עבור לתוכן
Itay Zecharia

לקראת הוצאת רשיון טייס פרטי

Recommended Posts

פורסם
שמעו קורס טיס בחייל האוויר נכון שאחר כך צריך לעשות הגדרים אבל שוכחים מיספר דברים- אתם נימצאים 6 שנים בצבא 3 סדיר + קבע

אלעד....

לא נראה לי שאתה מעודכן במיוחד

אולי לא הבנתי את כוונתך אבל החתימה היא ל9 שנים.

משמע 12 שנים של שירות צבאי

3 קורס+9 מיום סיום הקורס (או יותר נכון, שבועיים לפני מסדר הכנפיים).

אפיק.

לא סותר את מה שאמרתי אתם לא שם בחינם - זאת עבודה לכל דבר עם התנאים שלה- תנאים בהחלט לא רעים בכלל- והיום בכלל כבר אחרי 3 שנים בקורס בהנחה שצלחתם אותו אתם כבר עם תואר ביד ככה זה מכסה עוד כמה שנים של לימוד בחוץ.

עכשיו יוצאים עם תואר ביד. נראה לך שיש כאלה שיוותרו על אהבת חייהם? :wink:

מי שהשקיע 12 שנים בחייל האוויר, יש סיכוי קלוש שיילך ללמוד משפטים או מנהל ועסקים, אלא אם כן באמת נמאס לו. :lol:

התואר הוא תוך כדי הקורס - אגב כמו שחייל האוויר רוצה טייסים חכמים ומשכילים ככה גם בחברות תעופה לפי דעתי זאת אחת הדרישות אלעל וחוץ מיזה אחד הקברניטים שהרצה לנו לא זוכר מי זה אמר שיש לו גם תואר במדעי המדינה זה לא בדיוק קשור בתעופה- אבל שוב החברה רוצהאנשים משכילים וזה חלק בהקיטריונים שקובעת את הרמה שלהם (למרות שזה סובייקטיבי)

אגב אני מכיר גם טייסים שעסקו בזה בצבא ולא מתקרבים לזה באזרחות.

פורסם

צבא הוא צבא הוא צבא.

12 שנים זה ה-ר-ב-ה זמן.

אני לא חושב היום שבאמת הייתי רוצה את זה (כמובן שלא כך חשבתי בגיל 17).

אלעד, זו לא סתם עבודה. כמו שאתה יודע, הצבא הוא טוטאלי, וגם אטום בו זמנית.

אתה משועבד לחלוטין עד שנות ה-30 שלך. זה לא צחוק.

פורסם
צבא הוא צבא הוא צבא.

12 שנים זה ה-ר-ב-ה זמן.

אני לא חושב היום שבאמת הייתי רוצה את זה (כמובן שלא כך חשבתי בגיל 17).

אלעד, זו לא סתם עבודה. כמו שאתה יודע, הצבא הוא טוטאלי, וגם אטום בו זמנית.

אתה משועבד לחלוטין עד שנות ה-30 שלך. זה לא צחוק.

כדי להטיס את אחד הצעצועים של צה"ל אני מוכן. ועובדה שיש כאלה שמוכנים יותר מזה (הטייס אחרון שפרש היה 62 כמדומני?)

אבל על טעם ועל ריח :wink:

פורסם

ובאמת אל תשכחו שיש 12 שנים של קבע כולל כל מה שאלעד אמר, כך שמגיעים לאן שרוצים להגיע (אם בכלל) רק בגיל 30. ותתפלאו יש כאלה שמוכנים גם לזה.

כמו שכולם יודעים להיות טייס אירליינר כבר פחות מסובך מבעבר.

צברו מעל 1100 שעות בכמה שפחות זמן, הגישו מועמדות לחברה, עמדו במבחנים, והנה הגעתם לאירליינר לא דרך הצבא, בפחות זמן.

אבל בשביל להגיע ל-1100 שעות צריך כסף, כסף שניאלץ להרוויח בזמן שנעבוד, אלא אם כן נחליט להיות מדריכי טייס, נצבור את השעות הללו ע"י כך שנרוויח כסף מחניכים ולא נשקיע אותו בהשכרות מטוסים, מה שיהיה לא פחות יקר-כי אל תשכחו שיש לא מעט הגדרים בדרך עד דרגת מדריך.

"תתפלאו"?

אני לא רואה מה כל כך נורא בלהיות טייס צבאי למשך 12 שנים, באמת.

אישית, התחום הקרבי לא מעניין אותי, אני אלך לנסות את מזלי במגמת תובלה, ואם אצליח, באמת שאני לא רואה מה רע בלהיות טייס B200 או C130 או כל דבר אחר למשך כמה שנים, ולקבל על זה משכורת.

אבל רגע, בוא נהפוך שנייה את הסיפור, בשביל ה-1100(ועד כמה שזכור לי בשביל להוציא ALTP דרושים 1500 על מס' קטגוריות שונות) תצטרך לעבוד כמה שנים טובות?

ניהיה לארג'ים, בוא נלך לפי מחיר של 700 שקל לשעת טיסה(+\- של 172, ואל תשכח שבשביל ה-ALTP וחברות התעופה דרושות מס' שעות ספציפי על מס' מטוסים ודרושים מדריכים בשביל הסבות וכן הלאה, אבל שוב, אנחנו לארג'ים), בוא נגיד שאתה hotshot שמרוויח 7000 בחודש, בוא נגיד שאתה לא זקוק למזון, לא יוצא לבלות- טיסה בלבד, לפי הנתונים האלו אתה יכול לעשות מקסימום 10 שעות טיסה בחודש, בוא נחלק את זה ב-1100, זה יוצא 110 חודשים, משמע = 9.1 שנים.

וזה רק במידה וכל השעות יעלו לך 700 ש"ח בלבד, אתה לא תאכל, לא תשתה ולא תעשה שום דבר חוץ מטיסה עם הכסף שאתה מרוויח, ובמידה ותיהיה hotshot שמרוויח 7000 ש"ח בחודש = נתונים סופר לארג'ים לא ריאלסטים בעליל, ועדיין יוצא לך 9.1 שנים.

בין לבין תצטרך לעשות גם תואר ראשון(דרישה בסיסית לרוב האירלינרס) = עוד כסף.

משמע, במציאות, ולא בסיפור הדמיוני הזה שרשמתי, זה יקח לך הרבה יותר זמן.

מדריך טיסה?- ייתכן, אבל אני לא בטוח שזה כל כך יעבוד, אתה וודאי יודע שלא מזמן נסגרו 2 בתי ספר לטיסה.

אבל, שיהיה, נגיד ואיכשהו הצלחת להשיג את השעות הדרושות, עכשיו אתה רוצה לעבוד באירליין- אל על מורכבת מלפחות 90% טייסים צבאיים, השאר- משפחה ופרוטקציות(אני חושב שאפילו אתה דיברת על זה עם שלמה זלקין, קראת לזה ויטמין P), טייסים שצברו המון ניסיון והמון שעות, בשביל שבאל-על ישמיו לב אליהם.

עד כמה שידוע לי הסיפור בישראייר ובארקיע לא נופל רחוק, אולי יותר קל להתקבל, אבל זה בהחלט בהחלט בהחלט הבחלט לא כזה פשוט.

on the other hand, אתה טייס בתובלה, יוצא מהצבא עם אלפי שעות טיסה, עם סיכוי הרבה יותר טוב להתקבל לאחד מחברות התעופה בישראל.

אישית, לא הייתי חושב פעמים על כזה דבר, ולא חשוב עד כמה שהצבא יהיה אטום ודפוק.

אני גם לא משלה את עצמי, אני יודע שסיכויים בצבא אין הרבה, וצריך הרבה מזל גם מעבר ליכולות טיסה, אבל זו הזדמנות שאני לא אתן לעצמי להחמיץ אותה.

במידה ואכשל, אני כמובן לא מתכוון לוותר בכל כך קלות.

אני אוהב טיסה, מאוד, מאוד, וכמה שאני יאהב לטוס על 172, זה בחיים לא יהיה בשבילי כמו לטוס ב-airline, ולא מדובר רק על 747 טיסות טראנאטלנטיות, מדובר גם על regional jets, על commuter, לכן, אני(אישית בלבד) אהיה מוכן גם להגר מהארץ(שאגב, נושא מורכב בפני עצמו) למקום בו הסיכויים שלי יהיו טובים יותר, כי כפי שאמרתי, אני בטוח לא אוותר בקלות.

בקיצור איתי, אני מאחל לך מכל הלב הצלחה רבה בהוצאת הרישיון הפרטי ובדרך שבה תבחר ללכת לחלום שלך. מצטער שיצאתי די מדכא ומשבית שמחות.

פורסם

אנשים אתם מצחיקים, שנות השלושים, אפשר לחשוב ב 35 אתה מת :lol:

יש עוד דרכים להגיע לאירליינרס ולא חייבים לעשות את זה דרך הרצליה.

יש כל מיני אקדמיות ובינהן למשל האקדמיה של לופטי.

נכון צריך הרבה מאוד כסף, אבל מי שמסיים יש סיכוי שיגהץ טמפלהוף (אגב שם המשפחה של סבא שלי ז"ל ...) לפרנקפורט 900 פעם ביום איזה פלופלורהד ואחרי שהוא יגהץ את הקוים הפנימים של אירופה אולי יהיה לו סיכוי להגיע לארץ עם הלופטי של שישי בצהרים ולעשות ארנבת ל 30 :wink:

אההה ואם בכל זאת אתם רוצים לעשות 1000 שעות בהרצליה אני אומר לכם משהו ואל תצחקו.

1. תמצאו עבודה טובה ומכניסה.

2. אל תתחתנו.

בצורה זו אתם שומרים על הכסף ויהיה לכם דיי והותר ל 1000 שעות שאתם צריכים ותוכלו לעשות אותם דיי מהר.

אתם רוצים להתחתן, תמצאו ספונסרית (וגם פה אני ממש לא צוחק).

בהצלחה לכל המגהצים לעתיד 8)

פורסם

ברשותכם אני רוצה לחזור לשאלות של איתי.

א. לגבי תחזוקה: אמנם אני לא מעודכן, אבל בעיקרון רב הטיפולים נעשים אך ורק בהרצליה שם יש מכון בדק מטוסים (כמו מכון טסטים לאוטו) ולמטוס עושים ביקורת כל 50 שעות כך שממילא רב הטיפולים נעשים שם.

מעבר לזה יש עניין של בדיקה יומית וטיפול שגרתי בתקלות. מבחינה זו , בכנפי פז היו בסדר גמור.

ב. לגבי 152 או 172: אני מזהה כאן נסיון ברור לסחוט עוד כמה גרושים לשעת טיסה. אפשר לעבור את כל הקורס ב 152 בלי שום בעיה. הסבה זה עניין של 4 שעות בסה"כ והסבה מ 152 ל172 זה באמת PEACE OF CAKE.

להיפך לטעמי האישי אהבתי יותר את 152 גם בגלל ה"אינטימיות" שלו - שזה פקטור חשוב לדעתי בכל הקשור להדרכה. וגם בגלל שהוא קטן וזריז ממש מטוס צעצוע, כיף להטיס. (זה לא ש172 זה AIRLINER... אבל בכל זאת, מרגישים הבדל.)

בכל זאת מילה אחת על חיל האוויר: 12 שנים זה המון זמן. אתם חברה צעירים (ותסלחו לי שאני נשמע כמו אבא) עדיין לא מגובשים מבחינת מה אתם רוצים לעשות עם עצמכם. בתוך ה12 שנים האלה דברים יכולים להשתנות -כולל האהבה לטיסה. אני מכיר טייסים שנגמר להם הסוס שנמאס להם כבר לשמוע על מטוסים כל היום (עד כמה שזה נשמע מוזר)

אני לא אומר שזה יקרה לכל אחד, אבל זה דבר שצריך לקחת בחשבון (בהנחה שמחר אתם מתקבלים ובטוח עוברים את הקורס...)

עוד דבר שקשור לזה: אני אומר את זה בזהירות ואני לא רוצה ח"ו להכליל ,אבל:

יש משהו באווירה בין אנשי צוות אוויר , שנתקלתי בו יותר מפעם אחת ושמאוד הפריע לי. מכניסים להם לראש שהם הכי טובים הכי מוצלחים. ויש כאלה שאפילו מאמינים בזה.

גם אם הייתי ACE מספר אחד בעולם, לא הייתי רוצה שידבק מי שמץ מהאווירה הזו

לגבי הסכומים העצומים של העלויות כדי להגיע לALTP. בעיקרון זה נכון, המון כסף. בפועל, עם קצת חוש מסחרי ויכולת לזהות הזדמנויות, אפשר לצבור הרבה שעות טיסה בלי לשלם את מלוא הסכום אם בכלל כמו : התחלקות בהוצאות עם חברים, קרובים ,מכרים. ביצוע טיסות העברה: (למשל מחיפה להרצליה לצורך ביקורת 50 שעות) וכו. ויש עוד דרכים מי שרוצה עוד פרטים: בפרטי או במסנג'ר.

ותחשבו על זה.

ברוכי.

פורסם

אתם מדברים בלי שום פרספקטיבה. 12 שנים זה המון זמן. המון.

החיים לא נגמרים בגיל שלושים, וכן, יש אנשים שעושים את זה עד גיל 60.

יש גם אנשים שממשיכים במסלול חי"א להיות מ"פ, מג"ד, מח"ט וכו' ומשתחררים מהצבא בגיל 50. ויש גם אנשים שנהיים קציני שלישות ברמת גן.

אבל טייס בחיה"א הוא חייל קרבי על כל מה שכרוך בזה. כוננויות, הקפצות, שבועות בלי לראות את החברה. משמעת (עזבו אותכם מהסיפורים של עייזר, חיה"א שלנו לא נהיה הכי טוב באיזור בגלל פרחחות). אין לכם בכלל מושג אם זה מתאים לכם. אמרתי לכם, בגיל 17 גם לי לא היה דבר שרציתי יותר מאשר קורס טיס בחיה"א.

פורסם

תשמעו, אותי, לדוגמא, לא מעניינים כל הF16 F15 וכו' כי אני פשוט לא אוהב מטוסי קרב. אני רוצה להתקבל לקורס תובלה, משתי סיבות:

א. ככל שהמטוס יותר קטן וקל ככה אני אוהב אותו יותר (קל מבחינת ההגדרה לא מבחינת קושי ההטסה)

ב. יותר קל לעבור קורס פרטי :D

פורסם

אני בכלל מעדיף שנה הבאה (בגיל 17) בחופש הגדול לטוס לארה"ב לחודש וקצת לעשות את הרישיון באחד בתי הספר שם, וזה כנראה גם מה שיקרה בעזרת השם 8)

פורסם

michael

אם כתבתי אז כנראה שהיה לי הרבה יותר קל בטסטים

לפחות בניווט-לא התכוונתי לנחיתות

עברתי את שניהם בקלילות לא רק בגלל המחשב אלא גם

לי זה מאוד עזר

פורסם

מצטער כל ההקפצה של הדיון אבל רציתי לשאול כמה לגבי כמה דברים:

1. אם עושים את הרשיון בארצות הברית, מה העלות שלו ובמה כרוכה ההסבה לרשיון בארץ?

2. האם בקורס הטייס יש אפשרות לבחור את המגמה (מסוקים, תובלה, קרב) או שהם בוחרים בשבילך?

פורסם

לגבי 1. הקורס עצמו בארה"ב זול יותר. אבל עלות ההסבה בארץ גורמת למחיר בסופו של דבר לקפוץ ובסופו של דבר להיות בסביבות המחיר של קורס בארץ.

פורסם

נכון, אבל אל תשכח שגם אם זה בסופו של דבר אותו מחיר (וזה לא, זה יוצא טיפה יותר זול), רישיון בארה"ב כולל הסבה והכל יגרום לך להיות מסוגל לטוס בארץ הרבה לפני מי שיתחיל באותו זמן רישיון בארץ, וכמובן שזו חוויה לעשות זאת בארה"ב...

פורסם
מצטער כל ההקפצה של הדיון אבל רציתי לשאול כמה לגבי כמה דברים:

1. אם עושים את הרשיון בארצות הברית, מה העלות שלו ובמה כרוכה ההסבה לרשיון בארץ?

2. האם בקורס הטייס יש אפשרות לבחור את המגמה (מסוקים, תובלה, קרב) או שהם בוחרים בשבילך?

בקשר לבית הספר שיונתן וערן לומדים בוושינגטון (WFC) , לפי האתר (בעברית אגב) המחיר הבסיסי לרישיון על 152 זה בסביבות 4900 דולר,הם כתבו שכמובן שעות ההדרכה תלויות בכל חניך כך שיכול להיות שיהיה צריך יותר מהשעות הנדרשות,יש לך אפשרות גם להשכיר חדר במתחם בית הספר ב15 דולר ביום,ועם אתה רוצה לעשות את הרישיון על 172 זה עוד 10 דולר לכל שעת טיסה,עכשיו עם תוסיף לעלויות עוד טיסות לארה"ב,תחבורה שם,מצרכים בסיסים ליום יום ,זה צריך לצאת 10,000 - 15,000 ש"ח פחות מהמחיר בארץ .

פורסם

בכל מדינה בארצות הברית זה עולה אותו דבר?

יש לי קרובים בניו יורק אז אני אוכל לגור אצלם...

מה עם ההסבה בארץ? כמה זה עולה וכמה זמן זה לוקח?

פורסם
בכל מדינה בארצות הברית זה עולה אותו דבר?

יש לי קרובים בניו יורק אז אני אוכל לגור אצלם...

מה עם ההסבה בארץ? כמה זה עולה וכמה זמן זה לוקח?

לא מומלץ לעשות בחו"ל.

כן כן, הצליחו לשכנע אותי.

מאוד קשה לשמור על הרישיון בארץ, כל שנה יש לעשות "חידוש" או מן הסבה, ויש לשלם מספר אגרות בכל פעם על מנת שיהיה אפשרי לטוס בארץ.

כל החוקים השתנו ממש בזמן האחרון, ובשורה תחתונה מה שאתה מרוויח בחו"ל זה רק טיול על הדרך... בדרך הוצאת הרישיון.

פורסם

כנראה שבאמת לא שווה...

אז מה אתם אומרים על בתי הספר לטיסה בחיפה(כנפי פז, אירובט) ומגידו (מגידו תעופה)?

למישהו יש ניסיון איתם?

פורסם
בכל מדינה בארצות הברית זה עולה אותו דבר?

יש לי קרובים בניו יורק אז אני אוכל לגור אצלם...

מה עם ההסבה בארץ? כמה זה עולה וכמה זמן זה לוקח?

לא מומלץ לעשות בחו"ל.

כן כן, הצליחו לשכנע אותי.

מאוד קשה לשמור על הרישיון בארץ, כל שנה יש לעשות "חידוש" או מן הסבה, ויש לשלם מספר אגרות בכל פעם על מנת שיהיה אפשרי לטוס בארץ.

כל החוקים השתנו ממש בזמן האחרון, ובשורה תחתונה מה שאתה מרוויח בחו"ל זה רק טיול על הדרך... בדרך הוצאת הרישיון.

מהיכן המידע הזה???

עד כמה שאני יודע ההסבה היא חד פעמית, 2 תיאוריה ואחד מעשי, חרי הכח אתה מקבל רשיון ישראלי בתור אזרח ישראלי, כך ששני הרשיונות נראים בדיוק אותו דבר.

פורסם

זו דעתי האישית בלבד...

מסיימים רשיון טייס אמריקאי בדיוק ב 40 שעות לפי מה שהבנתי ואת השעות האחרונות אפילו שורפים סתם, בניגוד לרשיון ישראלי שכמעט לא ניתן לסיים ב 40 שעות בלחץ כמובן עם עובדים לפי כל הסילבוס ומבצעים את כל התרגולים לפחות פעם 1, כי בארץ מתמקדים על כל ניווט כמה פעמים + 3 שעות לילה + 3 מכשירים... לבצע את ההסבה מאמריקאי לישראלי צריך 2 בחינות תיאורטיות + מבחן בניווט, ע"מ להתכונן למבחן הזה דרושים 3 ניווטים עם מדריך + 3 ניווטי סולו , כלומר מינימום עוד 14 שעות טיסה שעולות בסביבות 12000 ש"ח עם מדריך וזה מינימום.. יש לקחת את הדברים בחשבון.. רשיון פרטי ישראלי ואמריקאי נראה אותו דבר אבל אני לא בטוחה בקשר להמשר של הדברים (הכוונה מה יקרה אם אותו אדם ירצה לעשות הגדר מכשירים) אל תחיו באופוריה, אתם חיים במדינת הצבא שנקראת ישראל, תנו למנהל תעופה אזרחי מספיק קרדיט על מנת לטרפד לכל מי שיש קצת כסף לעשות את כל הרשיונות בארה"ב ולבוא לארץ לפני גיל 30 (גיל השחרור של טייסי ח"א) עם יותר ניסיון חס וחלילה, נראה לכם שחיל האויר יאבד כ"כ מהר את יוקרתו? , במיוחד אחרי שניתן להכנס לחברות מסחריות בארץ גם מהשוק האזרחי

בניגוד למה שאמרתי, תמשיכו לטוס, אל תרפו מהחלום שלכם ואולי יום אחד התעופה בארץ תהפוך למשהו מערבי יותר

עינת מור

פורסם
בכל מדינה בארצות הברית זה עולה אותו דבר?

יש לי קרובים בניו יורק אז אני אוכל לגור אצלם...

מה עם ההסבה בארץ? כמה זה עולה וכמה זמן זה לוקח?

לא מומלץ לעשות בחו"ל.

כן כן, הצליחו לשכנע אותי.

מאוד קשה לשמור על הרישיון בארץ, כל שנה יש לעשות "חידוש" או מן הסבה, ויש לשלם מספר אגרות בכל פעם על מנת שיהיה אפשרי לטוס בארץ.

כל החוקים השתנו ממש בזמן האחרון, ובשורה תחתונה מה שאתה מרוויח בחו"ל זה רק טיול על הדרך... בדרך הוצאת הרישיון.

מהיכן המידע הזה???

עד כמה שאני יודע ההסבה היא חד פעמית, 2 תיאוריה ואחד מעשי, חרי הכח אתה מקבל רשיון ישראלי בתור אזרח ישראלי, כך ששני הרשיונות נראים בדיוק אותו דבר.

המידע הזה הוא מידע מהימן, מאשה מנוסה בש.ת. הרצליה.

ללא כל אינטרס למכור לי כלום, היא פשוט סיפרה מה שהיא יודעת, ואת זה הלכתי, השוותי ובדקתי, ומצאתי לנכון שהיא דיברה אמת.

ההסבה לכל מטוס היא חד פעמית, זה נכון, 4 שעות לכל מטוס-אך הרישיון שלך יהיה אמריקאי לנצח. הרישיון האמריקאי שלך לעולם לא יהיה רישיון ישראלי-והם לא אותו דבר כלל.

בכל תקופה קצרה, אני חושב בערך כל שנה, עליך יהיה לחדש את הרישיון, לחדש את תוקפו, וכמובן לשלם דמי אגרה בכל פעם מחדש-וחידוש הרישיון יכלול בתוכו שעה אחת עם מדריך טייס בארץ, אלה הנהלים. תחזוקת רישיון אמריקאי יקרה יותר בהרבה מתחזוקה של רישיון ישראלי שעליך יהיה לשמור עליו ע"י צבירת 10 שעות בשנתיים.

לכן טייסים רבים שסיימו קורס רישיון פרטי בארה"ב, הגיעו לארץ, והתחילו מחדש את תהליך הוצאת רישיון טייס ישראלי, מאפס.

פורסם
זו דעתי האישית בלבד...

מסיימים רשיון טייס אמריקאי בדיוק ב 40 שעות לפי מה שהבנתי ואת השעות האחרונות אפילו שורפים סתם, בניגוד לרשיון ישראלי שכמעט לא ניתן לסיים ב 40 שעות בלחץ כמובן עם עובדים לפי כל הסילבוס ומבצעים את כל התרגולים לפחות פעם 1, כי בארץ מתמקדים על כל ניווט כמה פעמים + 3 שעות לילה + 3 מכשירים... לבצע את ההסבה מאמריקאי לישראלי צריך 2 בחינות תיאורטיות + מבחן בניווט, ע"מ להתכונן למבחן הזה דרושים 3 ניווטים עם מדריך + 3 ניווטי סולו , כלומר מינימום עוד 14 שעות טיסה שעולות בסביבות 12000 ש"ח עם מדריך וזה מינימום.. יש לקחת את הדברים בחשבון.. רשיון פרטי ישראלי ואמריקאי נראה אותו דבר אבל אני לא בטוחה בקשר להמשר של הדברים (הכוונה מה יקרה אם אותו אדם ירצה לעשות הגדר מכשירים) אל תחיו באופוריה, אתם חיים במדינת הצבא שנקראת ישראל, תנו למנהל תעופה אזרחי מספיק קרדיט על מנת לטרפד לכל מי שיש קצת כסף לעשות את כל הרשיונות בארה"ב ולבוא לארץ לפני גיל 30 (גיל השחרור של טייסי ח"א) עם יותר ניסיון חס וחלילה, נראה לכם שחיל האויר יאבד כ"כ מהר את יוקרתו? , במיוחד אחרי שניתן להכנס לחברות מסחריות בארץ גם מהשוק האזרחי

בניגוד למה שאמרתי, תמשיכו לטוס, אל תרפו מהחלום שלכם ואולי יום אחד התעופה בארץ תהפוך למשהו מערבי יותר

עינת מור

שלום עינת,

הרבה אנשים אומרים שאת הקורס תסיימי ב-40 שעות, מי מבטיח לך שתסיימי בדיוק ב-40? אפשר גם לסיים את הקורס בשבועיים, זה אפשרי, ומי מבטיח שזה יישב לך בראש כמו שצריך? הכל מהר מהר, בקבלנות, תיק תק, על מנת שהכרטיס יישב בארנק, ולהגיד שיש לי רישיון טייס, ואני טייס. אין פה שום הבטחה לגבי כלום. המון צעירים, ומבוגרים בפרט, הגיעו לארה"ב על מנת להוציא רישיון טייס פרטי, הגיעו לתקופה של חודש, נשארו שלושה חודשים, ויש כאלה שאף שהו שם למשך חצי שנה, ויש כאלה שהיו זקוקים להרבה יותר. אני לא אומר שכולם יצטרכו את כמות השעות האלה, אבל זו הוכחה ששום דבר לא בטוח לגבי הוצאת רישיון בחודש תוך 40 שעות. אחרי הכל עד כמה החומר יכול לשבת בראש כמו שצריך? לא סתם לא מעט אנשים הגיעו להרצליה והוציאו רישיון פרטי ישראלי מחדש. עברו את כל הקורס, מהתחלה, עד השלב בו קיבלו בעיטה בתחת, דלי מים, כל השעות הנותרות שהיו צריכים לסיים על מנת לקבל את הרישיון, והכרטיס הקטן-שמוודא שאת בעלת רישיון טייס פרטי.

נכון, בארץ מאוד יקר להוציא רישיון טייס, בחו"ל זה יוצא בדיוק חצי מחיר, אם לא פחות כולל כל ההסבות והבחינות וכל מה שכרוך מסביב.

מישהו הזכיר את השהות? הטיסות? טיסה לכוון אחד היא מעל 1000$, ואני בעצמי קיבלתי מחירים של 1200$ ומעלה.

בארץ המחיר לפי מטבע השקל הוא 50 אלף ש"ח, ומעלה, אפשר להגיע ל-60, ללא כל בעיה.

בארה"ב, לא רוצה להכליל, ניקח את WFC, היכן שכמה מכאן למדו ולומדים שם.

העלות היא סביבות 5000$ + 2000$ טיסות, 500$ מגורים, אוכל 100$ לחודש ימים, (כי במקום מקבלים אוכל, אבל יוצאים מידי פעם :) ) אם לא יותר, ובזבוזים פה ושם גם 100$, אפילו יותר.

הגענו ל-7700$ ללא תוספות ותערוכות וכיופים ובילויים מבחוץ.

הגענו לארץ-אנחנו רוצים לעשות הסבה על מנת לטוס בארץ,

לא הסבה לרישיון ישראלי-מבצעים בחינות בסך אגרה של 300 ש"ח כל אחת, לאחר מכן 4 שעות מינימום של הסבה עם מדריך, שיכול להסתכם בעוד 5000 ש"ח.

ופה מתווספים לנו עוד 1250$ רק להסבה.

וכל שנה עוד תשלום אגרות רק לשימור הרישיון הישראלי, כי הרישיון האמריקאי נשאר ויישאר תמיד אמריקאי, הגענו בסופו של דבר ל-9000$.

OK, הרווחנו 1000$, והרווחנו טיול-והיינו רחוקים חודש מהבית, אם לא יותר. נכון זה הרבה כסף, אבל בהשוואה לטרטור ולכל השוני בין הרישיון הישראלי לאמרקיאי...תעשי את החושבים שלך, ותעשו אתם את שלכם. ולא לשכוח שיש עוד הגדרות והסבות אחרות בדרך...IFR מסחרי דו מנועי וכו' וכו' וכו'.

לגבי בינתיים רישיון הטייס נמצא בגדר שאיפה, לא בגדר חלום, אם לא בקורס הטייס, אז בקורס האזרחי, היום או עוד 20 שנה.

פורסם

כל מה שכתבתי מקודם , הוא בעד לעשות רשיו טייס בארץ, למרות כל המגבלות, למרות המחיר, למרות הבירוקרטיה, למהות שמי ששולט פה על טיסה, לא מבין כלום בטיסה.. ולמרות שהתעופה "הומצאה" בישראל ואולי בגלל כל הדברים הללו עדיף לעשות את הרשיון כאן... רשיון אמריקאי הוא זול ועושים אותו בכיף, אבל נהנים ממנו רק ורק אם נשארים אח"כ לחיות בארה"ב

אמריקה טובה לאמריקנים וישראל (אהה לא אומר טובה) אבל הכי פחות רעה.. לישראלים

לא נעים לומר את זה אבל בשביל תעופה (ואני מדברת מעל מטוסי בוכנה) בארץ, צריך (חוץ מכסף רב) את גורם (פקטור) הפרוטקציה, ד"א בתעופה יש לזה שם מקצועי.. P-FACTOR :lol:

אז תחשוב על זה..

עינת מור

פורסם

איתי,אני לא בקיא בזה ,אבל עם אני לא טועה המחיר הוא 1000 דולר בממוצע לשני הכיוונים (כמובן שיש ביותר זול ויש ביותר יקר), תקן אותי עם אני טועה.

ועשיתי לפני כמה ימים חישובים כמה כל העסק הזה צריך לצאת,אני יכתוב את זה יותר מאוחר ...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in



התחברות לאתר



×
×
  • יצירת חדש...