עבור לתוכן
Boeing744

חידות אוירונוטיקה - חידה מס' 1

Recommended Posts

פורסם

כחלק מרצונינו לדעת ולהעשיר יותר, החלטנו אני ושגיא ינאי מידי שבוע, להעלות שאלה מן התיאוריה (עופר אל תענה ולא מתוך רצון להעליב, אנחנו רוצים לראות מי מאילו שחושבים שהם יודעים יידע באמת, ברור שעופר יודע, אפילו יותר ממני):

למה כשהמטוס מפעיל הגה כיוון הוא מגלגל ? ולאיזה כיוון?

כל מי שיש לו רשיון טייס מתבקש לא לענות (לא חוכמה !!! 8) )

פורסם

בגלל שהמטוס טס בהחלקה, כנף אחת "רואה" יותר אויר מהכנף השניה כי הגוף מסתיר חלק מהזרימה. אם ניקח דוגמא של גילגול שמאלה בעזרת הגה הכיוון, המטוס מחליק כך שהגוף "מסתיר" חלק מהאויר לכנף השמאלית, לכן יש עליה פחות זרימה, ואילו לכנף הימנית הזרימה נשארת כרגיל. התוצאה - גילגול שמאלה.

פורסם
בגלל שהמטוס טס בהחלקה, כנף אחת "רואה" יותר אויר מהכנף השניה כי הגוף מסתיר חלק מהזרימה. אם ניקח דוגמא של גילגול שמאלה בעזרת הגה הכיוון, המטוס מחליק כך שהגוף "מסתיר" חלק מהאויר לכנף השמאלית, לכן יש עליה פחות זרימה, ואילו לכנף הימנית הזרימה נשארת כרגיל. התוצאה - גילגול שמאלה.

הזרימה בכנף הימנית לא נשארת כרגיל!!!

הכנף הימנית מקבלת יותר עילוי.

כל הכבוד לנועם!!!

פורסם

:) אני ינסה את מזלי...

אני חושב שהמטוס מפעיל הגה כוון, ניקח לדוגמא מקרה של הפעלת הגה כוון שמאלה,הכוונה היא

לאף לשמאל..נובע מכך שהכנפיים, כתוצאה מהסבסוב, משנות את זויתם ביחס לתנועת המטוס,

ונוצר מצב שבו לכנף ימין (במקרה זה) יש יותר עילוי מאשר לכנף שמאל..ולכן כנף ימין מתרוממת,

כנף שמאל יורדת והמטוס נכנס לגלגול שמאלי.

:D אשמח להעשיר את הידע שלי במקרה וזה לא נכון

עריכה: :P ראיתי שנועם כבר ענה על השאלה ליפני:) יפה מאוד

פורסם

כשהגה הכיוון פועל לאחד הצדדים, נוצר מצב שכנף אחת מתקדמת יותר מהר

מהשנייה- הכנף שזורם עליה אוויר יותר מהר, תקבל עילוי יותר גבוה מהכנף השניה, ובעצם המטוס יתחיל לפנות\להתגלגל.

עריכה- לא ראיתי שענו..כל הכבוד נועם!

יניב, תמשיכו עם החידות 8)

פורסם

אני חושב שהדבר קורה מכיוון שכשהמטוס מסבסב הוא מפסיק לנוע על קו ישר, ונע ב"קשת" לאחד מן הצדדים. הדבר גורם לכך שכנף אחת עוברת דרך ארוכה יותר מהכנף השנייה (הכנף החיצונית לקשת, כמובן) באותו זמן. כלומר, המהירות של הכנף הזאת ביחס לאוויר היא גבוהה יותר, פועל עליה כוח עילוי גדול יותר, היא עולה יותר מהכנף השנייה, ונוצר גלגול.

מקווה שצדקתי... :?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...