asaf742 פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 http://glz.msn.co.il/glz/news/2860B3574 ... 9C5FD9.htm :shock:
4X-OMR פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 הטייס הזה לא חכם במיוחד!! איך דבר כזה יכול לקרות?? אם הוא אכן היה נוחת, זה היה יכול להיות כמו פיגוע !! ואפילו יותר גרוע!! :? :!:
Erez Savir פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 גם תשימו לב שבדפית AERODROME רשום שלשים לב למסלול ולראות שזה מסלול ולא כביש אחד...
אבישי פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 LOL זה מזכיר לי ת'סירטון של אמרין אירליינס שנוחת על אוטו בארה"ב
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 בלשון זהיר תרשו לי להגיד בבקשה..... WTF$%^$#$#$%^%$!!!!!! :shock: :!: :!:
Eldar Sella פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 ואני שואל האם הוא קשור ל JET שלנו ?? המטוס כמעט נחת על כביש 1, בגלל שהשמש שקעה מולו והוא הסתנוור..ככה כתוב בידיעות. זה מה שקורה כאשר סוגרים את 26 :|
golan73 פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 ואני שואל האם הוא קשור ל JET שלנו ?? המטוס כמעט נחת על כביש 1, בגלל שהשמש שקעה מולו והוא הסתנוור..ככה כתוב בידיעות. זה מה שקורה כאשר סוגרים את 26 :| ולא רק זה, בכל שדה תעופה נורמאלי יש יותר מ- ILS אחד בשימוש, השקיעו מליארדים על טרמינל אבל את העיקר שכחו!!
Eldar Sella פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 ואני שואל האם הוא קשור ל JET שלנו ?? המטוס כמעט נחת על כביש 1, בגלל שהשמש שקעה מולו והוא הסתנוור..ככה כתוב בידיעות. זה מה שקורה כאשר סוגרים את 26 :| ולא רק זה, בכל שדה תעופה נורמאלי יש יותר מ- ILS אחד בשימוש, השקיעו מליארדים על טרמינל אבל את העיקר שכחו!! אי אפשר לשים ILS ב 30 בגלל הרי ירושלים :roll:
tamir_yosef פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 במבנה הטפוגרפי של האיזור אינו מאפשר לשים מערכת ILS בגלל הרי יהודה ושומרון
Chen Cohen פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 למה לא נתנו לטייס לנחות ב-12 :?: :!: :?
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 אל תהיו גיבורים - בשדה שאתם לא מכירים, בלילה ובצורה שבה כביש מספר 1 נראה מהאוויר זה לא מאד קשה לטעות, בעיקר אם יש הסחה בקוקפיט. בגובה נמוך כבר לא קשה לזהות שמדובר בכביש, ובכל מקרה בשביל זה יש פקחים... ההערות על טייסי מזרח אירופה קצת גזעניות בעיני, עזבו את ההכללה הזו.
Gal פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 מה שהוא כן היה צריך לעשות זה להשתמש בBC לדעתי לפחות. ודרך אגב המקרים האלו גם היו אצל טיסים מערביים אז כך שמספיק להשמיץ.
E.Z פורסם אוקטובר 20, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 אל תהיו גיבורים - בשדה שאתם לא מכירים, בלילה ובצורה שבה כביש מספר 1 נראה מהאוויר זה לא מאד קשה לטעות, בעיקר אם יש הסחה בקוקפיט. בגובה נמוך כבר לא קשה לזהות שמדובר בכביש, ובכל מקרה בשביל זה יש פקחים...ההערות על טייסי מזרח אירופה קצת גזעניות בעיני, עזבו את ההכללה הזו. טסתי עם יוסי לווי פעם בלילה מקו החוף כביש 1 ומסלול 12 נראים בדיוק אותו הדבר פחות או יותר מבחינת תאורה ובגלל הפרספקטיבה הם נראים מקבילים. אגב פתחו דפיות של ג'פסן יש שם אזהרה מפורשת לגבי כבישים מגבילים ל 26 ו 12
asaf742 פורסם אוקטובר 20, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 20, 2005 ת'אמת? זה קל מאוד להתבלבל. בכביש 1 היה פקק. ומלמעלה זה נראה כמו כביש צבעוני בגלל כל המכוניות. ככה גם 30. אין לו צבע אחיד זה צבעוני, תיקונים פה, תיקונים שם, אז אתם יודעים..
makover פורסם אוקטובר 21, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 21, 2005 כל כך הרבה מקרים קרו של כמעט נחיתה על מסלול 01 סליחה , כביש מספר 1 ואף אחד ברשות לא עושה כלום. אז כך: כנראה שבתחקירים מגיעים למסקנה שהמצב לא היה בכל המקרים כזה חמור והתקשורת מנפחת את המצב. כל פעם תלוי בתקופה ובזוית השמש המקרים האלו חוזרים על עצמם בבוקר על 12 ובערב על 30 למה לא על 26/08? מפני שלהם אין כביש מקביל בסדר גודל כמו ל 12/30 שמטעה את הטייסים, וזה קורה גם לטייסים מקומיים בעלי ניסיון (בחברות תעופה ולא פרטיים). תמיד נגמר בטוב והבעיה מזוהה בזמן. בקשר ל ILS? תגידו לי אתם עם נסיון כל כך רב... נכון שבן גוריון בעל המסלולים הכי מסובכים בעולם? בטח!? לא! אז אם כך איפה אנו רואים שעשו משהוא בנידון? לא חסרים שדות תעופה בעלי IGS? כמו 13R בקנדי או KAITAK הישן בהונג קונג עם הפניה הימנית המופרעת ובמכשירים? ובנוסף ניתן להתקין ILS על 30 רק עם זוית כהה יותר הכל שטויות זו פונקציה של שווי משקל בין צורך להיכרך! וכנראה שלא כלכך צריך ואין הכרך גדול וחוץ מזה אנחנו....... "ישראלים" אלופי האילטורים וכמו שנאמר מה אתם דואגים יהיה בסדר אז אל תתנו לעיתונות להגיע לכם לרגש. "ושלא יעבדו עליכם" חחחחח.....
Izik Bakshi פורסם אוקטובר 21, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 21, 2005 אני מחכה לרגע שפקחי ב"ג יגידו בעיתונות "אי אפשר להמשיך ככה", נביא אותם לרשת ונראה להם שכן אפשר... קל מאוד לזהות את כביש מס 1 כמסלול, אני גם זיהתי אותו כמסלול שעשיתי הנמכות עם יוסי, אל תשכחו גם שבמקרה הזה היתה להם שמש בעינים שלא הקלה על הנושא.
apereg פורסם אוקטובר 21, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 21, 2005 כאמור - זה לא השדה היחיד שלידו יש כביש מהיר. וקורה שמסלול ממכשירים נסגר, גם בחו"ל. וכמעט תמיד, אם אתה מתעקש לנחות על 12 - אז ניתן, לפעמים צריך להמתין עד לשאר הנוחתים/ממריאים. וגם לא ראיתי שהתקינו PAPI על כביש 1. התרשלות של טייסים, זה בדיוק מה שקרה שם, ולא טיפה אחת יותר מזה (וכל הכבוד לפקחים שעשו את מלאכתם). ואגב: אני מאמין שלא נמנע אסון "בנס" -- אלא שהטייסים היו רואים את זה באיזה שהוא שלב והולכים סביב או מתקנים למסלול הנכון. חג שמח
makover פורסם אוקטובר 21, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 21, 2005 אנחנו כאן לפעמים כמו חבורת פולניות יש לכם מושג כמה פעמים טייסים נקלעו לאותו מצב? אבל ממש לאותו מצב? טייסי אלעל ,CAL,וארקיע משלנו! ובנוסף גם מקרים של התיישרות בגישה לפיינל ל KILO? בגישה ל 12? כשיש השתקפות שמש על המסלולים לא רואים תמיד אפילו אורות גישה אלא את השתקפות השמש על קווי ההפרדה הם כמו מראה. נראה אותכם במהירות 120 בכבישים המהירים בקטעים הכתומים שתחת עבודה כשהשמש מולכם לא תדעו מה צבוע ומה מחיקה . המחיקה ברורה מהישתקפות השמש יותר מהצבע! אל תשפטו אותם. כנראה שאין כאן משמעות כל כח מחרידה כמו שאנחנו מייחסים לזה. כל הגורמים מודעים לכך ולכן ילה ... צאו מזה אילו החיים! :idea:
Raz_G פורסם אוקטובר 21, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 21, 2005 לפני כמה מפגשים ייצא לי לראות מטוס קל דו מנועי שנגע כמעט בקילו במקום על 12... וזה היה בלילה:S
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 21, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 21, 2005 כאמור - זה לא השדה היחיד שלידו יש כביש מהיר.וקורה שמסלול ממכשירים נסגר, גם בחו"ל. וכמעט תמיד, אם אתה מתעקש לנחות על 12 - אז ניתן, לפעמים צריך להמתין עד לשאר הנוחתים/ממריאים. וגם לא ראיתי שהתקינו PAPI על כביש 1. התרשלות של טייסים, זה בדיוק מה שקרה שם, ולא טיפה אחת יותר מזה (וכל הכבוד לפקחים שעשו את מלאכתם). ואגב: אני מאמין שלא נמנע אסון "בנס" -- אלא שהטייסים היו רואים את זה באיזה שהוא שלב והולכים סביב או מתקנים למסלול הנכון. חג שמח זה נכון בעצם - הPAPI הוא סימן ברור וחשוב - עוד לא היה טייס ששתק לי בפיינל אם שכחתי להדליק לו את הPAPI (מה לעשות, בדרום חוסכים חשמל...) - זה גם נוח לשפוט בפיינל וגם כך יודעים בבירור שאתה נוחת על המסלול ולא במקום אחר (למשל בין המסלולים, שזו סכנה לא קטנה בשדות מסויימים). ולגבי ה"נמנע בנס" - זו בטוח כבר תוספת עיתונאית - בגובה נמוך כבר קשה לטעות בין כביש למסלול...