אורח פורסם מאי 19, 2005 דיווח פורסם מאי 19, 2005 איך אני יודע ? 1. קשבינו אילון העביר מידע כולל קול מהסקנר שלו. 2. דיווח טלפוני מאחותי שצפתה במתרחש מהטרמינל. 3. היא עכשיו עושה דרכה לטורקיה על אחת משתי העגלות של FLY שהגיעו לארץ :roll: 4. אני לא היתי מתקרב למטוס הזה, אפילו לא לצלם אותו :?
hagay פורסם מאי 19, 2005 דיווח פורסם מאי 19, 2005 אחי התקשר אלי והוא צפה במטוס בשעת נחיתה עם משקפת (הוא גר במקום עם תצפית טובה ל26) וראה שצד אחד בגלגלים נפתח אבל לא עד הסוף.
Nimrod פורסם מאי 19, 2005 דיווח פורסם מאי 19, 2005 רק לפני כמה ימים בארה"ב נחת KING AIR נחיתת חירום כי היה לו בעיה בגלגלים!
A r i e T פורסם מאי 19, 2005 דיווח פורסם מאי 19, 2005 הA300 הכי ישנים כיום טסים בטורקיה. אלה של FLY AIR עדיין משתמשים בצביעה של החברה הקודמת שדאגה להיפטר מהם (JAS), לONUR AIR יש A300 משנת 1976, אבל השיאנית היא ללא ספק MNG שמפעילה את הA300 הישן ביותר שעוד טס כיום(TC-MNA). ולא סתם ישן, זה היה במקור המטוס של אייר פראנס שנחטף לאנטבה לפני 29 שנים. http://www.airliners.net/open.file/383613/L/
רפאל פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 הA300 הכי ישנים כיום טסים בטורקיה. אלה של FLY AIR עדיין משתמשים בצביעה של החברה הקודמת שדאגה להיפטר מהם (JAS), לONUR AIR יש A300 משנת 1976, אבל השיאנית היא ללא ספק MNG שמפעילה את הA300 הישן ביותר שעוד טס כיום(TC-MNA). ולא סתם ישן, זה היה במקור המטוס של אייר פראנס שנחטף לאנטבה לפני 29 שנים.http://www.airliners.net/open.file/383613/L/ מטוס האייר פראנס הוסב למטוס מיטען לאחר החטיפה לאנטבה והספיק לבקר בארץ,מס' פעמים. לאחר מכן הועבר לMNG . רישומו היה F-BVGA . אגב הנה תמונה שלו בשנת 1977: http://www.airliners.net/open.file/121254/M/
asaf742 פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 את האמת ח'ברה? אני חייב להודות שאני כועס מאוד כועס! לדעתי זו חוצפה. ברור לכם איך הטורקים מחזיקים את המטוסים שלהם. כמו סוסים! על המטוס היו 240 ומשהו נוסעים, זה לא טיסת מטען עם בבנות! זה אנשים. עוד שטסתי ביום ההוא לניו יורק, וראיתי 2 מגרוטאות שלהם כל כך התעצבנתי. ואל תשאלו אותי למה. זה ממש הרגיז אותי. ודרך אגב זה היה TC-FLM לפי הצבעים. זה היה של JAS לפני 400 שנה. אחרי זה אונור אייר. סולטן רייזן, MNG ואז פליי אייר. אני בטוח שזה המטוס מבין הכי ישנים בעולם לסוגו כמובן (A300) אם לא הכי ישן. ועוד איך מתחזקים אותו. בושה.
Or Netzer פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 לפי מה שהבנתי גם לאותו מטוס של אתמול הייתה תקלה הידראולית בטורקיה לפני כמה ימים נחת חרום וישר המריא שוב.. ולחשוב שאני צריך לטוס איתם עוד מעט לטורקיה :roll:
e_dor פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 לפי מה שהבנתי גם לאותו מטוס של אתמול הייתה תקלה הידראולית בטורקיה לפני כמה ימים נחת חרום וישר המריא שוב..ולחשוב שאני צריך לטוס איתם עוד מעט לטורקיה :roll: לא הבנת נכון. אתמול בבוקר הוא נחת חירום באנטליה והמריא ישר לטיסה הבאה - ת"א. ולא נורא - זה לא קורה לה כל יום העיקר שתהנה ותחזור בריא ומרוצה מהטיול
moti פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 אחרי נחיתת חירום לא עושים למטוס בדיקות? :? לא הגיוני שמטוס נוחת נחיתת חירום וישר אח"כ מטיס מאות אנשים כאילו לא קרה כלום. הם חייבים לעשות בדק בית רציני ביותר אחרת זה יעלה בחיי אדם.
Itai Ganor פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 בטוח שהם עשו, אתמול בערוץ 11 השדרנית אמרה Play air במקום FLY AIR.. עצוב.
moti פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 חחח, נכון...רציתי לדעת מי יגיד את זה פה- בהקשר לזה בעיתונות האלקטרונית (אתרי חדשות) הם בכלל לא ידעו מה זה FLY AIR ומה שם החברה אלא אמרו את מספר הטיסה כאילו זה השם של החברה- אף.אל.אם...לא פחות עצוב...
Itay Zecharia פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 חחח, נכון...רציתי לדעת מי יגיד את זה פה- בהקשר לזה בעיתונות האלקטרונית (אתרי חדשות) הם בכלל לא ידעו מה זה FLY AIR ומה שם החברה אלא אמרו את מספר הטיסה כאילו זה השם של החברה- אף.אל.אם...לא פחות עצוב... אם הם הגיעו לאירבוס למה אתה מצפה כבר...
e_dor פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 חחח, נכון...רציתי לדעת מי יגיד את זה פה- בהקשר לזה בעיתונות האלקטרונית (אתרי חדשות) הם בכלל לא ידעו מה זה FLY AIR ומה שם החברה אלא אמרו את מספר הטיסה כאילו זה השם של החברה- אף.אל.אם...לא פחות עצוב... אז זהו, שקוד החברה הוא FLM, כמו שאלעל היא ELY. מה שמצחיק ? בוואלה היה כתוב אף.אל.אן :-) ואיתי - שום עובדה. המטוס נחת חירום ולא קרה עם זה כלום. והם בהחלט חייבים לבדוק את עצמם, זה הפקרות רצינית - אני מאמין שזה לא יקרה שוב, כי שמים עליהם עין אבל ... נו באמת !
אורח Ofek פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 מפחיד,ההורים שלי חזרו בקו הזה (מאנטליה) לפני מספר ימים גם בA300 של FLY air
Omer Efrat פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 באותו הזמן שזה קרה הייתי במסעדה ליד נתב"ג עברו מלא מלא אמבולנסים עכשיו אני מבין למה.
Itay Zecharia פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 מפחיד,ההורים שלי חזרו בקו הזה (מאנטליה) לפני מספר ימים גם בA300 של FLY air אני מאזין מידי יום לסקאנר, והם מגיעים בכמויות. לחברת FLY AIR כנראה משתלם מאוד להגיע לכאן. אולי בגלל זה רואים יותר FLY מאשר טורקיש.
×™×•× ×™ לומר פורסם מאי 20, 2005 דיווח פורסם מאי 20, 2005 סיפור המקרה אתמול... 20:00 - אני מגיע לתחנת מד"א חולון לאחר שבוע של השתלמויות כדי לבדוק סידור עבודה. במשך שבוע שלם תרגלנו עבודת מוקד בשגרה ובארוע רב נפגעים, צחוק הגורל שבאותו תרגול סופי ממש ביום חמישי כשאני תרגלתי קצין משמרת המתרגלים נתנו לי ארוע נ"א בנתב"ג 350 נוסעים, חבר'ה מאזורים מרוחקים אפילו לא יודעים מה זה נתב"ג ומה צריך לעשות במצב זה (כעיקרון שולחים כל מה שיש לו גלגלים ואורות אדומים), ואפילו אמרו - מה צריך לתרגל נתב"ג גם ככה זה לא קורה... יושבים קצת עם החברה במשמרת ועם המתנדבים... שותים קפה מעשנים סיגריה ואז משום מקום הודעה בכריזה ... 20:20 - "כל צוותי מד"א בתחנות קבלו מצב 2 נתב"ג מטוס אדום להתחיל לנוע לכיוון ולהודיע יציאה מסודרת". ברגע הראשון אתה לא מבין מה רוצים ממך... רצתי לארון מפתחות חיפשתי אמבולנס זמין (כמובן שהחתמתי כרטיס... ) ולקחתי את המפתחות לאמבולנס מיוחד ששמור רק לפיגועים ולארועים גדולים - תחנת ארוע רב נפגעים ... ריצה קצרה לאמבולנס וחבר שלי מגיע עם האוטו הפרטי שלו וצ'קלקה על הגג ומסמן לי לחכות לו... 20 שניות הוא אצלי באוטו - מודיעים למוקד "7 בחוץ" וחבר שלי גם חובב טיס מוציא מהתיק את הסקאנר שלו עם קסטה שמתחברת לטייפ באמבולנס ושם לנו "מוזיקת רקע"... בדר"כ מתוך הרגל ידוע שארועים בנתב"ג נגמרים 5-10 דקות לאחר תחילתם כאשר מתברר שהכל בסדר ו גם עכשיו חשבנו - זה כבר נגמר אפילו לא נגיע לשם... 20:28 - תורן המוקד קורא " לכל כוחות מד"א בדרכם לנתב"ג הכניסה למרחב האווירי דרך שער שלום ליד טרמינל 1 יש להסתדר עפי הנחיות צוותי הקרקע בנתב"ג תוך כדי הנסיעה אנו שומעים בסקאנר שהורו לו לשפוך דלק ולהמשיך לחוג בים... חשבתי לעצמי יש מצב שהסיפור הזה ייגמר ממש ממש לא טוב, בדר"כ ארועים כאלו לא מגיעים בכלל למצב של שפיכת דלק בים וגם שמענו שיוצא ליווי של חה"א על מנת לבדוק את מצב הגלגלים מקרוב... 20:31 - לאחר 9 דקות נסיעה במהירות ממוצעת של 180 - האוטו לא סחב יותר הגעתי לשער שלום נכנסו פנימה ושטיח של רכבי הצלה כבר חיכה שם - מחזה מדהים !!! הסתדרנו בטורים וחיכינו ... צוותי כיבוי נתב"ג התקדמו ליד המסלול כדי לתת מענה ראשוני אם המטוס יתלקח, המפקדים כבר חילקו אותנו לגזרות והיינו מוכנים לגרוע מכל... 20:45 - "עשר דקות לנחיתה" הודעה שקטעה מכל מכשירי הקשר את שאון המנועים של הרכבים ... עשר דקות שנראו ארוכות מתמיד... 20:52 - רואים כבר את המטוס מתיישר מרחוק ומנמיך , שומעים גם את הדופק כולם... 20:54 - המטוס נוגע בקרקע בשלום מפנה ועוצר... נשימה עמוקה והרגשת הקלה, צוותי הכיבוי מתקרבים למטוס לראות שאין נזקים ואז מאשרים לו להמשיך לנוע ... " כל הצוותים ביטול מצב חרום נא לחזור לתחנות בצורה מסודרת ולהודיע למוקדים האזוריים..." נגמר עוד ארוע שיכול היה להסתיים הרבה יותר גרוע ... מזל...