Shmulik Lin פורסם דצמבר 16, 2003 דיווח פורסם דצמבר 16, 2003 שלום לכולכם ובכן כאשר יגורתי בא ביום א' בשעות הערב פנה אלי בן בוגין בהיותו LLBG_GND כי יש בחור אחד שמפריע לו במסלולים בב"ג לא עונה לקריאות לא בקול ולא בכתב. התחברתי ע"מ לבדוק את העניין ואכן אותו בחור שבן הצביע עליו 4X-CHM בהחלט ביצע שם תמרונים מסוכנים בלשון המעטה. פניתי אליו בטקסט 4 פעמים ואין עונה. להווה ידוע שעקב המינוי לסופרוויזר קיבלנו כל מיני הרשאות לכל מיני מקומות ובשורה התחתונה הבחור "הועף" מהרשת. לאחר כדקה התחבר שנית ואז לא נותרה הברירה עפ"י תקנון התנהגות בואטסים אלא להשעותו ל-48 שעות לא לפני ששוב ניסיתי לקרוא לו אך הוא לא ענה. במקביל נשלחה לו על ידי הודעת אימייל על מה ואיך היו הדברים צריכים להתבצע. מסתבר שזו כבר פעם שניה של אותו בחור על אותו דבר. היום קיבלתי ממנו אימייל חזרה בו הוא מתנצל על שאירע בפני הפקח ובפניי בתואנה של בעיות התחברות וכו. מסרתי לו באימייל שני כי הוא יכול ליצור איתי קשר ואעזור לו להכנס לתחום. עד כאן המקרה בואו נלמד ממנו האמינו לי לא כל כך קל להעיף מישהו מהרשת וקיבלתי את מלוא הגיבוי מהקודקודים שלי בואטסים אך יחד עם זאת צריך להדבק לכללים הברורים/פשוטים של ההתנהגות ברשת. תודה ובברכת נחיתות בטוחות
Shadi Abo Ahmad פורסם דצמבר 16, 2003 דיווח פורסם דצמבר 16, 2003 זו הזדמנות טובה להציע ולהמליץ לכל הטייסים החדשים ; אם אתם חדשים וברצונכם לתרגל איך מתחברים לרשת, עדיף לעשות זאת בשדה אחר ולא בן גוריון .. שדה דב או הרצליה הם בחירה טובה להתחיל שם. כנ"ל למי שמועניין לתרגל טיסות בסיסיות במטוסים קלים (הקפות,...) . התנועה בשדות תעופה אלה קטנה יחסית וזה נותן לכם אפשרות לתרגל בלי להפריע לתנועה אחרת , וכמובן בלי להיות מוגבלים מתנועה אחרת. אם תעשו שגיאות שם זה יהיה בסדר ותוכלו ללמוד ולתקן בלי בעיה. ברוב המקרים תמצאו את גישה בן גוריון ברשת ואז גם תוכלו לתרגל איך מדברים עם הפקח. וכמובן, אם אתם צריכים עזרה. זה המקום לבקש :idea:
Barak פורסם דצמבר 16, 2003 דיווח פורסם דצמבר 16, 2003 שמוליק תשמע אני פיקחתי יום שבת האחרון.. קרה לי מקרה ממש מבעית כאשר המריא אולימפיק ופתאום הופיע אלעל289 מאחוריו באיזשהו פיינל למסלול 26 ולצערי הרב התחלתי פשוט "לצעוק" עליו בטקסט שיתנתק וזה נעשה בצורה מכוערת אבל תאר לך שלא הייתי אוחמר לו כלום והיווני הנחמד שהמריא עם A340 מ-26 היה נכנס בו !? זה שלהעיף חבר'ה לא נחמד כולנו יודעים אבל טייסים חייבים להבין שיש מספר שלבים לעבור לפני שעולים לרשת לטוס ובמיוחד ביום שבת כשאר ישראל מלאת פקחים ומגיעים טייסים מחו"ל ! אני גם מסכים עם שאדי בקשר לשדות הקטנים..שבת האחרונה חיפה ותמרור היו עם פקחים ולדעתי אפשר לעשות שם הקפות ללא שום בעיה וגם ללמוד...בן-גוריון שדה לא פשוט !
Shmulik Lin פורסם דצמבר 16, 2003 מחבר דיווח פורסם דצמבר 16, 2003 ברק בוא נסכם שאחרי הכל זה תחביב ומי כמוך יודע שאני אוהב להקפיד על הקטנות פשוט במקרים הבאים שדבר כגון זה קורה יש ליצור קשר עם אחד משלושתינו אנטולי אילן או אנוכי ונבדוק במה דברים אמורים רק לסבר את האוזן כי תפקיד הסופרוויזר הוא ממש לא לנתק ולהעניש זה יקרה אחרי שיכלו כל הקיצים ויוסברו כל ההסברים אלא לנסות להסביר לאותו הולל כי הוא טעה ולכוון או לתעל אותו לכיוונים הנכונים האמן לי שמקרים כאלו אותי באמת מעצבנים אבל כל מקרה לגופו יכול להיות שהוא חדש או חושב שהוא לא מחובר כמו שקרה לי היום למשל עד כאן ומאמץ את דברי שאדי
golan73 פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 שלום לכולם אין ספק שבכדי ליהנות מחווית טיסה איכותית וככל שתהיה קרובה למציאות כך תוגבר החוויה ואין ספק שיש לשמור על הכללים בדיוק כמו שקורה בטיסה האמיתית. אולם!! לא תמיד הטייס ברשת מודע לשינויים פתאומיים באיוש עמדות. דוגמא: אתמול תירגלתי טיסת IFR מבו גוריון, ואז הודיע לי חבר ש- LLLL נימצא ברשת, הוא התחבר בדיוק כשהייתי בגישה ל- 12, מה שעשיתי באותו רגע, פשוט התנתקתי מהסקוובוקס. סיימתי נחיתה והתחברתי שוב לשדה בהרצליה, ואז התחברתי ב RW ל- LLLL, ואז הוא התחיל להסביר לי מה היתה הטעות שלי ומדוע לא יצרתי איתו קשר ב- RW ובצ'ט, אני לא ידעתי שהוא הופיע לי פתאום לפני המסלול, לפי דבריו, הוא פנה אלי בצ'ט, אבל חלון הצ'ט שלי סגורבזמן טיסה, איו לי מסך 21" שאוכל לפתוח בו 10 חלונות ולראות מה שקורה. מה אני מנסה לומר? מנסה לומר, שפקחים שמתחברים בזמן מסויים, בעוד שמטוס מסויים כבר מבצע הליך כלשהו, אז פקחים, קחו בחשבון שלא יראו אותם ישר איך שהתחברתם, הפעלת המטוס מורכבת ומסובכת ולבדוק כל שניה ב- ATC DIR. אם התחבר פקח ובדיוק שאתה לפני נגיעה במסלול, קצת לא אחראית ויכולה לאבד במטוס במקרה הקל ובמקרה הגרוע ביותר אף לאבד עימו 300 נוסעים. לכן, מי שיצר איתכם קשר מלכתחילה, הודיעו לו כי יש מטוס שעדיין לא הספיק לראות אותכם ושיפנו לו את המרחב האווירי עד ליצירת קשר ראשוני עם הפקח, וודאו שהטייס שלא רואה אותכם כרגע (ובתמימות לחלוטין) יגיע בשלום הביתה, כי בראש ובראשונה תפקיד הפקח הוא לשמור על חיי הטייס ובוודאי הנוסעים. תודה רבה גולן י.
אורח פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 ב F2004 ברגע שיש הודעה צ'ט בתדר בו אני נמצא, יש שורה ירוקה שרצה למעלה במסך. כך שגם עם מסך 12" אפשר לראות ואף לשמוע. אצלי כל הודעה שמיועדת אלי יש צילצול שמידע אותי על הודעת צ'ט עבורי (זה בא בדיפולט עם ה SB לפי דעתי). ואז יש לך מספיק זמן לפתוח את הצ'ט של ה FS ולכתוב RGR או משהו קצר שהפקח יבין שאתה יודע על קיומו. כמוכן יש הנחיה להיות על תדר UNICOM ושם שאר הטייסים שאין להם פיקוח באזור שלהם יכולים לקרא לך, וברגע שפקח עולה לאויר ואתה באזור שלו הוא קורא לך בצ'ט לעבור אליו. עוד לא יצא לי מצב שפקח יבקש שאני יעבור אליו ממש ברגע קריטי כמו פיינל. דוגמה טוב היתה לפני כשבועיים בארוע של פרג. הגישה הביא אותי עד לנחיתה כולל אישור נחיתה בגלל בעיית שמע שהיתה לי ובמקום לסבך לי את החיים הוא נתן את האישור לנחיתה. אחרי הנחיתה עברתי למגדל שהבין מראש (כניראה שגישה גילה לו :wink: ) והנוסעים שרו הבאנו שלום ומחאו כפיים על נחיתה מזעזעת נוספת שלי :oops: (משום אופליין נוחת לי יותר טוב :? ). לגבי הארוע עם CHM, לצערי היה לי מפגש עם הבחור לפני כשבוע. טיסה לאילת, הוא היה לפני עם 737 ואני עם 757. הפיקוח שהיה לנו היה גישה בלבד שברגע שיצאנו מתחום השיפוט שלו, פרש לו. עשיתי גישת ראייה על 03 כדי לוודא שהבחור נחת ואכן הוא נחת והיה בדרכו לכיוון הטרמינל. כמוכן חנה לו בהמתנה עוד מטוס IZ842 (אם אני זוכר נכון) וטוב שהוא היה שם. התחלתי את הליך של הגישה ל 03 ובינתיים הצ'ט שלי פתוח ואני על UNICOM, מפציץ שם את האות שלו ומנסה להוציא איזו שהיא הודעה על כך שהוא פינה את המסלול. אני כבר מנמיך לכיוון 03, גובה של כ 1000 רגל אולי פחות, אני קולט את מר בחור עדיין מטייל על המסלול. מתחיל הליכה סביב כש IZ842 עולה מולי בצ'ט ואומר לי ללכת סביב. עשיתי הליכה סופר ארוכה ובינתיים מפציץ ב UNICOM ובתדר של גישה ששם הפעם האחרונה היה קשר איתו, כלום, אין קול ואין עונה. שאלתי את IZ842 אם הבחור עדיין על המסלול והוא הודיע לי שכן. עשיתי את הכיוון דרום עוד יותר ארוך מהרגיל. ואז IZ842 מודיע שהבחור נעלם וכניראה התנתק. הודעתי ל IZ842 שימריא ואני עושה הליך מאוד רחב כדי שיוכל להמריא. IZ842 הודיע לי שהוא המריא ואז נחתתי בשלום ובאיחור של כ 20 דקות. זה למשל אחת הסיבות שאני לא הכי אוהב לטוס ללא פיקוח. אם היה פיקוח באזור, לא הינו מגיעים למצב הזה של כמעט תאונה. רק כדי שתבינו שהזמן מהנקודה בה ראיתי את אותו CHM מסיע לכיוון הטרמינל ועד ההליכה סביב היה כ 10 דקות. אפילו צסנה היתה מספיקה להגיע לחניה בזמן זה. יום נעים, רן.
Ilan Jonas פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 כל פקח שמתחבר צריך להודיע למטוסים שבאחריותו שיקראו לו (בהנחה שהם לא נמצאים תחת פיקוח של פקח אחר). אם מטוס בפיינל, אין שום סיבה להטריד אותו ולהפריע לו לנחות. הדרך לעשות את זה: 1. ללחוץ HOME ולהקליק על המטוס. זה ישלח לטייס הודעה פרטית שמבקשת לקרוא לך (בRA יופיע: "MSG SENT"). 2. לקחת שליטה על המטוסים הרלוונטיים (F3) ואז לכתוב לכולם יחד הודעה לקרוא לך ע"י הפקודה pan. למשל: pan hello LLLL_V_CTR is online, contact me on 121.4.
Shmulik Lin פורסם דצמבר 17, 2003 מחבר דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 ידידי גולן אסכם ברשותך את המקרה שקרה אני נורא רוצה להסכים איתך אך אין הגיון!!! כשהתחברתי קראתי לך 6 7 פעמים בוויס ובצאט ולא ענית. לא יכול להיות שלא קלטת אותי בשורה שרצה היות ובכל פעם שפקח שולח הודעת טקסט זה מופיע ב-3 צורות: שורה שרצה מימין לשמאל במסך,בתיבת הצאטבוקס של הסימולטור אם זה פתוח או בשורת הטקסט ב-SB האמן לי שיש מספיק נסיון לפקחים ותיקים באיך לשלוח הודעות למטוסים זה תפקידם אגב אי אפשר לקבל את מה שכתבת בנושא זה כי לעולם לא נתקלתי במקרה כזה שטייס לא עונה להרבה קריאות ולראייה אחרי שחבר אמר לך אז התחברת יכול להיות שלא שמת לב גם זה קורה אבל אם אתה טס אתה אמור לראות פניות פקח אליך ואין בכוונתינו להפריע לשום מטוס בגישה כזו או אחרת רק לסבר את אזנך גם באמיתי כשאתה עושה הנמכות בלילה אתה אמור להתעסק כל הזמן בקשר ובתדרים וגם להטיס את המטוס וזה מנסיון. הטייס ברשת חייב להיות מודע לשינויים פתאומיים כטייס אמיתי שפתאום נתקל בתקלות כאלה או אחרות שקורות תוך כדי גישה אפילו לנחיתה כמו שפקח חייב להיות מודע למצב המטוס והטייס כל אחד עפ"י דירוגו. באשר למסך אינני מתייחס -לא רלוונטי אני מקווה שאתה מבין עכשיו איך מקבלים הנחיות בצאט מפקח. בזה נסיים והמשך טיסות מוצלחות ושים לב אם קוראים לך אם לאו. בברכת נחיתות בטוחות
golan73 פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 שמוליק היקר אין לי שום אינטרס לא ליצור איתך קשר, ההיפך הוא הנכון, חווית הטיסה ברשת, יתרונה הגדול הוא נוכחות פקחים, אחרת הרשת מיותרת, לגבי שורת הסקוובוקס במסך, יש שם כ"כ הרבה מלל ולא תמיד העין נעולה על השורות הללו. לגבי התחברות קבועה ל- UNICOM, נוהל שלא היה ידוע לי (כמובן אי ידיעה אינה מסירה את האחריות). בברכת חג חנוכה שמח :wink: טיסה נעימה והרבה שמיים פתוחים. גולן
Barak פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 בהקשר לתגובתך אני מסכים שמוליק אבל אני לוקח עלי אחריות שאחד חדש יכנס בטייס זר על 26 שאני מפקח מצטער.. ואגב, אותו החבר שהתחבר לו פתאום ולא ידע מה לעשות דיבר עם איציק לקורס מזורז.
the pilot פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 חברה, אני מסכים עם כל דברכם....יש להתנהג בזהירות ברשת :!: :!: :!: עלולים לקרות כל מיני דברים שלא נעים להרגיש אותם....(לא שזה קרה לי :oops: ) מקווה שגם האחרים איתי
Almog Atar פורסם דצמבר 17, 2003 דיווח פורסם דצמבר 17, 2003 באותה שבת עם ה289 אני גם פיקחתי והוא התחיל "לאיים" לא תגיד לי איך מתחברים לערוץ שלך (למרות שאמרתי לו כמה פעמים) אני יעלה על 26... ולכן הוא עלה על 26