שדות התעופה של בריטניה, הבעלים של שדה התעופה, ציינה ש"יש מקום לשיפור" והודיעה שכבר פעלה לתיקון הליקויים. על פי הדיווח של "סקיי ניוז" הממשלה הבריטית צפויה לפתוח בחקירה בעקבות הפירסום.

פורסם

שלום,

הבריטים הם האנשים הרציניים ביותר שאני מכיר בכל נושא דומה לזה, ביחד עם השויצרים, היפנים והסינגפורים. כדאי להיות מצד אחד מפוכח ולהבין כי בכל מערכת קיימים חורים המסייעים לבודדים לחדור בקלות, ומצד שני להתייחס לכל מחדל ברצינות. אתן לכם דוגמא לניצול חור באנגליה:

הזמנתי את שני גיסי, ותיקי מלחמות ישראל, ספונטנית לסאלון האווירי בפרנבורו. היינו בלונדון, כרטיסים ניתן לקנות רק מראש או בתוך שטח התערוכה, היינו שלושה ובכיסי שני כרטיסים. לגיסי הראשון, שליח בלונדון היתה תווית נכה על שמשת המכונית. בשער התערוכה הגשתי בנימוס את שני הכרטיסים, וכששאל השוטר מה עם השלישי, עניתי משתומם: I had absolutely no idea the driver needed an entry ticket!

למראה שני גיסי ההמומים,קיבלתי התנצלות מלווה במבט נבוך של השוטר, והשער נפתח לרווחה . בהתקרבנו לבמות הצפייה רצו לפנינו שני סדרנים שפתחו עבורנו גדרות עד לשורת החנייה הראשונה- לנכים. כך עובדת השיטה האנגלית- נהג לא צריך כרטיס כניסה! וכשאתה מכיר את השיטה אתה מסוגל לאתר בה נקודות תורפה.

אני לא ממליץ לחזור על התרגיל- זה היה פיתרון מאולתר במקום לבעייה ללא פיתרון. אני נוהג לקנות כרטיסים תמיד וכך היה גם אז.

חחחח מצחיק קצת הסיפור הזה

אבל באמת הם צריכים לעשות משהו עם זה :wink:

פורסם

בכל מערכת גדולה ומורכבת כמו נמל התעופה הית'רו יש חורים באבטחה ובעיות מסוימות.

החוכמה היא שאנשי הביטחון שם יקחו את הכתבה, יפיקו לקחים ויפרסמו שהכל נפתר.

אני מבטיח לכם שאחרי שהם יפרסמו שכל הבעיות נפתרו- אף כתב של אף רשת לא יבדוק אותם.

פורסם
בכל מערכת גדולה ומורכבת כמו נמל התעופה הית'רו יש חורים באבטחה ובעיות מסוימות.

החוכמה היא שאנשי הביטחון שם יקחו את הכתבה, יפיקו לקחים ויפרסמו שהכל נפתר.

אני מבטיח לכם שאחרי שהם יפרסמו שכל הבעיות נפתרו- אף כתב של אף רשת לא יבדוק אותם.

מסכים

פורסם

שלום,

כשלאדם בעל חינוך ישראלי משהו נראה מרובע מדי, לדעתי הדבר פועל בדיוק כמו שצריך. מערכות גדולות צריכות לעבוד בדיוק כמו שהוגדרו, דבר שאצלנו במקרה הכללי לא קיים. אוכל להביא דוגמאות למעוניינים, אציין רק אחת, שעלתה לישראל 2700 הרוגים. כמפקד טייסת ישבתי בכל הפורומים מקבלי ההחלטות ובכל התחקירים, אך את המחדל ראיתי עוד לפני פרוץ מלחמת יום כיפור. איש מהאחראים לא נתן את הדין, ועדות חקירה ממלכתיות אצלנו הן בדיחה, ולכן רק תהיינה עוד ועוד. למי שנראה כי הוא רק נער וזה בכלל לא נוגע לו, שינסה להתאמץ ולהבין כי בפעם הבאה זה עלול להיות תורו ועורו.

ככה זה כשיותר מידי מרובעים. (זו עובדה, לא רצון לצחוק על אחרים).
פורסם

עופר הלכת רחוק מידי, יש הבדל גדול בין שהש.ג. מתנהג בצורה מרובעת לבין ממשלה,

אם חשבת שהתכוונתי לממשלה הבריטית אז ממש לא, כוונתי הייתה יותר לבעלי התפקידים שבקשר ישיר עם האוכלוסיה.

פורסם

איזה ש.ג. בדיוק אחראי לאבטחה בהית'רו?

אם חשבת שהתכוונתי לממשלה הבריטית אז ממש לא, כוונתי הייתה יותר לבעלי התפקידים שבקשר ישיר עם האוכלוסיה.

פורסם
איזה ש.ג. בדיוק אחראי לאבטחה בהית'רו?

אוף שוב אני חייב התנצלות, כנראה שאני צריך לפרט יותר את כוונותי בהודעות שלי אז אנסה להסביר את עצמי יותר טוב.

בהיתרו יש אבטחה ברמה גבוהה, כלומר אנשים עברו שם קורסים מיוחדים ואכן היה שם מחדל (חור באבטחה) ועל זה אני לא מדבר, אני כן מדבר על הסיפור שלך עם הכרטיס לסלון האוירי שם בהחלט יש ש.ג., אני לא חושב שיש שם אבטחה ברמה של נמל תעופה או של שמירת אחמ"ים, ועל זה אמרתי "ככה זה כשיותר מידי מרובעים" והוספתי בסוגריים שזה לא רצון לצחוק על אחרים אלה עובדה, אתה יכול לחלוק על דעתי זה בסדר אבל להגיד שזה בגלל החינוך הישראלי?

אז שוב אני מתנצל שלא פרטתי יותר את כוונתי אבל אני עדיין בדעה שהאנשים שבקשר ישיר עם האוכלוסיה שם הם יותר מדי הולכים עם החוק היבש לטוב ולרע (מרובעים, לא?).

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...