Shai B פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 עכשיו אמרו בחדשות: "שני מטוסי הרקולס במבנה צמוד חדרו ל'מסדרון' האווירי של ב"ג ובמזג אוויר גרוע כמעט התנגשו במטוסים שהיו בנחיתה בב"ג, ולפי הוראת פקח ביצעו פנייה חדה וכמעט התנגשו אחד בשני... שני מטוסי ההרקולס האלה היו באימונים באותו יום-על כן הושבטו כל האימונים להיום... בנוסף סיפרו על תקלות נוספות שהיו עם מטוסי F-16, לאחד מהאנשי התחזוקה נקטעה היד כשהיה ליד מטוס F-16 עם מנוע פועל, כשנשאב לכונס האוויר... היה גם F-16 שלא הוריד לגמרי את הגלגלים והטייס נחת בנס בשלום. (עוד מידע או מדוייק יותר כשתפורסם כתבה באינטרנט או בחדשות של 21:00, ערוץ 11 "מבט", מומלץ לצפות ולחכות...) מה אתם אומרים?
Yahav Barzilay פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 בדיוק גם אני ראיתי את זה ועמדתי לפתוח דיון גם כן. לפי מה שאומרים הם היו באימונים ונכנסו למסדרון האווירי, לדעתי המיסדרון הוא פינל לאחד המסלולים מכיוון שמדובר בנחיתה. המטוסים ביצעו פנייה חדה וכמעט שפגעו במטוס הנוחת. אימוני חי"א הושבתו להיום בגלל תקריות רבות שקרו באימונים בנתב"ג, גם המקרה הנ"ל וגם עוד מקרה ש-F16 לא הצליח לפתוח גלגלים לפני הנחיתה והצליח לנחות בנס (לא הוזכר איך הוא נחת לבסוף). עוד מכונאי שטיפל ב-F16 כשהמנוע פועל, ולצערנו ידו נקטעה. למישהו יש עוד פרטים על אחד המקרים? זה יהיה מעניין.
DanPadnos פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני שמעתי כמה אנשים בכמה פורומים אומרים שבעיות בגיר של הF-16 הן לא דבר נדיר כל כך. בתקשורת בד"כ מוציאים דברים מהקשרם. המסדרון לא חייב להיות פיינל. יש מספיק יציאות וכניסות מכשירים כדי שתוכל להתנגש במשהו גם אם אתה בכלל לא בציר של מסלול כלשהו בנתב"ג. אני מניח שהם התכוונו ל-CTR או לאיזור כלשהו סביבו. אם ההרקולסים טסו CVFR, אולי זה קרה באחד מהנתיבים שחוצים את פיינל ILS 12. בדפית של הגישה מצויין כי ה-TCAS יכול לצפצף בגלל הנתיב הזה, לכן חשבתי דווקא על האפשרות הזו.
Shai B פורסם ינואר 23, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2005 מעבר לזה, בזמן שחיפשתי כתבות באינטרנט על המקרה הזה, מצאתי עוד כמה מקרים של מטוס נוסעים שכמעט התנגש במטוס צבאי... חיפשתי כתבות ב-וואלה! בנענע, YNET, MSN, ואני לא מוצא... אולי יש עוד אתרים לחפש?
OmRI פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 יותר מדי תקריות יש בזמן האחרון בחה"א אבל אני בטוח שהן ייפתרו במהרה וחה"א ימצא דרך לתקן ולמנוע בעתיד תקריות מסוג זה.
Itai Ganor פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 מתוך Ynet: זה קרה ביום חמישי: שני מטוסי הרקולס, שהיו בדרכם מירושלים, נעלמו בתוך ענן. אחד מהם סטה ברגע האחרון ומנע אסון כבד. מפקד החיל הקפיא את טיסות האימונים, בעקבות הצטברות האירועים חנן גרינברג טיסות האימונים בחיל-האוויר הופסקו היום (א'), והחיל עסק רק בדבר אחד: הבטיחות. את ההחלטה קיבל מפקד החיל, האלוף אליעזר שקדי בעקבות מספר אירועים שהתרחשו לאחרונה. הבולט באותם אירועים היה ביום חמישי האחרון, שעה ששני מטוסי הרקולס (קרנף) של חיל-האוויר, שהיו בדרכם מאזור ירושלים, כמעט והתנגשו זה בזה מעל שדה התעופה בן-גוריון. שני מטוסי התובלה טסו בדרכם לבסיס חיל-האוויר בלוד, כשבסיפונם אנשי צוות בלבד. ככל הנראה, בשלב מסוים הנחה אותם הבקר לטפס לגובה רב, ובגלל תנאי מזג-האוויר הקשים "נעלמו" שני המטוסים בתוך ענן. בשלב מסוים הבחינו אנשי צוות האוויר של אחד המטוסים כי מטוס נוסף נמצא בסמוך. ברגע האחרון סטה הטייס, כדי למנוע התנגשות. בחיל-האוויר הגדירו את האירוע כחמור, ומונה צוות בדיקה פנימי לחקור את נסיבותיו. אולם כבר כעת נראה שטעות אנוש, שהתבטאה בשיקול דעת מוטעה, היא זו שגרמה לאירוע. מודעה האירוע שנגמר בשלום מצטרף למספר תאונות נוספות שאירעו בחיל האויר בתקופה האחרונה, אחת מהן התרחשה דווקא על הקרקע, שעה שידו של טכנאי מטוסים נשאבה לכונס האוויר של מטוס אף-16. במהלך היום התכנסו הטייסות בחדרי תדריכים, ניתחו סיכונים ואירועים, דנו במקרים ותגובות לאירועים וריעננו את נהלי הבטיחות. "תקופת החורף טומנת בחובה פוטנציאל סיכון רב יותר לאור מאפייני מזג-האוויר שאינם יציבים", הזכיר האלוף שקדי. "לפיכך, יש משמעות רבה לרענון נוהלי הבטיחות, להעמקה במשמעויות פרופילי טיסה שונים ולהגברת תשומת הלב. אסור שיהיו אירועי בטיחות באימונים שניתן למונעם". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3036187,00.html
Shai B פורסם ינואר 23, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2005 תודה על המידע :wink: תמיד נחמד ונראה לי אחת העבודות הכי נחמדות לחובבי תעופה עד גיל שאפשר להתחיל קריירה, לעבוד על הקרקע בשדה תעופה-אבל מדברים כאלה אפשר לפחד... בכל מקרה תודה-נקווה שהסיבה בגללה הושבטו היום האימונים בחיל האוויר באמת תשרת את מטרתה והתאונות יפחתו.
Jonathan Perelmuter פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 אני שמעתי כמה אנשים בכמה פורומים אומרים שבעיות בגיר של הF-16 הן לא דבר נדיר כל כך. בתקשורת בד"כ מוציאים דברים מהקשרם.המסדרון לא חייב להיות פיינל. יש מספיק יציאות וכניסות מכשירים כדי שתוכל להתנגש במשהו גם אם אתה בכלל לא בציר של מסלול כלשהו בנתב"ג. אני מניח שהם התכוונו ל-CTR או לאיזור כלשהו סביבו. אם ההרקולסים טסו CVFR, אולי זה קרה באחד מהנתיבים שחוצים את פיינל ILS 12. בדפית של הגישה מצויין כי ה-TCAS יכול לצפצף בגלל הנתיב הזה, לכן חשבתי דווקא על האפשרות הזו. בדפית לגישת המכשירים ל12 מצויין שהTCAS עלול לצפצף בעקבות תנועת CVFR בקו חוף עד גובה 1200 מעפ"ש ולאו דווקא בגלל תנועה צבאית
oz פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 תקלות במטוסי הF16 זה לא חדש אין יום בחיל האוויר שעובר ללא תקלות במטוס הזה
OmRI פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 לצערנו יש לא קצת תקלות במטוסי האף16 ולפי דעתי זה נובע מתיחזוק המטוסים שכנראה לא נבדקים בצורה מספיק טובה בכדי לראות אם יש בעייה מסויימת בחיווט של המטוס או במערכות אחרות במטוס. מקווה שבסופו של דבר הכל יסתדר חה"א יפיק לקחים ויצליח למנוע תקלות ותקריות נוספות. לילה טוב! נ.ב סתכלו תסימלון החדש שלי! את הכל עשיתי לבד העיניים הפנים הכל הכל! ההשראה הגיעה מסאות' פארק...(איך לא?!) ויצא יפה לפי דעתי.....בינתיים אני מתחיל לעשות איתה סירטון בפלאש אולי אני יביא לכם לראות אותו כשאסיים.
אריק א. פורסם ינואר 23, 2005 דיווח פורסם ינואר 23, 2005 שלום חברים. אני לא מכיר את כל הפרטים, וכרגע מקור המידע שלי בעיקר הוא התקשורת, אבל לפי מה שאני מבין, כנראה שהקרנפים ביצעו ניווט במבנה צמוד באזור בן גוריון, נכנסו לעננות או בעיית מז"א אחרת ולכן טיפסו לגובה ביטחון. כנראה בזמן הטיפוס/ניווט גם הייתה התקרבות לאחד הפרוזדורים/פיינלים של בן גוריון ולכן קיבלו הוראת הפרדה מהפיקוח. ההתקרבות בין שני הקרנפים נבעה כנראה מכניסה לעננות במבנה, ותימרון להתרחקות ממטוס אחר במצב הזה. (מסוכן, ישנם נהלים מאוד מחמירים לגבי כניסה לעננות במבנה). אני מדגיש שזו היא רק הערכה שלי וייתכן שלא כך קרו הדברים. לגבי מערך ה-F16, התחזוקה דווקא ברמה גבוהה מאוד. האויב מספר אחד של המטוס הוא ה-FOD. בגלל המיקום הנמוך של הכונס בF16, הוא ממש "שואב אבק" ורוב התקלות במערך הזה נובעות מכך. תחום ה-FOD מעסיק ביותר את כל חיל האויר, ובבסיסי הF16 ניתן דגש מיוחד בנושא. לילה טוב וחם לכולם! אריק
oz פורסם ינואר 24, 2005 דיווח פורסם ינואר 24, 2005 לצערנו יש לא קצת תקלות במטוסי האף16 ולפי דעתי זה נובע מתיחזוק המטוסים שכנראה לא נבדקים בצורה מספיק טובה בכדי לראות אם יש בעייה מסויימת בחיווט של המטוס או במערכות אחרות במטוס.מקווה שבסופו של דבר הכל יסתדר חה"א יפיק לקחים ויצליח למנוע תקלות ותקריות נוספות. לילה טוב! נ.ב סתכלו תסימלון החדש שלי! את הכל עשיתי לבד העיניים הפנים הכל הכל! ההשראה הגיעה מסאות' פארק...(איך לא?!) ויצא יפה לפי דעתי.....בינתיים אני מתחיל לעשות איתה סירטון בפלאש אולי אני יביא לכם לראות אותו כשאסיים. דווקא מערך התיחזוק ל הF16 מעולה הבעיה בF16 זה המטרה שבשבילה הוא יוצר מטוס זול רב תכליתי המטרה העיקרית של הF16 הוא שהוא יההי זול אז איך יכול להיות שבמטוס זול לא יהיו תקלות?
Eliran-VFS1 פורסם ינואר 24, 2005 דיווח פורסם ינואר 24, 2005 לצערנו יש לא קצת תקלות במטוסי האף16 ולפי דעתי זה נובע מתיחזוק המטוסים שכנראה לא נבדקים בצורה מספיק טובה בכדי לראות אם יש בעייה מסויימת בחיווט של המטוס או במערכות אחרות במטוס.מקווה שבסופו של דבר הכל יסתדר חה"א יפיק לקחים ויצליח למנוע תקלות ותקריות נוספות. לילה טוב! נ.ב סתכלו תסימלון החדש שלי! את הכל עשיתי לבד העיניים הפנים הכל הכל! ההשראה הגיעה מסאות' פארק...(איך לא?!) ויצא יפה לפי דעתי.....בינתיים אני מתחיל לעשות איתה סירטון בפלאש אולי אני יביא לכם לראות אותו כשאסיים. דווקא מערך התיחזוק ל הF16 מעולה הבעיה בF16 זה המטרה שבשבילה הוא יוצר מטוס זול רב תכליתי המטרה העיקרית של הF16 הוא שהוא יההי זול אז איך יכול להיות שבמטוס זול לא יהיו תקלות? יש לא מעט מדינות בעולם שהיו מעונינות לקנות מטוס זול כמו הF16 :wink:
Izik Bakshi פורסם ינואר 27, 2005 דיווח פורסם ינואר 27, 2005 בגלל אותה תקרית של הרקלוסים, מח"א חתך טיסות בכל חיל האויר, ואנשי גף טכני הרויחו יום שקט ללא טיסות...
Or Netzer פורסם ינואר 27, 2005 דיווח פורסם ינואר 27, 2005 בגלל אותה תקרית של הרקלוסים, מח"א חתך טיסות בכל חיל האויר, ואנשי גף טכני הרויחו יום שקט ללא טיסות... כן ואחרי זה מה ששמעתי כשדיברתי איתך בטלפון היה כפול טיסות
Shai B פורסם ינואר 28, 2005 מחבר דיווח פורסם ינואר 28, 2005 אתמול היה הרקולס בש"ד ב-"הקפות", לפי מה שאבא שלי תיאר לי כשהוא היה שם בערב (כן אבא שלי יודע לזהות הרקולס ), יכול להיות שעכשיו הם מתאמנים הרבה יותר על טיסה ב"מסדרונות" של שדות תעופה אזרחיים?