Itay Zecharia פורסם אוגוסט 16, 2005 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 כל מה שכתבתי מקודם , הוא בעד לעשות רשיו טייס בארץ, למרות כל המגבלות, למרות המחיר, למרות הבירוקרטיה, למהות שמי ששולט פה על טיסה, לא מבין כלום בטיסה.. ולמרות שהתעופה "הומצאה" בישראל ואולי בגלל כל הדברים הללו עדיף לעשות את הרשיון כאן... רשיון אמריקאי הוא זול ועושים אותו בכיף, אבל נהנים ממנו רק ורק אם נשארים אח"כ לחיות בארה"באמריקה טובה לאמריקנים וישראל (אהה לא אומר טובה) אבל הכי פחות רעה.. לישראלים לא נעים לומר את זה אבל בשביל תעופה (ואני מדברת מעל מטוסי בוכנה) בארץ, צריך (חוץ מכסף רב) את גורם (פקטור) הפרוטקציה, ד"א בתעופה יש לזה שם מקצועי.. P-FACTOR אז תחשוב על זה.. עינת מור אין לי מה לומר...מה שאמרת נכון, מילה במילה. "אנחנו המצאנו את התעופה"-ואמריקה טובה לאמריקנים וישראל (אהה לא אומר טובה) אבל הכי פחות רעה.. לישראלים-לא נעים להודות בזה, אבל גם זה נכון. ושלא נדבר על הויטמין P ( את גורם (פקטור) הפרוטקציה, ד"א בתעופה יש לזה שם מקצועי.. P-FACTOR ) וכמה שזה נכון-הFAA הישראלי או יותר נכון מנהל רשות התעופה-" למרות המחיר, למרות הבירוקרטיה, למהות שמי ששולט פה על טיסה, לא מבין כלום בטיסה.. " וזה משפט שיש לחקוק בסלע, לכל אותם הנוסעים לאמריקה, להוציא רישיון טייס פרטי אמריקאי: רשיון אמריקאי הוא זול ועושים אותו בכיף, אבל נהנים ממנו רק ורק אם נשארים אח"כ לחיות בארה"ב... אוי כמה שזה נכון. איתי,אני לא בקיא בזה ,אבל עם אני לא טועה המחיר הוא 1000 דולר בממוצע לשני הכיוונים (כמובן שיש ביותר זול ויש ביותר יקר), תקן אותי עם אני טועה.ועשיתי לפני כמה ימים חישובים כמה כל העסק הזה צריך לצאת,אני יכתוב את זה יותר מאוחר ... צודק, טעות שלי. אני פשוט ביררתי גם הגעה לחוף והמזרחי ועוד כמה טיסות פנים. תורידו עוד 1000$, הרווחתם 2000$.
אורח Ofek פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 הנה החישובים שעשיתי (מבוסס על WFC ועל 40 שעות טיסה בסיסיות) עלות משוערת של הקורס (לפי האתר) על צסנה 152 10 שעות סולו ו30 שעות הדרכה - 4892 $ נגיד ואני רוצה לעשות את הקורס על צסנה 172 - עוד 10 דולר לכל שעת טיסה (המחירים של סולו והדרכה שונים) סך הכל הגענו בנתיים ל- 5292 $ בהנחה שאני לא צריך עוד שעות טיסה נוספות דירה במתחם בית הספר - 15 $ ביום,אם הקורס הוא חודש אז סך הכל 450 $ תוסיף (שוב יכול להיות פחות או יותר) 1000 $ נוספים לטיסה הלוך וחזור מ-NYC. נגיד תחבורה (אוטובוסים,מוניות להסעות) ,מזון ושתיה לחודש,ביזבוזים וכל השאר,נגיד עוד 400 $. סך הכל הגענו ל- 7142 $ עכשיו בלעביר לשקלים שער הדולר של היום ( 16.8 ) 4.5240 אז סך הכל כל הטיול לארה"ב + הוצאת רישיון טיס פרטי על צסנה 172 : 32,310 שקלים חדשים אמרת שהקורס יכול לעלות 50-60 אלף ש"ח בארץ ,אז כבר חסכת לך 30-20 אלף.
golan73 פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 אני דיברתי עם כמה מהאנשים שעשו את הקורס שם, 5500$ לקורס + טיסות והשאר לבחירתכם, תבלו או לא זה המחיר, לא יודע מאין כל המחירים המנופחים שזרקתם, אישית דיברתי עם מישהו שעשה הסבה בארץ (וכרגע בארה"ב למכשירים), עשה 7 שיעורים ללא כל ידע מוקדם בתעופה וקיבל רשיון ישראלי, 40 שעות טיסה הינם 40 שעות בכל מקום ולא משנה איפה, במלים אחרות לפי דבריכים, אם ציך לצבור X שעות להגדר מסוים אז על השעות האלו להתבצע רק בארץ, קצת מוזר לא ??? :? , ואם צברתם 40 שעות נשאר להשלים 3 שעות מכשירים או ניווט, אז שיהיה ולא מדובר בכ"כ הרבה שעות, 7 המבחנים דרושים אך ורק אם הולכים לכיוון טיס מסחרי, כלומר אם רוצים רשיון מסחרי צריך להשלים את כל 7 מבחני התיאוריה, לגבי החידוש, בארץ ולא משנה סוג הרשיון, דרושות שעות טיסה מנימליות בשנה ואגרה, ישראל אלופה בזה, כך שכולם משלמים אגרה, הסבה עושים כשמסבים לכלי מסויים וזה חד פעמי וזה בדוק ע"י חבר שסיים לא מזמן את ההסבה שהודרכה ע"י אבינועם ב. (מדריך מוסמך בארץ ובחו"ל, רופא תעופתי של אלעל ורופא של ה- FAA )ו הוא שעה 7 שיעורים ולטענתו זה היה גם הרבה מכיוון שהוא "משך" זמן. איתי, מן הסתם גם שוכנעת, כי אחרי הכל, בעלת חברת תעופה בהרצליה תצדיק את הלימוד בארץ, אחרי הכל זה האינטרס שלה, לא??, כלומר לשמוע את 2 הצדדים, ממי שהיה שם או ישנו שם ולא להיות ניזון רק מהצהרות מגוף שיש לו אינטרס וכן שימו לב, אם זה כ"כ מסובך ומקשה, למה בכ"ז חוזרים לשם ללמוד לטוס ולהתקדם ולמה אנשים ממשיכים להגיע לארה"ב וממליצים בחום??? ומנקודת הראות שלי, מעדיף לעשות את כל תהליך ההסבה מאשר להתחיל להיגרררררר שנה וחצי עם שיעורים של פעם ביובל וכמו שמכיר את עצמי, יתייאש אחרי מס 'חודשיים רק מבירוקרטיה. מה שתחליטו, שיהיה רק בהצלחה.
Yoav פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 הנה החישובים שעשיתי (מבוסס על WFC ועל 40 שעות טיסה בסיסיות)עלות משוערת של הקורס (לפי האתר) על צסנה 152 10 שעות סולו ו30 שעות הדרכה - 4892 $ נגיד ואני רוצה לעשות את הקורס על צסנה 172 - עוד 10 דולר לכל שעת טיסה (המחירים של סולו והדרכה שונים) סך הכל הגענו בנתיים ל- 5292 $ בהנחה שאני לא צריך עוד שעות טיסה נוספות דירה במתחם בית הספר - 15 $ ביום,אם הקורס הוא חודש אז סך הכל 450 $ תוסיף (שוב יכול להיות פחות או יותר) 1000 $ נוספים לטיסה הלוך וחזור מ-NYC. נגיד תחבורה (אוטובוסים,מוניות להסעות) ,מזון ושתיה לחודש,ביזבוזים וכל השאר,נגיד עוד 400 $. סך הכל הגענו ל- 7142 $ עכשיו בלעביר לשקלים שער הדולר של היום ( 16.8 ) 4.5240 אז סך הכל כל הטיול לארה"ב + הוצאת רישיון טיס פרטי על צסנה 172 : 32,310 שקלים חדשים אמרת שהקורס יכול לעלות 50-60 אלף ש"ח בארץ ,אז כבר חסכת לך 30-20 אלף. שחכת כמה דברים: איך אתה מגיע מNYC לWFC? עוד טיסה הלוך ושוב, כלומר עוד 300 דולר. תוסיף את העמלה על הדולר (תצחקו אבל אתם עלולים לסבול מזה) - כ4.9 שקל דולר בד"כ - 7142+300 = 7442. נכפיל ב4.9 בערך ונקבל 36,465. רגע - תוסיף 10000 עבור הסבה לישראלי - 46,465. פלוס כל האגרות שאתה לא צריך לשלם אם עשית בארץ. ורגע, מה עם ההגדירים הנוספים? לא משנה איך תסתכל על זה, בכל מקרה זה יעלה פחות או יותר אותו דבר, להערכתי הפרש של 1000 שקל מקסימום, שזה לא הרבה בסכומים האלה. כלומר, זה מתכזז, ואולי עדיף לעשות רישיון בארץ. או לנסות לסדר משהו בצבא
golan73 פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 הנה החישובים שעשיתי (מבוסס על WFC ועל 40 שעות טיסה בסיסיות)עלות משוערת של הקורס (לפי האתר) על צסנה 152 10 שעות סולו ו30 שעות הדרכה - 4892 $ נגיד ואני רוצה לעשות את הקורס על צסנה 172 - עוד 10 דולר לכל שעת טיסה (המחירים של סולו והדרכה שונים) סך הכל הגענו בנתיים ל- 5292 $ בהנחה שאני לא צריך עוד שעות טיסה נוספות דירה במתחם בית הספר - 15 $ ביום,אם הקורס הוא חודש אז סך הכל 450 $ תוסיף (שוב יכול להיות פחות או יותר) 1000 $ נוספים לטיסה הלוך וחזור מ-NYC. נגיד תחבורה (אוטובוסים,מוניות להסעות) ,מזון ושתיה לחודש,ביזבוזים וכל השאר,נגיד עוד 400 $. סך הכל הגענו ל- 7142 $ עכשיו בלעביר לשקלים שער הדולר של היום ( 16.8 ) 4.5240 אז סך הכל כל הטיול לארה"ב + הוצאת רישיון טיס פרטי על צסנה 172 : 32,310 שקלים חדשים אמרת שהקורס יכול לעלות 50-60 אלף ש"ח בארץ ,אז כבר חסכת לך 30-20 אלף. שחכת כמה דברים: איך אתה מגיע מNYC לWFC? עוד טיסה הלוך ושוב, כלומר עוד 300 דולר. תוסיף את העמלה על הדולר (תצחקו אבל אתם עלולים לסבול מזה) - כ4.9 שקל דולר בד"כ - 7142+300 = 7442. נכפיל ב4.9 בערך ונקבל 36,465. רגע - תוסיף 10000 עבור הסבה לישראלי - 46,465. פלוס כל האגרות שאתה לא צריך לשלם אם עשית בארץ. ורגע, מה עם ההגדירים הנוספים? לא משנה איך תסתכל על זה, בכל מקרה זה יעלה פחות או יותר אותו דבר, להערכתי הפרש של 1000 שקל מקסימום, שזה לא הרבה בסכומים האלה. כלומר, זה מתכזז, ואולי עדיף לעשות רישיון בארץ. או לנסות לסדר משהו בצבא זה מזכיר לי משהו, על ניפוח,30 אחוז עובדי מדינה, 20% נתמכי ביטח לאומי, 30% ילדים, ורק 20% מחזיקים את כלכלת המדינה :? , חברה תעשו חישובים בדוקים, עלות טיסה ל- WFC 900$ וזהו (וזה בדוק).
אורח Ofek פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 אוטובוס....לא חייבים לטוס (למרות שאת הדרך חזרה אפשר לטוס ,רק שאתה הקפטן בצסנה הקטנה שלך) אני קצת חושב שקצת הגזמת עם המחיר של ההסבה,אני בכל מקרה אנסה לברר את זה. ובקשר להגדרים אחרים,אנחנו מדברים פה על רישיון בסיסי פרטי (c/vfr) ,"מה עם הגדרים אחרים?" ,אתה יכול להגיד גם לאותו זה שעושה בארץ רישיון ב-50,000 ש"ח....
Jonathan Perelmuter פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 נתחיל מכמה דברים בסיסיים... כולכם מגזימים, ובתור מה אני אומר את זה? בתור אחד שהיום ניגש למבחן המעשי פה באמריקה אחרי בדיוק 40 שעות ולא דקה אחת יותר... המחירים שכתבתם כאן הם מוגזמים ומופרחים ואני אומר לכם את זה מניסיון כי אני כרגע משלם אותם... הטיסה עד לוושינגטון 1100 דולר! וזה עוד בתקופת הקיץ, טיסה 40 שעות ב152 זה בערך 4200 דולר + 85 דולר תאוריה + 325 מעשי + 450 לינה + 50 שטויות וספרים לטייסים = 5110$$ זה הנטו על הקורס והלינה תוסיפו 1100 זה 6200 ועוד 800 על בזבוזים וסגרנו 7000 דולר וזה הכל! בעברית זה יוצא 31500 כ30000 שקל פחות אז שלא יעבדו עליכם וטיסה בארה"ב לא משנה כמה תסובבו את זה בחיים לא תהיה כמו טיסה בארץ וכאן אמריקה לוקחת... ובקשר להסבה אני לא יודע מאיפה הקרצתם את זה אבל כרגע בן אדם שאני מכיר עושה את ההסבה וזה באמת כמו שאומרים 2 תאוריות ומעשי ותו לא! אז שלא יעבדו עליכם
golan73 פורסם אוגוסט 16, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 16, 2005 נתחיל מכמה דברים בסיסיים...כולכם מגזימים, ובתור מה אני אומר את זה? בתור אחד שהיום ניגש למבחן המעשי פה באמריקה אחרי בדיוק 40 שעות ולא דקה אחת יותר... המחירים שכתבתם כאן הם מוגזמים ומופרחים ואני אומר לכם את זה מניסיון כי אני כרגע משלם אותם... הטיסה עד לוושינגטון 1100 דולר! וזה עוד בתקופת הקיץ, טיסה 40 שעות ב152 זה בערך 4200 דולר + 85 דולר תאוריה + 325 מעשי + 450 לינה + 50 שטויות וספרים לטייסים = 5110$$ זה הנטו על הקורס והלינה תוסיפו 1100 זה 6200 ועוד 800 על בזבוזים וסגרנו 7000 דולר וזה הכל! בעברית זה יוצא 31500 כ30000 שקל פחות אז שלא יעבדו עליכם וטיסה בארה"ב לא משנה כמה תסובבו את זה בחיים לא תהיה כמו טיסה בארץ וכאן אמריקה לוקחת... ובקשר להסבה אני לא יודע מאיפה הקרצתם את זה אבל כרגע בן אדם שאני מכיר עושה את ההסבה וזה באמת כמו שאומרים 2 תאוריות ומעשי ותו לא! אז שלא יעבדו עליכם שיהיה בהצלחה
BAW339 פורסם אוגוסט 17, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 17, 2005 Here is my 5 cents Israeli licence expences: 1. Aircraft=700nis +- 50 nis 2. Instructor=200 nis +-50 nis 3. Ground school around 3000-3500 nis 4. Payments for licenses and various other payments=can get up to another 2000-3000 nis United States license expences Aircraft+Instructor=between and 100 USD wich is 400-500 nis Ground school=500-700 USD wich is 2500-3000 nis Other various payments=not exceed 300 USD Living expences=500 USD is enough for month without exadurations like each evening go to disco etc. And something else people forget. What the f*ck for you need Israeli addition "asava" currently?! Who will take you on the job or how the heck you will reach 500 hours in Israel?! You will anyway need to go away and fly overseas until at least 500 hours reached. I started my study for PPL in Israel, but now due to various reasons stopped and will continue in U.S. Why should i pay twice the price of the license that is completly usless in State of Israel for me until i reach 500 hours if i can get same license in United States way cheaper and faster, without all these "pay here and pay there" shit. So think about it too.
Itay Zecharia פורסם אוגוסט 17, 2005 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 17, 2005 יש בזה משהו אלכס... במחשבה של מי שרוצה להיות טייס אירליינר יהיה עדיף לו לעשות רישיון בארה"ב, ולצבור את כל האלף+ שעות שלו, ובשורה התחתונה כל ההסבות וכל ההגדרים יצאו חצי מחיר. אבל כמו כן, כמו שאורן אמר-תוותרו על הקמת משפחה, אל תחפשו אשה לעתיד, אל תעבדו כי לא יהיה לכם זמן, ולכו תמצאו נפט כי תצטכו למכור אותו והרבה על מנת שתוכלו להיות בעלי כל ההגדרים עם אלף שעות ומעלה, כדי להגיש בקשה לאירליינר. אז בשורה התחתונה, מה כל אחד מאיתנו רוצה בשבילו? כל אחד והשאיפות שלו, לאן שהוא רוצה להגיע...
אורח פורסם אוגוסט 17, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 17, 2005 מי שרוצה להיות טייס איירליינר וחושב לעבור דרך המסלול של רשיון פרטי-לילה-מכשירים-מסחרי-ALTP שיהיה מוכן לחכות הרבה הרבה שנים ולשלם הרבה הרבה כסף. גם באמריקה. יותר נכון ללכת לחיל אוויר או אוניברסיטה תעופתית דוגמאת ER.
אורח Ofek פורסם אוגוסט 17, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 17, 2005 אגב אורן,לפי האתר של WFC ,ניווט לילה כלול במחיר,לעומת הארץ שנדרש קורס נוסף
eranzucker פורסם אוגוסט 18, 2005 דיווח פורסם אוגוסט 18, 2005 מי שרוצה להיות טייס איירליינר וחושב לעבור דרך המסלול של רשיון פרטי-לילה-מכשירים-מסחרי-ALTP שיהיה מוכן לחכות הרבה הרבה שנים ולשלם הרבה הרבה כסף. גם באמריקה.יותר נכון ללכת לחיל אוויר או אוניברסיטה תעופתית דוגמאת ER. לא חייבים ללכת לEmbry-Riddle או לכל אוניברסיטה תעופתית לצורך העניין. המחירים שם בהחלט בהחלט מופקעים (מדובר על בסביבות 100,000 דולר לתואר ראשון ורישיונות טיסה). בהנחה שהויזה לא משחקת עניין, כל בית ספר קטן ייתן לך רישיון ברבע מהמחיר וכנראה גם אפשרות להדריך בבי"ס לאחר מכן. לכל מי שמעוניין בעלויות מדוייקות להוצאת רישיון פרטי עד לרישיון מדריך טיסה ומדריך מכשירים כולל הוצאות מחייה ואיך בדיוק הכל עובד כאן (צבירת שעות, משכורת של מדריך טיסה, ויזת סטודנט וויזת עבודה)... אני אשמח לעזור במסר פרטי או באימייל. ערן צוקר