עבור לתוכן

4X-GTE

חבר חטיבה
  • הודעות פעילות

    129
  • הצטרפות

  • ביקור לאחרון

כל דבר שפורסם על-ידי 4X-GTE

  1. אני אהיה שם, כנראה שאני אבנה מטוס (רוב הסיכויים ששני מטר של תעופה יעשו את העבודה ) מה אתם אומרים?
  2. אני אשתדל מאוד לבוא לטוס ולהוריד את החלודה שיהיה בהצלחה
  3. קודם כל, אין אפשרות לתת לנוסעים להתחלף במקומות, אלא אם נוחתים איפה שהו בשביל זה. ססנה זה מטוס מאוד עדין, וכל שינוי במרכז הכובד שלו משפיע עליו ועל הטיסה. דבר שני, לכל אחד יש מה ללמוד בטיסה מודרכת, גם אם הוא יודע את החומר. ובתכל'ס, העניין לגבי בעיות בזמנים- קשקוש. העובדה שיש הרבה תנועה לא מגבילה אותך בנושא של מספר מטוסים, כי את זה החברה כבר תסדר.
  4. אהלן ליאור. אני באמת לא מבין למה לפתוח נושא ולשתף את כל הפורום אם התכנון היה רק 4 נוסעים בסך הכל בכל האירוע הזה. מה גם שבמידה ויש עוד ביקוש, והוא די רב, אני חושב שזה טיפה מאכזב לנטוע באנשים את הציפיות של "אולי אני אשתתף בטיסה", ולסגור להם את השאלטר באמצע. עוד משהו נכון שחנן אמר- שעת טיסה עולה המון, המון, המון כסף. ומניסיון של 15 שנה מגורים 500 מטר מהשדה, כל 10 דקות יוצאת תנועה, הקפות יש שם כמעט כל הזמן, וכל הזמן חולפות תנועות. השדה הזה הוא שדה מאוד פעיל, והטיסה היא גם טיסה שלוקחת יותר משעה, הלוך-חזור. העלות היא בסביבות ה-1000 שקל לשעת מנוע באמת, כך שבערך 1500-2000 שקל לטייס? אני חושב שזה באמת עלות מאוד מאוד גבוהה. אולי העלות אפילו יותר גבוהה מאשר עלות של טיסה בחברת טיסה, כשכל אחד משלם 500-600 שקל על טיסה מודרכת, ולא רק הטייס משלם 2000 שקל. ככה גם יהיה אפשר להגדיל את כמות המשתתפים, וגם לעשות את זה זול יותר לכולם. אני מניח שיש עוד טייסים בפורום שפשוט לא יכולים לשלם כמות כזו כל פעם שהם רוצים לעלות לטוס, זה המון המון כסף.
  5. יכול להיות שאני אגיע (תלוי בתאריך ובמחיר). מה גם שההורים שלי לא בטוח ירשו לי לבוא, כמו שירדן ומיקי אמרו- זה לא סתם עניין קטן. נראה לי שצריך עוד קצת פרטים עד שאני אוכל לאשר סופית הגעה, בעקרון יש תקווה
  6. אני חושב שלא צריך בכלל להתעסק בענייני פרסום כאלה. זאת אומרת, אז מה אם עשו עליהם כתבה? העובדה שיש וידאו של איציק ואמיר (תקנו אותי אם זה לא הם שם) מפקחים בחד"ב, וכביכול הפכו את זה לחלק מהפעילות של VFS באמת מעצבנת אותי קצת, אבל עזבו, סתם שטויות. גם על ואטיל עשו כתבות, ואני משוכנע שעוד יעשו, למרות שכמו שאלעד אמר, רוב האנשים שלא מודעים לתחום בכלל לא יכנסו לכתבה, שלא נדבר על לקרוא אותה, אפילו במידה והם יראו אותה בעמוד השער של YNET.
  7. אני עולה לטוס. בהצלחה לנבחן
  8. היה טוב מאוד באכתארי. סחתיין עלייך.
  9. רציתי רק להגיב על הדבר שכתבת כאן. מצד אחד, אני מסכים איתך- טיסות חיה"א אולי לא מעודדות טיסה. מצד שני- אני חושב שלא צריך למדוד רצון לטוס לפי כמות הטייסים ברשת או הנתיב שהם עושים. אני חושב שאתה תסכים איתי שמן הסתם קרנף לא ימריא מהרצליה, אבל פעמים רבות הטיסות מתבצעות בנתיבי טיסה אזרחיים, אבל בגבהים גבוהים יותר. רק דוגמא למשפט הקודם, אימון נחיתות קצרות מתבצע במנחתים כמו ערד ומצדה, שמן הסתם הם מנחתים אזרחיים שהדרכים אליהם הן אזרחיות. בכל מקרה, העובדה שחיל האוויר פועל בנתיבים שהם לא בהכרח אזרחיים לא אמורים להטריד אותך בתור טייס בשאלה של לעלות או לא לעלות לטוס, כי גם במציאות הטייסים בחיל האוויר לא טסים בנתיבים אזרחיים ובכל זאת יש תעופה מרובה שהיא כן אזרחית. למרות זאת, אני כן מסכים איתך שצריך לברר שיתוף פעולה עם קפריסין ויוון, זה יכול להביא הרבה מאוד טייסים למרחב האווירי שלנו, ואולי גם להעלות את תדירות הפיקוח בעקבות זאת. הסיבה שאני לא עולה לטוס בזמני החופשי היא שיעמום מהטיסה. אני חושב שחווית הטיסה של טיסה בואטסים בלי פיקוח היא בעצם כמו טיסה באופליין, אבל עם תוספת טקסט לדיווח. עוד משהו שהיה גורם לי לרצות לעלות לטוס זה פתרון של בעיית יוניקום קולי ב-FSINN. אני יודע שלהרבה אנשים יש את הבעיה הזו, וזה בעצם ה"תחליף" לפיקוח. דבר קטן נוסף שאולי היה עוזר- בדרך כלל פקחים מתחילים מתלהבים יותר מעניין הפיקוח מפקחים וותיקים יותר. מנסיוני, העניין של הרשמה למבחן ממוחשב לוקח המון זמן, ואפילו שאני אישית נרשמתי כבר לפני בערך חודשיים לבחינה הממוחשבת, עוד לא קיבלתי אפילו אימייל. בקיצור, תחזוק מערכת הפניות וההדרכות בנושא יכולה לזרז תהליכים ל"יצירת" פקחים חדשים עם רוח במפרשים ורצון ללמוד ולפקח כל רגע שאפשר.
  10. תודה רבה תומר
  11. כל הכבוד לכל החניכים שסיימו את הקורס. אני ממש בבאסה שלא יכולתי להגיע לטקס של עצמי, מקווה שנהניתם
  12. סחתיין על ההתמדה וההשקעה! מחכה לראות אתכם ברשימת סולו ניווט D:
  13. התעלפות של הטייס? האמת שאין לי רעיון אחר חוץ מכוח ג'י בשילוב עם קור שיכול לגרום להתעלפות של הטייס, אבל אני אשמח שתתקנו אותי
  14. טמפ' שמן אולי? או טמפ' קרבורטור? זה שני הדברים החריגים היחידים שאני מוצא שקשורים לטמפרטורה
  15. לחץ שמן על 50, סל"ד 1700 בערך, הנמכה דרסטית. בהתחשב בזה שהמטוס פועל על פסיעה משתנה, זה אומר שרק לחץ סעפת מראה את השימוש האמיתי במנוע. זאת אומרת שבעצם המנוע שלך לא מייצר דחף כרגע.
  16. אני לצערי לא אוכל להגיע, אני אהיה באילת בתאריך הזה. שתהיה טיסה מהנה
  17. היה מסדר כנפיים מאוד מיוחד, חוויה היסטורית- הפעם האחרונה שהצוקית (פוגה) בשימוש של חיל האוויר. לדוד שלי יש קשרים בחיל האוויר, אז השגתי כרטיסים למסדר הכנפיים, באמת חוויה מאוד מיוחדת וייתכן שחוויה של פעם בחיים. כל הכבוד לבוגרי קורס 160 שסיימו בהצלחה, נזכור את סרן מתן אסא ז"ל וטוראי כרמי אילן ז"ל שלא הצליחו להגיע לטקס הסיום שהתקיים היום, והתרסקו ב-22.10.08 בהתרסקות הצוקית שלהם במהלך טיסת הדרכה מעל אזור צאלים.
  18. כמו שכבר אמרתי לך שלמה, אני בפנים. מקווה שיהיו עד אמצע יולי לפחות חמישה, ב-22 ביולי אני אצלך
  19. גם אני אבוא, מקווה שהקפות יעזרו (בינתיים אסור לנו עדיין לעלות לטיסות ראייה)
  20. בן גוריון, ה-27 בחודש, שעה 09:50 זולו, רוחות מכיוון 200 על 4 קשרים, ראות עד 1500 מטר, יש אבק ואובך, טמפ' בשדה 29 צלזיוס, טמפ' התעבות 13 צלזיוס, לחץ 1010 מיליבר, מזג האוויר יכול להשתנות לרוחות מכיוון 240 על 20 קשרים עם משבים 35 קשרים, וראות של 1000 מטר עם אובך. מקווה שהצלחתי לתרגם כמו שצריך בהמשך לדבריך, מופיעים גם הראות בכל מסלול (לדוגמא 08 ראות עד 1400 מטר) וואלה, שכחתי את זה. תודה רבה
  21. בן גוריון, ה-27 בחודש, שעה 09:50 זולו, רוחות מכיוון 200 על 4 קשרים, ראות עד 1500 מטר, יש אבק ואובך, טמפ' בשדה 29 צלזיוס, טמפ' התעבות 13 צלזיוס, לחץ 1010 מיליבר, מזג האוויר יכול להשתנות לרוחות מכיוון 240 על 20 קשרים עם משבים 35 קשרים, וראות של 1000 מטר עם אובך. מקווה שהצלחתי לתרגם כמו שצריך
  22. טוב, אם כך, התוצאה שנקבל ביום השני גדולה מה-QNH המקורי ב313 רגל. זאת אומרת- 135+313=448 (מקווה שלא פיקששתי את החישוב ) לגבי השאלות האחרות, הבנתי את שתיהן, אבל השאלה של גובה הצפיפות מסובכת לי קצת. אשמח אם תוכל להסביר לי איך מחשבים גובה צפיפות (איך מגיעים להבנה שכשהטמפ׳ היא 39 אז מתקבל גובה הצפיפות X או Y) תודה מראש!
×
×
  • יצירת חדש...