עבור לתוכן

mickey lip

יקיר חטיבה
  • הודעות פעילות

    4,783
  • הצטרפות

  • ביקור לאחרון

  • Days Won

    2

mickey lip last won the day on מרץ 20 2022

mickey lip had the most liked content!

1 עוקב

פרטי משתמש

  • Simulator
    Prepar3D

Vatsim

  • VATSIM CID
    MICKEY LIP 885321 mickey.lip@gmail.com

מבקרים אחרונים

הצגת המבקרים בפרופילך מנוטרלת, ולא ניתן לראות מי ביקר לאחרונה בפרופיל שלך.

mickey lip's Achievements

  1. בהצלחה אור . בהחלט תפקיד לא קל , אם צריך עזרה במשהו מוזמן לפנות תמיד .
  2. רבותי , אירוע מצויין . תודה רבה לכל העוסקים במלאכה. יישר כח .
  3. דולב ושאר העוסקים במלאכה היה ערב מצויין ומרשים בהחלט היה כיף לפגוש אנשים שמזמן לא פגשנו וכמובן להכיר את הצוות החדש מצפים לעוד ערבים כאלה ... תודה רבה לכם
  4. צבי היקר, היתה לי זכות גדולה להכיר איש נפלא ומוכשר עם לב ענק , אדם שתמיד תרם לקהילה, תמיד דאג לדורות הבאים תרם רבות לחטיבה הזו כמעט בכל דרך אפשרית לב ענק שהפסיק לפעום היום. נוח על משכבך בשלום ידידי, נזכור אותך תמיד.
  5. אומנם בשנים האחרונות אני רק צופה מהצד מידי פעם , אבל החטיבה הזו יקרה לי מאוד , סוג של בית שתמיד כיף לבקר בו . ירדן ואור היקרים , תודה רבה על פועלכם למען החטיבה, צמחתם ממנה , גדלתם איתה, והתפתחתם איתה ברבות השנים כאחד שעשה את התפקיד הזה בעבר אני יודע כמה הוא קשה , שעות אינסופיות של השקעה אז תודה מקרב לב על ההובלה וההשקעה, בהצלחה בדרך החדשה. משמח אותי לראות שיש דור חדש שצמח פה ועכשיו לוקח את המושכות קדימה דולב וגיא , ראשית כל הכבוד על קבלת התפקיד, לא מובן מאליו לקחת את ההובלה של החטיבה הזו מאחל לכם בהצלחה וכניסה חלקה לתפקיד מקווה שנוכל להיפגש כבר בחד"ב הקרוב חג שמח לכולם
  6. כל הכבוד ובהצלחה , אנסה להגיע לביקור
  7. אני אומנם נכנס לפה בתדירות נמוכה , קורא שקט ולא ממש מתערב אבל הפעם אני אחרוג ממנהגי, עצוב לי לקרוא את אשר נעשה בחטיבה , מעולם לא היה מצב שבוא היו צריכים להתחנן למישהו שיקח את מושכות הניהול , זוהי תעודת עניות גדולה לכל חברי החטיבה והמשך ישיר למשהו שהתחיל אי שם לפני הרבה שנים אך מעולם הוא לא היה בסדר גודל כזה , תרבות המגיע לי , אני רק מקבל ולא עושה כלום , הגיע כעת לשיאה ! לא יתכן שאין אף אחד , אף אחד שלא חושב לקחת את המושכות ולנהל את החטיבה , מעדיפים לזרוק את כל השנים היפות למצולות הרשת ? זה הזמן לעצור ולעשות חושבים , אולי באמת לא מגיע לכם חטיבה כזו , ואולי באמת הגיע זמנה להתפוגג .....כי תאמת , לא מגיע לה היחס הזה , לא אחרי כל כך הרבה שנים של נתינה אין סופית ....עצוב.
  8. לא מכיר כמובן את הניסיון שלך בטיסה , ולכן לא קובע עובדות, המלצה שלי בלבד.... על מנת ללמוד ולתרגל נחיתות , הייתי מציע לך לקחת 172 ולהתנסות בתרגול נחיתות בהרצליה , זה הבסיס . תעלה להרבה הקפות , תתנסה בנחיתה עם רוחות , ואז תחזור ל737 , הטכניקה היא אותה טכניקה , המטוס והנתונים שלו משתנים .....וגם את זה יש לתרגל כמובן . בהצלחה .
  9. מסך ממני יש לכם , למתי צריכים אותו ?
  10. יופי של אתר , כל הכבוד על ההשקעה .
  11. את מה שקרה אמש אני מתמצט במילה אחת - אחריות . להירשם , משמעו להתחייב ( אומנם זה ארגון התנדבותי ואף אחד לא חייב כלום , זה לא מקום עבודה והרי לא תקבל נזיפה מאף אחד ) ובכל זאת, נרשמת- התחייבת , מישהו טרח ודאג שיהיה לך ערב העשרה , כלומר , מישהו טרח מזמנו עבורך . המינמום הנדרש הוא להודיע / לעדכן שנבצר ממך להגיע . זה קרה אתמול בהרצאה, ולצערי אני נתקל בתופעה הזו גם בתחום העסקי . מישהו שכח לחנך , להסביר וללמד מה משמעות המילה אחריות . אז הנה דוגמא קטנה לפירוש המילה אחריות למי שמתקשה בהבנה .... 1. א' - המילה אחריות נפתחת באות א' (בגימטרייה = 1) ובכך רומזת לנו שאחריות אינה מתחלקת. היא שייכת לאדם אחד - זה שלוקח אותה. לא ניתן באמת להטילה על אדם אחר, עליו להסכים לקחתה. האות א', מרמזת על המילה אני כי אני מרכז העשייה והאחריות מתחילה אצלי. 2. אח - כשאנו יוצאים מעצמנו, אנו מגלים שאיננו לבד בעולם. במעגל הראשון והקרוב לאדם, נמצא האח. האח במשפחה הוא הראשון שמייצג את קבוצת השווים לנו. הוא אדם קרוב, שדומה לנו ואנו חולקים הרבה מן המשותף. אנחנו ערבים לאחים שלנו, שומרים עליהם, מגנים עליהם ונלחמים למענם בזרים. אפילו בסלנג "אחי" אומר אתה קרוב לי כאח. 3. אחר - במעגל השני נמצאים האנשים האחרים. אחרים משמעותיים יותר ואחרים רחוקים. האדם, שהוא ייצור חברתי, אינו יכול להתקיים ללא האחרים, ולכן חשיבותם רבה עבורו, וחשיבות תרומתו לאחרים גדולה. ההכרה באחרים הכרחית כשאנו לוקחים על עצמנו אחריות. האחר, הוא גם השונה מאיתנו, החלש, הרחוק, הזר. 4. אחרי - כשכבר קיימת קבוצה, מישהו צריך להנהיג אותה ולתת דוגמא אישית. קשה לגייס אחרים לעשייה מבלי מתן דוגמא אישית, וכשאנחנו קוראים "אחרי" אנו אומרים בכך: "אני חלק", ולא סתם חלק, אלא חלק שאפשר לסמוך עליו, כזה שנוכח ומוביל. 5. אחריו - מנהיג לבדו, אם לא יוכל לסמוך על האחר, סופו להשאר לבד. והרי כבר אמרנו שאנו יצורים חברתיים. על מנת שנוכל להוות חלק מזוג, צוות או חברה, עלינו להכיר בגבולות עצמנו, להשתמש בצניעות ולדעת גם לסמוך על האחר. "אחריו" מסמל את היכולת להקשיב לאחר, לקבל דעותיו, ללכת בעקבותיו ולקבל מרותו. 6. אחריות - וכשמוסיפים את האות ת', מתקבלת השלמות - אחריות. המילה שמתחילה ב-א' ומסתיימת ב-ת', כאילו מכילה בתוכה את תמצית הכל. לשאת באחריות אומר לעשות את הדברים עד אחרון הפרטים, עם כל הכוונה, המשמעות וההשלכות. לקיחת האחריות היא ההחלטה לוותר על עמדת הקורבנות, התירוצים, ההאשמות, על הפריבילגיה להתלונן ולהרגיש רגשות אשם. חברי חטיבה יקרים , טייסים פקחים ובראש ובראשונה כבני אדם , קחו אחריות !
  12. דור הולך ודור בא, ואין חדש תחת השמש ....תמיד יהיו אלה שלא יודעים להעריך כלום אבל אלופים בלשטוח טענות.... כל הכבוד לצוות החטיבה על הרצון להשקיע ולתרום על חשבון זמנם הפנוי לטובת הכלל , זה לא מובן מאליו למי שעוד לא הפנים את זה ! 2 נקודות שלי בנושא : א. תשאירו את הקורס הפרטי - זה הקורס הראשון והחשוב ביותר לכל טייס מתחיל . ב. אם כבר החלטתם לפתוח 737 , אז מתי שהוא במהלך הקורס דברו איתי ואשמח להעביר ערב העשרה לחניכים בזרימת טיסה או CRM ( את אותה הרצאה שהעברתי באלעל לפני שנים...) .
  13. 2 הגרוש שלי בנושא .... התחלתי עם סימולטורים אי שם בשנות השמונים עם סימולטור שבקושי היה לו צבעים , אחר כך תקופה של טיסות על F16 עם דיסק פלופי , שנה שנתיים אחרי יצא כוכב כחול , אני כבר דימיינתי שאני טייס קרב אמיתי מתי שהוא אחרי השירות הצבאי ואחרי החתונה גיליתי את ואטיל , איציק בקשי בא אלי הביתה והתקין את כל מה שצריך להתחבר לרשת , אז עשיתי בכאילו שאני יודע להטיס מטוס , ניסיתי בפעם הראשונה להטיס 737 וישבתי שעה בחניה מגרד בראש איך לכל הרוחות מניעים אותו ....... לאחר כמה טיסות על 737 נפל לי האסימון והבנתי שאני בעצם לא מבין כלום ! אז לקחנו ספר של 172 והתחלנו לעשות הכל מהתחלה , הקפות אין סופיות בהרצליה , ואז גיהוץ הרצליה חיפה , הוספת לימוד מכשירים ותרגול חדירת עננים משדה דב לנתבג ובעיקר שעות על ססנה כ CAU . אחרי שהבנתי ולמדתי קצת יותר חזרתי שוב ל 737 ,ואז הגיע השת"פ עם אלעל , ביום בהיר אחד הבנת שבעצם אתה לא יודע כלום ! אז אחרי 5 קורסים באלעל על 737 אפשר היה להגיד שאני כבר מבין משהו במטוס הזה . את רוב הטיסות שלי עליו עשיתי על הקו של לרנקה -נתבג , אילוץ של זמן בשילוב משפחה וגידול ילדים , בכל זאת כל טיסה כזו לוקחת לפחות שעתיים כולל הכנות . ברוב הפעמים שילבתי גם טיסות בקלים , כי אין כמו לקחת 172 לסיבוב , לא תמיד יש לך את הכח או את הזמן לתכנן טיסה על בואינג . אני לא כל כך מתמצה מה הולך היום, בזמנו למדנו בעיקר לבד, היום יותר קל , יש את IFS שממש מקפיץ את הרמה , אני בהחלט מסכים אם איתי שלטוס קודם על 172 ולהבין מה אתה עושה תורם רבות להנאה . היתה תקופה שטסנו ביחד וניהלנו CRM תוך כדי, זה כשלעצמו חויה מיוחדת , גם מרימה את הרמה שלך כטייס וגם חברתית מאוד כיפית. ואחרי כל זה ציבור החברים מחולק ל 2, כאלה שיקחו את העולם הזה ממש ברצינות ויתקדמו לאט לאט , וכאלה שרק רואים בזה משחק כיפי ולא ממש מעניין אותם איך עושים חישובי דלק, בדיקת מז"א וכ"ו . 2 העולמות האלה מקובלים , כל עוד נהנים מהעסק, זו השורה התחתונה , כולם באים לפה על מנת להינות , חלק באים גם לחלום וללמוד ..... מחר יש לי שיעור טיסה ראשון , הגעתי לגיל המופלג שגם צריך להגשים חלומות ילדות , ללא ספק הידע שרכשתי פה יקל עלי מאוד את הקורס . והדבר הכי חשוב , ואולי החשוב מכל , מצאתי פה חברים חדשים , חברים שכבר הפכו למשפחה אמיתית כבר יותר 13 שנים , אני יודע על עוד כמה מעגלי חברה ומיני משפחות של חברים שנוצרו פה , זה מבחינתי שווה את הכל . תהנו ותבלו כי אין כמו VATIL בעולם !!!
×
×
  • יצירת חדש...