Omer k פורסם אוקטובר 13, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2005 Ilan - VATAME1 כתב: לא, ההורים אשמים דווקא. הכל מתחיל ונגמר בחינוך. זה לא רק ההורים, כמובן חלק גדול זה ההורים אבל לא רק יש את המשפחה באופן כללי ואחרי זה יש: - בית ספר - תנועת נוער - חוגים ותחביבים ( VATIL) וכמובן האנשים מסביבך. ולנושא המקורי: במילה אחת: תודה! לכל מספרי הסיפורים האיישים אודות המלחמה. ממש מענין לקרוא, כמי שנולד הרבה אחרי המלחמה (1990) ולא למד עליה באופן מהותי אף פעם לפי השנה(ביזמותי, בגלל ההדרכה בצופים) תודה רבה על הסיפורים מרתק!
OmriSoudry פורסם אוקטובר 13, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 13, 2005 סתם הערת אגב, בקשר לדוגמאות שנתן פה אחד מכם (שכחתי מי, מצטער) על הפלישות של גרמניה למשל...היום זה שונה לגמרי....עם כל פיתוח המערכות המודיעיניות, הלוויינים וכו'...הרי פעם אם הבריטים היו שמים כוחות דמה איפהשהו הגרמנים היו טועים ומרכזים כוחות שלהם שם במקום באזור הפלישה האמיתי. היום דבר כזה לא סביר שהיה קורה עם כל ההתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות.... בכל זאת, אני מסכים איתכם שהחינוך והמצב הכללי במדינה הזאת נהיה רע. המורה שלי לתנ"ך אמר לנו בעצמו שהוא מפחד כבר ממה שהוא רואה אפילו אצלנו בבית הספר (גם מצד המורים!!) והסביר לנו שלפי דעתו, עד שלנו יהיו ילדים לא נוכל להסתובב כבר ברחוב בלי שכל אחד ישמור על עצמו כאילו הוא באזור מלחמה... דרך אגב, אותו מורה גם אמר לנו שהוא תומך בתכנית דוברת רק כי הוא משוכנע שכזו תכנית תיכשל לגמרי, תיצור בלאגן שלם במערכת החינוך - והוא כולו תקווה שאחרי בלאגן גדול כמו שהוא מצפה שיקרה בשנים הקרובות, הממשלה תיאלץ כאילו לעשות RESET למערכת החינוך ולהתחיל לבנות את הכל מחדש - והפעם כמו שצריך... כנראה שנצטרך לחכות ולראות.....
Opher Ben Peretz פורסם אוקטובר 14, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2005 כשאילן אמר הורים, הכוונה היא לחינוך שמקבל הדור הצעיר מהדור שלפניו- למדריך מתנועת הצופים, לשכנים, למורים, לאנשים ברחוב, לגנבים ולאנסים- לכולם יש הורים, שכשלו. Omer k כתב: Ilan - VATAME1 כתב: לא, ההורים אשמים דווקא. הכל מתחיל ונגמר בחינוך. זה לא רק ההורים, כמובן חלק גדול זה ההורים אבל לא רק יש את המשפחה באופן כללי ואחרי זה יש: - בית ספר - תנועת נוער - חוגים ותחביבים ( VATIL) וכמובן האנשים מסביבך.
mickey lip פורסם אוקטובר 14, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2005 opherben כתב: כשאילן אמר הורים, הכוונה היא לחינוך שמקבל הדור הצעיר מהדור שלפניו- למדריך מתנועת הצופים, לשכנים, למורים, לאנשים ברחוב, לגנבים ולאנסים- לכולם יש הורים, שכשלועופר שלום. א.איך אתה יודע למה התכוון אילן? על פי מה אתה קובע את ההנחות שלך? ב. לא לכולנו יש הורים שכשלו. זוהי הככלה גסה ומקוממת. גם בקרב הקהילה שלנו אני מוצא ילדים/בני נוער שיכולים לשמש דוגמא להרבה אנשים. אז ההורים שלהם נכשלו? שלא תבין לא לנכון.אני די מסכים איתך בנושא הזה,אשתי מורה ועל פי התנהגות ההורים בכיתה שלה אתה בהחלט צודק,אבל אתה יודע מה? נוחכתי לדעת שרוב הילדים המופרעים הם ילדים של "בני טובים",טייסים ,עורכי דין מפורסמים ושאר בעלי ממון שחושבים שכל העולם נוצר אך ורק בשבילם ,וכולנו פה על מנת לשרת אותם.ולא זו לא הכללה .אמרתי רוב ,לא כולם. אין טיפת כבוד למורה כאיש חינוך וזו תופעה מדאיגה,כי כך הילדים למדים שאין צורך לתת כבוד לאף אחד.אין גבולות והכל מותר.ההורים מתערבים בכל דבר קטן , לפעמים גם אני נשאר המום ממה שיכול לעשות עורך דין מפורסם ודרך התנהגותו רק בגלל שהילד שלו הורחק מהכיתה לאחר שהרים יד על חבר,ואני מדבר על ילדים בכיתה ג. לא הכל שחור במדינה שלנו,ממש לא . זה די צורם לי לראות את הדיון הזה ולאן הוא מתפתח. זו המדינה שלנו לטוב ולרע,נכון יש בה הרבה דברים לא טובים,מצד שני יש בה הרבה דברים טובים שאין לאף מדינה בעולם. חלק מהחינוך הוא לא לפתוח שירשור שכל מטרתו היתה להוציא קיטור על המדינה ועוד בשלט רחוק.לחלק נכבד מן הצעירים בקהילה שלנו זה לא נותן הרבה מוטיבציה לשנות דברים. תמשיך עם הסיפורים זה הרבה יותר מעניין ןמועיל. מורשת קרב לא תזיק פה לאף אחד. וכולנו משתוקקים להקשיב להם.
Kobi David פורסם אוקטובר 14, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2005 עם על הצער והכאב, אני נאלץ לעשות את מה שהמנהלים של הפורום היו צריכים לעשות כבר אחרי ההודעה הראשונה. על אף החשיבות הרבה לדברים שנאמרו, ולנושא בכלל, הוא לא קשור לחלוטין לפורום תעופה של VATSIM. אני יכול להבין את הקושי של המנהלים למחוק שרשור כל כך ריגשי וטעון, אבל אין פה איפה ואיפה. הנושא מעניין אותי באופן אישי, דוד שלי נהרג במלחמה הזו. אבל פורום חובבי סימולטורים/פיקוח של VATSIM זה לא המקום לדון בו. אם ייפתח שרשור כזה בפורום רלוונטי, תזמינו אותי לשם, יש לי מה להגיד. השרשור ננעל וסליחה עם הכותבים.