moti פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 למה אתה מתפלא? לנתב"ג יש סטארים? לא, אבל חשבתי שאני מפספס שם משהו כי הדפיות נראות מאוד חסרות במידע. אני מבין שלאחר ההמראה מכל מסלול אני יוצא לכיוון הנקודה הראשונה שלי בתוכנית הטיסה.
אורח פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 עכשיו אני בדרך הלוך לקהיר, אני מסתכל בדפיות מואטים ואני לא רואה שום סידים לנמל, רק סטארים לכל המסלולים, מינימות לכל המסלולים ותיאור הנמל והחניות.זה אני או שבאמת אין סידים בדפיות האלה? ושאלה נוספת לא פחות חשובה... למה אתה בודק את הדפיות בזמן הטיסה ??? אתה לא אמור לעשות את זה לפני כן, בהכנות לטיסה ??? סתם נקודה למחשבה. :roll:
moti פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 עכשיו אני בדרך הלוך לקהיר, אני מסתכל בדפיות מואטים ואני לא רואה שום סידים לנמל, רק סטארים לכל המסלולים, מינימות לכל המסלולים ותיאור הנמל והחניות.זה אני או שבאמת אין סידים בדפיות האלה? ושאלה נוספת לא פחות חשובה... למה אתה בודק את הדפיות בזמן הטיסה ??? אתה לא אמור לעשות את זה לפני כן, בהכנות לטיסה ??? סתם נקודה למחשבה. :roll: הדפיות מודפסות אצלי, לפני הטיסה בדקתי את התוכנית ואת הדפיות לנחיתה בקהיר. שאלתי בקשר לטיסה חזרה שאליה אני רוצה להתכונן.
Oren Geva פורסם דצמבר 29, 2004 מחבר דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 לא, אבל חשבתי שאני מפספס שם משהו כי הדפיות נראות מאוד חסרות במידע. אני מבין שלאחר ההמראה מכל מסלול אני יוצא לכיוון הנקודה הראשונה שלי בתוכנית הטיסה. או מקבל ווקטורים.
אורח פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 עכשיו אני בדרך הלוך לקהיר, אני מסתכל בדפיות מואטים ואני לא רואה שום סידים לנמל, רק סטארים לכל המסלולים, מינימות לכל המסלולים ותיאור הנמל והחניות.זה אני או שבאמת אין סידים בדפיות האלה? ושאלה נוספת לא פחות חשובה... למה אתה בודק את הדפיות בזמן הטיסה ??? אתה לא אמור לעשות את זה לפני כן, בהכנות לטיסה ??? סתם נקודה למחשבה. :roll: הדפיות מודפסות אצלי, לפני הטיסה בדקתי את התוכנית ואת הדפיות לנחיתה בקהיר. שאלתי בקשר לטיסה חזרה שאליה אני רוצה להתכונן. אוקי, טעות שלי, מתנצל. ומיצריים זה וקטורים...
Itai Ganor פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 מתי הפקחים הישראלים יכנסו?, בנתיים הגרמנים עוד לא נכנסו אצלם.. :? עדכון: בגרמניה התחילו להיכנס
Or Netzer פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 *עדכוווווווון********* אייזה יופי של מראה!!! שמי הארץ על המכ"ם (רק ההתחלה) הסרבאינפו
Jonathan Perelmuter פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 אני עכשיו CSR צופית טס CVFR מחיפה לאילת ומשם לאורגדה עם כמה עצירות בשדות בארץ ואני אומר לכם הפיקוח מקצועי!!! וכמות הפקחים מדהימה!!! תעשו אירוע כזה כל שבוע!! ארגון מצויין
DanPadnos פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 הרגע סיימתי טיסת IFR מהנה ביותר, תודה לכל הפקחים! אני הולך להחזיר ציוד ולפול למיטה, לצערי הרב. אתמול הצלחתי לנער את דודים שלי ממני רק בשתיים בלילה. למה אתם מחכים?!
Stav Lesnichy פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 כל הכבוד !!! אני ההיית N222KA B200 טסתי מחיפה לאילת כל הכבוד על הפיקוח המקצועי. באילת הגעתי לפיינל לא יודע מה היה אבל עשו לי GO AROUND ,ואז ביטלו והיה די קשה לנחות כאשר התחלתי לתפס ואז ביטלו לי את ה GO AROUND אבל בכל מיקרה הצלחתי .
אורח פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 כל הכבוד !!!אני ההיית N222KA B200 טסתי מחיפה לאילת כל הכבוד על הפיקוח המקצועי. באילת הגעתי לפיינל לא יודע מה היה אבל עשו לי GO AROUND ,ואז ביטלו והיה די קשה לנחות כאשר התחלתי לתפס ואז ביטלו לי את ה GO AROUND אבל בכל מיקרה הצלחתי . ערב טוב סתיו, תחקיר על ארוע זה יועלה בסיום הארוע.
Nimrod פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 אירוע מדהים! כל הכבוד על האירגון! כל הכבוד לכל הפקחים, פשוט על רמה! ביצעתי כמה דברים נחמדים באיזור הצפון, ראש פינה, כשאביב על פלוטו, ואני חייב לציין שהיה מאוד כיף. תודה אביב.
Erez Savir פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 אני חייב לציין שהיה אירוע מדהים!!כול הכבוד לכול המארגנים... היה ממש כיף, לינק לתמונות מהאירוע http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=5964 לילה טוב ותודה רבה
Jonathan Perelmuter פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 אירוע עוצר נשימה!!! :shock: :shock: :shock: משהו לא נורמלי!! פיקוח ברמה מקצועית ביותר, כמות פקחים אדירה, כמעט כל התחנות בארץ היום פתוחות, תנועה זרה בכיף! הרגשתי לרגע שאני טס בחול מרוב זרים... תודות רבות למארגנים! בהחלט ארוע בין הטובים
Oren-ELY3 פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 לא הפסקתי לטוס מתחילת האירוע. איפה אני ?? עדיין באוויר טיסת אלעל 444 לב"ג. יופי של אירוע !
moti פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 איזה אירוע מדהים! כמה תנועה! כמה פיקוח! היום עשיתי ת"א-קהיר בצהרים וקהיר-ת"א באירוע תחת הקולסיין של אורן אלקובי כרגע (כשהוא טס לקהיר אני חזרתי כ ELY444). אחרי שנחתתי בת"א עשיתי טיסה מעובדה לנתב"ג. פשוט חוויה
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 אירוע נהדר!! אירגון יוצא מן הכלל!! אבל האמת! ארגון כזה כבר לא היה הרבה זמן! העלינו את ישראל חזק חזק ואלי הכי חזק באותה שעה על המפה בסרבאינפו! אני ממש גאה בשביל כולנו שבעזרת עבודה נפלאה מאחורי הקלעים (אני מתאר לעצמי) הצלחנו להרים אירוע בסדר גודל כזה! יצא לי לטוס פעם מאילת לנת"ב עוד קצת הקפות אצל איתי בהרצליה, ורציתי לחזור לאילת, אבל לצערי המחשב מנע ממני את החזרה.. עכשיו הדקות האחרונות של האירוע, היה מדהים כל הכבוד! כן ירבו! תודה רבה לכולם, פשוט ערב לתפארת!! מגיע לכל המארגנים =D> =D> =D> =D> =D>
hagay פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 איזה יופי איזה מדהים פשוט נהנתי כמו שלא נהנתי הרבה זמן, רק חבל שהתבזבז לי הרבה זמן על שטות, עשיתי ריסטרט למחשב לפני שהתחלתי את הליך ההתחברות אח"כ הפעלתי את כל התוכנות ולא מתחבר לי כלום, התקנתי מחדש את כל התוכנות חוץ מהFS ועדיין כלום, אחרי חצי שעה גיליתי שלא התחברתי לאינטרנט, אח"כ טסתי מראש פינה לאילת בIFR עברתי מאביב התותח אל גישה אח"כ דרום ואילת, פשוט חבל"ז, אבל כמו תמיד בסוף השק יש אגוז אחד רקוב, אצלי זה היה שלא ראיתי מטוסים אחרים באילת.
Itai Ganor פורסם דצמבר 29, 2004 דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 אירוע מדהים אין מילים!, טסתי כלופטהנזה 690 מפרנקפורט לישראל מדהים מהיורו קונטרול מערבה ועד לקובי בקפריסין וניצחו של איציק על ת"א ולאוהד על המגדל בבן גוריון, מדהים כל הטייסים היו אמריקאנים גרמנים אנגלים איטלקים כמעט כולם!. מדהים! אחד האירועים הטובים שידעה החטיבה לפני דעתי מדהים! וכל הכבוד לשאדי הצצתי בזמן הטיסה והיו כ60 טיסות בערך. יורו קונטרול אפילו אמר למטוס אחד שהסנטר(שאדי) עסוק והוא נאלץ לעקב אותו קצת. נחיתה על 12 עם הA330 ב3 בלילה, נחיתה חלקה פשוט מדהים! אין מילים כל הכבוד לכל המארגנים של אירוע הענק הזה.
Oren Geva פורסם דצמבר 29, 2004 מחבר דיווח פורסם דצמבר 29, 2004 איזה אירוע מדהים! כמה תנועה! כמה פיקוח!היום עשיתי ת"א-קהיר בצהרים וקהיר-ת"א באירוע תחת הקולסיין של אורן כרגע (כשהוא טס לקהיר אני חזרתי כ ELY444). אחרי שנחתתי בת"א עשיתי טיסה מעובדה לנתב"ג. פשוט חוויה מה הקולסיין שלי? בכל אופן, לי היתה טיסה מצויינת (עד תראו אותה) - טעימה קלה אפשר לראות כאן: http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?t=303
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 30, 2004 דיווח פורסם דצמבר 30, 2004 גם אני נהניתי מאוד אמנם הצטרפתי רק בסוף (כרגיל מצליח להגיע למחשב רק מאוחר) גם לקח לי זמן לעשות FP , כי עשיתי הכל ידנית כמו שאני אוהב. לקחתי SUPER KING AIR B350 (הרגיל של הסימולטור) - כי אני מכיר את הנתונים שלו - צריכת דלק - ביצועי טיפוס, שיוט וכד - עוד מתקופת FS2000. טסתי מקהיר לבן גוריון בנתיבי VICTOR בFL180. יצא לי לשמוע את כל הבקרות של קהיר וגם את ניקוסיה סנטר. לכאן הגעתי כשהיה כבר מאוחר ולא היה אף אחד. מה שכן רציתי לספר זה על תכנון הטיסה. לא תאמינו, השתמשתי בFLIGHT PLANNER של FS2004 רק כדי למצוא נקודות דיווח, שמות נתיבים, כיוונים ומרחקים. אחר כך השתמשתי בACTIVE SKY 2004 כדי לקבל נתוני מז"א עוד בשלב התכנון (אפשר לכתוב כל שדה שהוא בחלון שליד הכפתור FETCH, ולקבל נתונים מכל שדה, לאו דווקא זה שהמטוס ניצב בו) לקחתי משם נתונים של קהיר, איסמעליה ובן גוריון. השתמשתי גם בנתוני טמפ' ורוח בגבהים שונים. בעזרת מחשבון SPORTY'S E6B וירטואלי, מצאתי TAS (מהירות אוויר אמיתית) וגם חישבתי GS (מהירות קרקע) וסחיפה לכל קטע. חישבתי דלק לטיפוס, שיוט הנמכה וגישה, כל אחד לפי הFUEL FLOW שלו. חיברתי הכל לTRIP FUEL , הוספתי 10% לENROUTE RESERVES ועוד 45 דקות להולדינג לפי FUEL FLOW בשיוט. יצא לי 1517 ליברות כאשר מתוכם 946 לטיסה עצמה ו570 זה רזרוות. זמן טיסה כולל היה 0:59 והיה לי דלק לשעתיים (לפי צריכת דלק בשיוט). חישבתי הנמכה ראשונית מגובה הנתיב (FL180) עד לRIMON ב7000 רגל (גובה נתיב מקסימלי של H2C) זה יצא בדיוק המרחק בין GITLA לRIMON. משם הנמכה ל5000 לSIRON ומשם 3000 לLL. ד"א, למי שלא יודע : הנמכה מחשבים ברוורס, ז"א אתה מניח שאתה בRIMON ב7000 ומשם אתה מחשב כמה זמן יקח לך לרדת מFL180 לגובה הזה, לפי קצב ההנמכה של המטוס. אחרי זה כשיש לך את נתון הזמן, אתה מחשב אחורה לפי מהירות הקרקע, איזה מרחק תעבור בזמן הזה. במקרה הזה זה יצא בדיוק 21 מייל - שזה המרחק בין GITLA לRIMON. זה יותר קל כי אז לא צריך לחלק לג מסויים לשניים: (עד נקודת תחילת ההנמכה, ומנקודת תחילת ההנמכה עד לנקודת דיווח הבאה). העלתי הכל על דף נייר. במהלך הטיסה רשמתי ETA ו ATA לכל קטע. אני עדיין המום מהתוצאה. חוץ מקטע אחד שבו הבקר הפנה אותי מקהיר ישירות לVOR של פורט סעיד (דילגתי על איסמעליה) בכל קטע הייתי ב+ - דקה מהזמן המשוער. המראתי ב00:44 ונחתתי ב01:44 כמות הדלק במיכלים בבן גוריון היתה 557 ליברות. אני צריך עוד כאלה. למי שרוצה להתנסות: המטוס הזה יחסית פשוט מבחינת ביצועים וקל לתכנן איתו טיסה: הנה מה שאני יודע עליו טיפוס : מהירות 160 KIAS (מכשירית) שיעור נסיקה 2000 FPM (לא כלכך משתנה עם הגובה משום מה :? ) צריכת דלק בטיפוס: 520 ליברות לשעה למנוע שזה 1400 ליברות לשעה בסה"כ שיוט : 185 KIAS (מכשירית) צריכת דלק: 380 ליברות לשעה למנוע, 560 בסה"כ. הנמכה: 185 KIAS שיעור הנמכה 1800 - 2000 רגל לדקה צריכת דלק בהנמכה: 70 ליברות לשעה למנוע, 240 סה"כ. גישה: 120 KIAS , בגישה סופית - 105. צריכת דלק בגישה : כ- 200 ליברות לשעה למנוע, 400 סה"כ.
Omer k פורסם דצמבר 30, 2004 דיווח פורסם דצמבר 30, 2004 אני המראתי שעתיים אחרי המועד המתכונן בשעה 2202 היתי באוויר בדרך מאילת למצרים. הטיסה התיה יפה מאוד, נוף חדש לשם שינוי. למרות שהנוף קצת משעמם הוא לא משתנה הכול נראה אותו דבר. תמונות וסיםר הטיסה יעלו מאוחר יותר, יש לי בעיות באינטרנט בגלל זה התעכבה לי ההמראה וכרגע אני לא כותב מהמחשב בבית, אלא מבית ספר. ולכן יכול להיות שבשת אני מפרמט ותמונות היו רק ביום ראשון אלא אם כן האינטרנט יעבוד לי ואני אעלה תמונות לפני כל הכבוד על הארגון, ועל הפיקוח המעולה! 4X-OME
אורח פורסם דצמבר 30, 2004 דיווח פורסם דצמבר 30, 2004 תמונות שהמקבילות של איציק + אורן צילם בארוע. תראו לאיזה PR הסינרי של אילת זכה http://forum.vacc-sag.org/viewtopic.php?p=66347 בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל העושים במלאכה ולכל הטייסים שלא ביישו את הפירמה וקרעו את שמי האזור. היה ארוע ברמה ונקווה שיהיו עוד רבים כמוהו. ברשותכם אני הולך לחפש לי מקלדת לשם עליה את הראש (טריפל שוט של אספרסו, לא מצליח להניע אצלי את המערכות :? ). יום נעים