e_dor פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 שלום חברים. בזמן הטיסה שלי להולנד, כידוע, הייתי בחלק מהזמן מהקוקפיט וגם משם וגם מהמושב שלי עלו לי מספר שאלות מאוד פשוטות אבל מה לעשות ... אין לי משוג מהן התשובות. אז אני מודה לעוזרים. 1. גם בטיסה שלי לאילת ב-BAZ וגם ב-EAC להולנד ראיתי בתוך הקוקפיט (היכן שכתוב את הרישום בתוך הקוקפיט) עוד 4 אותיות מתחת לרישום. ב-EAC זה היה GK-EM. וב-BAZ זה היה SP-KQ. מישהו יודע מה זה אומר ? 2. מהו ה-וו הצהוב הזה באמצע הכנף ומהם שלושת הפסים שנמצאים מאחוריו ? למה הם משמשים ? 3. על מרכז המנוע יש מן סנפיר לבן שכזה, בצד הפנימי שלו . מה מטרתו ? אני מניח שזה משהו עם חיתוך האוויר אבל, מהי התשובה המדוייקת ? 4. מה מטרת אלה ? (ממוקמים מתחת לכנף, תמיד אני רואה אותם אבל כששאלו אותי מה תפקידם... הבנתי שאני לא ממש יודע ) המון תודה לעוזרים, קצת להעשיר את הידע זה תמיד נחמד. שבוע טוב וחזרה קלה ללימודים ולעבודה
Nimrod פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 בקשר ל1: ה4 אותיות האלה זה הSELCALL או הSELCTIVE CALL. בזמן טיסה למשל מעל האטלנטי, הטייסים לא יושבים כל הטיסה עם האוזניות ומקשיבים, כי מדברים אחת לשעה. אז במקום לחכות שהפקח יקרא להם, יש לכל מטוס אות משלו ושהפקח רוצה לקרוא לEAC למשל הוא שולח לו הודעה (אין לי ממש מושג איך הם שולחים) ובקוקפיט נשמע שני צלילים בטונים שונים. כל שתי אותיות זה טון אחר. ואז הטייס יודע שהפקח רוצה למסור לו משהו. חברה תקנו אותי אם טעיתי במשהו.
gilad13 פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 בקשר ל4 יש לי שתי השערות שאני כמעט בטוח שאחת מהן נכונה: 1. מיכלי דלק 2. מנועים של המדפים או משהו דומה גם אותי זה תמיד עיניין... :wink:
e_dor פורסם מאי 1, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 1, 2005 בקשר ל4 יש לי שתי השערות שאני כמעט בטוח שאחת מהן נכונה:1. מיכלי דלק 2. מנועים של המדפים או משהו דומה גם אותי זה תמיד עיניין... :wink: מיכלי דלק .. אולי אבל אני חושב שהם בתוך הכנף עצמה - לא ? אולי גם וגם :| 2 ... אולי - יש מצב. אשמח לקבל תושבות ודאיות, אולי מכונאי אלעל יוכלו לעזור בבקשה ? המון תודה לכל מי שעוזר או מנסה לפחות.
Danm פורסם מאי 1, 2005 דיווח פורסם מאי 1, 2005 1 נכון נמרוד הסביר יפה 2בקשר ל4 הדבר הזה מתחת לכנ,ף ששחכתי את שמו מטרתו היא לתמוך במדפים והוא בעצם מזיז אותם המדפים הרי "מתחבים" מתחת לכנף בשיוט ובהמראה או נחיתה הם נפרשים ונשענים עליו
ronenec פורסם מאי 2, 2005 דיווח פורסם מאי 2, 2005 הוו הצהוב (שאלה 2) קשור לפינוי נוסעים מחלונות החירום בזמן נחיתת חירום בים, אז מחברים אליו חבל אשר נמצא בדופן חלון החירום. בעזרת החבל נעים על הכנף ועולים על סירות ההצלה.
e_dor פורסם מאי 2, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 2, 2005 תודה רבה לכולם. אם יש מישהו שמכיר תיקון לאחת התשובות או תשובה מדוייקת יותר - אשמח לשמוע. יום טוב.
Eldar Sella פורסם מאי 2, 2005 דיווח פורסם מאי 2, 2005 לדעתי דן צודק, מטרת הדברים האלה מתחת לכנף היא לתמוך במדפים. אם כבר שאלות, חבל לפתוח דיון חדש אם כבר דנים בנושא, אז גם לי יש שתי שאלות קטנות: א. למה יש חצים על הכנף? ב. מדוע יש נקודות רבות על הכנף?
e_dor פורסם מאי 2, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 2, 2005 לדעתי דן צודק, מטרת הדברים האלה מתחת לכנף היא לתמוך במדפים.אם כבר שאלות, חבל לפתוח דיון חדש אם כבר דנים בנושא, אז גם לי יש שתי שאלות קטנות: א. למה יש חצים על הכנף? ב. מדוע יש נקודות רבות על הכנף? החיצים קשורים ליציאת החירום - לא זוכר למה בדיוק. הנקודות נראות כמו חיבור סטנדרטי של הכנף ... לא ? אשמח לדעת האם תשובותיי מדויקות. תודה.
Jonathan Perelmuter פורסם מאי 2, 2005 דיווח פורסם מאי 2, 2005 לדעתי דן צודק, מטרת הדברים האלה מתחת לכנף היא לתמוך במדפים.אם כבר שאלות, חבל לפתוח דיון חדש אם כבר דנים בנושא, אז גם לי יש שתי שאלות קטנות: א. למה יש חצים על הכנף? ב. מדוע יש נקודות רבות על הכנף? אני אישית חושב כמו רונן... כיידוע לנו רונן הינו דייל אוויר בחברת ארקיע ומעצם העובדה שהוא עבר הכשרה בעניין אני מאמין לו... מה גם שבנוגע לשאלתך החצי הללו מיועדים לסמן את הדרך מיציאות החירום שעל הכנף ועד לירידה בטוחה מן הכנף אל סירות ההצלה או לחילופין את הקרקע...
Ran Bonfil פורסם מאי 2, 2005 דיווח פורסם מאי 2, 2005 בקשר לנקודות על הכנף, אילו בעצם לא נקודות, אלו מעין "צ'ופצ'יקים" קטנים כאלה שמשמשים ל"סירוק" האויר על הכנף, בעצם לגרום לזרימה שמעל הכנף ליהיות חלקה וישרה, בקשר לדברים האילו שנראים כמו טילים אפורים מתחת לכנף, קראתי פעם שאלו משאבות אויר בסך הכל או מה שנקרא: "משאבות לניאריות" , שהמטרה שלהן היא לגרום לזרימת אויר לניארית בכלל לכל חלקי הכנף, כדי שלא יווצרו שכבות אויר דחוסות יותר בקרבה למשטחי הכנף וכך לאפשר גם צריכת דלק מופחתת, תקנו אם טעיתי, :wink:
eranzucker פורסם מאי 3, 2005 דיווח פורסם מאי 3, 2005 בקשר לנקודות על הכנף,אילו בעצם לא נקודות, אלו מעין "צ'ופצ'יקים" קטנים כאלה שמשמשים ל"סירוק" האויר על הכנף, בעצם לגרום לזרימה שמעל הכנף ליהיות חלקה וישרה, בקשר לדברים האילו שנראים כמו טילים אפורים מתחת לכנף, קראתי פעם שאלו משאבות אויר בסך הכל או מה שנקרא: "משאבות לניאריות" , שהמטרה שלהן היא לגרום לזרימת אויר לניארית בכלל לכל חלקי הכנף, כדי שלא יווצרו שכבות אויר דחוסות יותר בקרבה למשטחי הכנף וכך לאפשר גם צריכת דלק מופחתת, תקנו אם טעיתי, :wink: ומהמעט שאני יודע עליהם הם דווקא מייצרים מערבולות ש"מצמידות" את הזרימה אל הכנף ערן צוקר
Baruch Spiegel פורסם מאי 3, 2005 דיווח פורסם מאי 3, 2005 הנקודות על הכנף: VORTEX GENERETORS או בעברית קלה: מחוללי מערבולות. נועדו לצור מערבולות קטנות וכמו שערן כתב, לשפר את הצמדות שכבת הגבול לכנף (שכבת אוויר מעל הכנף שבה מהירות הזרימה יחסית לכנף הא 0). לגבי ה"בומים" האלה מתחת לכנף אלה הם "מחבלי זרימה". תפקידם הוא פשוט להאיט את זרימת האוויר מתחת לכנף כדי לקבל הפרש מהירויות גדול יותר בין האוויר שעובר מעל הכנף לבין האוויר שעובר מתחת לכנף (חוק ברנולי - "ואידך, זיל גמור")