Or Netzer פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 היום ה26.7.05 תשוגר מעבורת החלל דיסברי שעה 17:39 שעון ישראל. http://news.walla.co.il/?w=//753108 שיהיה בהצלחה.
downloader פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 מי שרוצה יכול להאזין לפיקוח על המעבורת Live פה: http://audio.liveatc.net:8012/shuttle.m3u כרגע עושים בדיקות קשר בעיקר.
Itai Ganor פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 כרגע יש מסיבת עיתונאים שואלים את הצוות ששיגר את המעבורת וכו'.
Or Netzer פורסם יולי 26, 2005 מחבר דיווח פורסם יולי 26, 2005 בתמונות בזמן השיגור ראיתי עצם מתפרק מהטנק דלק. בחדשות אישרו. נאס"א בודקים אם הדבר פגע בחללית (אותה בעיה כמו בקולומביה ז"ל)
e_dor פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 בתמונות בזמן השיגור ראיתי עצם מתפרק מהטנק דלק.בחדשות אישרו. נאס"א בודקים אם הדבר פגע בחללית (אותה בעיה כמו בקולומביה ז"ל) לפי מה שאני הבנתי, זה אמור לקרות בכל שיגור של מעבורת - אבל זה לא אמור לפגוע בכנף כמו שקרה באסון הקולומביה. זה לפי מה שאני הבנתי - אם מישהו יודע אחרת ויכול לתקן, הוא מוזמן.
Niv Malin פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 לא ראיתי את השיגור אני יכול להוריד את השיגור עצמו של הדיסקברי באתר כלשהוא? חיפשתי באתר של נאס"א ולא מצאתי שם משהו...
OmriSoudry פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 מה שקרה לקולומביה זה שזה הרס את האריחי בידוד השחורים שבתחתית הכנף נדמה לי, מה שגרם להתחממות יתר של כל המעבורת, איבוד שליטה, והם פשוט נשרפו חיים בפנים... בכל שיגור חלק מהאריחי בידוד נשברים ונסדקים אבל זה סביל. הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק...
David Aronovich פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 בתמונות בזמן השיגור ראיתי עצם מתפרק מהטנק דלק.בחדשות אישרו. נאס"א בודקים אם הדבר פגע בחללית (אותה בעיה כמו בקולומביה ז"ל) גם אני ראיתי את השיגור, ואןכן התפרק משהו, אבל לא נראה לי הפעם שזה פגע באריכי הבידוד :|
yuval_el פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 לא ראיתי את השיגור אני יכול להוריד את השיגור עצמו של הדיסקברי באתר כלשהוא? חיפשתי באתר של נאס"א ולא מצאתי שם משהו... http://www.cnn.com/2005/TECH/space/07/2 ... index.html יש שם וידאו של השיגור. נפל חומר בידוד מהמיכל דלק , אבל לא בטוחים אם זה פגע במעבורת, לפי מה שהבנתי עד יום ראשון יהיה להם את כל המידע שהם צריכים כדי לוודאות שלא קרה כלום.
Yoav פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק... אולי הגיע הזמן שאחרי 25 שנה הם ימצאו את התקציב לתכנן ולבנות מעבורות חדשות עם ציוד מודרני? :?
Ido Rosenthal פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק... אולי הגיע הזמן שאחרי 25 שנה הם ימצאו את התקציב לתכנן ולבנות מעבורות חדשות עם ציוד מודרני? :? או לחילופין שיבזבזו כסף על דברים יותר חשובים
ohadn747 פורסם יולי 26, 2005 דיווח פורסם יולי 26, 2005 הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק... אולי הגיע הזמן שאחרי 25 שנה הם ימצאו את התקציב לתכנן ולבנות מעבורות חדשות עם ציוד מודרני? :? או לחילופין שיבזבזו כסף על דברים יותר חשובים למה אתה מתכוון? זאת המטרה של NASA.. חקר החלל :|
Ben Cohen פורסם יולי 27, 2005 דיווח פורסם יולי 27, 2005 תמיד נופלות חתיכות מקצף הבידוד של טנק הדלק, בכל שיגור עד אסון הקולומביה לא קרה כלום. אבל אחרי האסון כל דבר שנופל ישר חושדים. עד האסון הבא שמשהו אחר יקרה, אנשים לפני 20 או שלושים שנה דימיינו שיהיו כבר היום מושבות על הירח, אבל אם המומחים לא מצליחים להפוף את טיסת החלל לבטוחה מספיק, אני חושב שרק אולי בעוד 30 שנה יהיו החלוצים. צריך למצוא פתרון לקצף הבידוד, אני לא מאמין שיעשו אותו מאותו חומר, ובאותו תהליך, אשר גרם להקולומביה להתפוצץ. וד"א היו יכולים להציל את האסרונאוטים, פשוט נאס"א לא חשבה שזה יגרום להתפוצצות.
OmRI פורסם יולי 27, 2005 דיווח פורסם יולי 27, 2005 שמחתי לדעת שהמעבורת שוגרה לחלל כמו שצריך ללא תקלות לאחר דחייה בשניות האחרונות של השיגור, מקווה שהמשלחת תחזור בשלום ושיהנו בשהותם בחלל!
ramimz פורסם יולי 27, 2005 דיווח פורסם יולי 27, 2005 לא ראיתי את השיגור אני יכול להוריד את השיגור עצמו של הדיסקברי באתר כלשהוא? חיפשתי באתר של נאס"א ולא מצאתי שם משהו... ויש גם את NASA TV שרוב הזמן עמוס, אבל סבלנות וזה עולה. http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html?skipIntro=1
Itai Ganor פורסם יולי 27, 2005 דיווח פורסם יולי 27, 2005 הינה זה שוב מתחיל.. סוכנות החלל האמריקנית, נאס"א, הודיעה שהיא מקרקעת את צי מעבורות החלל שלה לאחר שחתיכה גדולה מחומר הבידוד סביב אחד ממכלי הדלק החיצוניים של המעבורת "דיסקברי" ניתקה במהלך השיגור אתמול. דובר נאס"א מסר שלא נראה כי החלק שניתק פגע במעבורת.
BlackRaven פורסם יולי 28, 2005 דיווח פורסם יולי 28, 2005 מה שקרה לקולומביה זה שזה הרס את האריחי בידוד השחורים שבתחתית הכנף נדמה לי, מה שגרם להתחממות יתר של כל המעבורת, איבוד שליטה, והם פשוט נשרפו חיים בפנים...בכל שיגור חלק מהאריחי בידוד נשברים ונסדקים אבל זה סביל. הם כל הזמן מנסים למצוא דרך לשפר את המבנה של זה כדי שזה לא יפול ולא יתפרק... לאריחי הבידוד תפקיד מאוד חשוב, אבל עם זאת חלק מהם נופלים בזמן ההמראה, וחלק מהם בזמן ה-Reentry עצמו, וחתיכת קצף קטנה(הכל יחסי) לא יכולה לגרום נזק לכל כך הרבה אריחים. במקרה הקולומביה הקצף פגע בלוח RCC ובזמן ה-reentry אש ממש דלפה לתוך הכנף ואכלה אותה מבפנים.
Or Netzer פורסם אוגוסט 2, 2005 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 2, 2005 HERE WE GO AGAIN http://news.walla.co.il/?w=//756677 בהצלחה למעבורת. נתפלל לשובה בשלום.