Boeing744 פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 מי יידע לומר מה קורה ברוטור המסוק כאשר הטייס מתפעל את מערכות ההיגוי (סטיק וקולקטיב)? תשובה של "הרוטור זז" לא תתקבל. באופן מופשט, הרוטור זז - אבל למה?
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 ok... sorry about the english I dont know mych about the helicopters, but the roter moves in a few directions... first off, it can tilt the propeler blades so that they are leaning forwards or backwards, this in turn transfers some of the vertical lift created by the propelers to horizontal lift in order to pull the Helicopter forwards or backwards... much like banking the wings of the airplane in order to let the wings lift pull it sideways. another thing is that ()i am quite sure its the collective) does is that it changes the angle of attack of the propelr blades itself therby increseing or decreasing the amount of lift they generate... i think....
Boeing744 פורסם אוקטובר 26, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 בן, אם הבנו אותך נכון, אתה מדבר על זה שכלל דיסקת הרוטור נעה ובכך ממירה חלק מהעילוי לטובת כוח בכיוון התנועה הרצוי. שוב, באופן מופשט זה נכון. השאלה איך זה קורה? החלק של הקולקטיב מריח טוב....
Noam פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 מה שאני יודע זה ככה: יש במרכז הרוטור חלק שאני לא זוכר את שמו - הוא בעצם זה המאפשר את "הזזת" הרוטור באופן הבא: ניקח לדוגמא הטיית הרוטור קדימה - מה שקורה הוא שכל פעם שאחד הלהבים עובר בחלק הקדמי של המסוק - החלק שנמצא במרכז גורם לירידה בזוית התקפה שלו, וכשאחד הלהבים עובר בחלקו האחורי של המסוק - אותו חלק גורם לעליה בזוית ההתקפה שלו - התוצאה היא שיש עילוי מוגבר בחלקו האחורי של הרוטור וחוסר עילוי בחלקו הקדמי של הרוטור - זה גורם לכך שהוא יוטה קדימה. כנ"ל לגבי כל הטייה אחרת או שילוב בינהן. נועם
Raz_G פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 לשליטה על ציר הסבסוב- משתמשים במסוק ברוטור הזנב, ע"י הגברת הכח ברוטור הזנב אנו גורמים להתנגדות מצד הזנב, מה שגורם לשליטה על ציר הסבסוב (בדר"כ דוושות). הקולקטיב משמש את הטייס לטפס ולהנמיך בתנועה אנכית. על ידי הגדלת זוית ההתקפה ברוטור. הסטיק משנה את זויות ההתקפה של להבי הרוטור כך שכל להב המגיעה לאיזור מסויים מייצרת יותר עילוי מאשר הלהבים האחרות,כך נוצרת הטיה של ציר סיבוב הרוטור אשר משנה את מצב המסוק ומטה אותו לכיוון הרצוי. קאפיש? :mrgreen:
Boeing744 פורסם אוקטובר 26, 2005 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 פעם שלישית גלידה... נועם לקח את הקופה זאת הפעם השנייה.... נתראה בחידה הבאה.
fichmant פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 טוב לא ראיתי מה אתם כתבתם אני צריך לקרוא 10 ע"מ של איזה ספר באנגלית אז אני יענה בקצרה כשהטיס מוסיף Collective זזווית הראטרים משתנה {יורדים למטה} כשטיס לוחץ על הפדלים הברזל לא יודע איך קוראים שמחזיק תראטר האחרוי ומסתובב איתו זז קדימה החורה וכשהוא מזיז את הסטיק הברזלים למעלה של הראטר הראשי זזים לפי הכיוון כן אני יודע שכתבתי את זה די מסורבל אבל אנגלית..... אנגלית............ מחר בית ספר ראיתי עכשיו שענו לא משנה
×�פיק פורסם אוקטובר 26, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2005 Raz_G כתב: לשליטה על ציר הסבסוב- משתמשים במסוק ברוטור הזנב, ע"י הגברת הכח ברוטור הזנב אנו גורמים להתנגדות מצד הזנב, מה שגורם לשליטה על ציר הסבסוב (בדר"כ דוושות).הקולקטיב משמש את הטייס לטפס ולהנמיך בתנועה אנכית. על ידי הגדלת זוית ההתקפה ברוטור. הסטיק משנה את זויות ההתקפה של להבי הרוטור כך שכל להב המגיעה לאיזור מסויים מייצרת יותר עילוי מאשר הלהבים האחרות,כך נוצרת הטיה של ציר סיבוב הרוטור אשר משנה את מצב המסוק ומטה אותו לכיוון הרצוי. קאפיש? :mrgreen: גם אתה ראית "מטוסים ותעופה" בדיסקאברי?
maverick76 פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 Noam כתב: מה שאני יודע זה ככה:יש במרכז הרוטור חלק שאני לא זוכר את שמו - הוא בעצם זה המאפשר את "הזזת" הרוטור באופן הבא: ניקח לדוגמא הטיית הרוטור קדימה - מה שקורה הוא שכל פעם שאחד הלהבים עובר בחלק הקדמי של המסוק - החלק שנמצא במרכז גורם לירידה בזוית התקפה שלו, וכשאחד הלהבים עובר בחלקו האחורי של המסוק - אותו חלק גורם לעליה בזוית ההתקפה שלו - התוצאה היא שיש עילוי מוגבר בחלקו האחורי של הרוטור וחוסר עילוי בחלקו הקדמי של הרוטור - זה גורם לכך שהוא יוטה קדימה. כנ"ל לגבי כל הטייה אחרת או שילוב בינהן. נועם לא מדויק...תיארת את התהליך נכון, רק שכל זה קורה בפיגור של 90 מעלות, כלומר אם הרוטור מסתובב נגד כיוון השעון הצלחת גורמת ללהב המגיעה לשעה 3 להגדיל את הפסיעה וכשהיא מגיעה לשעה 12 היא תהיה בשיא הגובה, כנל לגבי הורדת פסיעה, הכל קורה בפיגור 90.
Raz_G פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 אפיק כתב: Raz_G כתב: לשליטה על ציר הסבסוב- משתמשים במסוק ברוטור הזנב, ע"י הגברת הכח ברוטור הזנב אנו גורמים להתנגדות מצד הזנב, מה שגורם לשליטה על ציר הסבסוב (בדר"כ דוושות).הקולקטיב משמש את הטייס לטפס ולהנמיך בתנועה אנכית. על ידי הגדלת זוית ההתקפה ברוטור. הסטיק משנה את זויות ההתקפה של להבי הרוטור כך שכל להב המגיעה לאיזור מסויים מייצרת יותר עילוי מאשר הלהבים האחרות,כך נוצרת הטיה של ציר סיבוב הרוטור אשר משנה את מצב המסוק ומטה אותו לכיוון הרצוי. קאפיש? :mrgreen: גם אתה ראית "מטוסים ותעופה" בדיסקאברי? אמ... לא :roll:
Nimrod פורסם אוקטובר 27, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 27, 2005 נראה לי במקום להוסיף את השאלה: איך מסוקים שאין להם רוטור זנב מסתובבים?
yuval_el פורסם אוקטובר 28, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2005 Ofek כתב: לאיזה מסוקים בדיוק אין רוטור הזנב? :| MD 520N http://www.airliners.net/open.file/915240/L/ זה מה שאני מכיר..בטח יש עוד איזה כמה דגמים
Raz_G פורסם אוקטובר 28, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2005 אתה כנראה מדבר על מסוק מסדרת ה MD 500N,MD 600N וה MD 900. למסוקים אלה אכן אין רוטור אחורי, והם בנויים בתצורה הנקראת NOTAR, או No Tail Rotor. בתצורה זו נעשה שימוש בהטיית גזים הנפלטים מן מנוע המסוק ובאוויר הנשאב מבחוץ לייצוב הסחרור. מסוקים אלו הם מהשקטים בעולם.
Asaf Brietbard פורסם אוקטובר 28, 2005 דיווח פורסם אוקטובר 28, 2005 יתכן והכוונה לרוטור כפול כמו במסוק הרוסי קאמוב-28. קיימים שני רוטורים המוצבים אחד מעל השני, כל אחד מהם מסתובב לכיוון ההפוך.