עבור לתוכן
adar

כמות דלק

Recommended Posts

פורסם

שלום

נגיד ואתם טסים ללונדון עם 747-400, האם אתם ממראים עם רמת הדלק הגבוה ביותר שהמטוס יכול לשאת או רק כמה שהוא צריך בשביל הטיסה הספציפית הזאת?

תודה, אדר

פורסם

747-400 לא יכול להמריא עם מיכלים מלאים, זה מעבר למשקל ההמראה המירבי שלו.

בנוסף, מטוס כבד יותר צורך יותר דלק, ומטוס עם דלק מלא שוקל הרבה מאוד (מדברים על טונות של דלק שזה משקל לא מבוטל).

מה עוד שזה לא בטיחותי לטוס עם כמות דלק גדולה מידי, ולכן תמיד מחשבים את הדלק שצריכים לאותה טיסה.

אפשר להשתמש בדיספצ'ר לחישוב דלק, הוא די מדויק.

פורסם

בהחלט -

מקובל לקחת לדלק להסעה על הקרקע + דלק ליעד + מהיעד עד לשדה החלופי + 30 או 45 דקות המתנה (לכל חברה נהלים משלה, כולם כמובן כפופים להוראות בטיחות של רשויות התעופה) + כמות קבועה מסוימת (נאמר חצי טון או טון, תלוי במטוס ובנהלי החברה) + אחוז מסוים (2%-5%) מסך הדלק של שאר הסעיפים.

הדיספאצ'ר לוקח דברים אלה בחשבון, אבל צריך לזכור שהדיספאצ'ר מכוייל עפ"י נתונים של מטוסים אמיתיים - והמטוסים בסימולטור לא תמיד מתנהגים בצורה מדוייקת. לכן, תלוי בדגם המטוס שאתה מטיס, ייתכן ויהיו סטיות. אבל בסה"כ הוא מדויק למדי!

פורסם

איתי, אתה צודק - לא ניתן לדעת - אם המטוס שאותו אתה מטיס אינו אמין וקרוב בביצועיו למטוס האמיתי. לכן נשלחים בדיספאצ'ר מקדמי בטיחות.

בכל אופן, עם הזמן אתה לומד לטוס ולהעריך את דגמי המטוסים שמתנהגים בצורה ריאליסטית (באופן עקרוני, רוב המוצרים בתשלום מתנהגים באופן דומה מאוד למציאות, וגם רבים מהמטוסים החינמיים המובילים) ובהנחה שלקחת דלק כמו שצריך, לא תיתקל בבעיה.

לי עוד לא יצא (בשנים הרציניות שלי בעולם הסימולטורים - אני לא אגיד לך שאף פעם לא נגמר לי הדלק בכיתה ו' על FS2) להיתקע בלי דלק - אלא אם דאגתי להיות במצב כזה בכוונה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...