Ran Bonfil פורסם אוקטובר 11, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2005 שלום איתן, FMC, זהו קיצור למילים: Flight Management Computer, בעצם, מה שהFMC משמש הוא ככלי עזר לטיסה, והוא נמצא היום כמעט בכל הAirlinerים.. בFMC ניתן להקליד נתונים על הטיסה עצמה, כגון מיקום, נתיב טיסה, משקלי המטוס, וכו' בעזרת הFMC אפשר גם כן לקבל מהירויות המראה V1 Vr V2, מהירויות VRef, וכן גם, זמן הגעה ליעד, מיילים ליעד ועוד המון המון דברים. לא הרחבתי רבות, אני בטוח שאנשים פה ישמחו לעזור, גם אני כמובן בברכת גמר חתימה טובה,
eitanse פורסם אוקטובר 11, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 11, 2005 איפה אפשר להוריד את המערכת, או שזה רק בתשלום?
zmatan פורסם אוקטובר 11, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2005 אי-אפשר לקנות את המערכת,זה משהו BUILT IN בכל המטוסים המסחריים כמו 767 של LDS או ה-737-747 של PMADG או החברות השונות וכו'... כל אלו תוספים שעולים כסף,בעיקר בגלל ה-FMC. מטרתם לחקות ב-100% את המטוסים כמו במציאות...
moti פורסם אוקטובר 11, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2005 לא "ניתן להקליד" - מקלידים! ב FMC אתה מכניס כמו שנאמר את כל נתוני הטיסה, זה כולל את הנקודות במהלך הטיסה, הנתיבים שבהם המטוס עובר, משקלים, דלק, מהירות החלטת המראה, מהירות המראה, מהירות שיוט, גבהים בטיסה, סידים וסטארים (תהליכי כניסה ויציאה משדות התעופה), שדה חלופי, רזרבות דלק, COST INDEX ועוד הרבה יותר. דרכו למעשה הטייסים מנהלים את הטיסה ואת נתוני הטיסה והוא נותן להם נתונים נכונים ומדויקים בזמן אמת לגבי מספר פרמטרים.
אורח פורסם אוקטובר 11, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2005 מעניין מאוד.. תמשיכו להסביר ככה על נושאים שונים באמת הסבר יפה למדתי הרבה.
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 11, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 11, 2005 sorry if this pisses some people off *most of you know my opinion on the FMC thing*... the FMC is what changes you from being a pilot and turns you into a "Programmer..... that was a quote from real world pilot who was just accepted into ELALs training :mrgreen:
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 12, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2005 טייס שרק התקבל לאלעל עוד לא יודע מה זה FMC, תאמין לי זה נכון שהFMC, כמו טייס אוטומטי במטוסים פשוטים, "חוסך" את הצורך לקזז את המטוס, לתקן לרוח וכו'. אבל - יותר קשה ללמוד לשלוט ב-FMC (באנגלית זה יותר חד - to master it) מאשר ללמוד להטיס C172 או לנווט לפי עזרי נווט פשוטים. זה ש"כל ילד" מפעיל FMC, לא אומר שהם מפעילים אותו נכון או למלוא הפוטנציאל שלו. קיצר, זו פשוט חיה אחרת, טכנולוגיה אחרת ודור אחר (גם VOR וILS לא נולדו באותו יום...)
E.Z פורסם אוקטובר 12, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2005 אני יוסיף על מה שאילן כתב, בגדול כל הרעיון של היחידה הזאת הוא לנהל את הטיסה לא רק מבחינת ניווט המטוס, אלא בעצם שליטה בטיסה מבחינת אקונומית( אם אפשר לקרוא לזה ככה) מבחינת צריכת דלק חישובי גבהים אופטימאלים, דחף מנועים ועוד כל מיני פנינות אלה דברי שעיקרם נעוץ בתיכנון מקדים נכון של הטיסה ושימוש בלא מעט פקטורים מבחוץ ומבפנים בסוםו של דבר במציאות היעוד של היחידה הזאת הוא גם לחסוך כסף לחברת התעופה בעזרת כל הנתונים האלה.
moti פורסם אוקטובר 12, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2005 לפי מה שאתה אומר אלעד, אם אני אשים ב COST INDEX את הערך 1000 זה אומר שהוא לא יעשה את היעוד שלו כי פשוט לא ביקשנו ממנו לחסוך כמה שיותר? המחשב הוא עזר וכלי לניהול הטיסה ע"פ מה שחברת התעופה רוצה, צריכה ולפעמים חייבת לעשות. הנתונים משתנים בין טיסה לטיסה ובין מטוס למטוס ע"פ הצרכים השונים. כמובן שה FMC יחסוך כמה שיותר אבל לדעתי לא רק בשביל זה הוא נועד.
E.Z פורסם אוקטובר 12, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 12, 2005 לפי מה שאתה אומר אלעד, אם אני אשים ב COST INDEX את הערך 1000 זה אומר שהוא לא יעשה את היעוד שלו כי פשוט לא ביקשנו ממנו לחסוך כמה שיותר?המחשב הוא עזר וכלי לניהול הטיסה ע"פ מה שחברת התעופה רוצה, צריכה ולפעמים חייבת לעשות. הנתונים משתנים בין טיסה לטיסה ובין מטוס למטוס ע"פ הצרכים השונים. כמובן שה FMC יחסוך כמה שיותר אבל לדעתי לא רק בשביל זה הוא נועד. ברור שכל מחשב הוא גולם והוא יעשה לך מה שאתה רוצה כמובן שאם תרצה לקרוע לו את הצורה לא תיהיה אם זה בעיה ה CI זה סוג של פקטור בסך הכל בדרך כלל החברה או קובעת אותו (במקרה שלי FSBUILD) והוא משתנה בידי פעם, אבל בין הייתר לזה הוא נועד - בסופו של דבר זה מחשב ששתלו בתוכו הרבה נוסחאות כאשר תזין לו נתון X,Y הפלט ייצא Z ה Z במיקרה הזה הוא אומנם גם ניווט המטוס ובין הייתר הקלט שהזנת הוא גם סופו של דבר ייקבע כמה הטיסה הזאת תעלה לך.