עבור לתוכן
Izik Bakshi

מה אתם רושמים ב REMARKS

Recommended Posts

פורסם

שלום חברים יקרים

אני מעלה את הנושא הזה בעקבות דיון שרץ כרגע בפורום ואטסים, נושא הדיון הוא הדברים שטייסים רושמים ב REMARK, והבעיה היא שטייסים רושמים דברים שלא עוזרים במיוחד לפקח שקורא את הערות, לדוגמא REAL FLIGHT או DOF - Date Of Flight או קוד הרגיסטרי של המטוס, שאני קורא את הדברים האלה, הם פשוט לא נותנים לי כלום, ובכלל לא עוזרים לי לדעת מידע נוסף מראש על המטוס, שהרי מטרת ה REMARKS היא לתת מידע לפקח מראש.

באותו נושא רשם בתגובה מנהל החטיבה הגרמנית כמה דברים שכן רצוי וצריך לרשום ב - REMARKS והנה הם להלן:

CHARTS - תנו לפקח לדעת אם יש לכם דפיות

SCENERY/xxxxxxxx,yyyyyyyyyy - תנו לפקח לדעת באיזה סינרי אתם משתמשים, הדבר הזה מאוד חשוב להם לדעת לאיזו חניה לשלוח אותכם.

FS-VER/xxxx - גרסת הסימולטור, חלקנו עדיין טסים ב 2002 וחלקנו טסים ב 2004, ויש לזה השפעה, למשל בארץ אין אפשרות להתקין את T3 ב 2002, וכמובן שבחו"ל יש גם השפעות שונות.

CALL/xxxxxxxxx - אם אתם טסים באות קריאה של חברת תעופה שלא מוכרת לסרבר אינפו, רצוי מאוד שתרשמו את האות קריאה שלכם, כדי שפקח יוכל לדעת איך לקרוא לכם.

WX/FSMETEO, ACTIVESKY - לחברים שמשתמשים בתוכנות מזג אויר, גם פה רצוי לעדכן את הפקח, כי לא פעם טייס מדווח לי שהוא מקבל מזג אויר שונה, ואז צריך להתחיל לנחש למה זה קורה.

V/T/R - תידעו את הפקחים אם יש לכם קול, או שאתם בטקסט, ורק לידיעתכם שברגע שאתם מסמנים לנו את אחד הדברים האלה, אוטומטית נוספת לכם האות V לידי הכינוי שמוצג ב ASRC.

ועכשיו לכמה דוגמאות מהדברים שאמרתי:

CHARTS/OK SCENERY/EGLL STD,GAP FS-VER/2002 CALL/LIVINGSTON/V

CHARTS/NONE FOR LIRF SCENERY/EPWA,ISD LIRF FS-VER/2004 WX/FSMETEO/T

לכל מי שרוצה לקרוא את השירשור המעניין מוזמן להיכנס לפורום ואטסים בלינק הבא:

http://forums.vatsim.net/viewtopic.php?t=1424

לסיכום חברים, קחו את העניין לתשומת ליבכם, במיוחד שאתם טסים לחו"ל, אל תשכחו שתפקיד ה REMARKS הוא לידע מראש את הפקח במידע חיוני עליכם, מצטער לומר לכם אבל כאשר אתם רושמים הערות כגון: טיסה אמיתית, תאריך הטיסה וקוד רגיסטרי של המטוס, אין לי שום מידע עליכם מהערות האלה, וגם טייסים אחרים שקוראים זאת, לא מקבלים מידע מהערות אלו.

סוף שבוע טוב לכולם. 8)

פורסם

טוב מאוד

אף פעם לא הבנתי בשביל מה רושמים את הרג'יסטרי של המטוס, ובטח לא את הסכימת צביעה שלו - סתם שטות.

פורסם
SCENERY/xxxxxxxx,yyyyyyyyyy - תנו לפקח לדעת באיזה סינרי אתם משתמשים, הדבר הזה מאוד חשוב להם לדעת לאיזו חניה לשלוח אותכם......

CHARTS/OK SCENERY/EGLL STD,GAP FS-VER/2002 CALL/LIVINGSTON/V

CHARTS/NONE FOR LIRF SCENERY/EPWA,ISD LIRF FS-VER/2004 WX/FSMETEO/T

תודה איציק על המידע החשוב.

ילקח בחשבון וייושם מעתה והלאה (מצידי לפחות), אבל אם אפשר בבקשה להרחיב טיפה על הקוד של הסינרי אני אודה כי לי זה לא לגמרי ברור.

STD האם הכוונה ל-Standard כלומר לסינרי הדיפולט שמובנה בסימ'???

מה משמעות הקוד אחרי הפסיק כמו בדוגמה: GAP, ו-LIRF, ???

האם יש קודים קבועים לתוספי סינרי (LAGO, AEROSOFT, וכו')??? ואם כן איפה אפשר להתעדכן לגביהם???

תודה.

פורסם
טוב מאוד

אף פעם לא הבנתי בשביל מה רושמים את הרג'יסטרי של המטוס, ובטח לא את הסכימת צביעה שלו - סתם שטות.

לשטות הזאת יש סיבה חשובה מאוד: אם תתרסק לתוך איזה יער או לים חס וחלילה, ייקל על צוותי החילוץ למצוא את מה שנשאר מהמטוס לפי מה שדווח במספר רישום וסכימת צביעה.

שלא נצטרך.

פורסם

היי דן

מבט חטוף באתר של החטיבה האיטלקית מראה ש ISD זה Italian scenery desing project, ניסתי לעשות אותו דבר לגבי הבריטים, אבל לא מצאתי באתר שלהם שום איזכור להורדה של סינרי, מוזר, בכל מקרה, קשה לי להאמין שלכל סינרי יש קוד, כי יש מלא סינרים, מה שכן אפשרי לעשות קיצור כמו שראית אצל איטלקים ואצלנו אפשרי לעשות LLBG T3, או שפשוט תרשום את הגרסה של הסינרי (מה שיש בדרך כלל), וגם אפשרי לרשום שם מלא, מה שחשוב בסופו של דבר שיקבלו ממך את המידע.

פורסם

תודה רבה איציק! :P

בזמן שנכנסתי ל-IFR לא ידעתי מה לכתוב, ולקחתי חלק ממישהו אחד, חלק ממישהו אחר.

אבל עכשיו כאשר יש תבנית אז זה יקל על כולנו..

תודה רבה..! :D

פורסם

חברים

חשוב להבין שאת התבנית הזו ניתן לשנות כרצונכם, זו דוגמא, המטרה העיקרית היא שתרשמו דברים שיעזרו לפקח לדעת עליכם מידע מראש.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...