Shtoza פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 בתום כל טיסה,ממלא הטייס טופס הנקרא "טופס תקלות",אשר מדווח למכונאים על בעיות אשר התעוררו במהלך הטיסה. המכונאים קוראים את הטופס,מתקנים את התקלה,ובחלקו השני של הטופס מסבירים בקצרה את מהות התיקון והטייס עובר על הטופס שוב,לפני הטיסה הבאה. כדי להראות כמה קרועים המכונאים בחברות התעופה,לפניכם כמה קטעים אמיתיים(!!!) מחלק מטפסי התיקונים בחברת התעופה Qantas ,אשר נכתבו על ידי הטייס והמכונאים בחברה. אגב, Qantas היא החברה היחידה בה לא היו תאונות מעולם.... בעיה-מסמלת את הבעיה אותה כתב הטייס פיתרון-הפיתרון לאחר טיפול המכונאים בעיה: הגלגל הפנימי ימני כמעט דורש החלפה. פיתרון:הגלגל הפנימי ימני כמעט הוחלף. בעיה:טיסת מבחן עברה בסדר,למעט מגנון הנחיתה האוטומטי. פיתרון:מנגנון נחיתה אוטומטי בכלל לא מותקן במטוס הנ"ל. בעיה:משהו משוחרר בתא הטייס. פיתרון:משהו חוזק בתא הטייס. בעיה:חרקים מתים על מגן הרוח. פיתרון:חרקים חיים הוזמנו למלאי. בעיה:טייס אוטומטי במצב שמירת איזון במהירות של 250 קמ"ש איבד גובה. פיתרון:לא הצלחנו להגיע למצב דומה על הקרקע. בעיה:עדות לנזילה בציוד הנחיתה המרכזי. פיתרון:העדות הועלמה . בעיה:הווליום של ה- DME לא ייאמן. פיתרון:הווליום של ה- DME כוון לרמה יותר אמינה. בעיה:מנעולי החיכוך גורמים לדוושת ההילוכים להיצמד. פיתרון:כן,לשם זה הם נמצאים שם. בעיה: IFF לא תקין. פיתרון: IFF לעולם לא תקין במצב OFF . בעיה:יש לי חשד לסדקים בכנף. פיתרון:יש לנו חשד שאתה צודק. בעיה:מנוע מספר 3 חסר. פיתרון:מנוע מספר 3 נמצא לאחר בדיקה קצרה על כנף ימין. בעיה:ידית ההילוכים מתנהגת מצחיק. פיתרון:ידית ההילוכים חונכה להתיישר,לנוע ישר ולהתנהג בבגרות. בעיה:רדאר הזיהוי מזמזם. פיתרון:לימדנו את רדאר הזיהוי את מילות כל השירים. בעיה:התגלה עכבר בתא הטייס. פיתרון:הותקן חתול. בעיה:רעש מגיע מתחת ללוח המכוונים.נשמע כאילו גמד יושב שם ודופק על משהו עם פטיש. פיתרון:לקחנו לגמד את הפטיש.
e_dor פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 חחחחח מאיפה הבאת את זה?!? פורום חובבי תעופה בתפוז. ומישהו פה באמת מאמין שזה אמיתי ? :|
Or Netzer פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 קרעת אותי מצחוק אחי!! אני מת המטוסים שאני מפקח עליהם חושבים אני משוגע
Yoav פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 חחחחח מאיפה הבאת את זה?!? פורום חובבי תעופה בתפוז. ומישהו פה באמת מאמין שזה אמיתי ? :| לא מפורום סימולטורים(שגם שם זה היה כולל המקורי באנגלית)? בכל מקרה, כל פעם שאני קורא את זה אני מתגלגל על הרצפה מחדש!
oz פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 חחחחח מאיפה הבאת את זה?!? פורום חובבי תעופה בתפוז. ומישהו פה באמת מאמין שזה אמיתי ? :| לא מפורום סימולטורים(שגם שם זה היה כולל המקורי באנגלית)? בכל מקרה, כל פעם שאני קורא את זה אני מתגלגל על הרצפה מחדש! לא זה בכלל מפורום טיסנים בנענע נו באמת הרבה אנשים קיבלו את זה במיל וכל אחד פירסם את זה בפורום שבו הוא נמצא אתה לא צריך ישר לפסול ולהגיד שזה הגיע מפורום אחר:\
אורח פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 אם כבר אתם ממחזרים לפחות תכניסו את הגירסה האנגלית של זה... זו פקודה אגב :wink:
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 ידית ההילוכים?!?! התרגום לGear Handle לעין בלתי מזויינת
moti פורסם מאי 24, 2005 דיווח פורסם מאי 24, 2005 חזק ביותר! קיבלתי לפני למעלה מחודש למייל את הגרסה של זה באנגלית- קרע אותי מצחוק
Shtoza פורסם מאי 25, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 25, 2005 כרגע קראתי את זה באנגלית וזה באמת ענק! יש ביקוש או שמכירים כבר?
אורח פורסם מאי 25, 2005 דיווח פורסם מאי 25, 2005 אם כבר אתם ממחזרים לפחות תכניסו את הגירסה האנגלית של זה...זו פקודה אגב :wink: מאחר ואריאל ביקש איפוק הבנה ורוגע.............כ ן מקווה שעכשיו זה יותר ברור, תכניס כבר לפה את הגירסה האנגלית.. Pretty please, with sugar on top...
Shtoza פורסם מאי 25, 2005 מחבר דיווח פורסם מאי 25, 2005 טוב נו שכנעת אותי After every flight, Qantas pilots fill out a form, called a "gripe sheet," which tells mechanics about problems with the aircraft. The mechanics correct the problems, document their repairs on the form, and then pilots review the gripe sheets before the next flight. Never let it be said that ground crews lack a sense of humor. Here are some actual maintenance complaints submitted by Qantas' pilots (marked with a P) and the solutions recorded (marked with an S) by maintenance engineers. By the way, Qantas is the only major airline that has never had an accident. P: Left inside main tire almost needs replacement. S: Almost replaced left inside main tire. P: Test flight OK, except auto-land very rough. S: Auto-land not installed on this aircraft. P: Something loose in cockpit. S: Something tightened in cockpit. P: Dead bugs on windshield. S: Live bugs on back-order. P: Autopilot in altitude-hold mode produces a 200 feet per minute descent. S: Cannot reproduce problem on ground. P: Evidence of leak on right main landing gear. S: Evidence removed. P: DME volume unbelievably loud. S: DME volume set to more believable level. P: Friction locks cause throttle levers to stick. S: That's what they're for. P: IFF inoperative. S: IFF always inoperative in OFF mode. P: Suspected crack in windshield. S: Suspect you're right. P: Number 3 engine missing. S: Engine found on right wing after brief search. P: Aircraft handles funny. (I love this one!) S: Aircraft warned to straighten up, fly right, and be serious. P: Target radar hums. S: Reprogrammed target radar with lyrics. P: Mouse in cockpit. S: Cat installed. And the best one for last.................. P: Noise coming from under instrument panel. Sounds like a midget pounding on something with a hammer. S: Took hammer away from midget
אורח פורסם מאי 25, 2005 דיווח פורסם מאי 25, 2005 תצחק או לא, אני משוטט לי להנאתי המזוכיסטית באתר של FDS ובפורום שלהם (לא מומלץ לבעלי לב חלש ובריאות רופפת :? ) ורואה שם את השירשור הזה עם הטקס האוסטרלי תודה על הדבקת הטקסט המקורי (והמצחיק יותר לטעמי ).
AVIV פורסם מאי 25, 2005 דיווח פורסם מאי 25, 2005 יש גירסה ישראלית יחסית ישנה של תקלות ופתרון להן ב-חה"א: 1)דפיקות בזנב-נמצא סטיק בתוך הזנב 2)שמן על השמשות-השמן נוגב מהשמשות 3)פיץ' "ברח"-הפיץ' נמצא במסלול 27,הורכב,נבדק,ונמצא בסדר 4)רדיו "מגמגם"-הוחלפה לשון החניך 5)רדיו צרוד-החניך נבדק ונמצא מקורר 6)משכך אחורי נמוך-ניתן הכשר מיוחד לטייסים השוקלים על 60 ק"ג 7)הפרש 5 מייל בין מדי המהירות-ההפרש שונה ל-5 אגורות 8 אין קליקים בברז הדלק-הורכבו קליקים חדשים 9)אין רדיו-הורכב רדיו טרנסיסטור 10)בלם שמאל חלש-הוזמן הבלם השמאלי של נבחרת ישראל 11)כנף ימין כבדה-נפתרה תעלומת הפטיש שנעלם מהמחסן 12)רדיו מת לגמרי-הרדיו הובא למנוחות,מתאבלים כל טכנאי הקשר 13)ריח דלק בתא הטייס-הורח ונמצא בסדר 14)תא הטייס מזוהם-על הטייס לטוס טיסה הפוכה,לפתוח את התא,לשחרר את הרצועות ואז כל הזבל יפול.
milan פורסם מאי 25, 2005 דיווח פורסם מאי 25, 2005 ממש ניקרעתי קראתי את זה כמה פעמים ולא הפסקתי לצחוק אהבתי במיוחד את: "בעיה:רעש מגיע מתחת ללוח המכוונים.נשמע כאילו גמד יושב שם ודופק על משהו עם פטיש. פיתרון:לקחנו לגמד את הפטיש.