עבור לתוכן
Or Netzer

-שיגור מעבורת החלל "דיסקאברי" קיפ קנברל. פלורידה-

Recommended Posts

פורסם

בתמונות בזמן השיגור ראיתי עצם מתפרק מהטנק דלק.

בחדשות אישרו. נאס"א בודקים אם הדבר פגע בחללית (אותה בעיה כמו בקולומביה ז"ל)

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, זה אמור לקרות בכל שיגור של מעבורת - אבל זה לא אמור לפגוע בכנף כמו שקרה באסון הקולומביה.

זה לפי מה שאני הבנתי - אם מישהו יודע אחרת ויכול לתקן, הוא מוזמן.

פורסם

מה שקרה לקולומביה זה שזה הרס את האריחי בידוד השחורים שבתחתית הכנף נדמה לי, מה שגרם להתחממות יתר של כל המעבורת, איבוד שליטה, והם פשוט נשרפו חיים בפנים...

בכל שיגור חלק מהאריחי בידוד נשברים ונסדקים אבל זה סביל. הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק...

פורסם

גם אני ראיתי את השיגור, ואןכן התפרק משהו, אבל לא נראה לי הפעם שזה פגע באריכי הבידוד :|

פורסם
לא ראיתי את השיגור אני יכול להוריד את השיגור עצמו של הדיסקברי באתר כלשהוא? חיפשתי באתר של נאס"א ולא מצאתי שם משהו...

http://www.cnn.com/2005/TECH/space/07/2 ... index.html

יש שם וידאו של השיגור.

נפל חומר בידוד מהמיכל דלק , אבל לא בטוחים אם זה פגע במעבורת, לפי מה שהבנתי עד

יום ראשון יהיה להם את כל המידע שהם צריכים כדי לוודאות שלא קרה כלום.

פורסם
הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק...

אולי הגיע הזמן שאחרי 25 שנה הם ימצאו את התקציב לתכנן ולבנות מעבורות חדשות עם ציוד מודרני? :?

פורסם

אולי הגיע הזמן שאחרי 25 שנה הם ימצאו את התקציב לתכנן ולבנות מעבורות חדשות עם ציוד מודרני? :?

או לחילופין שיבזבזו כסף על דברים יותר חשובים

פורסם

או לחילופין שיבזבזו כסף על דברים יותר חשובים

למה אתה מתכוון? זאת המטרה של NASA.. חקר החלל :|

פורסם

תמיד נופלות חתיכות מקצף הבידוד של טנק הדלק, בכל שיגור עד אסון הקולומביה לא קרה כלום. אבל אחרי האסון כל דבר שנופל ישר חושדים. עד האסון הבא שמשהו אחר יקרה, אנשים לפני 20 או שלושים שנה דימיינו שיהיו כבר היום מושבות על הירח, אבל אם המומחים לא מצליחים להפוף את טיסת החלל לבטוחה מספיק, אני חושב שרק אולי בעוד 30 שנה יהיו החלוצים.

צריך למצוא פתרון לקצף הבידוד, אני לא מאמין שיעשו אותו מאותו חומר, ובאותו תהליך, אשר גרם להקולומביה להתפוצץ.

וד"א היו יכולים להציל את האסרונאוטים, פשוט נאס"א לא חשבה שזה יגרום להתפוצצות.

פורסם

שמחתי לדעת שהמעבורת שוגרה לחלל כמו שצריך ללא תקלות לאחר דחייה בשניות האחרונות של השיגור,

מקווה שהמשלחת תחזור בשלום ושיהנו בשהותם בחלל!

פורסם

הינה זה שוב מתחיל..

סוכנות החלל האמריקנית, נאס"א, הודיעה שהיא מקרקעת את צי מעבורות החלל שלה לאחר שחתיכה גדולה מחומר הבידוד סביב אחד ממכלי הדלק החיצוניים של המעבורת "דיסקברי" ניתקה במהלך השיגור אתמול.

דובר נאס"א מסר שלא נראה כי החלק שניתק פגע במעבורת.

top.shuttle.debris.jpg

פורסם
מה שקרה לקולומביה זה שזה הרס את האריחי בידוד השחורים שבתחתית הכנף נדמה לי, מה שגרם להתחממות יתר של כל המעבורת, איבוד שליטה, והם פשוט נשרפו חיים בפנים...

בכל שיגור חלק מהאריחי בידוד נשברים ונסדקים אבל זה סביל. הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק...

לאריחי הבידוד תפקיד מאוד חשוב, אבל עם זאת חלק מהם נופלים בזמן ההמראה, וחלק מהם בזמן ה-Reentry עצמו, וחתיכת קצף קטנה(הכל יחסי) לא יכולה לגרום נזק לכל כך הרבה אריחים.

במקרה הקולומביה הקצף פגע בלוח RCC ובזמן ה-reentry אש ממש דלפה לתוך הכנף ואכלה אותה מבפנים.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...