עבור לתוכן
Opher Ben Peretz

שאלה לחברינו הטסים במטוסי בואינג מתקדמים

Recommended Posts

פורסם

החברים שמשתתפים בפרויקט אלעל ומשפחותיהם , השתתפותכם בחידון זה אסורה.

:D

פורסם

חיובי :D

רק לציין שזה ב 737 ל 767\757 אין כזה ואני כמעט בטוח שגם ל 744 אין כזה.

פורסם

אין קול ואין עונה?

היכן כל תותחי ה737?

ניתן לכם עד יום שני בכדי לענות, אם לא תהיה ברירה אז אנו נפתור לכם את החידה.

אני מחדד את השאלה של עופר ,

מה תפקידו של של הלחצן, פרט את כל המצבים שלו.

פרט את היתרונות והחסרונות של שימוש בלחצן זה.

בין הפותרים נכונה יוגרל סוף שבוע בפיינל 12.

פורסם
בוא נניח שאתם מטפסים לגובה 16000 רגל ויש SID D1FS, הפקח ביטל הגבלה ל 8000 DEENA אז אתם לוחצים Alt Intv פעם אחד וביטלתם לFMC הגבלה ל8000 DEENA. אכשיו הגבלה שלכם איה מה שרשום לכם בMCP רק לא מעל גובה שיוט. אם פקח נתן לכם גובה שיוט מעל 16000 רגל אתם יכולים לשים את הגובה החדשה לMCP וללחוץ Alt Intv וFMC יקבל אותה כגובה שיוט חדשה. בהנמכה זה קצת שונה, אתם יכולים להנמיכ לפני TOD וזה מה שקורה בפועל, אז במקום להילחם אם FMC אפשר לשים גובה חדשה בMCP וללחוץ Alt Intv. הFMC יקבל את זה והמשיך להנמיכ אלף רגל לדקה עד הגעה לקו הdescend שהיה מחושב בFMC מתחילת טיסה, וממשיך הנמכה רגילה. ככה הנמכה גם איטי יותר וגם אין שום צורך ללחימה בקוקפיט

הקרדיט לאלכסנדר סינב.

פורסם

חבל שאנשים לא מכירים את הפונקציה הזאת כי היא די שימושית.

הכפתור משמש להתערבות בגובה של הנקודה הבאה בניווט.

בטיפוס כאשר ישנה מגבלת גובה בנקודה הבאה, למשל ב-IFR מאילת לבן גוריון ביציאה סמר תהיה מגבלה של גובה 6, אם לוחצים על הלחצן כאשר ב-MCP ישנו גובה גבוה יותר (אך לא גבוה מגובה השיוט), מגבלת הגובה לנקודה הבאה מתבטלת.

אם בנקודה הבאה אין מגבלת גובה, לחיצה על הלחצן תטיל מגבלת גובה על פי המופיע ב-MCP.

כנ"ל בהנמכה באופן מקביל.

פורסם

כאשר המטוס על VNAV ורצונך לשלוט ידנית בגובה או בזווית הטיפוס תפעיל כפתור זה ותווסת את זוית העליה גובה התקרה (נכון להוראת הפקח).

יש את זה גם למהירות.

פורסם
כאשר המטוס על VNAV ורצונך לשלוט ידנית בגובה או בזווית הטיפוס תפעיל כפתור זה ותווסת את זוית העליה גובה התקרה (נכון להוראת הפקח).

יש את זה גם למהירות.

כשאתה ב VNAV, ה FMC שולט בזוית ומהירות, אחרת לא היתה ב VNAV.

פורסם

יש את זה גם למהירות.

כשאתה ב VNAV, ה FMC שולט בזוית ומהירות, אחרת לא היתה ב VNAV.

ויש כפתור שעוקף את זה,

קח את הLDS

בשיוט VNAV LNAV תלחץ קליק על המפסק העגול שמכוון מהירות בMCP והמספרים ידלקו והVNAV ישאר דולק.

פורסם

אבל אנחנו מדברים על ALT INT שאין אותו ב 767 :D

ומדובר רק על לחיצה על ALT INT ולא על שום דבר אחר.

פורסם

לחיצה על הALT INTV מאפשרת את ביטול אילוץ הגובה הבא שנקבע ע"י הFMC,

הגברת גובה השיוט בזמן טיפוס, התחלת הנמכה בזמן שיוט. למעשה, למיטב הבנתי, זה נועד לעקוף את מה שנקבע ע"י הFMC.

קיים דבר דומה במהירות, SPD INTV.

פורסם

צר לי אם לא הובן שמדובר בכפתור הסובב בעזרתו קובעים פיקוד גובה בלוח טייס אוטומטי, אין שם דבר אחר. אין דגם בואינג מתקדם בלעדיו. להלן ציטוט מספר B744:

"When pushed during cruise, the MCP ALT

knob will transfer the MCP ALT value to the

FMC, and the new altitude becomes the

cruise altitude. If in VNAV ALT or VNAV

PTH modes, VNAV will automatically initiate

the required climb or descent.

If at cruise, and within 50nm of the Top Of

Descent point, selecting a lower altitude in

the MCP altitude window, then pressing the

MCP ALT knob causes the DES NOW

feature to become active, and the AFDS will

initiate a 1,250 ft/min descent rate until

intercepting the VNAV calculated descent

path, at which point it will enter the VNAV

descent path."

כפתור זה ניתן לסיבוב וגם ללחיצה. יש כאן כמה מצבים מעניינים, כמו זה שכתבתי עליו בשרשור קודם, בו אתה מוחק מה- FMC מבלי משים הגבלות גובה קודמות בלחיצה עליו, למשל את 8000 מירבי עד דינה. סיכוי רב לתאונה, כי המגבלה בדינה הינה עקב נתיב מטוסי קרב פעיל מאוד מעליה מקביל לחוף. ומי שניסה להנמיך הנמכה ראשונית לפני T/D וקיבל רק 1250 רגל לדקה יכול עתה להבין מדוע. כדאי לעבור על כל מצב, לא מעט טייסי בואינג חדישים נפלו כאן בשאלוני ניסוי, זה מורכב.

השאלה היתה: הסבר פעולות כפתור ALT בצד ימין של ה- MCP.

פורסם

שלום אילן,

ב- PMDG חיובי, LDS איני יודע (חשבתי שאתה תדע :lol: ), לא כל התכונות מיושמות בכל מטוסינו. למשל DESCEND NOW לא מיושם ב- PSS B777 , איני זוכר כרגע איך הוא מטפל במצב זה. ציינתי את אופן פעולת המערכת במלואה, ובמטוסים שבהם תכונות אלה מיושמות.

הופה, הפעם חידשת לי! לא ידעתי שהוא מתנהג בצורה כזו 50 מייל מהTOD. בדקת עם זה אכן פועל כך בLDS ובPMDG?
פורסם

עופר, ב 744 זה 1250 ב 737 שינוי גובה ולחיצה על הלחצן שמצד ימין לכפתור ה ALT, והמטוס מתחיל הנמכה בקצב של 1000 רגל עד שהוא תופס את ה VNAV PATH שהוא תכנן לעצמו.

כמו שאתה רואה בכל מטוס זה מעט שונה כולל מיקומו של הכפתור.

ב 757/767 בדגמים מסויימים אם אני זוכר נכון אין את זה בכלל ושינוי גובה נעשה מה MCP בכלל.

כמוכן ישנם מטוסים ש אתה יכול ללחוץ על הכפתור הזה עד שתגיע ל TOD שלך והמטוסי ינמיך לפי ה PATH שהוא תכנן, כי הכפתור שם ,רק לא מחובר לשום מקום.

לדעתי, פעם הבאה כוון את השאלה למטוס מסויים, הרי ברור לך שכל מטוס מוטס בצורה שונה לגמרי.

פורסם

רן,

בין מטוסים שיוצרו 20 שנה זה לאחר זה צפוי שיהיו הבדלים קטנים פה ושם (1000 או 1250, זה הרי לא במקרה. מהירויות השיוט שונות בין מטוסים ולכן הצורך בהנמכה מעט שונה). גם בין B744 שיוצר ב- 1986 והיום יש מאות הבדלים, אך לא בלוגיקה העיקרית במערכת טיסה אוטומטית, אלא ביכולות ופונקציות מסוימות.

אני שאלתי על לוגיקה של כפתור ALT בצד ימין של MCP- איפה אינו קיים, מותקן במקום שונה או פועל אחרת? ציינתי בתשובתי כי הציטוט הינו מספר B744. לא במקרה בואינג משתמשת בלוגיקה כמעט זהה לחלוטין במטוסיה. אחרת יישתלו יום יום מטוסים טרם הגיעו למסלול. אירבאס באופן טבעי ובלתי נמנע נוהגת באופן עקבי כזה במטוסיה, ומאותה סיבה.

בהתייחס למשפטך-

הרי ברור לך שכל מטוס מוטס בצורה שונה לגמרי.

המסקנה שכל מטוס מוטס באופן שונה אינה עומדת בקנה אחד עם לוגיקה זו, החלטותיה ומוצריה של בואינג ושל כל מתכנן מטוסים סביר. זה נכון לגבי קונקורד, שהוא מטוס בעל כנף שונה, מנועים שונים, ומעטפת טיסה שונה לחלוטין, ולכן הטסתו שונה מכל יתר המטוסים של החברות שהפעילו אותו. לכן לא היתה כמעט תחלופה של טייסי קונקורד עם מטוסים אחרים. אחת שטייס הגיע לרמת בגרות ויכולת, ונוצר צורך להוסיף טייסי קונקורד חדשים, כמה מהם הועברו חד-כיוונית כמעט. זאת למרות הצורך הטבעי לשנות ולרענן מידי פעם, ולא ליבש ולהרוג באיטיות אדם שכל עבודתו היא להשתחל בתור לקנדי לפני שהמיכל מתייבש.

ניתן לשאול כל קברניט אל על, על כמה מטוסים הוא טס וכמה פעמים עבר מטוס. אופיינית לותיק, התשובה תהיה 3-4 מטוסים ו- 5-6 מעברים לפחות. בסקרים, הטעויות בהפעלת מערכת האוטומציה משותפות לטייסים ותיקים וטריים. תופעה זו של בעיות בהבנת מערכת טיסה אוטומטית לא קיימת בדורות קודמים של מטוסים, שם הלוגיקה היתה פשוטה יותר.

עופר, ב 744 זה 1250 ב 737 שינוי גובה ולחיצה על הלחצן שמצד ימין לכפתור ה ALT, והמטוס מתחיל הנמכה בקצב של 1000 רגל עד שהוא תופס את ה VNAV PATH שהוא תכנן לעצמו.

כמו שאתה רואה בכל מטוס זה מעט שונה כולל מיקומו של הכפתור.

ב 757/767 בדגמים מסויימים אם אני זוכר נכון אין את זה בכלל ושינוי גובה נעשה מה MCP בכלל.

כמוכן ישנם מטוסים ש אתה יכול ללחוץ על הכפתור הזה עד שתגיע ל TOD שלך והמטוסי ינמיך לפי ה PATH שהוא תכנן, כי הכפתור שם ,רק לא מחובר לשום מקום.

לדעתי, פעם הבאה כוון את השאלה למטוס מסויים, הרי ברור לך שכל מטוס מוטס בצורה שונה לגמרי.

פורסם

סיבה נוספת ללוגיקה הדומה בין מטוסים מסדרות שונות היא הסיבה העסקית.

ע"י מתן אפשרות הסמכה מהירה/מקבילה לטייסים המטוס פשוט יותר אטרקטיבי לחברות התעופה משיקולי עלות ההכשרות והסמכות הטייסים.

אאל"ת מעבר בין A330 ל-A340 דורש קורס של 4 ימים. כמעט כמו הגדר למטוס חד מנועי נוסף באותה הקטגוריה.

פורסם
הופה, הפעם חידשת לי! לא ידעתי שהוא מתנהג בצורה כזו 50 מייל מהTOD. בדקת עם זה אכן פועל כך בLDS ובPMDG?

אילן אני חושב שכן, אף פעם לא ניסיתי ללחוץ 50 מייל לפני אבל 5-6 מייל לפני הוא כבר מתחיל להנמיך עד שהוא מיירט את הגלישה המקורית שתוכננה

פורסם

אפרופו משך הכשרת טייסים:

הסבת קצין ראשון B707 באל על ארכה 3 חודשים- לימודי קרקע בלבד לפני טיסות.

הסבת קברניט B707 באל על ל- B742 ארכה 6 ימי (שבוע קלנדרי אחד) לימוד ו- 10 שעות טיסה, כלומר טיסה עם עצירה לארה"ב, או ישירה בחזרה הספיקה.

הסמכת קברניט B75/767 בפועל על הסוג השני באל על דרשה טיסה אחת בנתיב מסחרי עם מדריך כצופה, קורס הקרקע משותף ומקנה הסמכה לשניהם.

איני יודע כיצד בנויה הכשרה על B744 ו- B777, אני רק יודע משיחה עם חבר מאל על כי חלק ניכר מהלמידה שביצע בבואינג היתה עצמית מול מחשב.

שימו לב כיצד עלויות ההכשרה יורדות עם הזמן והתקדמות החשיבה.

אאל"ת מעבר בין A330 ל-A340 דורש קורס של 4 ימים. כמעט כמו הגדר למטוס חד מנועי נוסף באותה הקטגוריה.
פורסם

מזל שיש את בואינג וארבס ועוד כמה חברות מסחריות שתומכות בהתקדמות החשיבה ובהקטנת העלויות בניגוד מוחלט למנהל תעופה אזרחי (הישראלי) שהולך אחורה ועושה מסיבה כל פעם שמצליחים לתקוח עוד מגבלה כך שבעוד כמה שנים זמן ההסבה בין מטוסים חד מנועיים ייערך כמו ההסבה שעופר תאר ל 707.

פורסם

מנהל תעופה, בישראל במיוחד אבל אני בטוח שגם בארצות אחרות, הוא גוף ממשלתי בירוקרטי שכל הקשר בינו ובין הוזלת עלויות, שיפור חשיבה, יעילות וכו' הוא מקרי ביותר (במידה ואכן תצליח למצוא כזה).

גופים מסחריים כגון בואינג או חברות התעופה מן הסתם מעוניינים ביתרונות תחרותיים ומכאן גם יעילות.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...