mic פורסם ינואר 14, 2005 דיווח פורסם ינואר 14, 2005 יש לי שאלה בקשר להחלטות טייסים במקרים גבוליים. טיסה יצאה מישראל לשארל דה גול בפאריס, שדה המשנה הוא בבריסל. באמצע הטיסה ידוע שהראות בשדה בפאריס היא 500 מטר. קרוב למגבלת השדה של CAT 2. האם הטיסים יכולים בגלל קרבה למגבלה להחליט לטוס לשדה המשנה ולא לקחת את הסיכון, למרות שתיאורטית הם יכולים לנחות? או שהם ימשיכו לשדה היעד ויקחו את הסיכון, ואם הראות תרד אל מתחת למגבלה אז הם ישנו לשדה המשנה?
Itamar-ELY1 פורסם ינואר 15, 2005 דיווח פורסם ינואר 15, 2005 בוקר טוב שבת שלום לך , לכל מטוס בעולם יש אפשרות לנחות נחיתת מכשירים ברמה מאוד מדוייקת הקטגוריות של ה גישות מכשירים הן סך הכל רמות דיוק שונות... ויש להן תחום מינימלי לשימוש אם אני לא טועה CAT I ניתן להשתמש איתו עד 550 מטר ראות + 200 DA/H CAT II ניתן להשתמש עד 300 מטר ראות + DA/H 100 ומתחת לזה יש לך את הנחיתה עם הדיוק המקסימלי שהיא כמובן CAT III שמתחלקת ל 3 סוגים שההפרש ביניהם לא כל כך קריטי רוב המטוסים בעולם (גדולים כמובן , מסחריים) מורשים עד CATIIIA חשוב לציין שלא כל מטוס מורשה CAT IIIA , כל מטוס מורשה לנחיתה ברמת דיוק (CAT) אחרת , תלוי בציוד שמותקן עליו. שזה בד"כ מספיק בשביל לנחות בכל מצב של ראות ולכן ל CAT III אין בדיוק ערכי ראות וגובה החלטה מאחר והיא הכי מדוייקת ובטוחה כמעט בכל מצב של ראות... חשוב לציין שלא בכל שדה בעולם יש מסלול מצוייד CAT III ולכן אם המזג אוויר אכן הופך בלתי זמין לנחיתה באותו שדה , לא בהכרח יש קשר לטייס , השדה יכול להיות לא מתאים באותה מידה לסיכום , אם השדה תומך בנחיתה בקטגוריה שמתאימה אותו רגע נתון , וכנ"ל גם המטוס מורשה לנחות נחיתה באותה קטגוריה , אז הנחיתה תיהיה אפשרית אם לאחד מהגורמים יש קטגוריה לא מספקת למשל המטוס מורשה CAT III A והשדה מאפשר רק נחיתה בקטגוריה CAT II , והראות כרגע בשדה היא כזאת שמצריכה נחיתה ב CAT III אז הנחיתה לא תאופשר ותצטרך לסטות לחלופי.. וכנ"ל במקרה ההפוך מקווה שהצלחתי להבהיר לך יותר את העניין :wink: וואו, הרבה זמן לא רשמתי פה משהו בפורום הזה בכל מקרה , שבת שלום איתמר ארג'ואן נשיא אלעל נתיבי אויר וירטואליים לישראל
mic פורסם ינואר 15, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2005 אני חושב שלא הבנת את השאלה שלי, מפני שבעצם תיארת מהם מגבלות הCAT. ואגב, מגבלת CAT1 היא 800M של ראות. מגבלת CAT2 היא 400M ראות. אבל השאלה נשאלה למעשה על משהו אחר לגמרי. השאלה היא, אם בשדה מסויים הראות מאוד קרובה למגבלה אבל לא עוברת אותה, והמטוס נמצא באמצע דרכו לשדה היעד, אפילו לקראת סופה של הדרך. האם הוא יעדיף לטוס לשדה היעד ולקחת סיכון שהראות תהפוך לבלתי אפשרית לנחיתה בשדה היעד, ואם באמת הראות תעבור את המגבלה אז לטוס לשדה המשנה. או שאם באמת הראות כ"כ קרובה למגבלת הCAT, הוא יעדיף באופן ישיר לטוס לשדה המשנה ולנחות בו, כדי שאם באמת יקרה המקרה של מעבר המגבלה בשדה היעד(במידה ושדה המשנה קרוב יותר משדה היעד), הוא יחסוך בדלק ובזמן והוא יחכה לשלב בו הראות תהיה מספיק רחוקה מהמגבלה.
Oren Geva פורסם ינואר 15, 2005 דיווח פורסם ינואר 15, 2005 זה עניין של מדיניות חברת התעופה. לדעתי אין סיכוי שהוא יפנה לשדה החלופי אם אין וודאות שלא ניתן לנחות בשדה היעד. מגבלות ה-CAT הן מגבלות לנחיתה בטוחה ומן הסתם לוקחות בחשבון מקדמי בטיחות. אם השדה והמטוס עומדים בתנאים לנחיתה, הרי שינחתו ביעד. תאר לך שאתה טס מאנגליה לת"א ומוצא את עצמך בעובדה? מה תחשוב על חברת התעופה שלך?
mic פורסם ינואר 15, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2005 העניין הוא שהסיפור שספרתי בתגובה הראשונה קרה אתמול. התקשרו אלי ואמרו לי שהם בשדה בבריסל על טיסה שהייתה אמורה להגיע לפאריס, בגלל בעיות בזג אוויר. מיד פתחתי את ACTIVE SKY, וראיתי שיש שם ראות של 500 מטר, בשדה של CAT2. יכול להיות שהACTIVE SKY לא מדוייק והראות הייתה נמוכה יותר ממה שהיה כתוב. אבל באמת חשבתי על מה קורה במקרה כזה, גם אם קרה אתמול או לא...
Oren Geva פורסם ינואר 15, 2005 דיווח פורסם ינואר 15, 2005 יכול להיות שההוראה באה מהשדה עצמו - אם סגרו את CDG אז הוא סגור ואין מה לעשות בנדון... וייתכן גם שאם השדה החלופי הוא כמו בפריז - באותה עיר - אז פחות בעייתי לעבור אליו אם התנאים בו טובים יותר.