עבור לתוכן

Koobe

חבר חטיבה
  • הודעות פעילות

    273
  • הצטרפות

  • ביקור לאחרון

כל דבר שפורסם על-ידי Koobe

  1. היי חברים, אני מצטער, אך עקב ענין שצץ הבוקר - לא אוכל לפקח בסופו של דבר באירוע. עמכם הסליחה. טיסה מהנה ואירוע מוצלח!!
  2. קיבלת חיפה תודה... עכשיו ברור לכולם ל/מאיפה לטוס :drinking: מי שימריא/ינחת בשדה-דב יקבל טרופית חינם. עכשיו ברור לכולם ל/מאיפה לטוס.
  3. לוקח את מגדל הבית LLSD_TWR למשך כל האירוע.
  4. חח איזה LDA... שקל לא ישקיעו שם בשדה דב. דורון עתיק פעם עיצב דפית וגם ניסה אותה בסימולטור - הנמכת VOR ל 21 בעזרת VOR עולש. הבנתי שזה לא הצליח בגלל בעיות קליטה בגובה נמוך. אני הייתי עושה STAR שמכניס אותך מים המלח דרך VOR BGN בגובה 6000 , משם ישירות לשדה דב לגובה 3000, מעל הים לנקודת הפיצול של עם הרוח בגובה 2000, ומשם RNAV ל 03 או 21, עם מינימה באיזה 800 רגל. התהליך אפילו נבדק ע"י AIZ5721 שחזר מראש-פינה לשדה-דב, בשעת לילה (הרצליה כבר נסגר). הנמיך יפה מאוד על R214, אם אני זוכר נכון. הגשנו את התהליך לרש"ת ובסופו של דבר נפסל בגלל הקרבה לארובה והמינימום הנדרש ממכשולים.
  5. וכמו שאמר הרב ("הקונדיטור" © ערן)), בשנה הבאה ניפגש שוב בשביל לחתוך לקטן. http://youtu.be/dc0eRIAmJ1M (מטעמי פרטיות - הוידאו מוגדר כ-Unlisted ולא ניתן לחיפוש ב-youtube, רק לבעלי קישור אליו)
  6. Koobe

    Tapatalk

    העליתי את זה בעבר ולא זכיתי לתגובה. חבל. זה דורש לשתול 2 שורות קוד בודדות בheader של הדף. יאפשר לכולנו לגלוש ולהנות מפורום מותאם לאנדרואיד/אייפון. מי מרים את הכפפה?
  7. 7 שנים. הכרתי את נמרוד, כמו כולם, איפהשהוא בסוף ה-90. אני חושב שאפילו טסנו יחד על השרתים של מיקרוסופט, עם משה שטרית ושאר הדינוזאורים. אני זוכר משמרות לילה במגדל הפיקוח בשדה-דב, אחרי שסידרתי לו אישור כניסה לבסיס. יושב איתי, מעבירים שעות במגדל... את השמועה על ההתרסקות קיבלתי כשירדתי בעצמי מטיסת כיול PAPI בשדה-דב. שישי בצהריים, גשום, וחבר משותף יידע אותי. אני זוכר את תחושת ההדחקה בדקות הראשונות. ממש לא התייחסתי לזה, סירבתי להאמין, התנהגתי, באופן לא ברור, כאילו כלום לא קרה. לא יודע להסביר. אחר כך כבר היה קשה; טלפונים לחברים משותפים מהחטיבה, ומבינים לאט לאט שזה אכן קרה. מאז - מגיעים כמעט כל שנה לאזכרה. השנים רצות מהר מאוד. החברים מתבגרים, מסיימים תארים, מתחתנים, חלקם עם ילדים, המשפחה עברה דירה - אבל נמרוד נשאר זכרון של אבן אצל כולנו. משוגע, עם ברק נדיר בעינים, ויכולת אנושית מופלאה ליצור קשרים ולאגד סביבו אנשים. תמיד יחכו לך / לאה שבת הו ילד עבר זמן נסעת לחפש רחוק מכאן ואני מחכה לך הו ילד שלי בעולם ציפור אדם כמו כולם מחפש את האופק כל מטוס שטס בשמיים כל כוכב מאיר בעיניים מזכיר לי אותך נחליאלי לפני הגשם צרצרים בשעות הערב תמיד יחכו לך הו ילד כששקט אני יושבת במרפסת לנגן מנגינות געגוע הו ילד תשתדל להגיע לכאן מהר ככה אני מבקשת בשקט כל מטוס שטס בשמיים... Uploaded with ImageShack.us
  8. הגבהים כמו בעטרות. RIP.
  9. אני מגיע ממושב עולש, יש מקומות פנויים ברכב למעוניינים. שבוע טוב
  10. היה פעיל עד לתחילת שנות השישים. מאז סללו את 03-21 והמסלול 10-28 משמש כמסלול הסעה מ/אל רחבת J וגם כמסלול נחיתה למסוקים קלים. לא משמש כמסלול חירום.
  11. אמיר, אם אתה לא תאשפז את עצמך, ננקוט בשיטת אשפוז כפוי. לתשומת ליבך.
  12. הדבר הכי גרוע הוא שבשעת עומס אתה כבר סיימת את הגישה שלך ואתה עוד שנייה מיירט ILS ואתה אפילו לא החלפת מילה עם בקר APPROACH ע"ע CTP, ועוד אירועים רבים וטובים כנס להמתנה. יש נהלים בשביל מקרים כאלו בדיוק. ומה היה קורה אם "בעולם האמיתי" היית נתקל במצב שבו אתה לא יכול להשחיל מילה בקשר? מסמס לפקח? :-)
  13. +1 מהנסיון של הערב. מקצועי ומכובד. לשמוע אותך אתמול על הקשר מר קובה , מדבר בחריפות "אפשרי דרך הדלתא ל 03" - מחזיר אותי לימי הסקאנר מתי אתה עולה לפקח?? בקרוב. צריך להוריד קצת חלודה. אני לא בקטע של אירועי בטיחות. :-) שבוע הבא נוסע עם חמי לקנות לו מחשב עם מפרט דומה לשלי. כבר כמה פעמים שהוא בא אלינו והנחית 152 כלאחר כבוד בלי הרבה בעיה. יש לו ברזומה כמה שעות טיסה כנוסע והוא רוצה להתחיל להתאמן לקראת הדבר האמיתי. חטפתי בראש על הענין הזה, אבל אתה יודע איך אומרים? יש דברים חשובים, ויש דברים חשובים באמת. השאלה היותר חשובה - איפה אני מזמין לנו זוג יוקים במחיר טוב? כרגע בלי דוושות, רק יוקים. מה הולך היום? עדיין CH?
  14. +1 מהנסיון של הערב. מקצועי ומכובד.
  15. טסתי עם קרנף בטיסת חיל האויר051 משדה Queen Aliya לשדה-דב. היתה חוויה אמיתית לגלות שאפילו הפקח הירדני עשה מע'רוף ובא למשמרת סופש במגדל הפיקוח לכבודי. יצאתי על MOUAB2 בדרכי ל-TALMI בגובה 8. התקבלתי בברכה ע"י פיקוח תל אביב ולמעט בעיות קשר פה ושם - נחתתי בשדה-דב. לאחר מכן משדה-דב עם ATR72 על ארקיע830 בדרך לחיפה, טיסת ראיה. מתענג על כל פיסת שטח של הפוטוריל של תומר, מסביר לנוסעים מה רואים מימין (חוף הנודיסטים בגעש) ומה רואים משמאל (ים וים), מתקרב לגלים (בושתי לגלות את נקודת PELEG און ליין. הנה דוגמא טובה להכנה לא-טובה מספיק לטיסה) וחולף נגדית מעלי, תוך כדי הנמכה. נהניתי מאוד. כן יירבו. בהצלחה לניסים. ומילה אחרונה לסיום - בדרכי ל-TALMI, שמעתי אות קריאה 4X-AJM. באותו רגע נדלקה לי נורה אדומה, כזו שעושה לא נעים וגורמת לתחושת מועקה. AJM היה המטוס עליו טס חברנו נמרוד גרשוני ז"ל, בו סיים את חייו בצלילה לקרקע באיזור 13 ב-19.11.2004. אני בטוח שאותו בחורצ'יק שעלה עם אות הקריאה הזה לא היה מודע למעשיו, אבל הנה הזדמנות להעלות את הענין הזה למודעות. שימו-לב, חברים, גלו רגישות לנושא. שיהיה שבוע טוב לכולנו, טוסו בבטחה.
  16. +1 תחרות ניווט, כבר היתה ב-VATIL? ;-)
  17. משה, ספר לכולנו, למה רק לשמעון? האם הפוטוריל בא כתחליף לטקסטורות הקיימות? מה צריך להוריד ומה יכול להישאר במקומו?
  18. מצטרף לשאלה. מישהו יכול לסייע? תומר - תודה רבה על התרומה. התמונות עושות חשק לטוס. :-)
  19. תודה, רבותיי. עזרתם מאוד.
  20. תודה. עוד מישהו? אני יודע שמגיע A340 של סוויס מדי יום. מה אות הקריאה שלו ויעדו?
  21. בג"צ ? קרוב.... משהו שקשור לעבודה. :-)
  22. היי, זקוק לרשימת מטוסים (יעדים) של המראות יומיות מנתבג אשר מתבצעות על מטוסים בעלי 4 מנועים. עמכם הברכה ותודה רבה.
  23. לגמרי נחמד. מגוון הדיווחים ברדיו אתמול עשה רושם של פיקוח לא וירטואלי בכלל (כן כן, גם הכניסה ההפוכה להקפה בחיפה... ;-)) ואין ספק שכיף לטוס כך.
×
×
  • יצירת חדש...