עבור לתוכן
Shmulik Lin

ההתנצלות של נחמן

Recommended Posts

פורסם

שלום שוב חברים

נחמן רצה לשלוח לכם לכולכם התנצלות מעל גבי הפורום לאחר שכתב מספר דברים כדלקמן:

ההתנצלות--------------------------------------------------------------

"אני מאוד מצטער אם פגעתי במישהו, זה היה ממש לא מכוונתי לפגוע בציבור זה או

אחר. זה אולי היה יכול להיות הרצון האחרון שלי בכל חיי. כנראה שלא הבנתם את

כוונתי וממש לא התכוונתי שמשעמם בימי הזכרון. אני התכוונתי שמשעמם ביום הזה כי

לא עושים לכבודו כלום חוץ מלהתאבל קצת ולשכב לישון. לא התכוונתי שצריך רק

להתאבל ולשכב לישון, הכוונה הייתה בדיוק להפך. בכל מקרה, כוונתי הייתה בכלל

לארגן משהו מארגון הקשור לטייס לכבוד יום הזיכרון, כמו מטס או משהו כזה.

ולכבודו כמובן ייפתחו מגדלי פיקוח לביצוע טיסה ריאליסטית ביותר במטס ולא בלי

פיקוח.

עוד פעם, אני ממש מצטער וזו הייתה אשמתי שכתבתי מכתב כה מרושל מבלי לכתוב אותו

מסודר ומובן.

חברי הקהילה הזו, קבלו את התנצלותי כי לא התכוונתי לפגוע כאן באף-אחד ובטח שלו

בקדושתו ובכבודו של יום זיכרון חשוב לעם היהודי כיום השואה ויום הזיכרון לחללי

צה"ל. אלא להיפך, אנו צריכים לציין ימים אלה מבלי לדלג עליהם.

עוד פעם סליחה, ובפעם הבאה אכתוב הודעות מובנות לציבור בקהילה ומסודרות."

רן החלטתך תתקבל בברכה

ערב טוב לכולם

פורסם

למרות שאני לא טס בואטסים (בעיות רשת :cry: ) אני חושב שהכי נבון זה פשוט לסגור את השרתים של ואטסים ליום אחד... לתת כבוד למתים ולמשפחותיהם (משפחתי ואנוכי) :candle:

פורסם

נושא די רגיש אבל בכל זאת כדי לדבר עליו ולשמוע דעות של אחרים ורגשות (בצורה מתורבתת).

השרתים של ואטסים לא יסגרו באותו יום, כשם שהם לא נסגרים בימים אחרים לכבוד מדינות אחרות, זו מדיניות ואטסים, שמשמעותה היא שכל אחד יחליט בעצמו באיזה יום הוא לא מתחבר לרשת.

אומרים שעד שאתה לא מאבד מישהו אתה לא יודע להעריך באמת את יום הזיכרון שלו או של חללי מערכות ישראל/שואה, עוד אומרים שאחת השיטות לרכך כאב היא לעשות דברים שאוהבים (תקנו אותי אם אני טועה) לחלקנו זה לטוס/לפקח, ככה לפחות אני יכול להעיד על עצמי, שנמרוד גרשוני נהרג עליתי לפקח ביום למחרת כי זה הקל לי על הכאב של האובדן (אף אחד לא אוהב לסבול).

אני רוצה להאמין שההודעה של נחמן נבעה מהסיבה הזו, אך הבעיה שהיא יצרה (לדעתי) רושם של פיקוח ותנועה מוגברת ביום השואה/זיכרון, מה שגם הניסוח שלה לא היה נכון ופגע בלא מעט אנשים.

את המשמעות של פיקוח וטיסות ביום השואה/זיכרון אפשר לפרש בשני דרכים:

1) שזה לא ניראה טוב, כי פשוט לא ניראה טוב.

2) שזה מראה משהו - שעם ישראל עוד כאן.

אתם מוזמנים לעשות מה שאתה רוצים, רק תשתדלו לא לפרסם זאת בחוצי חוצות כי זה כואב לכולנו.

זו דעתי לנושא, מקווה שלא נפגע אף אחד, ואם כן אתנצל אישית, אשמח לקרוא תגובות בנושא.

פורסם

ראשית אני רוצה לציין שאם מישהו נפגע מדעתי אני מתנצל בראש אני משתדל במלוא העדינות

שנית אני מסכים עם איציק בכל מילה

לסגור את ואטסים בטח שאי אפשר מאותה סיבה שהוא לא יסגר בשבת איציק הבהיר את הסיבה בצורה ברורה לחלוטין

בקשר לדבריו של נחמן אני גם מאמין שהוא לא התכוון לפגוע באף אחד. לדעתי כל אדם צריך להחליט עם עצמו האם טיסה ביום כזה אינה נכונה בפניו שלא יטוס אילו שכן שיטוסו. אביא דוגמא לכך לנושא שנכתב כל שנה ביום כיפור ובכלליות כל שנה נפתח דיון דומה על האם לטוס ביום כיפור או לא שוב דעתי היא שכל אחד יחיה באמונתו. יש לנו חברים מהמגזר הדתי שלא טסים בשבת ולא אומרים לאף אחד לא לטוס בשבת כל אחד לפי דעתו ללא קשר לאמונה.

דוגמא נוספת שמתקשרת לדבריו של איציק היא הרצון לטוס ולעסוק בתחביבינו דווקא ביום קשה כל כך. רובכם בוודאי ראיתם את הטקס שנערך במחנה ההשמדה בפולין שבו נחכו 3 אווירוני F15 עם המילים החזקות שמתחילות (רק כדי שתזכרו) אנו, טייסי חיל האוויר הישראלי משמי מחני הזוועות..."

דווקא ביום קשה הם טסים, כדי להראות שעם ישראל חזק ואת ההבדל בין מה שהיה, חיילים נאצים שעושים רק רע לעומת היום, מדינה חזקה מלוכדת ותומכת ברגעים קשים והמטוסים שמראים זאת.

באופן אישי אני מוצא לנכון לטוס באותו היום אם יזדמן לי אני מכבד את היום והוא חשוב לי ולמשפחתי שאיבדה קרובים אך אני סבור עם אחת מדעותיה של איציק והקשר לאווירונים במחנה ההשמדה משהו שאני אוהב לעשות כדי להזדהות ולהקל על הסבל

שוב, אם מישהו נפגע וחושב שאני טועה זה לגיטימי כל אחד ודעתו לא התכוונתי לפגוע אני מוכן לשמוע אחרים ולהגיב כמו שאיציק אמר בעדינות כי זהו נושא רגיש לכולנו

יום טוב

פורסם

שלום,

לאחר שחשבתי על הנושא כמה זמן, ראיתי שנחי באמת כנראה שלא ניסח את עצמו כמו שצריך ולכן זה פגע בהרבה אנשים, למראת זאת אני חושב שנחמן מהתחלה היה צריך לחשוב פעמיים לגבי דיבור על נושא הפיקוח בימים רגישים כאלו, אך בסופו של דבר אני חושב שהתנצלותו של נחמן צריכה להתקבל בגלל שחזר על עצמו לגבי ניסוח המכתב.

שיר

פורסם

לפי דעתי ביום הזיכרון לשואה ולגבורה,

יש לסגור את המרחב האווירי (הווירטואלי) של ישראל.

אני לא כופה על אף אחד את זה,אני רק מציע.

כדי לכבד את זכרם של 6 מיליון יהודי אירופה שנרצחו

ורק בגלל שהיו יהודים.

21111.jpg

חישבו על אלה שלמעלה.

פורסם
דוגמא נוספת שמתקשרת לדבריו של איציק היא הרצון לטוס ולעסוק בתחביבינו דווקא ביום קשה כל כך. רובכם בוודאי ראיתם את הטקס שנערך במחנה ההשמדה בפולין שבו נחכו 3 אווירוני F15 עם המילים החזקות שמתחילות (רק כדי שתזכרו) אנו, טייסי חיל האוויר הישראלי משמי מחני הזוועות..."

דווקא ביום קשה הם טסים, כדי להראות שעם ישראל חזק ואת ההבדל בין מה שהיה, חיילים נאצים שעושים רק רע לעומת היום, מדינה חזקה מלוכדת ותומכת ברגעים קשים והמטוסים שמראים זאת.

יום טוב

א. מסכים איתך לגמרי - אין לסגור מרחב אווירי בשל היום הזה, הזכות לטוס היא כמו זכותם של אנשים שלא צמים ביום כיפור, לטוס - אך ב"שקט ציבורי" מה שנקרא.

ב. לגבי המשפט - בכדי לרענן את זכרונכם הם אמרו (מילים שאותי מאוד ריגשו, בכלל כל המטס הזה מרגש וחשוב לדעתי, כל הכבוד למשלחת ולמנהיגה - תא"ל אמיר אשל) :

"אנו, טייסי חיל האוויר הישראלי,

בשמי מחנה הזוועות

קמנו מאפר מיליוני הקורבנות

נושאים את זעקתם האילמת,

מצדיעים לגבורתם

ומבטיחים להיות מגן, לעם היהודי ולארצו - ישראל"

עם דעתי אשר צויינה בסעיף א' אני מאמין שכל אחד צריך לחשוב עם עצמו האם הוא (!) רוצה לטוס ביום הזה, אני אישית לא ארצה אך אני לא חושב שזה נכון לכפות על השאר את דעתי.

העיקר שנזכור את היום הקשה - תמיד, אם נטוס, ואם לא.

בנוסף אני מאמין שצריך לקבל את התנצלות הבחור שנראית כנה לחלוטין.

פורסם

שלום לכל האנשים היקרים אשר התכנסו כאן בכדי לכתוב את ההתגובות האלה.

קראתי פה את כל השרשורים של הפורום, מהודעה להודעה, עד שעלו מיים על נפש.

אני הבנתי שההצעה שלכם הייתה לא רק שלטוס בימי הזיכרון, אלה גם לפתוח פיקוח בימי הזיכרון.

עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, ואני בטוח שיש כאן אנשים שבאמת עושים את זה באמת ובתמים כדי לכבד את החללים שנפלו.

אך לחלק מהאנשים (ולדעתי לרוב) יש הכוונות פשוט להנות מטיסה ברשת עם פיקוח, ומתרצים את זה כ"כבוד יום הזיכרון" במטסים למיניהם של חיל האוויר.

אני רוצה לשאול אותכם, תגידו, לאיזה רמה הגענו?

א. המטסים האלה הם בכלל מטסים ווירטואלים שלא קשורים לשום כבוד ושום נעליים (ואני מצטער אם אני בוטה)

ב. ברגע שאתם תעלו לאוויר עם פיקוח, גם אם תרצו וגם אם לא אתם תהנו (ותאמינו לי שאתם תהנו)

ג. אי אפשר יום אחד בלי הסימולטור? אי אפשר יום אחד לכבד את האירוע ואת היום?

אני לא אומר שצריך לסגור את המרחב האווירי, זה בטוח שלא, איש איש באמונתו יחייה, אבל בתור פקחים ומייצגי וואטיל, ובתור קו מחשבה, אני חושב שהקו מחשבה שלנו צריך להיות שביום הזה אנשים לא יטוסו, וזה לא קשור אם אתם מכבדים את היום או לא, מבינים את המשמעות או לא, אם אתם רוצים או לא.

זה קשור לזה שיש נוהלי התנהגות מסויימים, וכשם שאף אחד לא עושה דברים האהובים עליו בימים כאלה, גם עלינו לא לעשות דברים האהובים עלינו (ומטסים שמכבדים את יום הזיכרון כביכול, כמו שאמרתי, הם לא דברים שלא אהובים עלינו)

בקיצור, אני באמת רוצה להאמין שאנחנו לא נראה פה טיסות בוואטסים מצד טייסים ישראלים.

אני לא יהיה שוטר או משהו כזה, ואני כמובן לא יבדוק, כי אצלי המחשב יהיה סגור ואת זה אני יודע, אבל כל אחד שיעשה חשבון עם המוסר שלו לפני שהוא פותח את המחשב ועולה לסימולטור.

אז נתתי לכם קו מחשבה, תחשבו עליו.

שלכם,

ברוק

פורסם

Good evening gentleman

We got here a discussion on a very sensitive matter.

I'm sorry if my words will hurt someone or will be misunderstood.

In some points i agree with Izik in some i disagree. Yes, it is a personal decision of every Israeli either to take his bird to the air or to control the air traffic.

However i think that before each and every one of us decides what you will do i'd ask you to consider why this day at all was invented as Memorial Day. That is Day of Shoa and as far as i see most important the Day of Halaley Zahal.

This day was implemented to give respect and honor to these who fall in combat against enemy forces while protecting the State of Israel and our well being in it.

That day was not invented as day for fun or pleasure. It was invented to remember ultimate sacrifice of others for us.

My personal opinion is:

IAF F15's flew over Poland to make the point of remembering these who fall during Shoa. But i cannot imagine IAF doing air show in Israel during that day.

We all enjoy the VATSIM, flying and controlling...

To fly and control during that day... that is not how we show respect to these who fall for us to live. I will not use harder words while very like to use them.

More then this... in the eyes of the world it would not seem right. It is unethical to do such a thing during such a day.

Personally i will not fly that day.

Becouse it is jeopardy and immoral to enjoy during that day. It is disrespect to all these people who gave us life we live now, while they sacrificed theirs. For us.

As for event during that day. Americans do event each 9/11 at KJFK. Their point in it is to proove "We are alive, we are victorious, you cannot beat us". I don't know if it is acceptable or possible to do something like that in Israeli Airspace during our day, but personally don't think so.

That is my personal point of view. As i say'd earlier it is a decision every Israeli have to make for himself.

פורסם

טוב.

חשבתי אם להגיב כאן אבל כיוון שגם לי ולעוד כמה מעמיתיי לצוות החטיבה יש תחושות של דה ז'ה וו אני יחזיר אותכם כמה חודשים אחורה ערב יום הכיפורים שכידוע לא כולם מקיימים את מינהגי היום כגון לצום ללכת לבית כנסת וכו' התעורר כאן שוב דיון שנאלצתי כמנהל פורום לינעול בגלל כמה אנשים שהצהירו במפורש שהם הולכים לטוס והביעו זילזול ביום הזה.

מי שמכיר אותי אישית יודע שהדת בשבילי זה דבר יותר שולי אבל עדיין לא הצהרתי בפומבי שאני מעוניין בכוונה תחילה לחלל את היום הזה.- הודעתי שאני יפקח בצורה סופנטנית ללא שום הכרזה זו או אחרת.

לעומת זאת יום השואה בשבילי יש לו טיפה יותר משמעות מאשר מערכת היחסים שלי עם אלוהים כיוון שחלק מהמשפחה שלי הלך למחנות ולא חזר- ביום זה אני אישית לא רואה לנכון לפקח\לטוס אבל בעיני מי שרוצה לטוס- שרתי ווטסים פתוחים עבורו -ללא תשלום.

בין זה להצהרות של- הסרטים משעממים ומשעמם לי ביום הזה בואו נארגן ארוע - יש הבדל של יום ולילה.

כחבר צוות אני עומד מאחורי ההחלטות של מנהלי הפורום ובטוח שהחליטו\ויחליטו מה לעשות עם מיקרה זה בצורה הטובה ביותר.

פורסם

אני אסגור את הנושא הזה באריכות יחסית, לא רק כחבר בחטיבה, אלא גם כמנהל, בעיקר בהיעדרו של קובי (גנבתי תפקיד של ממלא מקום 8) ).

ראשית, שיהיה ברור: אין חידוש בדיונים הללו, שהתקיימו גם בשנה שעברה ולכן כולכם מבזבזים את הזמן. ולגופו של עניין.

ימי זכרון

למדינות רבות בעולם יש ימי זכרון לחלליהן, וכל אחת מקיימת אותם ברמה זו או אחרת. ימי זכרון בישראל הם לרוב על-פי חוק הכולל הוראות שונות כגון חיוב "בתי עינוגים" להיסגר עד צאת יום הזכרון, שינוי תוכנית הלימודים בבתי הספר וכו'. שניים מימי הזכרון שלנו קרובים לליבם של האזרחים יותר מהאחרים: יום הזכרון לחללי צה"ל ויום הזכרון לשואה ולגבורה. אני מניח שהמימד הכמותי שביום השואה והיותנו מדינה קטנה בה כולם קרובים לשכול המלחמות הביאו להכרה הלאומית הרחבה בימים האלה ולהרגשת השייכות של כולנו.

אז מה עושים ביום זכרון?

ברמת הפרט רק דבר אחד - זוכרים. זו מטרת הימים האלה. כל דבר מעבר לזה הוא ברמת הכבוד של כל אחד ואחד לזכר ההרוגים. אתם חייבים להבין שקשה מאד להכתיב אבל, שהוא דבר אישי מאד. המשפחה שלי מוכת שכול ממלחמות ישראל וניצולת שואה כולה. אין דבר שחסר לי ולאשתי יותר מקומדיה בערוץ הסרטים ביום הזכרון, שהוא יום נורא בשבילנו. אנחנו הרי מילא זוכרים בכל יום בשנה ובשבילנו יום הזכרון הוא באמת עונש. אשתי למעשה מתחילה לפחד מיום הזכרון כמה שבועות קודם לכן - עד כדי כך. לכן קל לי יותר לקבל את האמירות הלא מכובדות של נחמן, למרות החשש העמוק שהן באו ממקום אחר לחלוטין.

קשה לנו גם עם הצירוף המפתיע של "חללי הטרור" ליום הזכרון לחללי צה"ל - בעינינו זה היה מעשה פוליטי שבכלל הסיר את העניין שלנו מהיום הזה (אנחנו בכלל הולכים לבתי הקברות בימי הנפילה, אם כי ההורים שלי בכל זאת הולכים כל יום זכרון, כדי לפגוש את שאר המשפחות). כלומר לכל אחד דעתו שלו.

בסופו של יום, בהיבט האבל יום הזכרון לא נועד למשפחות - יום הזכרון נועד לכל השאר. לכם שזוכרים רק ביום הזכרון, וקצת לנו שנדע שאתם זוכרים.

ומילה על ואטסים

אתם בטח מבינים לבד שהמרחב הישראלי לא יסגר - לא ביום הזכרון, לא ביום כיפור ולא בשום יום אחר. ואטסים בוודאי איננו "בית עינוגים" בהגדרתו. מי שמרגיש שטיסה בואטסים פוגעת באבלו, לא יתחבר לרשת - כל כך פשוט. מי שרוצה לנצל את ואטסים לזכרון, שיעשה זאת (במסגרת הכללים כמובן). למעשה, אשתי ביקשה "תמורת" עיצוב סמל החטיבה שנשלים פעם את הטיסה הצבאית בה נהרג אביה, ועוד לא עשינו זאת. זו דוגמא למה אפשר לעשות בואטסים למי שמרגיש שזה הולם את הרגשתו שלו.

אני מקווה שבכך יסתיים הויכוח העקר הזה, שכן כאמור אי אפשר לכפות אבל (זה ישיג את המטרה ההפוכה). אי אפשר גם לעצב למישהו אחר כיצד להתאבל, כי כפי שהסברתי דבר שיראה למשל לרפאל כמעשה הולם יפגע בי, ולהיפך.

קו אדום אחד יש בכל זאת, והוא פגיעה בערך של יום הזכרון עצמו. זה מה שעשה נחמן, ורן הגיב בהתאם וכפי שמצופה ממנו כאחראי על הפורום. שמוליק התערב כפי שמצופה ממנו כDCRM במישור המשמעתי של ואטסים, ובחר לקבל את ההתנצלות של נחמן. רן ושמוליק מנוסים ובוגרים מספיק ולא זקוקים להמלצה של אף אחד מכם (או שלי) למילוי תפקידם. אם הם ירצו, יפתחו סקר. הם לא רוצים ותשאירו להם את שיקול הדעת, שעבד יפה מאד עד היום.

אילן

פורסם

חברים,

נכתבו כאן דברים רבים לכאן ולשם.

בסופו של דבר כל אחד יעשה כראות עיניו.

יש אנשים שטיסה או פיקוח מהווים עבורם דרך התמודדות עם הכאב בדיוק כמו שיש אנשים שנגינה או צפיה בתכניות מהווה עבורם דרך התמודדות.

כמי שאיבד חברים ואחים לנשק בקרב, יום הזכרון לחללי צה"ל נוגע בי אישית כל שנה מחדש.

כבן דור שני לניצולי שואה, משפחה שחלק הארי בה נספה במחנות המוות גם יום השואה נוגע בי אישית. השואה תמיד היתה מורגשת במשפחת אימי, כשהיה עצוב וגם כשהיה שמח.

אני יכול לספר לכם שלפני מספר שנים התבררה תביעה של ניצולים והם קיבלו כספי פיצויים ממשלת גרמניה. סבתי ז"ל, שידעה כי אין לה שנים רבות לחיות היתה מוכרחה ברמה הנפשית להשתמש בכסף הזה. היא לא רצתה לתת לזה לשכב בבנק, היא פשוט היתה חייבת להשתמש בזה.

היא החליפה את הסלון שלה רק על מנת להספיק ולהשתמש בכסף של הגרמנים. לא ידעה מה לעשות בכסף שנשאר, אז היא פשוט נתנה לאישתי ולי מתנה של כמה אלפי שקלים. היא היתה חייבת שזה יקרה עוד בימיה.

אני לא יודע אם אטוס או לא ביום השואה. ייתכן שאחוש בצורך להירגע קצת, והטיסה בסימולטור מרגיעה אותי.

אני לא רוא בזאת חוסר כבוד כלפי הנספים. אבל זה עניין אישי שלי. ביני לסבי וסבתי ואלהים.

הבעייתיות עם ההודעה של נחמן היא חוסר הרגישות המשתמע מדבריו. הבחור קרא כאן קבל עם ועדה לאשים לבוא ולתת לו פיקוח פשוט בגלל שמשעמם לו ביום השואה כי התוכניות בטלויזיה מבאסות. זה פוגע. פוגע בי אישית, באמי סבי וסבתי, בכל הנספים הניצולים ובני משפחותיהם ובכל מי שאיכפת לו.

על כן אני עומד מאחורי החלטת הצוות להשעות את נחמן לאלתר.

פורסם

אני מסכים ב-100% עם דבריו של איציק.

למרות שלי יש קרבה רבה לנושא (בני משפחה שנספו וסבא ניצול), אפשר רק לומר דבר אחד:

אין ספק שזה הוא יום שאין לזלזל במשמעותו או בעצם קיומו. כל אחד שינהג לפני מה שהוא מרגיש. לדוגמא אני שונה מחבריי- אני יודע שזה הולך להיות שבוע לא קל יום אחד של שואה ושבוע לאחר מכן יום זיכרון, ואני רק מתבאס לשמוע את זה, לעומת חברי שזה כמו יום רגיל בשבילם רק שהוא נקרא בשם אחר.

אני לא יכול לשבת לחשוב להתאבל להיזכר בכל מה שקרה אז, במקום זה אני מעדיף לעסוק בדברים שאני אוהב כדי לא לנחות בתוך דיכאון ועצב. את חלקו של היום אני אקדיש כמובן לזיכרון, ואת חלקו אני אקדיש לדברים פחות עצובים.

כל אחד יעשה מה שהוא מרגיש וחושב, כל אחד מתייחס אחרת לימים כאלה או אחרים. איש באמונתו יחייה, רוצה להתאבל? תתאבל.. רוצה לטוס? תטוס, אבל לא לבקש בגלל שזהו יום שונה, במיוחד לעשות בו תנועה! נכון שלא כולם קשורים באופן ישיר למה שקרה אז אבל זה חלק מהעם שלנו! היסטוריה!

נכון, באותו רגע ממש ממש כעסתי על נחי שכתב את ההודעה, כמו שאין לערב כאן פוליטיקה כך אין לערב אמונות דעות של כל אחד! ועוד בימים שידוע מראש שיש עליהם חילוקי דעות כמו יום הכיפורים יום השואה יום הזיכרון! זה ידוע מאליו כנושא כאוב ורגיש ואין צורך ליצור אווירה לא נעימה.

עם זאת, אני שמח שהבנאדם ידע לבוא ולהגיד, אני מתנצל זה לא היה במקום, כי זוהי הגדולה של הבנאדם, ולכן אני לפחות, אחרי כל הכעס והעצבים סולח לו, ומקווה שילמד לפעם הבאה.

אני עוד לא בטוח מה יהיה סדר היום שלי אז, מה שאני בטוח, זה שהיום הזה לא יעבור בלי הקדשת זמן למקורו של יום מיוחד וכאוב זה.. :|

לילה טוב..! :)

פורסם

התחלתי ולכן אסיים!

אין ברירה אלא לקבל את דבריו של אילן במלואם-הם פשוט הגיוניים!!

מי כמוני יודע מהם 2 הימים הנוראים האלו

כל משפחתי נרצחה בשואה מלבד סבא אחד שברח בזמן לארץ ולכן אני כותב כאן

כל יום זכרון לחללי צה"ל אני בהר הרצל אומר שלום ל-2 בני צוות שלי

אנא אמצו את דברי אילן במלואם

באשר לנחמן הסקתי שיש לסלוח לו אחרי דברי ההתנצלות

ומכאן כל היוסיף יגרע

פורסם

כשמי שראה את ההודעה של נחמן ראשון והזעיק את רן אני חייב לציין כמה דברים.

גם אם לא הבנתי נכון את כוונתו של נחמן דבריו (ואני מדגיש דבריו ולא הוא!) עוררו בי עצבים לרמה שלא ראיתי בחיים עוד. הייתי צריך כמה דקות להרגע ולקחת כוס מים קרים כדי לצנן את הכעס העצום שלי. יום הזכרון ויום השואה אלה שתי נקודות חזקות אצלי בלב.

לצערי כחלק ממשמרות הכבוד בבית יד לבנים בגבעתיים ביום הזכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה 2005 אני רואה את (אומנם מעט מאוד מאוד) גם בבית ספרי.

מבחינתי יום הזכרון לחללי צה"ל ויום הזכרון לשואה ולגבורה אלו ימים ותווך שאסור לגעת בהם אצליבשום פנים ואופן! נקודות רגישות כדור שלישי לניצולי שואה וכבן מדינת ישראל שהאנשים שאותם זוכרים ביום הזכרון אלו אותם אנשים שבזכותם אנחנו פה במדינה הצרה והקטנה שלנו.

הייתי רוצה לסלוח לנחמן ותסלח לי שפשוט קשה לי. עם הזמן אני מאמין שזה יעבור אבל הזמן הוא ארוך.

ההבדל בין לטוס ביום הזכרון על בסיס אישי ובין מה שנחמן (רצה או לא זה כבר לא משנה) רצה לעשות אירוע זכרון או סתם לקבל פיקוח לשם הנאה בVATSIM הוא הבדל קיצוני.

בחיים לא הייתי מעז להגיד למישהו שטס ביום הזכרון להתנתק כמו שאני שונא שאומרים לי לעשות מנהגים דתיים שאני לא רוצה ושוב פעם " איש באמונתו יחייה".

הסיבה היחידה שאני תומך בהחלטה שלי ושל רן להשעות את נחמן היא רק מכיוון שהוא פתח דיון על כך ולא הפעיל שיקול דעת שזה עלול לפגוע בחלק מהאנשים (והתגובות שהיו לי במסנג'ר היו תגובות נזעמות כנגד נחמן).

נחמן ידעת להתנצל יפה וכל הכבוד. אבל סליחה גם בבית משפט לא קבילה ומבטלת עונש, אולי קצת מפחיתה אותו.

זה הכל.

פורסם

אני חושב שצריך לסלוח לו, אני לא מאמין שבנאדם שכתב רק 2 הודעות ישר ירצה להעלות את רמת האטרף של הפורום,רמת הניסוח שלו כנראה לא הייתה מובנת וכתוצאה גם אני ואחרים לא הבינו את הבקשה שלו.

כל אחד יטוס במרחב של ואטסים יראה טלוויזה יעשה מה שבא לו בערב יום השואה,זיכרון וכו', החלטה שלו, לא צריך לסגור שום מרחבים ולא כלום, החלטת הפקחים עם הם יפקחו ואם לא.

אני מאמין שהרוב כאן לא יטוסו או יפקחו ומכבדים את הימים הללו.

פורסם
אני חושב שצריך לסלוח לו, אני לא מאמין שבנאדם שכתב רק 2 הודעות ישר ירצה להעלות את רמת האטרף של הפורום,רמת הניסוח שלו כנראה לא הייתה מובנת וכתוצאה גם אני ואחרים לא הבינו את הבקשה שלו.

כל אחד יטוס במרחב של ואטסים יראה טלוויזה יעשה מה שבא לו בערב יום השואה,זיכרון וכו', החלטה שלו, לא צריך לסגור שום מרחבים ולא כלום, החלטת הפקחים עם הם יפקחו ואם לא.

כמו שאור אמר - תלך תעשה פשע- בית משפט ייתן לך עונש תתנצל וזה מה שייכפר?

התשובה: לא ככה דברים לא עובדים.

ואני אישית אולי הבנת הנקרא שלי לא הכי טובה בעולם והעדות לכך שאת השאלה בבחינה לסטטיסטיקה הייתי צריך לקרוא 5 פעמים כדי להבין איזה משתנה מיקרי מיוחד לבחור עדיין, בהודעה של נחמן לא מצאתי שום כפל משמעות או טעויות ניסוח אלא בסך היא הפעלת שיקול דעת מנימאלי.

פורסם

הייתי רוצה להביע את דעתי בעיניין זה למרות שכבר רבים וטובים ממני אמרו את דעתם,

חשוב לי להדגיש חזור והדגש שאין בכוונתי לפגוע באף אחד בשום צורה שהיא, לא במתים ולהבדיל לא בחיים .

אישית אם הייתי יכול הייתי מארגן ארוע ולא רק בישראל, הייתי מנסה לסחוף לארוע כמה שיותר מדינות, הייתי גם מבקש מאנשים לקחת יום חופש מהעבודה למטרה זו,

ולמה, לא בגלל הנאתי האישית, לא כדי לעשות רושם על מדינות אחרות וח"ו לא כדי להרגיז אחרים,

אלא רק בגלל דבר אחד ויחיד והוא להגיד לאותו צורר יהודים ימח שמו וזכרו ולהגיד לכל אויבנו מסביב שרוצים במפלתינו,

הנה אנחנו כאן, אנחנו עם ישראל חיים וקיימים במדינה ואף אחד בעולם לא יוכל לנו,

כמובן שלא צריך להכריז מילים אלו כיוון שואטסים זה מקום ללא גבולות וכולם שוים, פשוט כל אחד מהם יבין זאת לבד.

לא אחד ולא שניים מניצולי השואה בעצמם אמרו שהנקמה הכי חזקה בהיטלר ימח שמו וזכרו זה בעצם קיומנו ובעצם היותנו מנהלים סדר יום כמו כל עם ועם,

זו הסיבה האחת והיחידה שדוקא כן הייתי מארגן ארוע.

אדם צריך תמיד להבדיל בין שמחה שזה דבר חיובי לבין הוללות שזה דבר שלילי ומצד שני להבדיל בן עצב שזה חיובי לבין דיכאון שזה שלילי,

ולדעתי אפשר לעשות ארוע מהסיבה שהסברתי לעיל עם דגש של עצב מצד אחד על כל הקורבנות

ואומר גם בזהירות עם שמחה על הניצולים שיותר מכל מסמלים את הרוח החזקה של עם ישראל.

בהתחלה חשבתי להציע לראשי ואטיל לעשות משהו אבל כיוון שראיתי שיש אנשים שאולי דוקא יפגעו לכן משכתי ידי מהרעיון.

ושוב אני מדגיש שאין בכוונתי לפגוע באף אחד אדרבה רק כדי לשמר את היום.

יהי זכרם של כל קורבנות עם ישראל באשר הם ברוך.

פורסם

איך בכלל אפשר לעלות על הדעת שאירוע ברשת!!!!!!!! או אם תרצו וירטואלי, יכול לקדש איזושהיא מטרה?????????

כל אחד מנסה לשכנע פה את עצמו מה לא טוב, מה לא כדאי, וכולם נהיו הסנגורים של כולם!

אני מסכים לגמרי עם דעתו של אלעד.. עצם זה שזה יהיה כאן וזה "יוקדש" כביכול לניספים, על מי אתם עובדים או מנסים לשכנע??!!?? מנסים ליפות את זה בגישה שזה למען מישהו....

זו הבדיחה הכי עצובה ששמעתי אי פעם.

יום אחד ללא פ י ק ו ח לא יזיק לאף אחד, מי ישמע בלי היום הזה יתמוטט העולם.

נקודה נוספת למחשבה: עצם זה שהשירשור האינפנטילי הזה מתארך ומתארך רק מוכיח כמה שאנשים איבדו פורפורציה לכל מה שקשור לסימולטור והעולם האמיתי!!!

אוהד.

פורסם

אהלן חברים.

כמו שניראה מההודעות, שהדעות של אנשים הם לכאן ולכאן, חשוב להיות סבלניים אחד לשני, ולזכור שכל אחד זוכר את היום הזה בצורתו שלו.

השבוע שבין יום השואה לבין יום הזיכרון הוא גם בסמל של שבוע זיכרון, למי שלא שם לב אירוע חדר בקרה יהיה באותו שבוע, ובעצם יום אחרי יום השואה, וכדי להסיר כל ספק, לא אנחנו (צוות החטיבה) בחרנו את המועד הזה, ואם היה אפשר ההינו עושים אותו במועד אחר, וגם פה אפשר לפרש לצד אחד שזה לא מקובל על הדעת ולא ניראה טוב וצד שני שמראה שאנחנו זוכרים את מה שהיה ומזכירים לכולם שאנחנו פה.

אף אחד לא דיבר על אירוע ביום הזיכרון, בטח שלא אני, ובתור מתאם אירועים לא ידוע לי על כוונה לאירוע או פיקוח מוגבר, הנושא שמדובר כאן הוא לפקח/לטוס ביום השואה בסימן של זיכרון, או פשוט כדי להירגע כי זו דרכו.

אם המחשב שלי היה מספיק חזק אני ההיתי עושה טיסה מבן גוריון לפולין או לשדה הכי קרוב למחנה ההשמדה אשוויץ, לא ההיתי רושם שום דבר שמציין שזו טיסה לזכר הנספים (כי זה לא מקובל בואטסים), השקט של הנחיתה פשוט אומר את הכל, אבל את היום הזה אני יעביר במסדר צבאי בסיס חצור האוירה אחרת של זיכרון, או במילים אחרות בעוד דרך מדרכים רבות לזכור את היום הזה, אני יודע שבימי הזיכרון הבאים אני אזכור אותם בדרכים אחרות דרך העיניים של האחר, כדי להבין ולחוות את הדרך שלו.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...