el_m פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 שלום לכולם. אני לומד כעת על VOR ודי מצליח, אני עכשיו באמצע טיסה ששמרתי אותה כי לא יכולתי להמשיך והסיבה היא: בעיות בדגלון של ה-VOR מ- ואל ה-VOR אני הולך להראות לכם את הטיסה במלואה בפורום תמונות אחרי שיענו לי על השאלה: טסתי מעובדה לבן גוריון(אני עדיין באמצע) הכנסתי את תדר עובדה לכיוון 223. תסתכלו במפת נתיבי ATC. ואת תדר זופר לכיוון 187 אחרי שהייתי על 223 ופניתי שמאלה על 187 הראה לי המכשיר את התמונה הבאה: איך בידיוק אני טס מהתחנה??? אם לא הגעתי אליה ואני בדרכי אליה וגם שניסיתי לטוס עם DME זה מראה לי שאני מתרחק מהתחנה אבל אני בידיוק הייתי עליה! (כן, כן, הכנסתי את התדר ל-NAV2 ובDME הסתכלתי ב-NAV 2 וזה לא טוב תודה לכל העוזרים אני פשוט אובד עצות....
hagay פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 ציינת שהיית מעליה, בעצם ממרחק של בערך 1 מייל המחט מאבדת את היכולת להצביע לתחנה כך שאם היית כמייל אחד מהתחנה אז סביר להניח שזו הסיבה.
el_m פורסם פברואר 5, 2005 מחבר דיווח פורסם פברואר 5, 2005 ציינת שהיית מעליה,בעצם ממרחק של בערך 1 מייל המחט מאבדת את היכולת להצביע לתחנה כך שאם היית כמייל אחד מהתחנה אז סביר להניח שזו הסיבה. סליחה טעיתי... הייתי בדרכי אליה וזה הראה לי שאני מתרחק...
Oren Geva פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 לפי ה-GPS אתה בבירור צפונית לצופר ונע צפונה, ולכן ה-VOR מראה מה שהוא אמור להראות במצב הזה...
yoni revivo פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 ממש לא מובן לי מה הולך לך שם... א. אורן אני לא חושב שה-GPS אקטיבי.. אני אישית לא מכיר אזור עמוס עזרי ניווט כמוצג שם, והחלוקת אזורי פיקוח גם כן לא מוכרת לי מהאזור... ב. לשואל, אם טסת מעובדה לב"ג, משמע טסת לכיוון צפון.. למה הג'ירו שלך מציג שאתה טס כמעט דרומה? תבדוק כיול, או שאיבדת את הצפון :\ הרדיאל אמור להיות תמיד זהה לתחום כיוון הטיסה. במקרה שמצוין במפה פשוט מחסירים 180 מעלות ומקבלים את ה-QDM, ההופכי, ואז החץ אמור להיות במוד "TO".. או בקיצור שים רדיאל 007 וזהו..
oz פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 הFS טועה????? הכי קל להאשים אחרים כשהיחידי שטועה זה אתה אתה טס לכיוון דרום ולא צפון! סתכל בשורות העזר שיש לך באדום למעלה את הכיוון שלך 188! כיוון דרום!
ori porat פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 אין לי מושג! אבל המצערת! היא מלאה! תשאר בלי מנוע ולא תוכל להגיע לא לעובדה ולא לב"ג! :-) כנראה באמת שמנסיון לעלות על הרדיאל, התייצבת הפוך, ומגלל זה אתה "לתחנה". כשאתה טס מדרום לצפון, אל תקח את הרדיאלים האלו, תקח את ההפוכים, כמו שיוני ציין : אותם פחות 180, וזה יפתור לך את הבעיה וכך גם לא תתיצב בטעות הפוך לכיוון המקורי ולא תאשים את הFS :-)
Oren Geva פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 חשבתי שזה ים המלח ב=GPS. איך ה-GPS יכול להיות דולק ולא פעיל? בכל אופן אכן לפי כל הנתונים כאן הוא טס דרומה ולא צפונה, אבל לדעתי השורה למעלה מראה מה שהג'ירו אומר ללא קשר לכיוון הטיסה האמיתי. עפ"י ה-VOR המכוון דרומה, הוא טס הלאה מהעזר הניווט, ולכן הייתי מנחש שבכל זאת הוא טס צפונה.
Tomer Haim פורסם פברואר 5, 2005 דיווח פורסם פברואר 5, 2005 ברצוני לומר 2 דברים א: אתה יכול ללמוד על VOR מהמדריך שנמצא באתר של VFS (קורס הגדר מכשירים) ב: תזכור משפט אחד בנוגע למחט של VOR (לא HSI) ולדגלון TO/FROM בשניהם: ה VOR "חושב" שהמטוס הוא גוש מתכת הטס בכיוון הרדיאל הנבחר, כלומר יכול להיות שה VOR מאחוריך ותקבל מחט ב TO והפוך. אני דיי בטוח שזו הייתה הבעייה... תנסה את הדבר הבא: שים את עצמך בנק CFVR בצרה.. טוס בכיוון צפון ותשים את התדר של VOR בן גוריון ורדיאל 360 - תקבל FROM כי אתה מתרחק מהתחנה, עכשיו תשים רדיאל 180 ותקבל TO.. בפועל אתה מתרחק מהתחנה אבל ה VOR חושב שאתה טס בכיוון 180 לכן מראה TO.. שים לב גם לשינוי במחט.. תצייר את VOR בן גוריון ותוציא ממנו את רדיאל צפון, אח"כ תצייר את המטוס ביחס אליו ותנסה להבין את פשר החייווים. תהנה...
Baruch Spiegel פורסם פברואר 6, 2005 דיווח פורסם פברואר 6, 2005 מכשיר VOR נותן מידע לגבי מיקום המטוס בראדיאלים ביחס לתחנה. המכשיר לא נותן שום מידע לגבי כיוון הטיסה של המטוס. בשביל זה יש מצפן. הגבול בין TO וFROM עבור כל RADIAL הוא קו שעובר בניצב לכיוון הרדיאל וחוצה את התחנה. כאשר הגיזרה של FROM היא בצד של הרדיאל והגיזרה של TO היא בצד הנגדי. כל זמן שהרדיאל האמיתי שעליו נמצא המטוס , ביחס לראדיאל שבחרת להתייחס אליו (OBS), נמצאים באותה גיזרה, הדגלון יראה FROM. כשהרדיאל האמיתי שבו המטוס נמצא, הוא מאחורי קו הגבול בין TO ל FROM, המטוס נמצא בגיזרת TO וכך יראה הדגלון. מניתוח המצב לפי התמונה שהבאת, נראה בעליל שהרדיאל אליו אתה מתייחס הוא 189 (?) (הסבר למתחילים: כדי למצוא את המטוס - מי שיושב בתחנה צריך להסתכל לכיוון 189 - לכיוון דרום). המחט מראה שאתה אכן נמצא על הרדיאל, והדגלון מראה שאתה נמצא בגיזרת FROM. ז"א אתה דרומית לתחנה. המטוס טס בכיוון דומה - לפי מה שמראה מצפן ג'ירו. ז"א עברת את התחנה לכיוון דרום. לבן גוריון תגיע (אם בכלל), אחרי שתשלים סיבוב שלם מסביב לכדוה"א... הדבר הנכון לעשות : אחרי נ.צ. NURIT לכייל R007 בOBS בתדר של צופר ולטוס לכיוון 007 לכיוון תחנת צופר (כשהדגלון מראה TO).
Shai B פורסם פברואר 6, 2005 דיווח פורסם פברואר 6, 2005 חשבתי שזה ים המלח ב=GPS.איך ה-GPS יכול להיות דולק ולא פעיל? בכל אופן אכן לפי כל הנתונים כאן הוא טס דרומה ולא צפונה, אבל לדעתי השורה למעלה מראה מה שהג'ירו אומר ללא קשר לכיוון הטיסה האמיתי. עפ"י ה-VOR המכוון דרומה, הוא טס הלאה מהעזר הניווט, ולכן הייתי מנחש שבכל זאת הוא טס צפונה. לא, השורה למעלה מראה את האמיתי.
el_m פורסם פברואר 6, 2005 מחבר דיווח פורסם פברואר 6, 2005 תודה לכולם! היצלחתי.. זה היה טעות שלי :oops: :oops: בטעות כיילתי את התדר של מצדה ל-223 וזה לא נכון צריך לכייל בידיוק לצד השני וגם לא אמורים לכייל ל187 אלא ל012 וזה פעל הVOR ו-DME תודה לכל העוזרים!!!!