עבור לתוכן
אורח

חבר חדש כאן, שלום לכולם

Recommended Posts

פורסם

שבת שלום לכולכם.

הנני חבר חדש-ישן באתרכם. שמעתי ולמדתי רבות מפורום, נהנתי לראות את האתר החדש והמושקע שבניתם , כעת יש לי גם משתמש בפורום ומקווה שבקרוב גם בVATSIM.

אז ככה,

איך אני מתחיל? ברצוני להכנס לטוס איתכם ברשת , להנות מהפיקוח וללמוד טיסה מקצועית.

ממה שראיתי VFS הם המדריכים הכי מקצועים אבל אסור להזכיר אותם פה...

אז...

איך אני לומד טיסה מקצועית ברמה של VFS ? יש מדריכים של החטיבה? קראת את החומר בכול האתרים אבל עדיין חסר לי הניסיון של טיסה עם מישהו ועם תנועות של מטוסים אחרים..להתאמן על פיקוח ודברים כאלה שלא לומדים וחווים מלטוס לבד אחרי קריאת חומר.

אשמח לקבל יעוץ.

תודה רבה

ומזל טוב שוב על האתר החדש.

פורסם
ברוך הבא!

אתה יכול למצוא מלא חומר שיעזור לך במחלקת ההדרכות החדשה.

http://www.vatil.org/vatil/training/pilots.html

תתחיל מקריאה של החומר על CVFR ואם יהיו לך שאלות אשמח לעזור!

כל הכבוד גלעד על ההפניה למקום הנכון :D =D>

שלום

קראתי את החומר לפני הרבה זמן.. ואם אני לא טועה הוא רשום בVFS.קצת מוזר לראות את החומר שלהם פה כשיש איסור להזכיר אותם... :?

טוב, לי העניין באמת לא קשור.

חוץ מהחומר הזה אין עוד דברים שאני צריך לדעת? אני מתקן את SB3 וזהו יכול לטוס?

אם יש עוד דברים לדעת אשמח לקבל יעוץ.

ושיר תודה על ההעזרה אני ידבר איתך .

תודה ויום טוב.

פורסם

חלק מהחומר הוא מבית היוצר של תומר חיים,שהמדריכים שלו נמצאים בין השאר גם בבית הספר לטיסה שאסור לדון בו.

וחוץ מלדעת איך לטוס אתה גם צריך לדעת נדב"ר (נוהל דיבור ברשת) וזוהו

פורסם
חלק מהחומר הוא מבית היוצר של תומר חיים,שהמדריכים שלו נמצאים בין השאר גם בבית הספר לטיסה שאסור לדון בו.

וחוץ מלדעת איך לטוס אתה גם צריך לדעת נדב"ר (נוהל דיבור ברשת) וזוהו

תודה על התשובה המהירה.

כנראה שבקרוב תראו אותי ברשת.

פורסם

דן, VFS ניזונו רק מהמשאבים שלנו - חומר ההדרכה שלהם נלקח מכאן או מחברי חטיבה אחרים.

עוד מיתוס - ההדרכה של VFS אולי הייתה מושקעת אבל בהחלט לא מקצועית. דעתנו, מבלי להכליל יותר מדי, שתוצרי VFS המאוחרים בעיקר רחוקים מלהיות ברמה גבוהה כמו אחרים שלמדו אצלנו או למדו לבד.

בתחילת הדרך הדברים פעלו טוב וVFS זכו לתמיכה גורפת שלנו. עם הזמן השתן עלה לחלקם לראש (כפי שצפינו האמת) והם פשוט גרמו לנו נזק והפכו את החטיבה למקום ילדותי ולא נעים.

ההחלטה של ואטסים היא לנתק כל קשר עם VFS, מאחר שהם לא מתאימים לרמה ולרוח של רשת ואטסים. הותיקים שבינינו כבר רואים איך הדברים חוזרים להיות מהנים כפי שהיו לפני VFS. זו כל התורה על רגל אחת.

פורסם
דן, VFS ניזונו רק מהמשאבים שלנו - חומר ההדרכה שלהם נלקח מכאן או מחברי חטיבה אחרים.

עוד מיתוס - ההדרכה של VFS אולי הייתה מושקעת אבל בהחלט לא מקצועית. דעתנו, מבלי להכליל יותר מדי, שתוצרי VFS המאוחרים בעיקר רחוקים מלהיות ברמה גבוהה כמו אחרים שלמדו אצלנו או למדו לבד.

בתחילת הדרך הדברים פעלו טוב וVFS זכו לתמיכה גורפת שלנו. עם הזמן השתן עלה לחלקם לראש (כפי שצפינו האמת) והם פשוט גרמו לנו נזק והפכו את החטיבה למקום ילדותי ולא נעים.

ההחלטה של ואטסים היא לנתק כל קשר עם VFS, מאחר שהם לא מתאימים לרמה ולרוח של רשת ואטסים. הותיקים שבינינו כבר רואים איך הדברים חוזרים להיות מהנים כפי שהיו לפני VFS. זו כל התורה על רגל אחת.

שלום,

נראה לי שאתה קצת מסלף את הדברים...אכתוב את דעתי ,כאחד שלא קשור וישב מהצד לא מעט זמן.

VFS ניזנו ממשאבים שלכם? VFS ממה שאני מבין הוקמה על מנת להדריך טיסים לVATSIM... זה מה שהיה רשום להם באתר עד אותו רגע שניתקתם את הקשר איתם. ככה שאם מדריכים עבורך בטח שגם משתמשים באנשים שנמצאים אצלך. חברי החטיבה שכתבו חומר לבית ספר הזה כנראה רצו שאנשים שטסים איתם יטוסו ברמה גבוהה.. זה מה שנראה לנכון ומה שאני רואה.

לגבי ההדרכה? VFS מדריכה טיסים לא כדי שילכו לטוס בהרצליה, אלא שיטוסו ברשת ולעומת כול טייס אחר לאחר אותו זמן שהוא מצוי כאן הטיסים שלהם טייסים טובים יותר. ובזה אני דיי בטוח.

אני בטוח שיש טיסים שלמדו בVFS לפני שנה והם פקחים או וטיסיים שטסים בכול העולם ואם יש כאלה זה אומר ש.. או שטייסים בVATIL צריכים להיות טייסי חיל האויר לשעבר או שמה שאתה אומר לא נכון ,ויש טייסים ברמה גבוהה שהגיעו דרך VFS.

(טייסי VFS לשעבר אולי תרשמו אצלכם בחתימה שאתם מVFS ככה נוכל לדעת בודאות מי הגיע מאיפה ואם מה שאני אומר נכון? או שאולי אילן צדוק.)

לגבי הילדתיות של הפורום ושל החטיבה.. VFS כבר לא פה כמה זמן? חודש חודשיים? ואלה אני יכול למצא לך דיונים בזמן הזה שהרמה באמת לא גבוהה. ואחד ממש לפני כמה ימים עם איש צוות שלכם שמסלק בחור צעיר שטס לא באותה צורה שנראה לו שצריך לטוס.

זה תחביב והעניין הוא להנות ... כול אחד בדרכו.. או שאולי אני טועה.

אם הוחלט בVATSIM לנתק קשר עם VFS... זה אומר מה? לנתק עם מנהליו.. מדריכיו? או אם מי שלא נראה לכם טוב בעין?

אילן כהן אם אני לא טועה הוא המנהל של הפורום הזה והיה גם מנהל בVFS.

תומר חיים כתב את כול החומר בבית ספר .. ותמיד VFS אומרים שהשיעורים מתבסיסים על הידע שתומר העביר למדריכים אז איך שמישהו לא ברמה כמוהו מציג את הידע שלו במרכז ההדרכה המפואר (כפי שקובי המנהל אומר) אצלכם באתר? מוזר לדעתי...

אז לנתק קשר עם VFS ? אפשר להגיד לנתק באופן חלקי.

לדעתי VFS דיי פראיירים שהם מלמדים טייסים ברגע זה... כי הטייסים בסופו של דבר חוזרים ובאים לVATIL וVFS לא מקבלת תודה אלא עקיצות מהרמה הכי גבוהה.

מה שאומר.. או שVFS פראירים כמו שציינתי או שVFS אכן נהנים להדריך ומדריכים עבור הכייף שלהם ללא קשר מה קורה עם הטיסים אחרי הלימודים אצלם.

בסופו של דבר.. מה שאני כותב זה מה שראיתי בחצי שנה האחרונה בפורום כאן.

היה משמח אותי לקבל הודעה גם מהצד של VFS אך נראה שאין להם זכות להגיב על "ליכלוך" שרושמים עלהם.

בכול מקרה אילן.. השאלה שלי היתה מראש בראשונה איך אני לומד? הבנתי וכתבתי בעצמי על מנת שלא יזכירו את VFS במקום שאסור להזכיר אותם... על זה שאני רוצה לילמוד -ללא VFS.

(דרך אגב מוזר במקום שאסור להזכיר את VFS... כול הזמן המנהלים מזכירים אותו.. התנתקות או לא התנתקות? מותר או לא מותר להזכיר? אם אסור אז לא מזכירים וזהו נגמר העניין-למחוק את ההודעות שמזכירות VFS אם אסור לדבר)

מה העצה שאתה יכול לתת לי? אני יודע כמה דברים בטיסה.. מי יבדוק אותי? מי יכון אותי ויעזור לי להגיע לרשת עצמה?

שיהיה יום טוב.. אני מקווה שלא תהיה פה התלהמות.. זו דעתי ..עדיף לא להגיב וזהו..שלא יגרר למקום אחר.

שלום

פורסם

דן, אף אחד לא אמר שאסור להזכיר את VFS. VFS אינה חלק מהחטיבה, אינה מוכרת ע"י ואטסים וזה הכל.

על המניעים של VFS אפשר להתווכח. בשורה התחתונה היא סולקה מהרשת מכיוון שהיא עברה על אחד מכללי היסוד של הרשת הזאת. ההחלטה הזו לא היתה של קובי או אילן אלא של ה-BOG.

לגבי איכות ההדרכה שהיתה ב-VFS גם אפשר להתווכח. בפועל מה שאנחנו רואים זה שטייסים שהיתה להם המוטיבציה ללמוד בלי VFS, מצאו את הדרכים להגיע לכל החומר הדרוש, התאמנו בצורה שיטתית והגיעו ליכולות ותוצאות גבוהים.

חלק מהטייסים שהוכשרו ב-VFS חסרים את הסבלנות הבסיסית לחפש וללמוד באמת.

אני אנסח את זה אמרת.

אנחנו מוצאים שדרך שיטות למידה אחרות, נוצרים טייסים רציניים ומקצוענים יותר בגישתם. והגישה יותר חשובה מהביצועים.

פורסם
אני אנסח את זה אמרת.

אנחנו מוצאים שדרך שיטות למידה אחרות, נוצרים טייסים רציניים ומקצוענים יותר בגישתם. והגישה יותר חשובה מהביצועים.

מילים כשבח :) !

גאה שיש אנשים שחושבים כך בחטיבה הזאת ! 8):)

פורסם

אני אנסח את זה אמרת.

אתה צודק. אבל?...

אבל בדרך הזאת הרבה טייסים , ולדעתי המבוגרים והצעירים במיוחד , לא היו נכנסים לעולם הזה.

ממה שאני חושב אנשים באים להנות, אם כדי להנות צריך ללמוד כמו מטורף ולהתחיל להתפזר על כול כך הרבה אתרים- אנשים יתאשו.

יותר סביר שאנשים יכנסו בדרכם הראשונה בקלות, יתלהבו וידבקו בחיידק ואז כבר הרצון שלהם לרכש את הידע בעצמם גדול יותר . לכן הפתיחה צריכה להיות פשוטה, במיוחד שאתה לא כול כך יודע למה אתה נכנס. וכשאתה כבר בפנים אתה לא יכול לעזוב ואז גם תתקדם בקצב שלך.

צריך לחשוב ככה שרוב רוב הטייסים נכנסים לטיסה פעם בשבועים משהו כזה,, ובשביל כמות כזאת של טיסה אף אחד לא ישקיע הרבה זמן.

אתם , וכנראה גם אני, שמכורים לדבר וטסים הרבה כך קל לנו נפשית לעבוד קשה כדי לילמוד .

אם תראו מהמילה הראשונה אמרתי אני רוצה לילמוד לבד ללא קשר לVFS - ושאלתי איך אני עושה זאת.

קיבלתי כמה תשובה אבל חד משמעית איך עושים זאת? אין תשובה , אולי תקשרו אותי לאתרים החשובים הנוספים שיש בנושא ואז ככה באמת אפשר להגיד זו הדרך להתחיל.(בנתיים אין דרך מוגדרת ומסודרת להתחיל אם אתה לא דרך VFS )

OK כאן מבחינתי סגרתי את הנושא של VFS, איני הסנגור שלהם, למרות שזה מה שנראה :|

יום טוב לכולכם ונחיתות בטוחות 8)

פורסם

צר לי יקירי, אבל ואטסים אינה מיועדת לאנשים שלא מתכוונים להשקיע את המאמץ וללמוד.

אין בעיה שבנאדם יטוס פעם בכמה זמן שבא לו. אבל אם כוונתו היא לקחת קורס אינסטנט ולבוא פעם בשבועיים ולעשות בלגן, יש רשתות מתאימות יותר.

פורסם
צר לי יקירי, אבל ואטסים אינה מיועדת לאנשים שלא מתכוונים להשקיע את המאמץ וללמוד.

אין בעיה שבנאדם יטוס פעם בכמה זמן שבא לו. אבל אם כוונתו היא לקחת קורס אינסטנט ולבוא פעם בשבועיים ולעשות בלגן, יש רשתות מתאימות יותר.

צר לי יותר ידידי,

אני לא אמרתי שאין מאמץ ללמוד אבל בלי לדעת לאן אתה נכנס אין מוטיבציה ללמוד . כשאתה יודע במה מדובר לאחר שאתה כבר בפנים אתה תלמד בלי להרגיש וגם תחרוש כול אתר בעולם .

חבל שVATSIM אינה מעודדת קבלת "חניכי טייס" ומעודדת קבלת "טייסים עם תעודות" . כי ככה מאבדים הרבה אנשים עם פונטנציאל.

אבל זה כבר החלטה אסטרטגית של VATSIM או אולי שלכם , לעודד או לא לעודד אנשים לבוא להתנסות .

לדעתי לא היית אומר זאת בביטחון כזה אם היה מקום אחר אלטרנטיבי שיקח את הטייסים הללו...

נקודה למחשבה לכול הגורמים הפועלים בתחום :arrow: :!:

טוב בזבזתי יותר מידי זמן להתקשקש בפורומים, אנחנו פה לטוס או להתכתב?

:lol: זזתי לטיסת אימון ביי

פורסם

לא הבנת את דברי. ואטסים מעודדת אנשים שרוצים ללמוד. לא אנשים שרוצים שילמדו אותם.

ואין זה אומר שואטסים לא מעוניינת בגורמים שיעשירו את הלמידה. אבל עדיין האנשים צריכים לרצות ללמוד. ולא וריאציה אחרת של המשפט עם אותם הפעלים.

פורסם

ואין זה אומר שואטסים לא מעוניינת בגורמים שיעשירו את הלמידה. אבל עדיין האנשים צריכים לרצות ללמוד. ולא וריאציה אחרת של המשפט עם אותם הפעלים.

בסדר עכשיו אני רגוע.

וחוזר לטוס- לא יכול לסגור את הסימלטור הזה. :lol:

פורסם

בסדר עכשיו אני רגוע.

וחוזר לטוס- לא יכול לסגור את הסימלטור הזה. :lol:

פורסם

אני אנסה לא להגרר לדיון הזה. אבל! ללמוד לטוס לא צריך את VFS. תרומתם של VFS הייתה כן טובה בעבור כל מי שצריך ללמוד לטוס ברשת בהאכלה בכפית ובעברית. על כך אין ספק. VFS תרמה בזאת רבות להתפתחות קהיליית טייסים וירטואלים עבריים.

יחד עם זאת, VFS התנהגה בחוצפה ישראלית טיפוסית וברגע שחשבו שביססו להם מעמד, ישר עלה להם לראש הרעיון של להרוויח כמה שקלים.

ניתנה להם הזדמנות לרדת מהעץ, אבל ריח הסטראט-אפ הציוני החדש כבר עלה באפם.

על חוצפה כזאת כבר קשה לסלוח וזה די מחק את כל התדמית הטובה שהייתה להם לפני זה.

פורסם

דן, קודם כל ברוך הבא לרשת.

נושא VFS כבר תם ונשלם, והחטיבה המשיכה קדימה, יש דעות לכאן בנושא ויש דעות לכאן, רוב הדעות נשמעות כל עוד הן נרשמות בצורה מכובדת על פי חוקי ואטסים.

הגישה הנכונה ללימוד טייסים חדשים היא על ידי עידוד של לימוד עצמי תוך כדי מתן חומר הדרכה לצורך הלימוד, ועזרה בכל הנושאים המגוונים של הטיסה ברשת, כאן בפורום הזה.

כמו שרבים המליצו לך, גש לאתר ההדרכה החדש של החטיבה, ותתחיל משם, אני בנוסף אמליץ על אתר ההדרכה הראשי של ואטסים בכתובת www.vatsim.net/prc, שם תצתרך לעשות רישום קטן ואז יתפרס לפניך עוד חומר שימושי לטיסה ברשת.

הMSN שלי למטה וזמין לעזרה (כמו רבים בחטיבה), שיהיה בהצלחה. 8)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...