×�פיק פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 האם גם מטוסים גדולים מתקנים אף לרוח בנחיתה? שבוע שעבר בדאיות למדתי תיקון אף לרוח בנחיתה. האם גם בואינגים איירבסים וכו' עושים את זה או שהם בנויים ככה שהרוח לא מפריע להם ברמה שצריך להפנות אף לרוח ולנחות כאילו "בגלישה" ורק מספר מטרים מעל המסלול לישר אף ולנחות... ככה זה בדאונים, ואני חושב שגם במטוסים קלים, אך האם במטוסים גדולים? להשמע.
Itay Zecharia פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 אותה הצפה שיש במטוס קל, יש גם במטוס נוסעים-נועד לנחיתה רכה.
Yoav פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 אם אני מבין נכון את השאלה אז כן: http://www.airliners.net/open.file?id=712952&size=L&sok=&photo_nr= **עריכה** בן, אני לא חושב שזה תיקון לכיוון הרוח כמו שזה השדה הישקן של הונג-קונג...
Ben Bogin פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 או לחילופין... http://www.sporks.net/vid/hkg_land.MPG !!
tal 2 פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 Ben - VATIL8 כתב: או לחילופין...http://www.sporks.net/vid/hkg_land.MPG !! איזו נחיתה מפחידה :? .
×�פיק פורסם דצמבר 10, 2004 מחבר דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 The Smartest Ace כתב: אותה הצפה שיש במטוס קל, יש גם במטוס נוסעים-נועד לנחיתה רכה. איתי לא דיברתי על ההצפה! דיברתי על תיקון אף לרוח.
Shmulik Lin פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 ברור שמטוסים גם גדולים מתקנים אף לרוח בנחיתה פעם בהרצליה באיזה אימון באיזור 8 טסתי כמעט בניצב לפסי הרכבת עם רוח מערבית חזקה מאוד כעקרון בססנות אם יש רוח צולבת באים עם רגל , בהצפה מתיישרים , מורידים כנף ימין, אח"כ שמאל וגלגל אף ונזהרים מאוד לא לאבד מהירות
×�פיק פורסם דצמבר 10, 2004 מחבר דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 כמו בדאונים... לטוס עם אף לרוח עד זמן ההצפה. בהצפה אף למסלול, כנף לרוח, ונחיתה.
eranzucker פורסם דצמבר 10, 2004 דיווח פורסם דצמבר 10, 2004 הדרך שבה הFAA רוצה לראות, וזה משיחה עם בוחנים בבי"ס כאן, היא לטוס את הפיינל כבר עם התיקון לרוח עד לנגיעה. הסיבה היא פשוטה: חניך בלי ניסיון ייתקשה להעריך כמה רגל צריך להוסיף כשהוא מציף לכן עדיף כבר מהשלבים הראשונים של הנחיתה לקבל הרגשה של כמות הרגל והמאזנת שצריך בנחיתה. המטוס היחידי שטסתי עליו שרשום במפורש בPOH להכניס רגל ממש לפני הנגיעה הוא סנקה. בססנות למינהם רשום שניתן להשתמש בכל שיטה שרוצים. ערן
Oren Geva פורסם דצמבר 11, 2004 דיווח פורסם דצמבר 11, 2004 לכאורה נראה שמטוס גדל אמור להיותמושפע באופן שונה מהרוח. למה? כי רוח תעיף מפית נייר בקלות, אבל חבילת דפי A4 למדפסת ארוזה לא תעוף ברוח. נכון? לא נכון! כשאנחנו נמצאים על הקרקע אנחנו יכולים למדוד את המהירות שהרוח חולפת על פנינו. אבל כשאנחנו טסים, אנחנו נמצאים בתוך מסת האוויר, והיא נעה. לכן אני נעים איתה ובתוכה ולא משנה באיזה מטוס נטוס.
Tomer Haim פורסם דצמבר 11, 2004 דיווח פורסם דצמבר 11, 2004 להכניס רגל וכנף מתחילת הפיינל? כלומר כל הפיינל בהחלקה? למה? לא חבל על המהירות? כמות הרגל שדוחפים בהצפה היא כזו שתשמור את ציר האורך של המטוס על ציר האורך של המסלול וכמות הכנף שתגרום לאף לא להמשיך לסבסב, אחרי כמה נחיתות כאלה מתרגלים לכמות הרגל...
Shmulik Lin פורסם דצמבר 11, 2004 דיווח פורסם דצמבר 11, 2004 לא רגל וכנף אלא רק רגל מבלי להוריד מהירות-שומרים על מהירות אם לא תכניס רגל בתחילת הפיינל פשוט תטוס נתיב אמיתי לאיצטדיון של הרצליה טסים כמו שאורן אמר לפי גוש האוויר בו אנחנו נמצאים זה הסיפור
eranzucker פורסם דצמבר 11, 2004 דיווח פורסם דצמבר 11, 2004 תומר, רוב החניכים לא מתרגלים אחרי כמה נחיתות. אין שום בעיה לטוס בהחלקה קטנה לאורך כל הפיינל - המהירות לא מושפעת. גם אני נוחת כך ברוח צד חזקה. הרבה יותר קל. תנסה ותיראה. ערן